Flúgos futam (2. forduló)

2014.08.25 19:18

Nagyjából papírforma eredményekkel folytatódott a Mennyei III. küzdelemsorozata, már amennyiben lehet beszélni papírformáról 2 forduló után. Ez a kör a fordítások köre volt, vagy a nagy talpraállásoké, több meccs is igencsak fordulatos volt. Nézzük bővebben:

KBSC – Gyöngyös 1-0: Habár ennél azért combosabb különbséget vártunk, (egyelőre) ne legyünk telhetetlenek, megvan a három pont, de ez volt a minimum, amit újjáalakuló csapatunktól elvártunk. A játék igencsak döcögős, egyelőre nem mutatja azt a formát az együttes, ami miatt igazán bajnokesélyesként tekinthetnénk csapatunkra, de nagyon bízunk benne, hogy lesz ez sokkal jobb is, és a fogaskerekek pontos beillesztése után akadásmentesen pörög majd a gépezet. A hevesiek kétség nélkül a kiesés elkerüléséért fognak küzdeni, mert a mutatott játékuk egyelőre nem üti meg a harmadosztály színvonalát.

Honvéd-MFA – Kisvárda 0-1: A Várda viszont lenyomta a másik tarcsit is, két nagyon kemény meccsen vannak túl, hibátlanul. A szombat délelőtti 10 órás kezdés azért meglepő volt, ahogy az is, hogy műfüvön bonyolították le a találkozót. A Honvéd kapuját első ízben védte a Hatvanból szerződtetett Horváth András, de szerepet kapott az első kerethez tartozó Baráth, Kapacina, Prosser és a Bobál testvérek is. A várdaiak a szünet előtt találtak be Fodor révén, a kispestieknek viszont nagyon nem ment a góllövés, így az NB 2-ből alászálló várdaiak nagyon értékes 3 ponttal távoztak a piros-feketék otthonából.

DVSC-DEAC – Tiszaújváros 2-2: Habár az előzetes esélylatolgatás inkább a kisloki sikerét ígérte, az újvárosiak kezéből csupán a 89. percben csúszott ki a győzelem, igaz, addig történt azért egy s más. A Létavértesről visszatérő Kinyik szerzett vezetést a kisvonat számára a 37. percben, azonban 3 perccel később Damahou egy könyöklés „jutalmaként” gyorsan indulhatott tisztálkodni. Ha ez nem lett volna elég, egy 16-oson belüli szabálytalanság miatt Nagy Zoltán is a kiszórás sorsára jutott a hazaiaktól, ráadásul büntetővel jöhettek a vendégek, amit Kovács Peti be is pofozott. A 77. percben már Kovács Bence góljával (két meccs – két gól, tavaly egyig jutott összesen…) a vezetést is megszerezte a 9 emberrel játszó hazaiak ellen az úvárosi brigád, de az ugyancsak Létáról „hazatérő” Sós Bence a 89. percben egyenlített. A hírek szerint ráadásul még meccslabdája is volt a hosszabbításban a Lokinak, de Balogh elhibázta azt.

Cigánd – Hajdúböszörmény 2-1: A Cigánd az első fordulóban minket intézett el, míg a böszörményiek Putnokon szaladtak bele a késbe, így sokkal simább mérkőzéseredményre gondoltunk. A tudósítások arról szólnak, hogy sokkal jobban tartotta magát a jelentősen meggyengült hajdúsági gárda, mint azt várni lehetett, ha csak Bogdanovic mester nyilatkozatait figyelnénk, akár azt is gondolhatnánk, hogy bajnokesélyes csapatról van szó. A tények viszont: 2 meccs – 2 vereség. Baksa csupán a fordulás után tudta feltörni a böszörményi reteszt, a hajrá nyitányaként pedig a frissen igazolt Fekete Gábor mattolta Somogyi kapust. A másik hálóőr, Sánta hatalmas hibájából Nagy Tamás szorosabbá tette a hajrát, de a 3 pont így is Cigándon maradt.

Jászberény – Salgótarján 2-3: A vendég tarjániak már a félidőre három gólos előnyre tettek szert, és valószínűleg úgy gondolták, hogy a második félidőt már minek lejátszani, nem így az újonc berényiek, akik Bálint két találata révén a hajrára igencsak „ráúsztak” a nógrádiakra, és lehet, hogy ha van még 10 perc a meccsből, ki is egyenlítenek. A nógrádiak nem erősítettek rosszul, minden bizonnyal ők lesznek a legelőkelőbb helyen az újoncok közül, de szerintem a Berényre is figyelni kell, mert nem alkotnak rossz gárdát.

Hatvan – Felsőtárkány 2-2: Felváltva potyogtak a gólok a hevesi rangadón, előbb a vendégektől Lakatos rúgta meg idénybeli második gólját, amit Horváth 10 perc múlva kiegyenlített. A rutinos Dobos még a félidő befejezése előtt újra megszerezte a vezetést a jól erősítő vendégeknek (két meccs – 3 gól a termése), azonban Szabó meccsvégi egyenlítő találata azt jelentette, hogy az előző fordulóban egyaránt kiütéses győzelmet arató hevesi feleknek meg kellett osztozniuk a pontokon. Tegyük hozzá: a 79. perctől a vendégek – Vágó egész meccses rugdosódásának eredményeként – eggyel kevesebben voltak a pályán, de egyébként is komoly street fight lehetett, tekintettel a 9 sárga lapra. Szép lenne, ha el tudnánk venni a Tárkány veretlenségét…

Nyírbátor – Putnok 1-2: Arra viszont nem biztos, hogy fogadtam volna, hogy a gömöriek két győzelemmel kezdik a szezont, de annak ellenére, hogy az első félidőben hátrányba kerültek az előző szezonban 11 gólig jutó Erdei révén, a második felesben fordítottak. Azért is igencsak megsüvegelendő a tökéletesen átalakult kerettel nekilóduló Putnok győzelme, mert az előző idény óta tudjuk, hogy a nyírségieknél nem egyszerű nyerni. A Putnok – a Cigándhoz és a Várdához hasonlóan – 6 pontos, és jelenleg a harmadik helyen áll, biztos nem lesz így mindig, de addig azért dicsérhetjük őket, amíg lehet…

A HÉT KÉPE: Nekem ne mondja senki, hogy nem Nyírbátorban a legnagyobb királyság meccsre járni... (Fotó: Pusztai Sándor)

Létavértes – Veresegyház 0-4: Ezúttal a kupában nagy verést kapó, és a bajnokságot is borzalmasan kezdő, lelkes iparos veresiek simázták le a létaiakat, akikre lassan fogadásokat lehet kötni, hogy vajon mikor szerzik meg az első góljukat. Deák (nem klasszikus) mesterhármasával lohasztotta a tavaly elkényeztetett létai szurkolókat, akiknek csapata 3 tétmérkőzésen immár 24 kapott gólnál tart, lőtt nélkül. Mestermunka!

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

KBSC – Nyírbátor 6-2 (gól: Dávid 4, Tóth M., Takács): Végre pályán a fiatalok is, Vincze Ricsi csapata egészen könnyedén intézte el a nyírségieket, Dávid Feri is beindította a gólszüretet, 4 gólt lőtt. A (tavaly még) U17-esekkel felturbózott tartalékcsapatunk most is ütőképesnek tűnik, várjuk a további jó eredményeket! A csapatban bemutatkozott a télen már próbajátékon nálunk szereplő Omar is (ahogy a Tiszaújvárosból érkezett kapus, Lukács, valamint a diósgyőri Nagy Bálint is), akit a Vasas akadémiájáról igazoltunk.

U17:

KBSC – Nyírbátor 1-7 (gól: Márton):  Az U17 viszont elképzelhető, hogy nem fog minket elkápráztatni ebben az idényben, hiszen tudjuk, hogy az U15-ösök voltak tavaly a „lyukas korosztály”, és ők bizony lépegetni fognak felfelé. Az első félidőt még csak-csak bírták a srácok (0-2), de a másodikban bizony, eléggé megszórtak minket a nyírbátoriak.

Az U15-ös és az U14-es csapatunk ebben a fordulóban sem lépett pályára.

 

A 3. fordulóban az egyetlen biztos eredménynek a létaiak jászberényi vendégszereplése tűnik, bár – gondolom – elég valószínű, hogy a várdaiak is letolják a pályáról a Salgótarjánt. Kíváncsi vagyok, a gömöriek mire jutnak a kisvonat ellen, a cigándiak újra hazai pályán gyűjthetik be a három pontot, ezúttal a Nyírbátor ellen. A Tiszaújváros nem néz könnyű meccs elé a Honvéd ellen, de a Veres-Hatvan és a Gyöngyös-Böszörmény is megtippelhetetlennek tűnik első ránézésre.

Ahogy igazából azt sem tudnám megmondani, csapatunk elkapja-e végre a ritmust, és megakasztja-e a tárkányiakat, mindenesetre pénteken körbejárjuk, mire számíthatunk.

 

Téma: Flúgos futam (2. forduló)

Dátum: 2014.08.26

Feladó: meravegyész

Tárgy: ;-)

Nyírbátorba kéne menni... :)

Tételek: 1 - 1 ból 1

Új hozzászólás hozzáadása