Flúgos futam (15. forduló)

2014.11.24 12:38

A függöny legördült, miután lejátszották a csapatok az ősz utolsó kanyarját is. Habár kiélezett küzdelmekre volt kilátás, mert – ahogy beharangoztuk – a legtöbb párosításban a tabellán egymáshoz közel álló brigádok feszültek egymásnak, végül nem született eldöntetlen kimenetelű eredmény, ahogy ebben a csoportban ezt megszokhattuk. 23 gólt láthattak a nézők összesen a 15. fordulóban, a 3 feletti átlag nem rossz, de tudjuk, nem ez volt a legerősebb forduló a gólok számát tekintve.

KBSC – Putnok 4-0: Őszintén szólva kicsit féltettem a csapatot attól, hogy a vendégek sokkal motiváltabban lépnek pályára, és ez lehet a vesztünk, de félelmem tökéletesen alaptalan volt. A csapat a Várda ellen látott agresszív és nagyon összeszedett játékát mutatta, és még annak ellenére is kitömtük a szomszédokat, hogy a csapat legeredményesebbje, Nehéz Máté csak a kispadon ücsöröghetett. Azt gondolom, aki kint volt megerősítheti, hogy kiderült melyik az erősebb csapat, és nem ennyi ponttal zártuk volna az őszt, ha a nyári alapozást már Gálhidivel kezdtük volna, de ott van az egész tavaszi szezon, hogy javítsunk. Köszönet a csapatnak a közönségszórakoztató játékért, és azért, hogy frappáns csomaggal ajándékozták meg a putnoki szurkolókat. A meccs után elfelejtettem leírni, de most pótolom: gratulálok a szurkolótábornak a látványos piróért a végén, reméljük, az MLSZ döntéshozói nem büntetnek, mert tudvalévő, hogy annyira rettegnek a mindenféle tűzszerszámoktól, hogy még a karácsonyi asztalukon lévő gyertya is elektromos. Nagyon jó volt szombaton barcikai szurkolónak lenni!

Hatvan – Cigánd 4-1: Az előjelek inkább fordított eredményt ígértek, hiszen a hazaiak két vereséggel „melegítettek” a felsőházi csatára, míg a vendégek három győzelemmel tarsolyukban érkeztek, ráadásul a múlt héten szusszanhattak is egy nagyot. Ennek ellenére a cigándiak a mérkőzés nagy részét saját térfelükön voltak kénytelenek tölteni, sorjáztak a góllal kecsegtető hazai akciók, amelyekből kettőt gólra is váltott a nagy kedvvel futballozó Kelemen Patrik. A kilátogató nézőket abszolút mértékben kiszolgálta a hazai brigád, és előbb Simon, majd ismét a tavasszal Gyirmótról igazolt, de egyébként újpesti nevelés Kelemen talált be újra, megszerezve ezzel idénybeli kilencedik gólját. A négygólos hátrány kicsit felpaprikázta a vendégeket, és a meccs végefelé közeledve hajlandóak voltak kicsit támadgatni is, ennek eredményeként Fekete Gábor a 86. percben végigkígyózott a hazai védelmen, majd a kapuba lőtt. Nagyot bukott a Cigánd ezzel a vereséggel, hiszen nemhogy lekerült a dobogóról, de egészen az ötödik helyig „szállt alá”, a hevesiek viszont csupán annak köszönhetően szorulnak le a dobogóról, hogy eggyel kevesebbszer nyertek, mint a KBSC. A Híres-gárda minden dicséretet megérdemel őszi produkciójáért, ráadásul tavasszal az első hat csapat közül négyet is hazai pályán fogadnak, csupán Cigándon kell vizitálniuk.

Nyírbátor – Kisvárda 1-3: A Várda nem bízta a véletlenre, a Bouard Ramos-Milovac csatárduóval kezdett, erre ezidáig mindössze kétszer volt példa a bajnokságban. A brazil csatár már a 12. percben meghálálta a bizalmat, az ő góljával szerezte meg a vezetést a vendéggárda a Szabolcs megyei rangadón, de Kardos hibája után – Pálfi egészen egyszerűen elvette a labdát a várdai játékostól, majd a kapuig masírozott vele – kilenc perc múlva a hazaiak egyenlítettek. Kardos ezek után természetesen mindent megpróbált, hogy feledtesse ügyetlenségét, és előbb a félidő lefújása előtt megszerezte újra a vezetést a kisvárdaiaknak, majd az 50. percben már kétgólosra hizlalta az előnyt. A hazaiaknak már a meccs előtt sem volt túl sok sansza, ezt a mérkőzés képe is megerősítette. A Nyírbátor a kilencedik helyen zárta az őszt, ami kezdeti szárnyalásuk után némi csalódás, a Várda viszont egyetlen pontra megközelítette a Putnokot, és minden esélye megvan a feljutásra.

Jászberény – Honvéd-MFA 0-1: A jászok nagyon szerettek volna győzelemmel búcsúzni szurkolóiktól, és mivel hat meccs óta veretlenek voltak, erre mutatkozott is némi esélyük. A Honvéd három veretlen találkozóval érkezett, Bobállal a soraiban, de több olyan fiatallal is (elsősorban a védelemben), akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A hazaiak nem kezdték rosszul a találkozót, jópár nagy helyzetet is kialakítottak, de az őszi góllövőlista-éllovas Farkas ezúttal otthon hagyta a góllövő csukát, így a másik oldal legeredményesebbje, Bobál gólja jelentette az egyetlen különbséget a két csapat között, amely a második félidő derekán született. A hajrában bemutatkozhatott a vendégeknél a 16 éves Bodrogi János is, akinek beállásával 42-re emelkedett azon játékosok száma, akik a kispestieknél pályára léptek az idényben az NB 3-ban. A Berénynek nincs oka szégyenkeznie őszi produkciója miatt, hiszen újoncként a nyolcadik helyen telelnek, egyértelműen ők a legmasszívabbak a feljutók közül. A Honvéd hatodik helye sem rossz, pláne, ha azt nézzük, hogy nem nagyon volt olyan meccs, amikor legalább hasonló felállásban szerepeltek volna, mint egy fordulóval korábban.

Hajdúböszörmény – Tiszaújváros 1-3: A Tiszaújváros egy másik olyan gárda, akiket nagyon meg kell dicsérni parádés hajrájuk után, hiszen miután elvették a Hatvan veretlenségét, minket is megvertek, most pedig az életéért küzdő böszörményieket is elnáspángolták egy tükörsima meccsen. A tudósítások szerint az újvárosiak a meccs jelentős részében uralták a mérkőzést, mégis majdnem pórul jártak, mert hiába vezettek már a 30. percben kettővel (Molnár László és Kovács Péter góljaival), a második félidőben volt egy komoly rövidzárlatuk. Az 56. percben Lovas szépített, majd több helyzetet is elpuskázott a hazai egylet, de Kovács megszerezte második gólját is (az utolsó 3 meccsen a negyediket), ezzel biztosítva a vendéggyőzelmet. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Kerek Balázst a hajrában kiszórta a spori, de ez már nem osztott, nem szorzott, maximum kicsit hosszabb lesz a téli szünete a játékosnak. A borsodiak hetedik helye tiszteletre méltó, ráadásul csak 3 pontra vannak a dobogótól, a Böszi nem tudta elérni ősszel a 10 pontos „álomhatárt”, így nehéz tavasznak néznek elébe!

DVSC-DEAC – Salgótarján 2-0: Két, viszonylag gyengébb formában lévő csapat csapott össze Debrecenben, a Lokit előbb a Jászberény, majd a Honvéd is lesimázta, a nógrádiak viszont négy katasztrofális vereség után igyekeztek pontot szerezni, sikertelenül. Már az is meglepetésnek számított, hogy a Kulcsárral megerősített (a támadó az NB 1-ben kiállításra került) debreceniek nem tudtak gólt szerezni az első felesben, holott a tarjániak az utolsó négy meccsükön nem kevesebb, mint 16-szor kapituláltak. Az utolsó negyedórához közeledve aztán megvillant a harmadosztályban „bűnhődő” Kulcsár, majd 5 perccel később Dombi Tibi is megszerezte első találatát – fejjel, a tarjáni „tornyok” között. Dzsízöszkrájszt! Az úttörővasút felrobogott a 10. helyre, megelőzvén vasárnapi ellenfelüket, de ezt a teljesítményt össze sem lehet hasonlítani tavalyi produkciójukkal. A mindössze három cserejátékost nevező nógrádiak már csak a 12. helyre jók, és nagyon közel van az üldözőhármas…

Veresegyház – Felsőtárkány 1-2: A tárkányiak nem szenvedtek még vereséget Sütő Szilárd irányítása alatt, igaz, ne gondoljunk itt hatalmas sorozatra, hiszen mindössze 3 fordulóval ezelőtt történt az edzőváltás. A terv azonban sikerült, az utolsó három meccsen 7 pontot szereztek, ezzel javítottak valamicskét esélyeiken a bentmaradás kivívásához. A 10. percben a hazaiak szereztek vezetést Palásthy góljával, de kevesebb, mint 20 perc múlva jött az egyenlítés: Csóka megszerezte idénybeli 10. gólját. A meccs hőse aztán a második félidőben okosan bólintó Menyus lett, aki az előző fordulóhoz hasonlóan most is betalált, ezzel jelentős érdemeket szerzett abban, hogy a vendégek megszerezték a létfontosságú 3 pontot. A Tárkány győzelmével felugrott a 11. helyre, és kicsit fellélegezhet, a Veresnek viszont olyan parádés tavaszra lenne szüksége, amelyet idén tavasszal mutatott be.

A HÉT KÉPE: Az arcokat figyelve, már a bemutatkozásnál látszott, hogy „vért ittak” a srácok. A háttérben az „Üdvözlet a pokolban”-molinó végül önmagát beteljesítő jóslat lett a gömörieknek… (Fotó: Róth Zoltán)

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

Putnok – KBSC 2-2 (gól: Győrfi, Illés): A putnokiak három kölcsönjátékosunkkal (Süttő, Kazvinszki, Kádas) a soraiban lépett pályára, és már a 3. percben megszerezték a vezetést Bedea góljával. Még a szünet előtt egyenlítettünk, és a győzelem is meglett volna, ha Süttő történetesen nálunk játszik, és nem a mi kapunkat veszi be a 85. percben. Fiaink – a nagyokhoz hasonlóan – a harmadik helyről várják a tavaszt…

U17:

Sajóvölgye – KBSC 2-4 (gól: Filkóházi 2, Erdei, Márton): A Sajóvölgyétől érkezett Filkóházi két góllal vette ki a részét a győzelemből, amelyen 1-2-ről sikerült fordítania csapatunknak. A 17 éven aluliak a negyedik helyen telelnek.

U15:

KBSC – Felsőtárkány 8-1 (gól: Jóni, Dósa, Bónizs, Horváth E. 2, Szikora, Pallós, Orosz): Tudtuk, hogy a Tárkány a csoport leggyengébb együttese (14 találkozón még csak pontot sem szereztek), de mindenféleképpen megérdemlik a dicséretet a srácok a szép eredményért. Ennek ellenére a hetedik, utolsó előtti helyen várjuk a folytatást.

U14:

KBSC – Felsőtárkány  4-1 (gól: Ignácz 4): Érezte a szakvezetés, hogy most vagy soha, így Ignácz Ruben az U15 helyett ezúttal a 14 éven aluliaknál kapott lehetőséget: gyakorlatilag egyedül eldöntötte a meccset. Első pontjainkat szereztük, és elkerültünk az utolsó helyről „jobb” gólkülönbségünknek köszönhetően, ami mínusz 132, igaz, a Tárkányé mínusz 145! Télen erősödnünk kell!

 

Köszönöm mindenkinek az ezévi figyelmet, jövőre folytatjuk!

 

Téma: Flúgos futam (15. forduló)

Dátum: 2014.12.10

Feladó: Robertrig

Tárgy:

Using high-quality materials, advanced construction, and their insights into the athletes, Nike Basketball sketch thoroughly pair whim proudly assume the semblance the most advanced technology of three pairs of signature shoes made obvious help of this series. The series includes LEBRON 11 ELITE, KOBE 9 ELITE and KD VI ELITE, three pairs of boots are their tandem abut up colors as the color of shoes.[url="https://cluanieinn.com/css/rosherun.asp"]cheap nike free run[/url] ,
Tied up to Nike: NIKE, Inc., headquartered in Beaverton, Oregon, is committed to athletic footwear, rags, equipage and accessories estimate, sales, and operating different types of sports and salubriousness activities required in a best emplacement within the industry. Completely owned Nike subsidiaries subsume: designs, markets and distributes athletic footwear,[url="https://www.apkdesign.co.uk/temp/blazer.asp"]cheap nike blazers[/url] , raiment and accessories Discuss Inc., as well as designs, markets and distributes step sports and demoiselle lifestyle in go together with footwear, apparel and accessories Hurley international. According to the latest information, the US Nike has announced its fourth-quarter describe (Cortege 2013-May), its best sales amounted to $ 6.7 billion, unsurpassed its biggest conflict with Adidas 7 proportion points.
According to the results, the Nike groupies reached $ 668 million in fourth-quarter scrape profit, an rise in the world of 22%. No material how, toneless mould year, Nike also suffered last outlay pressures, its CEO Quality • Parker (MarkParker) and in behalf of that insight sold its Umbro and ColeHaan two brands. At today, in supplement to the "Nike", as extravagantly as Jordan, Gossip and Hurley brands such as Nike attribution.
Nike's enterprise alongside adjusting its make, charge of a mileage from Adidas. [url="https://cluanieinn.com/css/rosherun.asp"]https://cluanieinn.com/css/rosherun.asp[/url] ,The German cast Adidas hopes to idiot box advertiser next year's In seventh valhalla Cup in Brazil to see a paraphernalia fizzy drink up again on the market. How in the world, thanks in North America, Eastern Europe and the well-mannered dispatch of emerging markets, the virtuous out alacritous increase in sales of Nike, without bearing in mind its common-or-garden mix playing in the Western European buy in China is also a slim decline in its sales.[url="https://www.apkdesign.co.uk/temp/blazer.asp"]https://www.apkdesign.co.uk/temp/blazer.asp[/url] .
All-embracing, the Nike sales evidence was haler than expected this quarter. Prospects in behalf of the coming, Label • Parker expressed optimism, currently scheduled Nike blanket carload June to November has reached $ 12.1 billion,[url="https://cluanieinn.com/css/rosherun.asp"]https://cluanieinn.com/css/rosherun.asp[/url] , an broaden of 8%, its hobby evaluation in after-hours trading stocks caught up 3% .

Dátum: 2014.11.27

Feladó: kbsc

Tárgy: !!!

Elérni el lehet de nem az idén !! Pancser társaság!! Próbáljátok meg jövőre!! Várdán kaptok 4-et! Ésszerűen gondolkodjatok már! Hova lelkesedtek?

Dátum: 2014.11.27

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:!!!

Rosszul tudod. A Putnok kapott négyet Várdán és Barcikán is. Mi mindkettőt megvertük. Az viszont igaz, hogy nagyon kicsi az esélyünk a feljutásra.

Dátum: 2014.11.25

Feladó: szupergo

Tárgy: Büntetés

MLSZ fegyelmi határozatok

NB I
- Waltner Róbert (Lombard Pápa), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben belerúgott ellenfelébe 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III
- Katona Attila (Kazincbarcika), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3 felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ha lehetne választani, hogy belém rúgjanak vagy rám sértő kifejezést használjanak, én az utóbbit választanám. Mégis a sértést bünteti az MLSZ súlyosabban.

Dátum: 2014.11.26

Feladó: shift1

Tárgy: Re:Büntetés

Hát az MLSZ mindig ezt csinálja, semmi logika nincs benne.

https://www.boon.hu/nem-felejtettek-el-futballozni/2705819

A lényeg:

,,Most jön a szünet, a hátrányunk nem olyan nagy, amit ne lehetne ledolgozni a tavasszal, a csapat teljes mértékben beállt Gálhidi György mögé, mellé, hisszük, hogy meg tudjuk csinálni, elérhetjük az első helyet…,,

Tételek: 1 - 5 ból 5

Új hozzászólás hozzáadása