Győzelem...magyarázkodásra semmi ok...

Azért nem ez volt az a meccs, amit az unokáknak mesélünk majd, hogy: "I was there...". Bűnrossz mérkőzés volt, de sikerült itthon tartani a 3 pontot, és a mi helyzetünkben ez a legtöbb, amit ki lehetett hozni a meccsből.

A tarcsik ellen nagyon jó a mérlegünk. Az Újpest második csapatát megvertük itthon, most a "kislokit" is, a Fradi tartalékjával ikszeltünk idegenben, azt a meccset is meg kellett volna nyernünk. A jövő héten a Bozsikba megyünk, hátha folytatódik a jó sorozat. És hogy ennek van-e oka? Azon kívül, hogy jobbak vagyunk? Van. Ezek a csapatok, ha megnézzük, messze a legkevesebb lapot kapják, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem mennek bele keményen a párharcokba, inkább "játékos" típusú labdarúgók alkotják a kezdőt. Ez meg nekünk kedvez, főleg, ha olyan brusztolós csapatot küld a mester a pályára, mint a mai. Mert kreativitásnak sok nyomát nem lehetett felfedezni.

A két szél játékában annyi ötlet volt, mint egy átlagos Barátok közt részben, Tátrai úgy bujkált a védők mögött, mint egy háborús bűnös Dél-Amerikában. Na nem mintha Luis a helyén jobb lett volna, igaz, akkor már nem is az volt a cél, hogy előre játsszunk. Nyitrai a védekező feladatát még csak-csak, de előre teljesen impotens volt, ha nem szaladgál George azon a szélen, azt sem tudjuk, hogy van jobb oldalunk. Ádámnak volt 1-2 szép védése, sajnos néha engedtük lőni a bűnrossz napot kifogó vendégeket, egyébként a védőharmadban általában békés szotyizással is tölthették volna az időt játékosaink. A Loki annyira volt veszélyes a kapunkra, mint George Michael egy bomba milf-re. Maicon viszont amióta itt van, szinte a legjobb meccsét játszotta, rengeteget szerelt, próbált indítani, és lőtt... Hihetetlen ez a pali, hogy a pálya minden pozíciójából elvállalja. Ma (sem) nem jött be, Orosházán igen, de lövésből lesz a gól. Kokó a második félidőben javult fel nagyon, az elsőben gyakorlatilag nyomozta a labdát. A második 45 percben ügyesen szűrte a kósza, előre vágott labdákat, fejjel verhetetlen volt, jól játszott. Ha így nyomja, Messi nem fog beférni... George nem csatárt játszik, felejtsük is el mindenkorra ezt a téveszmét. Ő jobbszélső, akkor is, ha csatárnak van kinevezve. A Nyíregy elleni 11-esnél mintha eltört volna nála valami, ma sem beszélhetünk arról, hogy igazán jó lett volna, inkább hasznos. A gólpasszt talán ő adta, ebben nem vagyok teljesen biztos. Hornyák viszont klasszikus csatár, akit már szinte lekövetel a publikum a pályáról, és akkor lő egy gólt. Ma ezt megtette, köszönet érte neki. Egyébként meg néha úgy ér labdához, mint egy serdülő játékos, de ha be-beköszön ebben a vérzivataros, csatár nélküli időben, akkor bánja kánya.

A szélsőjátékunk, ami általában meghatározó, ma kritikán aluli volt, de így is eredményt tudtunk elérni. Ma elég volt a full contact a középpályán, legközelebb nem biztos. Ngalle szervezőkészsége nagyon elfért volna, de ahhoz egy csatárral kevesebbnek kellene a pályán lenni, az meg, ugye, itthon nem megengedhető.

Nagyon gyenge meccsen vagyunk túl, a gólon kívül a második félidő legemlékezetesebb momentuma az volt, hogy Gál kordában tudja-e tartani bélműködését, vagy győz-e a természet. Köszönet a tartalékjátékos gyors reagálásának, így nem kellett azzal távoznia a "kislokinak" Barcikáról, hogy konkrétan besz...tak a nem túl vehemens támadásoktól. Jövő héten ettől több kell, de most örüljünk a 3 pontnak, pláne úgy, hogy a többi csapat nagy része leikszelt tegnap.

Hajrá Barcika!