Alakul...

2014.07.09 16:15

Amíg nem volt tuti a frutti, addig nem akartunk itt előhozakodni holmi Irhásokkal, meg Lipuszokkal, de most, hogy már Zotyesz fellebbentette a fátylat, nyugodtan mi is lehetünk egy kicsit nyíltabbak.

Irhás Ignác egyébként már alá is írta a szerződését, így a következő idényben egészen biztos, hogy a mi középpályánkat erősíti, de információink szerint Lipusz Norbi aláírásának is már csak technikai akadálya van (nem az, hogy nincs toll…), és napokon belül megszülethet a pacsi.

Azt nem hiszem, hogy ecsetelnem kell, hogy személyükben két igazán rutinos és kiváló képességű spílerrel erősödött cseppet sem gyenge középpályánk. Nézzük, mit is kell tudnunk a két új játékosunkról:

Irhás Ignác: Irhás márciusban múlt 29 éves, posztja szerint támadó középpályás. 2009-ig a Bőcs színeiben kergette a labdát, onnan szerződtette a szombathelyi Haladás. A Hali színeiben 43 mérkőzésen lépett pályára, 3 gólt szerzett. A 2011/12-es és a 2012/13-as szezonban még a másodosztályú Mezőkövesdben szerepelt, először kölcsönben, 23/3-as mutatóval, majd utóbbi idényben már a matyók játékosaként, 7 találkozón 1-szer iratkozott fel a góllövők közé. A kövesdiekkel (mint tudjuk) tavaly bajnoki címet ünnepelhetett, de a jelentősen megerősített csapatban csupán 2 meccs jutott neki ősszel, így télen a (még) NB II-es Kisvárdához szerződött, ahol 14 fellépésén 1 gólt ünnepelhetett. A Várdánál nem ragaszkodtak a korábban a Magyar Cigány Válogatottban is pályára lépő játékoshoz, bízunk benne, hogy erősen bánni fogják jövő ilyenkor…

Lipusz Norbert: Hogy megy az idő… Lipusz Norbi is betöltötte már a 28-at, őt – azt hiszem – kevésbé kell bemutatni azoknak, akik nem tegnap kezdtek szurkolni a KBSC-nek. A szélső Diósgyőrben kezdte pályafutását, fokozatosan gyalogolt fel a létrán, ami elsőosztályú szereplésekben csúcsosodott ki, 64 NB I-es meccsen 2 gól fűződik a nevéhez piros-fehérben. 2007 tavaszára Dunaújvárosba került kölcsönbe, a 2009/2010-es bajnokság tavaszi szezonjában pedig a mi kölcsönjátékosunk volt (12 meccs/1 gól). Tőlünk a Kaposvárhoz igazolt, de újabb NB 1-es félszezonjában csupán 1 találkozón 90 percnyi játék jutott neki, ezért 2011. telén visszajött hozzánk, nagy formában futballozott, 14 meccsen 5 gólt lőtt. A matyók is láttak benne fantáziát, így nyáron hozzájuk igazolt, két szezonon át szolgálta a kövesdieket, 42 bajnokin 3-szor volt eredményes. Az NB 1-be már nem volt alkalma követni a tavalyi bajnokot, így nyáron a Cegléddel szerepelt a másodosztályban. Norbi 23-szor lépett pályára a Cegléd mezében, 1-szer sikerült az ellenfelek hálójába találnia. Az előző idényben bottal ütöttük a balszellők nyomát, most erre már egészen biztosan nem fogunk panaszkodni.

A mai nap egyébként már 26-an voltak az edzésen a srácok. Illést és Fülöpöt már említettük nektek (egyelőre nincs döntés a két próbázó fiatalról). Habár Szeleczki Alexet már tényként közöltük (ahogy a hivatalos honlap is), ügyében a napokban várható döntés, mint ahogy valószínűleg Fótyikéban is, hogy milyen kondíciókkal kerülhet Kövesdre.

Zimányi egyelőre nyaral, így ő nincs itt, viszont rója a köröket a Putnokról érkezett Szemere Balázs (az előző idényben: 22 meccs/1 gól) és a kölcsönből visszatérő Horváth Bence is (28/5). Egyelőre az ő teljesítményüket is figyeli Koleszár mester.

A mai napon csatlakozott a próbázókhoz Ragályi Róbert kapus, aki 19 éves, és az előző idényben az Újpest U21-es csapatában szerepelt, igaz, csak a II. osztályban, ott 15 találkozón védett. Fiatal kapus szerződtetésére azért lenne égetően szükség, mert az U21-ünk egyelőre portás nélkül leledzik, hiszen Nótás Attila onnan már „kiöregedett” (ebben a korosztályban az 1994. január 1. után születettek jöhetnek számításba).

Ugyancsak ma csatlakozott a többiekhez Oláh Bálint, akinek a szerződtetéséről mi magunk már lemondtunk, hiszen leírtuk, hogy valószínűleg profi szerződést kap a DVTK-tól. Nos, a fiatal középpályás (1994. decemberi születésű) – úgy tűnik – mégsem marad a diósgyőrieknél, ahol az előző U21-es, I. osztályú bajnokságban 28 meccsen 7 találatig jutott. Ha meggyőzi a mestert, akár szerződést is kaphat. Ugyancsak függőben van még Mahalek Marcell ügye is, ő kölcsönben szerepelt a Diósgyőr U21-ében tavasszal, de a Honvéd játékosa. Nem valószínű, hogy a miskolciak ősztől a nagycsapatban számítanának rá, a hírek szerint viszont a fiatal védő (’94.08) jobb szeretne a továbbiakban felnőtt gárdában pallérozódni. Úgyhogy, akár még meg is érkezhet…

A legnagyobb név a ma szerelést öltő próbázók közül kétségtelenül Molnár Tamásé. Az előző idényben a ’94-es születésű csatár a DEAC-ban futballozott, és lett csoportunk ezüstcipőse 22 találkozón szerzett 14 találatával. Már ez a tény is bizakodással tölthet el minket, pláne az, hogy még az U21-es kvótának is megfelel.

A hírek arról szólnak, hogy Koleszár mester a kemény fizikális alapozás mellett azért próbál nagy teret biztosítani az egymás közötti játéknak is, hogy lássa, ki mire képes. Nagy valószínűséggel a jövő hét közepe tájára kialakulhat csapatunk végleges kerete a következő bajnokságra, aztán szerdán már edzőmeccsen is megnézhetjük, mit tudnak az új labdarúgók. Mivel a keret egyelőre igencsak „vastag”, várható, hogy újabb játékosok szerződtetése esetén a meglévők némelyikét kölcsönadjuk, jövő héten már erről is beszámolhatunk.

Még egy hír a végére: Tarr Tibi a következő szezonban a Felsőzsolca csapatának kapuját fogja őrizni.

A csoportbeosztást olvashattátok már több helyen, időnként szétnézünk majd a többi csapat házatáján is…

Téma: Alakul...

Dátum: 2014.07.11

Feladó: Gyulus

Tárgy: Szigor

Koleszárt ismerve nem számíthatnak kegyelemre. A "sztárocskák" meg ha nem úgy teljesítenek kispad vagy lapát.
Tiszaújban öt év alatt szinte a "maradékból" mindig jó csapatot hozott össze! Nem is értem hogy engedték el....

Dátum: 2014.07.11

Feladó: blck

Tárgy: focizni, hajtani, dolgozni

Vajon a játékosokkal közölve lett-e, hogy nem csak szerződést kell aláírni, hanem keményen hajtani dolgozni, focizni is.
Az első edző mérkőzésen és bajnokin már úgy is ki fog derülni mennyire van határozott csapatunk, vagy esetleg csak haverkodni, bulizni jöttek össze a fiaink.

Dátum: 2014.07.09

Feladó: szupergo

Tárgy: "sokan vagyunk, de nem elegen"

Nem szívesen idézem a címben szereplő sort mondó politikust, de most ez fejezi ki legjobban a helyzetünket.
Már 2 csapatra való NBIII-as szinten igazán jó játékosunk van. (A kispadot valószínűleg meg is kell hosszabbítani...)
Sérülés, eltiltás esetén sem is lehet gond sehol, legalább 2-3 játékos van minden posztra. Egyet kivéve, mert igazi gólvágónk még nincs. Bár ez a DEAC-os Molnár már hasonlít, de szerintem egy Vólent-szerű csatár még nagyon hiányzik. Ha ezt megoldjuk, igen komoly esélyünk lesz feljutni. Inkább adjunk kölcsön pár játékost onnan ahol nagy a zsúfoltság, de igazoljuk le valahonnan a csoport gólkirályát, kerül amibe kerül!

Tételek: 1 - 3 ból 3

Új hozzászólás hozzáadása