A futball egy olyan játék, amikor mi vagyunk a jobbak, mégis mindig a Nyíregyháza nyer.

Nem hiszem el, hogy megint sikerült kikapni úgy a Nyíregyházától, hogy tulajdonképpen lefutballoztuk őket!

Azt már a Kiprich mester által megadott kezdőből is kiolvashattuk, hogy ezúttal az eddigi perememberek bizonyíthatnak, kicsit ezt már a beharangozóban is pedzegettem, de nem gondoltam, hogy ennyire a B-csapat játszik. A szabolcsiak is hasonlóan gondolkodtak, leginkább mellőzött játékosaik léptek kezdőként a pályára, így minden esélyünk megvolt, hogy kiharcoljuk a 16-ba jutást. A szokatlan kezdési időpont ellenére - és valószínűleg az ingyenes beugró hatására - összlétszámban legalábbis elértük a hétvégi szokásosat, és megelégedéssel konstatáltuk, hogy ezúttal nem lett tragikusan életveszélyesnek nyilvánítva a lelátó, és nem vizionálta egy agyament sem a Heysel-stadionban történtek megismétlődését. Kicsit nekem ingatagnak tűnt a jobb-hátul Nyitraival és Fehér Baluval a kezdőt vizslatva, na és kérdéses volt, hogy a két stabil szűrőnk nélkül mire megyünk.

Varsányit nem tudom okolni egy szemet sem, talán az első 11-esnél kicsit későn mozdult ki, ha játékban van, talán kiér. Ezzel szemben volt egy hatalmas mentése, amikor a nyíregyi támadó (talán a gyökér hórihorgas Germán) teljesen tisztán fejelhetett az ötösről, ott köszönetet mondhattunk neki. Ha nem érkezik kétségkívül kezdőbe állítandó minőségű kapus a télen, én megtartanám. Nyitrai az első félidőben inkább gyengén, indiszponáltan, a másodikban már sokkal magabiztosabban futballozott, ő nagy kérdés, nem tudom jó-e neki itt a padon, kezdőbe semmiképpen sem jelölném, szerintem Privigyei és Fehér is megelőzi jobb-bunkóban. Fehér Balázs nagy küzdő, de nem győzött meg középhátvédben ma sem, harcos, pióca-szerű játékos, ezzel inkább szélen érvényesülhet, de alacsony és nem elég ruganyos, lefejelik, átívelik. Fótyik hozta magát, de ezt már le sem kellene írni, ráadásul most több poszton is megpróbált hasznos lenni, remélem nem komoly a sérülése, mert az utolsó 10 percet végigbicegte. Celso talány. Néha nagyon jó ütemben avatkozott közbe, ilyenkor valószínűleg meg is jelent néhány ránc Szala Ákos homlokán, néha viszont könnyelmű volt, és a védekező harmadban adott el labdákat, plusz a támadásokhoz sem tudott sokat hozzátenni. A kiállítása nettó hülyeség volt, ahogy a 11-es is, finoman szólva sem élvezzük általában a hazai pálya előnyét.

Fabio ígéretesnek tűnik, de azt hiszem, van még lemaradása, mindenesetre egyszer gyönyörűen játszotta be magát a kapussal szembe, szerintem azért büntetőt kellett volna adni. Nem kérdéses, hogy Hornyákkal szemben őt kezdetném. Kokó rendkívül gyengén játszott, és nagyon vártam, hogy megerősíti a második félidőre Messi-vel a középpályát a mester, mert se védekezésben, se támadásban nem tudott hozzátenni a játékhoz, több eladott labdája is volt, és több akció rajta akadt el. Remélem, csak nekem tűnt úgy, hogy feladta... Ngalle viszont szerintem a mezőny egyik legjobbja volt. Igaz, hogy ma Maicon-t játszott, magyarul labdaszerzőként szerepelt, de nagyon helyesen nem vette annyira komolyan ezt a posztot, mert látszott, hogy a szabolcsiak teljesen töketlenek támadásban. Ehelyett gyönyörű labdákat szórt a társaknak, pazarul irányított, más kérdés, hogy ezzel a csatárok nem nagyon voltak képesek élni. Ha Luisról csak annyit mondunk el, hogy lőtt egy gólt, és kiharcolt egy 11-est, azt is hihetnénk, hogy a meccs embere volt. Viszont az első félidőben nagyjából semmit nem csinált. Nagyon jó lenne, ha ez a gól feldobná, és kapna lehetőséget, mert látszik, hogy több van benne.

Salvador harcos volt, rajta látszik a leginkább, hogy kevesebb erőbefektetéssel is ki tud emelkedni technikájával. Ha nem lő gólt, bajban leszünk, reméljük a Balmaz ellen újra megtalálja góllövő cipőjét. Horváth Bence ugyancsak nagyon gyenge napot fogott ki, az első percekben rossz megoldást választott, ez nagyjából rá is nyomta a bélyegét a játékára. Küzdött-harcolt, de inkább elpattogott tőle a labda, tényleg nagyon keveset nyújtott.

George inkább pályára se lépett volna ma, akkor nem tudja elrontani a tizit. Kicsit nekem flegmának tűnt, ilyen nekifutást ritkán lát az ember. Nem tudom, kinek kellett volna inkább rúgni, mindenesetre a legritkább esetben szokta olyan lőni, aki nemrég állt be. Mindegy, kimaradt. Renan-on látszott, hogy nagyon szeretné megmutatni magát, nem is mozgott rosszul, ugyanakkor a hosszú kihagyás is érződött a játékán. Az ő peche is az lehet, hogy a kupakiesés után nincs már ősszel meccs, ahol próbálkozhatnánk.

Azt mindenképpen kiemelném, és dicséretet érdemel a csapat érte, hogy 10 emberrel is pariban (sőt, beszorítottuk őket) voltunk a Spartacussal, és láthatóan nagyot küzdöttünk. Ha ez a tarcsink, olyan nagy gáz nem lehet. Tulajdonképpen - ha Dominiket és Salvadort nem számítjuk - a teljes cserepadunk állt fel a kezdésre, és egyáltalán nem vallottunk szégyent. Igaz, lehet mondani, hogy a nyíregyieknek is, de aki látta a meccset nem mondhatja, hogy nem voltunk jobbak a meccs túlnyomó részében.

Kiestünk, talán nem is baj, elég nekünk jelenleg a bajnokság, ott kell eredményt elérnünk. Hétvégén nagyon bízom benne, hogy megütjük a Balmazt, és abban is, hogy Kipu leszűrte a mai meccsből a tanulságokat: a padon is vannak emberek, akiknek nem biztos, hogy ott kell ücsörögniük növesztve az aranyerüket, hanem bátran kezdőbe is nevezhetők. Alszom rá még párat, és a következő beharangozóban leírom, milyen kezdőt álmodtam meg a Balmaz ellen.

Addig is, agyő Magyar Kupa, sok sikert a továbbiakban a Nyíregyházának! De elsősorban: Hajrá Barcika!