Flúgos futam (21. forduló)

2014.03.31 19:36

21 fordulóban izgulhattunk immár kedvenc csapatunkért, és – úgy gondolom – a cigándi döntetlentől ért már minket nagyobb tragédia is. A forduló többi mérkőzésén egyébként (tulajdonképpen a miénken is) jöttek a papírforma eredmények, így meglehetősen tippmix-barátra sikeredett a hétvége.

Cigánd – KBSC 0-0: A győzelem reményében, de mindenképpen pontért utaztunk Cigándra, nos, a kevésbé jó verzió jött be. Eszünkben sem volt lebecsülni a hazaiakat, hagytuk is jó sokáig őket, hogy irányítsák a meccset, második félidei kontráinkban viszont akár több gól is benne volt. Benne is maradt. A második félidő eseményeire nagyon is illik a cikksorozat címe, mert az az előadás tényleg egy flúgos futamra emlékeztetett. Kemény, de alapvetően sportszerű meccset játszottunk, és ha pontosabbak vagyunk a befejezéseket illetően, most akár a 3 pontnak is örülhetnénk. Szerintem nincs még semmi veszve, a Loki elleni idegenbelit kivéve minden meccsen mi vagyunk az esélyesek (ott meg bármi lehet), igaz, ha valaki bajnok akar lenni, akkor minden meccsen ő kell legyen az esélyes, ahogy gondolom, a Léta is esélyes most már minden meccsen akár 3 pontot szerezni. De ez nem fog megtörténni. Hál’ istennek eltiltás miatt nem kell senkit nélkülöznünk szombaton – jó rég volt már ilyen – igaz, a veszélyeztettek száma egyre nő… Habár a tabella második helyén maradtunk, de lemaradásunk 3 pontra nőtt, a Cigánd ezzel szemben lecsusszant az 5. helyre.

Létavértes – Veresegyház 7-2: Csodák márpediglen nincsenek… Habár legszebb álmainkban az a kép jelent meg, hogy a katicabogárhoz hasonlatosan 7 ponttal rendelkező veresiek főnixmadárként feltámadva megtréfálják a Létát, de olyan szintű a különbség a két brigád között, hogy kénytelenek voltunk kihúzni csuromvizes ingujjunkat a biliből. A télen a Lokitól kölcsönbe érkezett Szabó Roland már az 5. percben mattolta a vendégvédelmet, ő volt az egyik a három játékos közül, aki az utolsó két fordulóban egyaránt betalált (Sós és Bereczki volt a másik két játékos), Kertész pedig mesterhármassal jelezte, hogy igenis igényt tart a gólkirályi címre. A 43. percben a veresiek szokás szerint emberhátrányba kerültek – az idényben immáron hetedszer – de ez már nem osztott, nem szorzott, 4-1 állt az eredményjelzőn Vasas kiszórásánál. Vinicius nélkül is igencsak meggyőző fölénnyel üzent a Léta, Pumukli a múlt hétvégén, a Loki ellen lapoztatta be magát, minden bizonnyal csak azért küldték be a padról. Nincs ezzel semmi gond, nem tilos, nem tiltja semmi, taktikus húzás volt, hogy a Veres ellen töltse le eltiltását. Ennél sokkal komolyabb vétkek terhelik a hajdúsági konglomerációt…

A (múlt) HÉT KÉPE: A létai játékosok és szakvezetők szemmel láthatóan agyonaggódják magukat a Loki elleni meccs közben...

 

Nyírbátor – DVSC-DEAC 1-1: 5 helyen változott a kisvonat kezdője a múlt hetihez képest, pedig ez még csak a Nyírbátor volt, amely csapat senkit nem érdekel, kivéve a nyírbátoriakat. Mármint arra értem, hogy ott tanyáznak a hátsó csalitosban, ahonnan kiesni már nem fognak, a többi meg kit érdekel? Érdekesség, hogy mindkét csapat gólszerzője 3 gólt termelt már tavasszal, igaz, a hazaiaknál szereplő Erdeinek ehhez mindössze 3 (!) meccs kellett, a tavasszal a Honvédtól cívishonba kölcsönbe kerülő Karacsnak viszont öt. Egyébként tavaly volt szó valamiféle Honvéd-Vegyész együttműködésről, az már nincsen? Mert ezt a 19 éves Karacs fiút biztosan mi is tudtuk volna használni (U21-ben plusz 2 meccs – 2 gól tavasszal), nem értem, miért lett volna neki nagyobb kihívás a biztosan NB 3-ban maradó fair play-díjas csapathoz igazolni? Mindegy. A nyírbátoriak, ahogy ellenünk is, képesek voltak gólhátrányukat a második félidőben ledolgozni, így mindenki maradt a helyén, a Bátor a kilencedik, a vendégek bronzérmes helyen tanyáznak.

Hatvan – FTC II. 2-1: A hírek szerint felemás mérkőzést játszottak a csapatok, voltak időszakok, amikor a hatvaniak vezették sorra az akciókat, a meccs más periódusaiban viszont éppen ők kényszerültek saját kapujuk elé. Az első félidei gólképtelenséget Laczkó a 47. percben törte meg hazai oldalról, a 16 éves futballista éppen annak a csapatnak talált be először felnőtt bajnokin, ahonnan télen a Hatvanhoz igazolt. A 63. percben Surányi góljára már azt hitték a hazaiak, hogy eldöntötte vele a találkozót, de a 82. percben Marcinaskó szépített, sőt, az utolsó percekben büntetőt is kapott a vendéggárda, amit azonban Csilus Tamás a kapusba lőtt. A hatvaniak maradtak a 8. helyen, a halványzöldek viszont lekerültek a veszélyzónába, tizenharmadikak.

Felsőtárkány – Tiszaújváros 2-1: Tárkányban is láthattak a nézők egy kihagyott büntetőt, mégpedig már a 6. percben. Történt, hogy Hamar kapus említett minutumban a kiállítás sorsára jutott, a matuzsálem-korú Roza viszont 11-es hárításával mutatkozott be új csapatában. Hogy a tárkányi nézők még intenzívebben kezdték el emelgetni a butykosokat, arról Kerekes Pisti tehetett leginkább, hiszen az emberhátrány dacára a 30. percben betalált Illyés kapus hálójába (tavasszal 5. meccsén 3. gólját szerezte). Gondolom, jó Döménknek izzott a feje rendesen. Hogy mégse kelljen elszenvedniük tavaszi első vereségüket, arról Bogdány és Katona gondoskodott, de úgy gondolom, minden dicséretet megérdemelnek a vendégek, mert sokáig tartani tudták előnyüket. Ahogy azt megjósoltuk, megtörtént a helycsere a 6.-7. helyen.

Putnok – Jászapáti 2-1: A Putnok két fejesgóllal otthon tartotta a 3 pontot a félelmetes játékerőt képviselő jászságiak ellen, természetesen felbillent a pálya, miegymás. Az már nem is meglepő, hogy a vendégek büntetője nem volt az („Szűcs mellett Kotula összeesett”), pláne, hogy a semmiért még ki is állították a vétkest. A honlap szerint „a büntetőt Csók értékesítette”. Én a magam részéről Csőkének ismerem Bencét, de oda se neki… A második putnoki gól után még a vendégek doyenje, Kiskapusi is igyekezett a forró víz alá, így ő is megspórolta a következő fordulót.

Hajdúböszörmény – Ebes 1-0: Na, talán még ez a meccs szolgált meglepetéssel, rögtön kettővel is. Egyrészt azt gondoltuk, hogy a Böszi sokkal simábban rendezi le a Megye felé meginduló ebesieket, másrészt először fordult elő, hogy Bogdanovic nem jelölte magát a kezdőbe. Skandallum! Biztos úgy gondolta a jó öreg Igor, hogy Milovac is elég lesz az Ebes ellen, nos, tulajdonképpen igaza is lett, mert a szerb csatártárs góljával szerezte meg a 3 pontot a hazai gárda. A tudósítások szerint meglepő módon akár fordított is lehetett volna az eredmény (!). És egy megszívlelendő mondat: „Támadóink nincsenek formában mostanában (…) edzőnknek sürgősen ki kell találnia valamit, hogy (…) eredményesebbek legyenek, mert gólok nélkül nem fogunk előrébb lépni a tabellán.” Ja, a böszörményiek honlapjáról idéztünk… A hazaiak maradtak a 10. helyen, a vendégek egyre reménytelenebb helyzetben, csak a Verest előzik meg.

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

Tiszaújváros – KBSC 0-9 (gól: Győrfi 2, Ternyik 2, Süttő 2, Kádas, Dudu, Horváth): Habár csupán 3 játékost tudtunk a padra ültetni (igaz, a hazaiak csak kettőt), ráadásul a kezdőben helyet kapó Újfalusi az U17 oszlopos tagja, meglehetősen imponáló fölénnyel húzták be a srácok a bajnokit, a szünetben már 5-0-ra vezetve. Az sem okozott problémát csapatunknak, hogy legeredményesebb góllövőnk, Dávid Feri piros lapos eltiltását töltötte. Habár a tabella éllovasa, a matyóbrigád egy meccsel kevesebbet játszott, pontszámban azonosan állunk, és egy hónap múlva fogadjuk még a Kövesdet. De hétvégén is oda kell tennünk magunkat, hiszen a tőlünk csupán egy pontra lemaradó, harmadik helyezett Ebes érkezik a vasárnap 11 órakor startoló összecsapásra.

 U17:

Tiszaújváros – KBSC 3-6 (gól: Csattos, Fodor, Rézműves, Márton, Bári, Kovács): U17-es csapatunk is szép győzelmet aratott a középmezőnyhöz tartozó tiszaújvárosi csapat ellen. Félidőben tulajdonképpen el is dőlt a meccs, hiszen már 5-1-re vezettünk, maradtunk az ötödikek.

U15:

KBSC – Tarpa 3-2 (gól: Nyíri, Tóth G. 2): Ugye mondtam, hogy a tarpaiak ellen ki fog jönni a lépés? Gratulálunk a srácoknak, hiszen a tabella 6. helyezettjét sikerült két vállra fektetni, ráadásul a Cigándot megelőzve a 13. helyet is sikerült átvenni. Koncentrált játékkal Tiszaújvárosban is lehet esélyünk hétvégén…

U14:

KBSC – Tarpa 0-3: Sajnos a 14 éven aluliaknak viszont nem sikerült a bravúr, bár egy félidőn keresztül tartottuk magunkat a tabella második helyezettje ellen. Fel a fejjel, a 8. helyről indulunk neki a 10., Tiszaújváros elleni összecsapásnak.

 

A 22. fordulóban 4 meccs jut a szombati napra, 3 találkozót viszont vasárnap rendeznek (ezek egyike sem az Újpest-Fradi, csak azt nem rendezhetik – úgy tűnik – a választás napján). A szombati találkozók közül – a miénk kivételével természetesen – a Léta Jászapátiban lejátszandó meccse érdekel minket elsősorban. Álmodozzunk vagy ne? A jászok azért csak harcolnak még a bentmaradásért, bizakodjunk! Tiszaújvárosban borsodi összecsapást rendeznek, szerintem az újvárosiak ellátják narancsék baját, a Fradi-Cigánd meccs viszont abszolút háromesély. A vasárnapi meccsek közül: a vonatocska szerintem legyűri otthon a Hatvant, a Tárkány folytatja jó sorozatát Ebesen, a Nyírbátor pedig tovább szilárdíthatja helyét a Veres elleni meccsel. A hétvégén a Böszörmény pihen, és ez csak azért érdekes számunkra, mert ők lesznek az egyetlen csapat tavasszal, akik nem pihenő után mérkőznek meg velünk, lévén a jövő héten mi leszünk tétlenségre ítélve.

De addig még van egy kötelező-jellegű találkozó szombaton a palotaiak ellen, aminek beharangozóját – szokás szerint – pénteken olvashatjátok.

A HÉT KÉPE: Látod, Viktor? Ide kellett volna...

Téma: Flúgos futam (21. forduló)

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása