Flúgos futam (22. forduló)

2014.04.08 10:08

Már csak 8 forduló van hátra a bajnokságból, egyre kevesebb a lehetőség, hogy behozzuk a Léta előnyét, de semmiképpen sem jelenteném ki, hogy elment a bajnoki cím. Vannak itt még rázós meccsek, többször is láttuk már a saját szemünkkel, hogy van 7-8 csapat a bajnokságban, akik közül bárki megverhet bárkit, no meg, lehetnek itt még meglepetések is. (Sajnos a mi oldalunkon is, de ezt tényleg csak zárójelben írom…) Érdekesség a fordulóval kapcsolatban, hogy minden csapat maradt az előző körben „megtalált” helyén.

KBSC – REAC 2-0: Továbbra is tartom, hogy a csoport egyik leggyengébbnek tűnő alakulatával meccseltünk szombaton, mert habár volt szerencsénk hazai pályán a Jászapátihoz és az Ebeshez is, ennél talán még az a két csapat is összeszedettebbnek tűnt. Persze, nem kizárt, hogy csak nagyon rossz napot fogtak ki, de képességbeli problémákat is megfigyelhettünk. Ennek figyelembevételével nehéz elképzelni, hogy Mátyus vezetőedző mire alapozta a „nem zárom ki, hogy győzünk” kijelentését, mert annyi esélyük volt körülbelül, mint Berki Krisztiánnak a vagyonosodási vizsgálaton. A szokatlan felállásra megannyi magyarázat létezik, higgyétek el, szó nem volt még pénteken Szabó Vitya sérüléséről, persze, ha a meccs előtt, vagy a pénteki edzésen sérült meg, akkor sorry. Nekem nem tűnt ez 4-4-2-nek sehogyan sem, nekem a jó öreg 4-5-1-ként jött le: ne álltassuk magunkat, Nyitrai és Szilárd sem csatárt játszik. Láthatóan Kokó volt feltolva, amivel egyébként vészhelyzetben nem is volna baj, mert korábban ezerszer játszott ékként, de azért egy bajnoki címre hajtó csapatnál hirtelen a DM-ből csatárt csinálni… Ráadásul megint csak egyet cserélünk, amikor Nagy Peti, Nyisa és Kokó is egy lapra van az eltiltástól. Kokó konkrétan már a hátulján vette a levegőt, szegény, nem lehetett volna Kész Tibit vagy Dávid Ferit pályára küldeni a megrogyott palotaiak ellen a hajrában? Molnár Gabi következő fordulós eltiltását már talán a Sajómenti Fórum is megírta, talán kevesebben tudjátok, hogy Czető is megkapta ötödik figyelmeztetését. Nos, nem voltam rest utána keresni, hogy Gáborunk mire is kapta eddigi öt "sárgaságát". Egyedül a Léta elleni idegenbeli lap okát nem lelem, de az biztos, hogy a fennmaradó 4-ből hármat reklamálásért szerzett be, most pedig – ugye – labdaelrúgásért. Ismerjük Gabika karakterét, immáron 9 gólos, nagyon nehéz nélküle élettel teli kezdőt a pályára telepíteni, de ez több, mint felelőtlenség. Ha a csapatot nem is említem, önmagával szemben is az… Úgy érzem, a pihenő nagyon ráfér a csapatra, mert egyetlen pontot sem kótyavetyélhetünk el a további fordulókban. Legalábbis ezt érzem… A REAC egyébként – köszönhetően annak, hogy minden riválisuk meghasalt a fordulóban – maradt a tizenkettedik.

A HÉT KÉPE I.: Krajnc Bali szotyizik, Vitya kukizik, Ádámnak épp próbálnak eladni egy csomag popcornt...

 

Jászapáti – Létavértes 1-3: A szurkoló már csak ilyen: reménykedik a meglepetésben. Nos, hiú ábránd volt azt remélni, hogy az inkább senior-brigádnak beillő jászok megtréfálják a lendületben lévő létavértesieket. Suskó és Kertész góljára még Kotula visszahozta a Jászapáti egyenlítési reményeit az első félidő hajrájára, de a gólkirályi címre toronymagas esélyes Kertész a hajrában megrúgta második gólját is, ezzel lehervasztotta várakozásainkat. Persze, a lelkünk mélyén tudtuk, hogy nem most jön el a létaiak vesszőfutása, talán még nem is most hétvégén, utána meg pláne nem, de ha igazán bajnokjelölt a hajdúsági gárda, az utolsó 6 meccsen kell előjönniük a farbával…

Tiszaújváros – Putnok 2-3: A hazaiak nem zárták túlzottan a szívükbe Ducsai sporttársat – aki egyébként nekünk a Cigánd ellen egészen korrektül bíráskodott a múltkor – Koleszár mester név szerint is kiemelte a sípost, mint a putnoki győzelem egyik fő kivívóját. Nos, mivel a meccset nem láttuk, ítéletet sem hirdetünk, mindenesetre furcsa, ha olyanokat ír a putnoki (!) honlap, hogy: „Toplenszki kapott sárga lapot, miután visszaütött Szemerének”. A 11. percig egyébként már 3 játékos is feliratkozott a góllövőlistára (1-2 volt az eredmény), aztán Milosavljevic szabadrúgására már csak Kerekes tudott válaszolni 11-esből, Kerának ez volt sorozatban a harmadik találata (tavasszal már a negyedik). Az újvárosiak Kokója is 3 gólnál tart már a tavaszi szezonban, de Milosavljevic is jó vételnek tűnik putnoki oldalon, hiszen 4 gólnál jár már.

DVSC-DEAC – Hatvan 3-1: A Hatvan kicsit „elfogyott” tavaszra, és ezt nem csak azért mondom, mert mindössze 4 játékost tudtak a padra ültetni. Nagyon belekezdtek az ősszel, de tavasszal nyomokban sem mutatják azt a formát, amit korábban láttunk tőlük. A Lokiban ezúttal is eredményes volt – ráadásul kétszer – az eredetileg a nagycsapathoz szerződtetett Kovács Ádám (3 gólos tavasszal), de talán tőle is nagyobb elánnal tolja Karacs, aki ugyancsak télen került a kisvonathoz, és már 4 gólnál jár. A hazaiak egyébként tökéletesen lemásolták létai testvércsapatukat, hiszen a szépítést követően a hajrában biztosították be a végeredményt ők is.

Ferencváros II. – Cigánd 0-1: A halványzöldek nagy erőket mozgósítottak a mérkőzésre, hiszen 3 meccses vesszőfutásra szerettek volna pontot tenni. Habár egy Tárkány elleni döntetlennel kezdték a tavaszt, a Putnokot pedig térdre is kényszerítették, azóta a Léta, a Nyírbátor és a Hatvan is oktatta őket, ennek tudom be a Kunságival, Ionescuval, Holmannal, Ugraival, Dialloval, Hídvégivel megerősített kezdőcsapatot. A hírek szerint még ez a felállás is soványkának bizonyult a megtáltosodott cigándiak ellen, hiszen tulajdonképpen helyzete is csak a vendégeknek volt, és Roszel 30. perces fejesével meg is szerezte a győzelmet a borsodi csapat. Egészen fantasztikus, hogy Fogarasi edző tanítványai utoljára a 8. fordulóban találtak legyőzőre, nagyon jól össze van rakva az a csapat. Illett is egyébként visszavágniuk a zöldeknek, hiszen ősszel hazai pályán szenvedtek kétgólos vereséget a Fraditól.

A HÉT KÉPE II.: A cigándi játékosok jóféle Arany Fácánnal ünneplik a Fradi elleni diadalt

 

Ebes – Felsőtárkány 1-3: Ha már veretlenség: a tárkányiak tavasszal hibátlanok, bár tulajdonképpen csak az évszakot tekintve, hiszen utoljára az ősszel letudott első tavaszin szenvedtek vereséget, történetesen tőlünk. Azóta 6 meccsen nem találtak legyőzőre. Ahogy akkor is említettem már: nem görbül sírásra a szám, hogy nem meccselünk már Détári gárdájával, ráadásul a téli felkészülésin is vereséget szenvedtünk tőlük. Két játékosra hívnám fel a figyelmet a két együttesből. Az egyik Tatár Eduárd, akit Békéscsabáról gründoltak el az ebesiek, 19 éves, és egy olyan csapatban képes kiemelkedő teljesítményre, mint a mesterségesen lélegeztető-gépen tartott Ebes, 6 meccsen 3 gólt lőtt, egyébként az U21-ben 8 találkozón 4-szer volt eredményes. A másik a vendégeknél a tavaszra a matyóktól kölcsönkapott Bogdány, ő 6 meccsén éppen 6-szor volt eredményes, most éppen az ő mesterhármasával győzött a vendégcsapat. Hej, ha nekünk is lenne legalább egy (!) ilyen gólérzékeny csatárunk! A tárkányiaknak még az is belefért, hogy kihagytak egy büntetőt, valamint, hogy a 72. percben megfogyatkoztak, az Ebes azért más kategória.

Veresegyház – Nyírbátor 0-0: Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy a nyírségiek pontokat hullajtanak a szép halálért küzdő veresiek ellen, de ha hinni lehet a tudósításoknak, tulajdonképpen még örülhetnek is az egy pontnak. Egyébként a Nyírbátor veretlenségi szériája is 10 meccses immár, hiszen utoljára még tavaly novemberben kapituláltak a gömörieknél! Ha már arról írtunk a bevezetőben, hogy korántsem lefutott még a bajnokság, emlékezzünk, hogy a Léta játszik az utolsó 6 fordulóban a turbósebességen pörgő Cigánddal, a tavasszal még egyaránt veretlen Tárkánnyal és Nyírbátorral, az otthon igencsak veszélyes Putnokkal, de én a Böszit és a Hatvant sem írnám le, ráadásul mindkettőjükkel szemben idegenben lépnek pályára…

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

KBSC – Ebes 5-1 (gól: Süttő 3, Kész, Dávid): Említettük a múlt héten, hogy nagy feladat vár U21-eseinkre, nos, mission complete, mondaná a művelt szerb, hiszen egészen tanári módon oktattuk a közvetlenül mögöttünk settenkedő ebesieket. Ezúttal sikerült a legjobb felállásunkban pályára lépni, az előző fordulókban 4 piros lapot is összeszedett a csapat, így többször kellett felforgatni a kezdőt. Gólfelelőseink tartják jó formájukat, Süti a múlt heti dupla után ezúttal mesterhármast szerzett (17 gólos már a szezonban), Kész Tibi meglőtte tavasszal a negyedik gólját (5 gólos), Dávid Feri pedig 32-re ugrott. Habár az ebesi fiatalok cserelehetőség nélkül érkeztek, győzelmünk értékéből mindez semmit nem von le, a következő forduló előtt azonos pontszámmal állunk a Mezőkövesddel (igaz, ők eggyel kevesebbszer léptek pályára). Ha figyelembe vesszük, hogy mi az utolsó előtti helyen tanyázó tárkányiakhoz látogatunk vasárnap, a matyók viszont Ebesre, minden esélyünk megvan, hogy feltegyük a lábunkat a dobogó felső fokára.

U17:

KBSC – Ebes 4-0 (gól: Újfalusi 2, Márton, Kovács K.): Habár ebben a korosztályban nem tartoznak az élbolyhoz a hajdúsági fiatalok, megnyugtató győzelmükért így is dicséretet érdemel csapatunk. Tulajdonképpen már az első félidőben eldöntöttük a meccset, hiszen 3-0-val fordultak a csapatok, a 10 emberrel kiálló ebesieknek semmi esélyük nem volt a pontszerzésre, még az is belefért, hogy Takácsot kiszórta a játékvezető a 47. percben. A Tárkány ellen nem lesz könnyű idegenben, pláne úgy, hogy a most kiállított Takács Pistin kívül (15 gólos a bajnokságban) másik gólgyárosunk, Fodor Zoárd (11 találata van) is pihen sárga lapok miatt, Kerekes Mátéval egyetemben.

U15:

Tiszaújváros – KBSC 7-0: Habár bíztunk egy bravúrpontban 13. helyen álló fiataljainktól, hiszen az Újváros is csak a középmezőny alját figyeli, ezúttal ez nem jött össze, sőt… Az Ebes egy fokkal talán jobb is hétvégi ellenfelünknél, de hazai pályán bízunk benne, hogy eredményes játékkal rukkolunk elő!

U14:

Tiszaújváros – KBSC 1-2 (gól: Ignácz, Makó): 14 éven aluli srácokból álló csapatunknak viszont sikerült a bravúr, a nagyjából hasonló játékerőt képviselő hazaiaktól elhozták a 3 pontot. Jelenleg a 8. helyen áll csapatunk, a 11. pozícióban álló ebesiek hazai legyűrése rutinfeladat kell, hogy legyen.

 

A hétvégén (végre) pihenünk, bízunk benne, hogy sikerül játékosainknak némelyest regenerálódniuk, mert szükség lesz az erőre és a koncentrációra a következő hetekben. A 23. fordulóban a legfontosabb kérdés, hogy borsodi „testvéreink”, a tiszaújvárosiak képesek lesznek-e idegenben belepiszkítani a létai álmokba, nagyon szurkolunk! A Putnok minden bizonnyal gólokkal veri az Ebest, de valami azt súgja, a Hatvan-Veres meccs nem lesz olyan egyértelmű. Bár lehet, tévedek. A többi összecsapás viszont érdekesnek ígérkezik, hiszen a REAC-FTC II. igazi kiesési rangadó, de a Jászapátinak is nagyon kell igyekeznie Nyírbátorban, hogy ne kapjon ki. A Cigánd-Kisloki igazi felsőházi csörte, a Böszi Tárkány elleni fellépésére viszont azért vagyunk nagyon kíváncsiak, mert Bogdanovic-ék látogatnak hozzánk a jövő héten. Jó lenne, ha a Döme-brigád jól lefárasztaná őket…

Téma: Flúgos futam (22. forduló)

Dátum: 2014.04.09

Feladó: szupergo

Tárgy: csatár

Nem biztos, de Krajnc talán még sérült, Szabó V. állítólag sérült, Komlósi pedig hol van, hol nincs... De nem is ő hiányzik annyira, hanem 2 jó támadó.
A világ 8. csodája lesz, ha ezzel a kerettel bajnokok tudunk lenni.

Dátum: 2014.04.09

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:csatár

Mielőtt valaki félre értené, nem a csapat tagjait bírálom. Talán még azokat sem akik tehettek volna valamit a jobb igazolásokért (a kevés pénz behatárolta a lehetőségeiket, bár azért ennél ügyesebbek lehettek volna...), hanem magát a tényt, hogy a keretből nagyon hiányoznak a gólveszélyes támadók. Ezért lenne meglepő, ha mégis sikerülne az 1. helyen végezni.

Dátum: 2014.04.10

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Re:csatár

Szerintem ne szabatkozz! Mindig lesz olyan, akit soha nem láttunk még errefelé, aztán a szemünkre hányja, hogy mi igazából nem is szeretjük a csapatot, sőt, nem is drukkolunk neki, csak szenyózni tudunk. Én már megszoktam, szokd meg Te is! Az biztos nem zavarja őket, hogy mennyi időt töltünk azzal, hogy a klubot, a csapatot népszerűsítjük...

Dátum: 2014.04.09

Feladó: ???

Tárgy: meccs

Nyertek ! Nem? Ennek ellenére csak a játékosokat blamáljátok ! Inkább szurkoljatok,hogy jövőre Nb 2 legyen !Jó a csapat,hajtanak és hiába nem csatárok ,de kiharcolták a győzelmet .Gratulálok !!

Dátum: 2014.04.08

Feladó: shift1

Tárgy: meccs

Ez a REAC borzasztóan gyenge csapat.

Nálunk pedig erősebb csapatok ellen egy vicc lesz ez a támadójátékunk. Menyhért lett az aduászunk, aki védő. Se Kokó, se Nyitra, se Szilárd nem csatár. Emlékeztet a jelenlegi helyzet a Szabó János féle történetre, ők sem szerettek csatárokat igazolni.

Krajnc, Komlósi, Szabó V. miért nem volt a keretben sem? Biztos információt tud valaki? Kitették őket?

Tételek: 1 - 5 ból 5

Új hozzászólás hozzáadása