Flúgos futam (11. forduló)

2014.10.27 12:33

A 11. forduló már korántsem hozott akkora gólszüretet, mint az előző, a 7 találkozón mindössze 12 találat esett, igaz, a hentelés-specialista Kisvárda futballistái foteljaikban nyújtózkodtak, míg a többiek megpróbálták felvenni a harcot a meglehetősen rossz talajú pályák okozta problémákkal. Volt egy null-null is, ami ebben a csoportban ritka, mint a fehér holló, de ami még meglepőbb, hogy a másik hat mérkőzésen azok a csapatok, amelyek vereséget szenvedtek, nem is voltak képesek betalálni ellenfelüknek.

KBSC – Honvéd-MFA 2-0: Kellett ez, mint fűtési szezon előtt a rezsicsökkentés, talán kicsit kisimulnak az arcok, és a sikerélmény felpörgeti az eddig nem éppen látványosan futballozó csapatunkat. Kétségtelen tény, hogy Gálhidi mester kezenyoma elkezdett látszódni a játékon, mert habár „kicsit” jobban szórakoztam az El Clasico-n, azért nagyon is vállalható teljesítményt láthattunk. A két gólon kívül három kapufával is szolgált csapatunk, így hát akár nagyobb arányú is lehetett volna a különbség, igaz, Miski is mindent megtett azért, hogy kapott gól nélkül vonuljunk le a pályáról (pedig volt, hogy védői nehéz helyzetbe hozták). Őszintén szólva most bánom csak, hogy nem a volt kispesti edzővel kezdtük a nyári felkészülést, akkor talán nagyobb sanszunk lenne megszorítani a Várdát, de egy pörgős, intenzív téli alapozást követő tavaszi henger azért még elég lehet ebben a csoportban. Hogy mire? Arról egyelőre fogalmam sincs…

Felsőtárkány – Putnok 0-3: Egyértelmű volt a helyzet: ha a gömöriek megszerzik a győzelmet a találkozóra négy sorozatvereséggel „melegítő” tárkányiak ellen, akkor átveszik a vezetést a tabellán, mégha csupán időlegesen is. Erre annál is inkább megvolt a sanszuk, mivelhogy ők viszont négy sorozatgyőzelemmel a tarsolyukban érkeztek a gyönyörű hevesi kisvárosba, ráadásul a 15-0-ás gólkülönbség is eléggé tekintélyparancsoló. Ráadásul két alapember is hiányzott a tárkányiaknál: a védelem oszlopa, Menyhért öt sárga lap miatt hagyta ki a találkozót, míg Kaszás a múlt héten újabb piros lappal gazdagodott, így ő is csak a lelátóról figyelhette társait. A putnokiak nem bízták a véletlenre: már a 28. percre megszerezték azt a háromgólos előnyt, amit meg is tudtak tartani a meccs végéig, így valószínűleg két hétig vezetni fogják a tabellát (a Veres otthon – gyaníthatóan – nem lesz ellenfél), de aztán ők is Létavértesre mennek pihenni. A Tárkány vereségével alázuhant a 14. helyre, ráadásul következő találkozójukon is kisebbfajta csoda lenne a pontszerzés…

Hatvan – Salgótarján 2-0: A Hatvanhoz hasonló lánygyerekről álmodnak a lányos apák: egyszerűen nem hajlandóak elveszíteni a szüzességüket. Sorozatban harmadik 2-0-ás győzelmüket ünnepelhették a hétvégén, igaz, várható volt, a Tarján nem igazolja egyelőre a szezon előtti várakozásokat. Habár az első félidő kiegyenlített játékot hozott, itt is-ott is akadtak nagy helyzetek, a nagyobb játékerőt képviselő hazaiak a másodikban felőrölték a Nógrád megyeieket, akiknek úgy látszik, nem volt épp elég, hogy a múlt héten megyeszékhelyi pozíciójukat is elveszítették. A 67. percig kellett várni arra, hogy megtörjön a vendégcsapat, ekkor Kelemen találatával megszerezték a vezetést a hazaiak. A februárban Gyirmótról szerződtetett 21 éves támadó sorozatban a harmadik gólját szerezte (a szezonban már a hatodikat), így elévülhetetlen érdeme van a Hatvan szárnyalásában. A második gólt már emberelőnyben szerezte a hazai gárda, miután Privigyei kiállításra került a vendégeknél, az eddig gólszűz ,Mundi vette be Kozma kapuját. A Hatvan mestere, Híres Gábor egyébként panaszkodott arra a meccs után, hogy a tarjániak ellenük a streetfighting-taktikát dolgozták ki, és mivel a piros mellé összeszedtek 6 sárga kártyát is, talán ezúttal nem beszélt a levegőbe…Habár a nógrádiak utoljára az ötödik fordulóban szenvedtek vereséget, és kétmeccses győzelmi sorozatuk szakadt most meg, letolattak a 10. helyre.

Jászberény – Nyírbátor 0-0: Mindösszesen a második gólnélküli döntetlen eredmény született szombaton Jászberényben (előtte a Cigánd-Kisvárda zárult anélkül, hogy megzörrent volna valamelyik háló), és először fordult elő, hogy a jászok nem tudtak otthon gólt szerezni. A nyírségieknél mintha behúzásra került volna a kézifék, hiszen utoljára a hatodik fordulóban tudtak nyerni, most is két vereség után léptek pályára, és örülhettek az egy pontnak is. A hazaiak kétszer is megdöngették a kapufát, és mindezek mellé még számos ziccert kialakítottak, de a gólvonal mögé nem sikerült préselniük a bogyót. Az egy pont is elég volt ahhoz, hogy beelőzzék a Salgótarjánt, így felléptek a 9. helyre, a Bátor maradt a nyolcadik.

Hajdúböszörmény – DVSC-DEAC 1-0: A hazaiaknál pályára lépő 14 játékos közül mindössze négyen mondhatják el magukról, hogy soha nem viselték a DVSC vagy a DEAC mezét, így hát várható volt az eredmény. Na, nem azért, mert valamiféle megbeszélt dologra gondolnánk, a világért sem, csupán arra, hogy bizonyosan jól ismerték a hazaiak, mit kell játszani a kisvonat ellen. Bogdanovic és Dombi utoljára a pleisztocénben találkoztak a pályán, ezúttal ellenfélként, és a végén a tar mester örült jobban a találkozásnak, ugyanis Éles 32. percben esett találatával a Böszi otthon tartotta a három pontot. A nyolc vereséggel bekezdő böszörményiek sorozatban másodszor is nyerni tudtak, így feljöttek a 12. helyre, közvetlenül előttük áll a kisloki, akik habár az előző idényben parádés támadófutballt mutattak be, immáron negyedszer maradtak gólképtelenek.

Gyöngyös – Cigánd 0-1: Na, erről beszéltem: ha van Roszel-gól, van győzelem is. A múlt hét egyik főhíre volt – az internetadó meg a beutazási-botrány mellett szorosan – hogy a cigándi vezetők megunták a csapat vesszőfutását (5 győztes meccs után 5 nyeretlen), és Fogarasi Zoltánt nevezték meg főbűnösnek, így Gyöngyösre már Vígh Ferenccel utaztak a cigándi futballisták. Azoknak, akik az utóbbi években figyelemmel kísérik a Keleti csoport történéseit, nem kell ecsetelni, hogy Vígh mestert Détári érkezésekor penderítették ki Felsőtárkányból, és most a Megyében várakozásokon alulteljesítő Mád csapatának vezetőedzői posztját cserélte fel a cigándiak kedvéért. Azzal kezdte, hogy a mindezidáig gólképtelen Vargát és Molnár Tamást a padra ültette, és nem is volt rájuk szükség, hiszen az 55. percben érkezett Roszel, és be is húzták a vendégek a meccset, ezzel maradtak a 4. helyen. Három meccse van még a borsodiaknak, ebből a következő kettőn egyértelműen esélyesként lépnek pályára, így van esély rá, hogy továbbindulnak a megkezdett úton. A Gyöngyös viszont sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, lecsúsztak az utolsó helyre, és ha a hátralévő három meccsükön is gyengélkednek (egyik sem nyerhetetlen), akkor ki van kövezve az útjuk a Megye felé…

Veresegyház – Tiszaújváros 3-0: Ha úgy a 3.-4. forduló környékén születik ez az eredmény, nem lett volna annyira meglepő, így azonban azt kell mondanom: a forduló legnagyobb meglepetése született Veresegyházon. Az újvárosiak három győztes meccs után „ejtették útba” Veresegyházát, és papíron keresve sem találhattak volna kellemesebb ellenfelet, ugyanis a hazaiak háta mögött közvetlenül öt zakó volt található, ráadásul az öt meccsen kaptak jelképes 24 gólt. Foró a 11. percben jelezte, hogy nem falunapra várták a borsodiakat, a második felesben pedig a nagy múltú, de ezidáig gólképtelen Palásthy duplája már azt jelentette, hogy kicsit elhamarkodott gondolat volt, hogy az újvárosiak az élmezőny alját célozzák a továbbiakban. A hazaiaknál első felnőttmeccsén lépett pályára Márton Krisztián, és a 17 éves támadó nevezetessé is tette első bajnokiját azzal, hogy becserélése után 6 perccel már a zuhanyból áradó melegvíz áldásos tevékenységét élvezhette. A negyedóra emberelőny sem volt elég a vendégeknek, hogy szépítsenek, de mivel a középmezőny nem vitte túlzásba a pontgyűjtést ezen fordulóban, így maradtak a hatodik helyen. A veresiek második győzelmüknek örülhettek, de mivel ezen felül pontot még nem szereztek, ez egyelőre csak a 13. helyre elég.

A HÉT KÉPE: Irhás sokat tett azért, hogy győzelmet ünnepelhessünk, itt a gólját ünnepli (fotó: Bujdos Tibor)

 

Tartalékbajnokságok:

Ahogy azt jeleztük, U21-es és U17-es csapatunk szabadnapos volt, ráadásul a héten a Léta ellen játszanának, így legközelebb november 9-én lépnek csak pályára.

U15:

Mezőkövesd – KBSC 7-0: Habár az első félidő végén még csak 1-0-át mutatott az eredményjelző, fiataljaink a végére elfogytak, így végül nagykülönbségű vereséget szenvedtünk.

U14:

Mezőkövesd – KBSC 10-0: Mindössze 11 játékosunk utazott el a matyó fiatalok ellen, várunk az első rúgott gólra…

Egyébként hétközben lejátszotta mindkét csapatunk a 2. fordulóból elhalasztott, Borsod Volán korosztályos csapatai elleni mérkőzéseket, a 15 éven aluliak 8-3, az U14-esek 4-0 arányban maradtak alul…

 

A 12. forduló rangadója kétségkívül a Kisvárda-Hatvan lesz, ahol a két veretlen csapat esik egymásnak. Az előző idényben nagy csörtének számított a Cigánd-Tárkány ütközet is, most aligha hiszem, hogy a hevesiek akárcsak megnehezítenék a cigándiak dolgát. Ránézésre a legegyértelműbbnek a Putnok Veres elleni hazaija tűnik, akár még a kiütés is elképzelhető, a DEAC-Böszörmény viszont aligha zárul gólfesztivállal. Az újoncok csatáján a Gyöngyös kozmetikázhat valamit gyenge sorozatán, de a berényiek nem tartoznak a legkellemesebb ellenfelek közé, a Honvéd viszont két vereség után alighanem arra készül, hogy letörje a böszörményi feltámadásban bízók reményeit. Ha tovább javul csapatunk játéka, akár el is hozhatjuk a három pontot Salgótarjánból, de nem számítunk könnyű mérkőzésre.

 

Téma: Flúgos futam (11. forduló)

Dátum: 2014.12.03

Feladó: pcqmnhkvd@gmail.com

Tárgy: canada goose jackets

Dátum: 2014.12.02

Feladó: pcqmnhkvd@gmail.com

Tárgy: canada goose sale

Dátum: 2014.10.30

Feladó: szupergo

Tárgy: Várdai hátszél

A Szerencsejáték is megtámogatja Seszták kisvárosának fociját
A Seszták Miklós városának jelenleg harmadosztályú focicsapata nemcsak stadiont kap, de egy friss dokumentum szerint már egy állami cég is támogatja az egyesületet.
A Szerencsejáték Zrt. úgy tűnik, hogy fantáziát lát Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának, Kisvárdának a fociklubjában (szerk.: a Várda SE honlapja alapján feltételezhető, hogy az egyesületnek csak foci szakosztálya van). Az állami cég honlapján közzétett, szeptemberi szerződéseket listázó dokumentum szerint ugyanis 15 millió forintot adományoztak a Várda Sport Egyesületnek. A szerződés tárgya közérdekű cél támogatása volt, és a konktraktus 2015. június 30-ig szól.
Noha ez a 15 millió forint a kormány által focira eddig fordított összegek tükrében elenyészőnek tűnik, tekintve, hogy közel egymilliárd forintos stadiont is kap a 16 ezres kisváros, semmiképpen sem elhanyagolható ez az aprócska tétel sem. Az új "aréna" egyébként fedett nézőteres, fűtött talajú és villanyvilágítással ellátott létesítmény lesz, melyben nemcsak NBI-es mérkőzéseket lehet majd rendezni, de akár Európa-liga selejtezők megrendezésére is alkalmas lesz.

Dátum: 2014.10.27

Feladó: shift1

Tárgy: mérkőzés

Megvártam Gálhidi nyilatkoztatát mielőtt írok.

,,Gálhidi György:
Úgy gondolom, hogy ez volt az eddigi legjobb produkciónk. Fegyelmezetten, taktikusan, jól futballoztunk, szép helyzetek végén szereztük góljainkat. Büszke vagyok a fiúkra, mert napról-napra motiváltabbak és ez visszaköszön a pályán mutatott teljesítményben is. Ma csapatként voltunk jók, a srácok egymásért küzdöttek. Nagy szeretettel gondolok a Honvédra, de a barcikai szurkolók buzdítását is köszönöm, hiszen ritka alkalom, hogy egyszerre élteti az edzőt mindkét tábor.,,

Ilyet tényleg ritkán látni, hogy 2 csoport is gratulál egy edzőnek. A helyzet az, hogy mély volt a pálya, de a motivációval nem voltak gondok. Sőt! Hibák persze voltak, de akartak a srácok, az összes lecsorgó labdára mentek rá egyből, illetve kellően agresszívek is voltunk középpályán. Ne felejtsük el, hogy Gálhidi milyen rövid ideje van itt!!!

Az az igazság, hogyha egy csapat bajnok akar lenni NB3 vagy NB2-ben is akár, akkor NB1-es szintű edzőre van szükség, mert az országban kevés a jó szakember, ez ki kell mondani. Gratulálok a srácoknak!

Barcika, Szupergo, Rajongo hol vagytok?

Dátum: 2014.10.27

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:mérkőzés

Itt ülök a fotelban a gép előtt...
Amúgy én is láttam biztató jeleket (ahogy az edzők szoktak a vesztes meccs után), de most tényleg. Volt elképzelés a játékban, nem úgy indultak a "támadások", hogy Komlósinak háromszor, négyszer vissza kellett passzolni a labdát, aki végül egy jó nagyot rúgott bele és ami szinte mindig az ellenfélé lett, dehogy veszély nem alakult ki az ellenfél kapuja előtt az biztos. És nem csak azért volt most másképp mert Komlósi nem játszott...
Örülök, hogy Nehéz végre berúgta a kapusra vezetett labdát, bár nekem különösen Irhás tetszett, nemcsak a gólja miatt, hanem a töretlen küzdőszelleméért.
Remélem, hogy 2 hét múlva a várdaiak megbánják, hogy elküldték.
Apropó Várda! Várom már nagyon a várdai buktát. Nem tudtam, hogy a Hatvan következik nekik, de valahogy eddig is úgy éreztem, hogy a pihenő hetük után pontvesztés várható. Majd aztán megint...
Na persze ez lehet, hogy csak az óhaj szintjén marad, de tényleg csak ez a remény marad nekünk, már ha egyáltalán beszélhetünk ilyesmiről. Ha nem tudunk lőtávolba (-5 pont körül) érni a téli pihenő előtt, akkor kár reménykedni tovább.

Tételek: 1 - 5 ból 5

Új hozzászólás hozzáadása