Flúgos futam (9. forduló)

2014.10.14 05:39

A kilencedik fordulóban megint nem született döntetlen a lejátszott 7 meccsen, ráadásul inkább a vendégcsapatok érezhették nyeregben magukat, hiszen az idegenbeli győzelmek száma meghaladta a hazaiakét. Hatalmas nagy meglepetést nem regisztrálhattunk a fordulóban, de voltak azért érdekesnek tűnő eredmények. Nézzük!

KBSC – Nyírbátor 1-0: Azt gondolom, győzelmünk még annak ellenére is megérdemeltnek mondható, hogy az utolsó 10 percben jócskán beszorítottak minket a nyírbátoriak, sőt, üres kapu ellenére is képesek voltak hibázni. Gálhidi mester győzelemmel debütált a kispadon, és ez szerintem egy nagyon fontos lélektani előny. Tudtuk, hogy – habár nem a csoport legütőképesebb együttese – a nyírbátoriak igencsak masszív brigádot alkotnak, nem is kellett csalódnunk, mert habár nem borították ránk térfelünket, de mezőnyben nem voltak ügyetlenek, és akadtak periódusai a meccsnek, amikor ránk tudták erőltetni akaratukat. Nagyon fontos 3 pont volt ez, most kicsit nyugodtabban készülhetünk a következő mérkőzésre, nem hiszem, hogy az új tréner annyiban hagyná a hibákat, de ezek kijavítása nem 1-2 nap alatt megy végbe. Természetesen előztük a nyírségieket, most már nagyon várjuk, hogy fellépjünk a dobogóra!

Veresegyház – Salgótarján 0-4: Az eredmény némileg csalóka, mert a tudósítások szerint a hazaiak a meccs nagy részében mezőnyfölényben futballoztak, de a gólokat a vendégek szerezték. A veresieket még az ág is húzza, hiszen tulajdonképpen gólképtelenek (mindössze 4-szer voltak eredményesek a lejátszott 8 meccsen), ráadásul szinte minden fordulóban a kezdő átalakítására van kárhoztatva Balog Csaba vezetőedző, hol sérülések, holt eltiltás miatt. Nos, igen, az előző idényben sem volt a Pest megyei csapat fair-play díjas a maga 74 sárgájával, de „csupán” 8-szor került egy-egy játékosuk a kiállítás sorsára, idén viszont 7 meccsükön már hatszor villant a piros lap. Már a 7. percben megszerezték a nógrádiak a vezetést a Pápáról kölcsönkapott Horváth révén, és hiába gyűrkéltek-gyömöszöltek a veresiek, egyenlíteni nem tudtak a félidő vége előtt. Arra azonban szerintem nem igen gondolhattak, hogy a második felesben 3-szor is megkontrázzák őket a vendégek, akik sorozatban második győzelmüket szerezték meg, egyébként meg 4 forduló óta veretlenek. A veresiek egyértelmű célja a bentmaradás, de eddig megszerzett 3 pontjuk nem sok jót ígér, a Tarján viszont egy masszív középcsapat lehet, jelenleg kilencedikek.

Felsőtárkány – Kisvárda 3-6: Sajnos hétről-hétre azt kell átéljük, mint tavaly a bajnokság végefelé, hogy várjuk (na, majd a Putnok, na, majd a Tárkány…) mikor botlik a Várda, de egyelőre nem akaródzik nekik. Mindhárom kölcsönjátékosunk (Menyus, Kerék, Nyiti) a kezdőben találta magát a vasárnapi meccsen, a vendégeknél viszont először került kezdőként bevetésre az MTK-nak már eladott Bouard Ramos (kölcsönbe visszaadták a brazilt), így összeállt a gyengének csak rosszindulatból nevezhető Ramos-Milovac ékpár. A hazaiak tulajdonképpen csak futottak az eredmény után, hiszen a félidő végére már 3-0-ra vezettek a szabolcsiak, és hiába faragott mindig egyet-egyet a különbségből a tárkányi gárda, minden találatukra érkezett egy válasz. Úgy is mondhatjuk, hogy a második félidő már inkább hasonlított egy derekasabb pofozkodáshoz, a védekezéssel nemigen törődtek a csapatok. A várdaiaknál három játékos is duplázni tudott, Erős és Nagy megrúgta hatodik és hetedik, Milovac nyolcadik és kilencedik gólját a bajnokságban. Az elsőszámú bajnokaspiráns egyébként a héten újabb játékost igazolt külföldről (érthető, eddigi gyengélkedésüket elnézve), Mykuliak csereként már pályára is lépett. Összesen 35-ször volt már a szezonban eredményes a Várda (az ebben a mutatóban második Honvéd tarcsi 24-szer), ennek is köszönhető, hogy veretlenül vezetik a tabellát, a Tárkány maradt a tizenkettedik. De legalább úgy tűnik, akad némi pénzmag ahhoz, hogy végigjátszák a bajnokságot…

Cigánd – Putnok 0-1: Valami mintha kicsit elromlott volna Cigándon… Négy forduló óta nyeretlen a csapat – első öt meccsüket, ha emlékszünk, megnyerték) – most pedig gyors egymásutánban második Borsod-Borsod ütközetüket is elveszítették. Ami pluszban meglepő, hogy az utóbbi négy találkozón mindössze 1-szer volt eredményes a cigándi alakulat, akkor is pontrúgásból. A vendégek viszont – bármilyen meglepő – tapadnak a Várdára, hiszen immáron 8 győztes meccset tudhatnak maguk mögött, bizonyítványukon mindössze a kisvárdaiaktól elszenvedett mélyütés ejtett némi foltocskát. Nem hiszem, hogy akadna, aki számított a bajnokság előtt erre a szárnyalásra, amit a putnoki társaság véghezvisz hétről-hétre, én mindenesetre (bármi is lesz a vége) megemelem a nem létező kalapomat, mert nagyon jól össze van rakva a gömöri gárda. Marcinaskó 15. perces találata jelentette a végeredményt kialakító legfontosabb tényezőt, na meg, a hazaiak gólképtelensége. A hírek szerint a második etapban a vendégek már csak igen ritkán lépték át a felezőt, és nagyon szorongatott a cigándi tizenegy, de hát, a focit gólra játszák, ebben a szegmensben meg a Putnok bizonyult jobbnak. A gömöriek – ahogy már említettem – másodikak a Várda mögött, de jelentősen leszakították az üldözőket, a cigándiak viszont lecsúsztak a dobogóról, és már csak negyedikek.

A HÉT KÉPE: Csapattársak, ha (ellenfélként) találkoznak. A cigándi Varga barátkozik a meccs előtt az éppen Cigándról kölcsönadott Monyókkal (Fotó: Fodor Balázs)

Hatvan – DVSC-DEAC 2-0: Semmi meglepő nincs abban, hogy a hatvaniak felugrottak a dobogó legalsó fokára, hiszen veretlenek a bajnokságban, az eddig nem sokat mutató kisvonatot is egészen magabiztosan intézték el. Van valami bűbáj abban, hogy a dobogó két alsóbb fokán álló csapat egészen másmilyen utat járt be a nyáron, egészen más volt a koncepció (igaz, Putnokon ezt jobbára a kényszer szülte). Míg a gömöriek kerete nagyjából 100%-ig kicserélődött, Hatvanban a változatlanságban bíztak, és úgy tűnik, ez az elképzelés meg is hozza a gyümölcsét. Mindezt csak azért vázoltam fel, hogy lám-lám, egymástól gyökeresen eltérő megoldások is célravezetőek lehetnek… Habár az első félidőben is fölényben játszott a hevesi társaság, gólt csak a másodikban szereztek, Kelemen és Franyó találatai röpítették a dobogóra a hatvaniakat. Bár a debreceniek vezettek néhány veszélyes támadást, de a hajrában akár nagyobbra is hízhatott volna az előny, így a hazaiak győzelme abszolút megérdemelt. A kisloki a 11. a tabellán, finoman fogalmazva sem idézik tavalyi önmagukat.

Jászberény – Hajdúböszörmény 3-2: Bogdanovic mester ezúttal is a kezdőbe parancsolta magát, és úgy tűnt, végre beindul a szekér, mert a 24. percre már kettővel ment a hajdúsági csapat. A hazaiak azonban nem azok a feladós-fajták, előbb Simon góljával közelebb zárkóztak a félidő hajrájában, majd a 77. percre már a vezetést is megszerezték. Ami ezután történt az valószínűleg a street fight és a bozótharc keveréke lehetett, hiszen a fennmaradó 10-15 percben (jócskán ráhúzott a spori) 5-ször is villant a sárga kártya, ebből 4-szer hazai oldalon, így nyilván a betolt buszt némi rugdosódással „erősítették meg” a berényiek. A 8 meccsből nulla pont nem igazán erősíti Igor Bogdanovic vezetőedzői pozícióját, és habár nem hinném, hogy ez a nyomorúságos teljesítmény egyedül az ő számlájára írható, meg lennék lepve, ha a 10. fordulóban ő ülne még a kispadon. A Jászberény a középmezőny alján, a tizedik.

Gyöngyös – Tiszaújváros 1-2: A gyöngyösiek második győzelmük bezsebelésére készültek az Újváros ellen, és meg is szerezték a vezetést a 39. minutumban, de végül ez a találkozó is a fordításról lett emlékezetes. A vendégeknél Molnár László még a félidő lefújása előtt egyenlíteni tudott, majd a 76. percben megszerezte harmadik gólját is a szezonban, ezzel megjavítva tavalyi kétgólos teljesítményét. Úgy tűnik, a tragikusan kezdő borsodiak kezdik felvenni a ritmust, hiszen második győzelmüket aratták gyors egymásutánban, és a következő két találkozójukon is inkább ők számítanak esélyesnek. A Gyöngyös viszont a várdai zakó után képtelen volt a javításra, így csupán a 13. helyen állnak.

 

Tartalékbajnokságok:

U21-U17: Mindkét korosztály Mátészalka elleni összecsapása október 29-én kerül lejátszásra.

U15:

KBSC – Borsod Volán 0-6: A találkozón, amelyen mindössze egyetlen cserejátékost tudtunk nevezni, a végeredmény már az első félidőben kialakult. A nyolccsapatos mezőnyben hatodik csapatunk.

U14:

KBSC – Borsod Volán 0-7: Ebben a korosztályban viszont már cserejátékosra sem futotta, így nem meglepő, hogy a félidei 2 sima után a második felesben jött a – sajnos – már megszokott úthenger. Csapatunk gyűjtött pont és rúgott gól nélkül áll az utolsó helyen…

 

Ha lennének NB 3-mas meccsek a tipszmikszben, a 7-ből öt összecsapás hazaijára nem hiszem, hogy 1,1 felett lenne a szorzó. Na jó, legyünk nagyvonalúak, az Újváros nem biztos, hogy legyűri otthon a Tárkányt, csak nagyon valószínű. De a Cigánd-Jászberény, a Putnok-Gyöngyös, a Kisvárda-Veresegyház és a Nyírbátor-Hajdúböszörmény párosítás nem sok jót ígér a vendégcsapatok számára. Sokkal érdekesebbek lesznek valószínűleg a vasárnapi csörték, élén a Honvéd-Hatvan „rangadóval”, plusz a mi debreceni fellépésünkkel.

Pénteken átvizsgáljuk a vonatot…

Téma: Flúgos futam (9. forduló)

Dátum: 2014.10.14

Feladó: szurkoló

Tárgy: komment

Mindig szeretem megnézni a Diák tv -ben leadott meccs felvételét.. Gratulálok a gyözelemhez a KBSC-nek . Nagyon tetszett Gálhidi Úr nyilatkozata ,reálisan elfogultság nélküi volt. Érződött,hogy minden játékos tiszta lappal indult. Viszont az nem tetszett,hogy a kommentátor nem készül fel tájékozottan a barcikai játékosokból ,mint ahogy tette azt az ellenfélről. Tudom,hogy nehéz feladatot vállal,de szertném pontosítani a mérkózés elején tett nyilatkozatát (miszerint Kovács Péter nincs a kispadon sem) Igen ,mivel mindenki láthatta ,hogy sérülést okozott neki a HTE játékosa. és már két alkalommal volt orvosi vizsgálaton Székesfehérváron ( egyébként a hajrabarcika is foglalkozott vele )és még ezen a héten elvégeznek rajta egy beavatkozást .Jobbulást kívánunk neki , a KBSC-nek pedig sikeres szerplést !

Dátum: 2014.10.14

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:komment

A kommentátor nem alkalmas erre a szerepre. Ha mást nem találnak helyette, akkor jobb lenne csak a képet adni.

Dátum: 2014.10.14

Feladó: 1szülő

Tárgy: U14

Nemcsak cserejátékosra nem futotta, de a csapatot csak 9!!! gyerek alkotta!!! Így nézve hízelgő az eredmény.

Félve jegyzem meg, ha ez így marad, még kevesebben leszünk, kEDVES iLLETÉKESEK!
É B R E S Z T Ő

Tételek: 1 - 3 ból 3

Új hozzászólás hozzáadása