Kérdések - de csak a legnagyobb tisztelettel...

2014.10.04 17:51

Tulajdonképpen már a kezdőtől is agyfaszt kaptam, mert úgy gondoltam, hogy nem lehet meccs alkalmasabb a kétcsatáros játék kipróbálására, mint a Böszi elleni. Tévedtem. Ráadásul a statikus Montvai kezdett a támadóharmadban (Nehéz, gondolom, sérült, mert különben nem értem…), aki jó is lett volna elől, ha lett volna kinek lekészíteni. De nem volt…

Irhás, Szabó és Dobos nagyjából olyan sebességgel értek fel a támadásokhoz, mintha lassított felvételt néznénk, Ignácról legalább el lehet mondani, hogy végigküzdötte a meccset, a többiekről nem annyira, és ennek semmi köze ahhoz, hogy cserélték-e őket vagy sem.

Szabó II.-t csak Ricsi tudja, hogy miért kellett a kezdőbe jelölni, becserélései alkalmával sem mutatott semmi kiemelkedőt (jaj, de finom vagyok: egyszer sem rúgott bele úgy a labdába, hogy az jó helyre menjen), miért vártuk volna, hogy kezdőként alkot hatalmasat. Igaz, gólt szerzett, jó helyen volt, de nagyjából ennyi, ami elmondható játékáról, ráadásul „leliptákolta” magát, egy semmilyen helyzetben sérült meg. No, semmi gond, mert a helyére beküldött Kokó is árnyéka volt önmagának.

Félreértés ne essék, nagyon kedveljük a futballistát, de aki van olyan rutinos meccsrejáró, hogy látta még Kokót a kispadon kezdeni, az tudja, hogy ilyenkor a játékos nagyjából beleszarik az egészbe. A beállítása utáni első percekben nagyjából ezt láthattuk, kóválygott jó Kokónk, mint gólyafos a levegőben, kereste is a labdát, meg nem is, aztán észhez is tért, meg nem is. Ez nem az a Kokó volt, akit mi szeretünk, maradjunk annyiban!

Ricsiről sem lehet mondani, hogy élete meccsét játszotta, mert habár akart nagyon, de a futkározást inkább másra hagyta. Kár, mert az ő kimozgásaival tudunk általában létszámfölényt kialakítani a középpályán, de ezúttal inkább a rombolásra rendezkedett be. Irhás szerintem a meccs egyik legjobbja volt, gyakorlatilag nem volt labda, amihez ne ért volna hozzá a középpályán, lett légyen az innen vagy onnan érkező. Már a Jászberény elleni meccs felvételén is megfigyelhető volt, hogy igencsak fineszes megoldásokra képes a midfielder, fájó, hogy indításainak nagy része vagy nem ér embert, vagy elakad valakiben. Ő lehetne az igazi irányítónk, ha rábíznánk, nem kell szűrőben „jegelni”.

Montvai küzdött, duplázott, hagyjuk a picsába az egészet, mit tudott volna még csinálni? Nem rajta múlik, hogy egyedül kell küzdenie elől, a bánatért nem lehetetett kipróbálni elől egy Nehéz-Montvai (vagy ha sérült Máté, akkor egy Dávid Feri-Montvai) kettőst? Mi bajunk lehetett volna?

Nem akarok nagy szavakat használni, de borzasztóan futballoztunk ma. Megnéztem felvételről a Jászberény elleni meccset, ott legalább voltak kidolgozott helyzeteink, lehetőségeink, itt viszont nagyjából mindent berúgtunk, ami adódott (a büntetők egyébként – szerintem – jogosak voltak).

Hátul továbbra is „gólérzékenyek” vagyunk, lásd: Bogdanovic első gólja. Kérem a vezetőséget, állítsanak be engem centerhalfnak, a támadót kirúgom az univerzumba. Hogy ez miért nem sikerül nekünk az jó nagy rejtély, mint ahogy az is, hogy Nagy Petinek miért van automatikus helye a kezdőben. Ja, és még csapatkapitány is volt. Aki két héttel ezelőtt – a Hatvan elleni vereség után – kivigyorgott a nézők felé. Csapatkapitány. No comment…

A Böszörmény még csak apró jeleket sem adott arra nézvést, hogy szeretné megnehezíteni a dolgunkat, úgyhogy a győzelem nagyjából természetes volt. A Várda közben hattal simázta le a Gyöngyöst, akikkel mi itthon alig bírtunk, és lecseréltünk a végére mindenkit, aki előre akart mozogni. A Putnok 5-0-ra verte azt a Jászberényt, akitől mi a múlt héten kikaptunk.

Nagy tisztelettel kérdezem: mi volt az a játék, amit a nézők láthattak? Ilyen kevesen bajnokin még nem voltak kint. Hova tovább???

Téma: Kérdések - de csak a legnagyobb tisztelettel...

Dátum: 2014.10.05

Feladó: shift1

Tárgy: elmélkedés

Ha ifiből töltjük fel a keretet, még NB3 sem lenne. Olyan egyveleg kell, hogy legyen benne fiatal és idős is. Sosem voltam a fiatalok ellen, de mivel nem középcsapat akartunk lenni, ide kell rutin és tapasztalat is. Ennek nincs most meg az egyensúlya, és ez már edzői és motivációs kérdés (nem a képességekkel van a gond). Amikor a Kiprich féle csapattal repültünk kifelé az NB2-ből ,azt sem értette senki, mert képességek terén erős volt a gárdánk. Aztán jött Borbély, és az akkori csapatból kihozta a 100%-ot, pedig az a keret gyengébb volt, mint a mostani. Az edző személye rengeteget számít. Barcikán átok ül, mert amikor tesznek is bele pénzt a fociba, na akkor nincs eredmény...

Utóirat: V. Richárd vezetőedző ÚR miért nem próbálta meg tegnap egy ilyen gyenge csapat ellen a 4-3-3-as felállást??? Teljesen működött volna, és ha rúgunk vagy 7 gólt, akkor a csapat is mégjobban erőre kap. Rengeteg fiatal edző ennyit tud mint ő, és ez is elkeserítő...

Dátum: 2014.10.05

Feladó: ivanovic

Tárgy: Re:elmélkedés

Egy Koszta Petit kipróbálnék itt, Putnokon mindig kihozta a maxot bármilyen csapatból, szerintem ő jó megoldás lehetne! Nem hiszem, hogy egy Gálhidivel pl. majd előrébb leszünk..

Dátum: 2014.10.06

Feladó: :)

Tárgy: Re:elmélkedés

Nezd mar meg a Putnok keretet a Jaszok ellen, mennyi volt az altlag eletkor illetve a kezdobe hany ember volt 23alatt...es utana mond h mit nem lehet csinalni a fiatalal...bar teny h a 19-20 eves csak magyarorszagon gyerek itt vagy ra a pelda!

Dátum: 2014.10.06

Feladó: Barcika

Tárgy: Re:Re:elmélkedés

Először is gratulálok a putnoki csapatnak az eddigi eredményeihez. Viszont abban biztos vagyok, hogy hosszú távon nem lesz esélyük tartani a lépést az élen állókkal. Egy erős középcsapat lesznek a bajnokság végére.

Dátum: 2014.10.05

Feladó: Gedó

Tárgy: Tiszta szív

Először is: "Tiszta szív"! Ne te mond meg, hogy ki hova járjon meccsre, meg ki hova írjon! Mindenkinek a magánügye!Másodszor:Ez a csapat nem alkalmas a bajnoki címre! Hiába a sok kiöregedett, óvatosan fogalmazok, NB3-as viszonylatban sztárocska,nem alkotnak egységes csapatot!
Harmadszor:Nem hiszem el, hogy nincs egy normális edző a környéken, aki a 2-3 akàr a 4 csatáros rendszert alkalmazná egy a feljutásra apelláló csapatnál a tök utolsó ellen! Erre szeretnèk választ kapni, bár tudom ,hogy kérdèsem kicsit utópisztikus, mièrt van ez így?????

Dátum: 2014.10.05

Feladó: valaki

Tárgy: Én sem értem !

Kedves "hajrabarcika" mindig figyelmesen elolvasom az írásod . Most azt gondolom keményen fogalmaztál ,mert,ha "kedvelsz "egy játékost ,akkor körültekintőbben kell írnod róla .Inkább kívánjunk neki jobbulást és reméljük nem súlyos a sérűlése !Nem akarok bántani senkit ,de edző (k) és játékosok is elgondolkodhatnak mi történt a héten .

Dátum: 2014.10.05

Feladó: shift1

Tárgy: mai

Először is gratulálok a srácoknak! Sikerült egy igen gyenge meccsen megverni a tök utolsót aki tele van "gyerekkel".
Azt hittem Koleszár alatt már nem elsz, de rá keleltt jönnöm az utóbbi meccseket látva, hogy ez a Vinczhe Richárd is teljesen analfabéta a labdarúgáshoz. Szerintem nem lenne baj, ha ő is fogná a kalapját, és menne majd Koleszár után. Ilyen embereknek nem sok értelme van a csapat körül lézengenie. Ezen a pár meccsen bizonyíthatott volna, de ez az egy csatáros bohóckodás megint... Hihetetlen, és az is érdekes, hogy cserélni sem tud Richárd. Nincs motiváció a csapatban elégséges szinten, és ezért várom már, hogy jöjjön az új edző. Nagyon sok meló lesz, ez a csapat egy közepes NB3-as szinten van most majdnem és ami mégdühítőbb, hogy a Putnok sokkal erősebb tőlünk...

Dátum: 2014.10.05

Feladó: lipcsei

Tárgy: Re:mai

Vajon olvassa ezt jo Richardunk??Es vajon van onkritikaja?Megteszi e azt amit meg kellett volna mar nyaron is vagy hiusaga ontelt bekepzeltsege fog benne gyozedelmeskedni?! Ricsike latjuk amit te nem latsz...hallgass az emberekre akik mar akkor meccsre jartak a Petebe mikor meg nem is eltel!Menjel szepen vissza Bukkabranyba vagy megye3ba ahol most focizol es ne rombold tovabb semilyen szinte a klubbunkat!!!!Teny h 100%ban nem a te hibad ami tegnap is tortent....de HUZZAL EL!!!

Dátum: 2014.10.05

Feladó: :)

Tárgy: Re:mai

De kik is a "putnokiak"??! Jaszbereny elleni 5osnel...akiktol sikerült kikapnunk...8an u21es koruak tavaly meg itt jatszottak ebben a korosztalyban vagy elozo evekben kergettek az utanpotlasban a labdat,2fiatal aki meg nincs 24 se egyikuk is itt kapta az alapokat masik pedig valogatott vedonk velemenye alapjan volt mellozve es kolcson adva,3jatekos akik jo par meccset lehuztak nb2ben kbsc-s mezben akik kozul az egyiket el se tudtam volna kepzelni putnoki mezbe....Jelenleg ok 2.ok 7gyozelemmel es 1vereseggel!!!Ezt szajkoztam mar tavaly ota h meg kell adni a bizalmat ezeknek a jatekosoknak mert ez a jovo ez a helyes ut...erre ti lehurrogtatok h nem lehet veluk bajnoksagot nyerni ambiciozus tehetseges alazatos fiatalokkal!Gratulalok h sikerült eluldozni innen oket kit elobb kit utobbees most itt vannak nekunk az nb1esek akiket szerettetek volna...

Dátum: 2014.10.05

Feladó: :)

Tárgy: Re:Re:mai

...egy ilyen helyi kotodesu fiatal tehetseges csapatot kell szervezni megadni nekik a bizalmat es mikor kellokeppen osszeszoktak meg erosodtek mehetnek nb2be egyutt es mind e kozbe nem 100ember lezengne a Petebe!A mostani sztarok legtobbjenek megkoszonni a reszvetelt es max a racson kivul hagyni oket szotyizni!!Vezetoknek edzonek igy kellene gondolkozni egyarant a tobbinek eltakarodni de minel hamarabb!!!Viszont orulok h egyre tobben kezditek belatni h igazam volt van es remelhetoleg lesz!! :)

Tételek: 1 - 10 ból 22
1 | 2 | 3 >>

Új hozzászólás hozzáadása