A tavalyi hó...

2014.06.28 16:42

Mivel futballistáink még bő egy hétig pihenőidejüket töltik (a felkészülés július 7-én kezdődik), és egyelőre új hírekről sem tudunk beszámolni, úgy gondoltuk, visszatekintünk egy kicsit, és utánajárunk: mi lett az előző szezonban nálunk futballozó játékosokkal. Egyikük-másikuk valóban feljebb lépett, de nagy többségük csak kereste a helyét a 13/14-es szezonban is, talán nem véletlenül…

Varsányi János: Jani még tavaly februárban igazolt a Szikszó-Tomor-Lak-hoz, 13 meccsen védte is a Megye I.-ben vitézkedő szikszóiak kapuját az előző szezonban. Ebben az évadban csapata minden meccsén ő őrizte a hálót, egy Magyar Kupa meccs is jutott neki. Egyébként a Szikszó 6 ponttal lemaradva a Tállyától, hozzánk hasonlóan ezüstérmes lett.

Póser Dániel: Póser Dani nagy reményekkel igazolt hozzánk Létavértesről tavaly februárban, tulajdonképpen az ő érkezésének „köszönhetően” köszönte meg Varsányinak a klub az eddigi együttműködést. Szabó Ádám Szolnok elleni kiállítását (és eltiltását) követően bizonyíthatott, és habár láttuk, hogy ügyes kapus, de a kudarcosra sikerült szezon után nem akart a harmadosztályban védeni. Békéscsabára került, az első négy meccsen a padon csücsült, míg edzője rá nem jött, hogy Scekic-nél jobb kapus ő. Innentől fogva végigvédte a szezont, csupán egyszer cserélte le mestere, csapata a tiszteletre méltó 6. helyet csípte el a másodosztályban.

Fótyik Dominik: A szlovákiai védő csapatunk egyik legjobbja volt az előző idényben, úgy gondolom, senkit nem ért váratlanul, hogy több első osztályú csapat is megkereste klubunkat vele kapcsolatban. A befutó végül a Mezőkövesd lett, Fotyó kölcsönbe került a matyókhoz. Dominik 20 mérkőzésen szerepelt az élvonalban, 2-szer cserélte le edzője, 1 piros lap mellett 6 sárgát szedett össze a fejvédőjével kitűnő fiatal játékos. 5 Liga Kupa-találkozó (2 gól, 2 sárga lap), és 2 Magyar Kupa meccs is jutott Fótyiknak, bátran kijelenthető, hogy nem igazán rajta múlt a matyók kiesése. Jelenleg is több élvonalbeli érdeklődés mutatkozik a védő iránt, még az is elképzelhető, hogy újra Kövesdre kerül a játékos, de a vezetésnek határozott célja, hogy értékesítse Fótyik játékjogát, hiszen szerződése jövőre lejár, és jó lenne, ha az érte elköltött pénzmag visszacsordogálna, sőt, ha lehet, kamatostul.

Privigyei Ádám: Ádám sokáig nem talált magának csapatot (vagy inkább válogatott), végül az NB III. Nyugati csoportjának mezőnyében játszó Diósd gárdájához került tavaly szeptemberben. 13 meccsen viselte a diósdiak mezét az őszi szezonban, egyszer sem került lecserélésre, gólt nem, viszont négy sárgát összeszedett a nagy szívű védő. Idén februárban a másodosztályú Balmazújváros szerződtette, de sok sót nem evett meg Ádám a végül 8. helyre befutó balmaziaknál: egyetlen egyszer volt kezdő, háromszor pedig becserélte edzője, gólt és lapot nem szerzett. Nem lenne meglepő, ha a holtszezonban újra csapat után kellene néznie a kétségkívül többre hivatott – és még csak 25 éves – hátvédnek.

Celso Junior: A 22 éves balhátvédről mindössze annyit tudunk, hogy tavaly februárban a Putnok alkalmazottja lett, akik fél évre kölcsönadták a Hajdúszoboszlónak. Azóta se kép, se hang…

Czégel Máté: Máté 2012. december végéig kölcsönben szerepelt nálunk Diósgyőrből, sokat volt sérült, nem tudta kivívni a kezdőcsapatbeli tagságot. Tavaly tavasszal a Rákosmentéhez került – ugyancsak kölcsönbe (csak a kispadon jutott neki ott is hely) – majd az alapozást már újra a miskolciaknál kezdte meg. Az U21-es csapatban 15 meccset játszott ebben a szezonban, 1 lőtt gól mellé összegyűjtött 2 piros és 2 sárga lapot. Nem tudom, milyen formában futballozik a fiatal védő, megrekedt-e esetleg a fejlődésben, mert kora alapján még mindig beleférne az utánpótlás-kvótánkba (1993. áprilisi).

Szala Ákos: Őszintén szólva nem nagyon hittünk benne, hogy Szala Ákos megállja a helyét az egycsoportos másodosztályban, de tévedtünk. Néha rossz volt nézni, amit a fiatal balhátvéd csinál a tavaszi szezonban, de úgy tűnik, a levegőváltozás (és egy kemény alapozás) csodát tett: Ákos a Cegléd stabil tagja lett. 20 bajnokin kapott szerepet a fiatalember, 2-szer csereként jutott szóhoz, egyszer pedig lecserélte edzője. Gólt nem szerzett, viszont 1 piros és 7 sárga lap a bajnoki „termése”. 1 Liga Kupa, és egy Magyar Kupa meccsen is szerepelt, ezeken 1-1 sárga lapot kapott. Mivel stabil kezdőnek tekinthető, kijelenthető, hogy neki is köszönhető, hogy a ceglédiek végül megragadtak a másodosztályban.

Kiprich Dániel: Törvényszerű volt, hogy a másodosztályú búcsú után a jobb-bekk is vegye a kalapját édesapjával együtt. Nos, Dani tökéletesen ellentétes utat járt be Privigyei Ádámhoz képest, ugyanis ő Békéscsabára (az NB 2-be) került tőlünk, de mindössze 5 meccsen lépett pályára bajnokin (1-szer le-, 1-szer becserélték), valamint 3 Liga Kupa találkozón (1 piros, 1 sárga lap), és 1 Magyar Kupa meccsen (1 sárga lap) ölthette magára a csabaiak mezét. Februárban Privigyeit váltotta a diósdiaknál, ahol magára talált: 11 meccsen (egyszer lecserélték) 3 gólt szerzett, 2 sárgát gyűjtött össze.

Fehér Balázs: Balázs nem tudott stabil kezdő tagságot kivívni régi-új csapatánál, a Ceglédnél, mindössze 6 bajnokin lépett pályára ősszel (2-szer le-, 2-szer becserélték), gólt nem szerzett, 1 sárgát kapott. 3 Liga Kupa meccsen (1 sárga lap) és 1 Magyar Kupa találkozón viselhette még a ceglédi mezt. Tavaszra kölcsönbe Tiszaújvárosba került, 8-szor lépett pályára (4-szer le-, 1-szer becserélte Koleszár mester). Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom: ez nem Balu szezonja volt…

Maicon: Én a magam részéről láttam Reis Dos Santos-ban a potenciált, ügyesen szűrt, és volt benne egyfajta őserő, ami a legtöbb magyar játékosból hiányzik. Nos, ha esetleg nem tudtátok volna, Maicon tavaly augusztusban a Putnok alkalmazásába került, igaz, ők rögtön kölcsönadták a másik Puebla-csapatnak, a Salgótarjánnak. A nógrádiak megnyerték a Megyei bajnokságot, így a következő szezonban potenciális ellenfélként kell számolnunk velük, de mivel állítólag főszponzoruk nem kis pénzügyi problémákkal küzd, kétséges, hogy meg tudják-e tartani például a szenior-korú Bárányost avagy Penksát. Maicon mindenesetre mindent megtett a feljutásért, 29 meccsen is pályára lépett (3-szor csereként), 6 gólt rúgott, 3 sárgát gyűjtött. Ha tovább fejlődött a még mindig csak 23 éves brazil középpályás, egy ilyen ütköző talán még nekünk is jól jönne…

Halgas Tibor: Halgas Tibi az NB 3. Középső csoportjában szereplő Rákosmente játékos-edzője lett, és minden dicséretet megérdemel, hogy 6. helyre vezetette csapatát. 12 meccsen segítette srácait (5-ször le-, 4-szer becserélte magát), 1 gólt szerzett, és még az első fordulóban begyűjtött egy piros kártyát. 2 Magyar Kupa meccs is jutott a 33 éves középpályásnak – ha van kedve, még évekig pályára léphet az edzősködés mellett.

Fabio Silva: Nem tudom, emlékszik-e még valaki a zöld-foki köztársaság-beli szélsőre, mindössze két bajnokin (csereként) és 1 Magyar Kupa meccsen viselte a kék-sárgát. Nos, ő tavaly júliusban az osztrák LASK Linz futballistája lett, és idén feljutott csapatával a másodosztályba. A 29 éves (és egyébként egyszeres zöld-foki köztársasági válogatott) balszellő 13 meccsen 1 góllal és 1 gólapasszal segítette csapatát a feljutáshoz, 2 sárga kártyát gyűjtött be, valamint egy kupatalálkozón is végig a pályán volt.

Bogáti Péter: Bugatti sem váltotta meg a világot Siófokon, mert habár 23 bajnokin pályára lépett, de legtöbbször csereként jött számításba (8-szor le-, 14-szer becserélték), pedig 4 gólt lőtt és csak egyetlen sárgát kapott. Péter pályára lépett még 4 Liga Kupa és 2 Magyar Kupa találkozón is (1-1 gól), kétséges lehet a jövője a Balaton-parti csapatnál.

Horváth Bence: Benő megunta, hogy padoznia kell, meg is lehet érteni, és kölcsönbe Putnokra szerződött. Nem is járt rosszul, hiszen a gömörieknél a kezdeti csereszerep után stabil kezdő lett, 28 bajnokin húzta magára a putnokiak mezét, 5 gólt szerzett, 6 sárga lappal fejezte be az idényt. Mivel a Putnok következő idénybeli céljai egészen mások lettek, mint a mieink, még az is elképzelhető, hogy visszatér – Nyitrainak is kellhet egy stabil helyettes. Már ha lesz kedve Bencének megküzdeni a kezdőért... És nem jön egy még jobb jobbszélső, mert úgy néz ki, talán igen…

Jeremiás Gergő: Jera először csoportbeli vetélytársunknál kapott szerződést, az ebesiek olyan büszkék voltak rá, mintha világsztárt igazoltak volna. Amíg volt pénz, Gergőnek is nagyon ment, 13 találkozón jutott szóhoz (4-szer lecserélték), 5 gólt lőtt (nagyrészét büntetőből), 1 sárgát kapott (csereként egy Magyar Kupa meccsen is pályára lépett – 1 sárga). Tavasszal kicsit odébbállt, a Hajdúböszörménybe igazolt, 11 meccsen lépett pályára (1-szer le-, 2-szer becserélték), 2 gólt szerzett (ellenünk mindkettőt), 1 sárgát mutattak fel neki.

Joseph Ngalle: „Zsozsó” tavaly februárban szerződött az NB 3-as Mórahalmához, ahol 13 meccsen 5 góllal (2 sárga) segítette a csongrádiakat. Idén februárban a Tisza Volánhoz írt alá, a Csongrád megyei első osztályban szereplő gárdánál 9 gólt lőtt, 4-szer viszont „besárgult”.

Nagy Krisztián: Nagy Krisz is maradt a másodosztályban (velünk ellentétben), a Kozármislenyhez került. 22 bajnokin pályára is lépett a jobbszellő/támadó, 4 gólt szerzett, ezzel az örökifjú Oláh Lóránttal holtversenyben csapata mesterlövésze lett. Nem lehetett nagy a konkurencia, nemde? 4 sárgát is beszedett a fürge szélső, de statisztikájához az is hozzátartozik, hogy 2 Liga Kupa meccsen 1 gólt lőtt (1 sárga), valamint 1 Magyar Kupa találkozón is mislenyi mezbe bújt (1 gól, 1 sárga). Még mindig csak 22 éves, bármi lehet belőle…

Messi Enguene: A még mindig csak 20 éves kameruni középpályás tavaly júliusban igazolt a francia másodosztályú Clermont gárdájába, de az egészen bizonyos, hogy nem lépett pályára a csigafanoknál egyetlen bajnokin sem. Gondolom, a tarcsiban vitézkedhetett, de erről sehol sem találtunk adatokat. Mindegy, fiatal még…

George Menougong: A nálunk leginkább jobbszélsőként játszatott ék a Mezőkövesd házi gólkirálya lett idén az NB 1-ben 6 góllal, 26 bajnokin lépett pályára, 11-szer le-, 7-szer becserélték, 1 piros lapot kapott. A kameruni támadó 7 Liga Kupa találkozón (1 gól, 1 sárga lap), és 2 Magyar Kupa meccsen is pályára lépett. Nem hiszem, hogy hatalmas érdeklődés lenne utána, 29 éves már, ha megtartja a Kövesd, rá kell mennünk a mellőzött támadóikra…

Vólent Roland: Roli nagyon jó gólátlaggal távozott tőlünk vissza a Honvédhoz, majd Siófokra került. A Balaton partján aztán mindössze 6 meccs jutott neki (1-szer le-, 3-szor becserélték), lőtt 1 gólt, 1-szer besárgult. Aztán volt egy komoly lábsérülése, és télen az ugyancsak másodosztályú Balmazújvároshoz került, kimondva-kimondatlanul a távozó Urbin pótlására. Nos, Roland 11 meccsen kapott lehetőséget, de egyetlen meccset sem töltött végig a pályán, 2-szer le-, 9-szer becserélték. 2 gólt rúgott, 3-szor sárgával büntették, nem hiszem, hogy foggal-körömmel ragaszkodnának hozzá Balmazújvárosban…

Hornyák Marcell: Marcell tavaly nyáron került vissza a Disógyőrhöz, hiszen csak kölcsönben volt nálunk. 23 U21-es találkozón lépett pályára ebben a szezonban, 7 gólt szerzett, de ugyancsak 7-szer büntette lappal a játékvezető. 1 Liga Kupa találkozón is pályán volt. Nincs még 21 éves, de az utánpótlás-kvótához már „öreg”, nem lesz könnyű dolga a továbbiakban…

És akik „menet közben” távoztak tőlünk…

Horváth Szabolcs: Szabolcs télen vált létszámfölöttivé klubunknál, 7 meccs jutott neki csoporttársunknál, a Tiszaújvárosnál (2-szer lecserélték). Nem tagadta meg magát új klubjánál sem, a 7 találkozón 4 lapot gyűjtött be…

Tátrai Gergő: Titi is télen igazolt el tőlünk a Sajóbábonyhoz, ahol 13 meccsen 5 gólt szerzett, igaz, 2 pirosat és 5 sárgát is… A bábonyiak végül bronzérmet szereztek a Megye I-ben, ha nem vonnak le tőlük 6 pontot, másodikak lettek volna…

Salvador: A kétszeres egyenlítői-guineai válogatott támadó stílusosan góllal búcsúzott csapatunktól (a Fradi II. ellen), jelenleg a hongkongi Tai Po játékosa. Ez már rövid időn belül a második hongkongi klubja, hiszen tőlünk a jónevű Happy Valley-hoz szerződött. Ha minden igaz, 6 meccsen 1 gólt szerzett a 34 éves veterán támadó, de állítólag mesebeli pénzeket keres…

David-al kapcsolatban hírlik, hogy egy szomszéd ország (megoszlanak a vélemények, hogy Románia vagy Szlovákia) alsóbb osztályába igazolt, Renan-ról, Luiz-ról és Husanik Patrik-ról semmit nem találtunk…

Téma: A tavalyi hó...

Dátum: 2014.06.30

Feladó: kazincbarcelona

Tárgy: a tavalyi hó

Minden tiszteletem a blog működtetőé. Általában felkészült és tárgyilagos. Most azonban helyre kell igazítanom a Baluval kapcsolatos véleményformálását. Balu Cegléden alapember volt a Dunaújváros elleni mérkőzést például az ő vezényletével nyerte meg ősszel a Cegléd (NS:8-as osztályzat). Sajnos egy ki nem kezelt sérülés miatt, nem tudott többet segíteni csapatának. Januárban megműtötték, mivel a lába nem bírta volna az NB2-t , ezért került Gyuribá hívására Újvárosba. Eleinte nem bírta a lába a terhelést, de miután renbe jött Újvárosban is alapember lett. Lehet, hogy nem ez volt élete szezonja, de ez legkevésbé múlott rajta.

Dátum: 2014.07.01

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:a tavalyi hó

Kedves Kazincbarcelona! Eszemben sem volt Balázst ledegradálni, nagyon kedveltük mindig is a játékát. Mindenesetre nagyon köszönöm a kiegészítést! HV!

Dátum: 2014.06.29

Feladó: szupergo

Tárgy: Hohó!

A felsoroltakból vagy 6-7 játékos erősítést jelentene. Ebből is látszik, hogy az NBII-ből milyen csapattal estünk ki...

Tételek: 1 - 3 ból 3

Új hozzászólás hozzáadása