A REAC is kipipálva...

2013.09.29 06:02

MEGVAN! Újra sikerült idegenből elhozni a 3 pontot, és ez az a löket, amire vártunk, ami beindíthatja a hengert.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem még kicsit furcsa érzés, amikor egy idegenbeli meccs után azt látom, hogy nyert a csapatunk. Sajnos az utóbbi években nem kényezettek el minket futballistáink idegenből hozott három pontokkal, így mindig többször is megnézem az eredményt, vajon biztos-e, hogy nem csak elírás történt, és tényleg hihetek a szememnek.

Visszanézelődtünk egy kicsit az archívumban, az utóbbi években hogy is muzsikáltunk idegen pályán, hogy lássuk, miben is különbözik ez a szezon az utóbbi években „megszokottaktól” (na persze, abban feltétlenül, hogy idén a harmadosztálynak futottunk neki):

2007/08: A 7. helyen zártuk az NB 2-es pontvadászatot, sikerült nyerni Makón, Mezőkövesden, Tuzséron, ez tehát összesen három idegenbeli győzelem.

2008/09: Ebben a szezonban az 5. helyet szereztük meg, 5-ször hagytuk el győztesen az idegen felségterületeket (Tököl, Cegléd, Vecsés, ESMTK, MTK II.). Emellett azonban sikerült olyan zakókba is belefutni, mint egy 0-3 Makón, egy 1-6 Vácon, egy 0-4 a DEAC otthonában, vagy egy 0-5 az Üllőin.

2009/10: Nagyban beindult a hanyatlás, csak a 12. helyen végeztünk, mindössze a Baktát és az MTK II.-t sikerült megfogni odahaza.

2010/11: A 11. helyhez 3 idegenbeli győzelem segített hozzá minket (Vác, Cegléd, REAC), érdekesség, hogy utolsó nem hazai pályán elért diadalunkat „letudtuk” a 9. fordulóban, aztán csupán asszisztálni jártunk mások pályájára, amit néhány hatalmas cumi is remekül példáz (Nyíregyháza 0-4, Makó 1-5, Mezőkövesd 0-4, Békéscsaba 0-4).

2011/12: A 2 idegenbeli győzelmet az 1. és a 8. fordulóban szereztük (Vác, Vecsés), aztán néma csend, épphogy ki nem estünk, végül a 13. helyen végeztünk (ki ne emlékezne a balmazújvárosi tragédiára).

2012/13: A tavalyi szezon – gondolom  - mindannyiunk emlékezetében élénken él, habár sokkal jobb lenne elfelejteni az egészet. Mind a két győzelmünket az őszi szezonban szereztük (Putnok, Honvéd), tavasszal viszont általában gyakorlatilag felmosták velünk a pályát vendéglátóink (Nyíregyháza 0-4, Vasas 0-5, Újpest II. 1-6, DEAC 1-7). Brrrr…a hideg is kirázott…

Finoman szólva sem szoktunk tehát hozzá az utóbbi években, hogy egy idegenbeli meccs előtt túlságosan erős győzelmi reményeket tápláljunk, de – úgy tűnik – nekünk, szurkolóknak is kicsit bátrabbaknak kell lennünk, akárcsak a játékosainknak. A 4 idegenbeliből 2 tehát megvan, és hol van még a vége! Azt pedig szinte biztosra veszem, hogy szégyenteljes arányú vereséget még akkor sem fog szenvedni ez a csapat, ha valamelyik kamikázespori ámokfutást rendez velünk szemben valamelyik meccsen.

Nyitrai és Szabó Viktor végre bajnokin is betalált, és nagyon remélem, hogy ez a két játékosnál felszakítja a gátakat, és a jövőben sokszor örülhetünk góljaiknak. Hogy valami negatívumot is említsek: nem muszáj a szurkolókat a végére infarktusközeli állapotba hozni, mert ahogy a Léta ellen, tegnap is nagyon izgulni kellett az utolsó percekben, hogy kihúzzuk a végéig. A matyók ellen is visszavettünk két gólos vezetésünknél, meg is lett az eredménye. Persze, a REAC nem a Kövesd, főleg azzal a káoszkezdővel, amit Mátyus Jani a pályára dobott, de azért, na! Nem kell hagyni kibontakozni az ellenfelet, nehogy pórul járjunk!

Illés Ricsi összeszedte az 5. lapját (mindezt egymást követő öt bajnokin), így rá bizonyosan nem számíthatunk az Eger ellen, de az már örvendetes, hogy Salvador is pályára tudott lépni, igaz, csupán időhúzó csereként. Azt nem tudjuk, Tátrai miért nem került nevezésre, reméljük, nem sérült rá korábbi nyavalyájára.

Most megint minden szép és jó, ott vagyunk a 4. helyen, mindössze 1 pontocskával lemaradva a táblázat vezetőjétől, ráadásul a 14. Eger érkezik jövő szombaton. Elbízni nem szabad magunkat, de természetesen senki nem gondolkodik másban, mint a győzelemben. Én valahogy már fordulókkal ezelőtt éreztem, hogy előbb-utóbb egy nagy arányú siker ki fog jönni a csapatból, mert a támadásaink megszervezettsége – azt hiszem – egyedülálló a csoportban, mindössze a helyzetkihasználással vannak problémáink. Előbb-utóbb viszont valaki nagyon bele fog szaladni a késbe, miért ne lehetne, hogy rögtön az Eger legyen az?!

A három előttünk állónak – úgy gondolom – nehezebb meccseik lesznek (Tiszaúj-Léta, DEAC-Cigánd, Tárkány-Böszi), de mi egyelőre figyeljünk csak magunkra, és tartsuk ezt a tüzet.

Olyan jó újra három ponttal a zsebben ébredni vasárnap, köszönjük srácok!

Hajrá Barcika!

Téma: A REAC is kipipálva...

Dátum: 2013.09.30

Feladó: shift1

Tárgy: hétvége érdekessége

Igazatok van Papa meg szupergo. Szörnyű amit Putnokon művelnek. Örüljenek a kitűnő igazolásaiknak az edzővel együtt. Van jó hírem is, mint ex-barcikai játékosról. Fotyik bekerült a hétvége NB1-es válogatottjába. Ez nem semmi hír, hiszen még 5 Nb1-es meccset sem játszott. Gratulálok! Már a legmagasabb osztályban is elismert labdarúgó lett. Itt van a cikk:

https://www.csakfoci.hu/node/149325

Dátum: 2013.09.29

Feladó: szupergo

Tárgy: Születésnap

Legyünk udvariasak és kívánjunk sok gulyásleveses születésnapot Tamás Barnának és csapatának az NBIII-ban vagy annál kicsivel lejjebb!

Dátum: 2013.09.29

Feladó: shift1

Tárgy: meccs + putnoki üzenet.

Ismét gratulálok a csapat minden tagjának! Hétközi jó játék, most nyertük is. Nem tudok negatív dolgot hozzáfűzni, és ez a legnagyobb öröm számomra a tavalyi év után! Haladunk lassan a céljaink felé. Nyert a Putnok is sajnos hétvégén, de a hivatalos honlapon üzennek nekünk is:
,,
A mérkőzés után (csakhogy a szomszédvári legényeknek legyen megint témájuk) a csapat tagja gulyáslevest vacsoráztak, megünnepelve a győzelmet és Tamás Barnabás Polgármester Úr születésnapját.,,

https://putnokvse.hu/harombol-harom/

Érdekes kis beszólás részünkre. Azt elfelejtik, hogy ez a honlap szurkolói, az pedig a hivatalos. Nem szép dolog ez...

Dátum: 2013.09.29

Feladó: Papa

Tárgy: Re:meccs + putnoki üzenet.

Ez azért már szánalmas: "Polgármester Úr". Javaslom a honlap hű szerkesztőinek a helyesírási szótár használatát. Persze ha fokozni akarják, a "POLGÁRMESTER ÚR" se rossz...

Dátum: 2013.09.29

Feladó: Papa

Tárgy: Re:meccs + putnoki üzenet.

Jut eszembe még egy dolog: azért azt nem merik megkockáztatni, hogy hozzá lehessen szólni a cikkeikhez. Ehhez is csak gratulálni tudok...

Dátum: 2013.09.29

Feladó: szupergo

Tárgy: Örömöcske

Újra nyertünk idegenben, még ha az egyik kiesőjelölt otthonában is. A tudósítás szerint az elején veszélyesen támadtunk, biztos voltam benne, hogy jön a gól. Így is lett, aztán a 2. után már a gólkülönbséget számolgattam ami a 3. helyhez kellett volna. Azután meg a perceket, hogy Jajj, csak győzzünk! Sikerült, de...
Ez a csapat a jobbak közé tartozik a harmadosztályban, ám ebben a felállásban nem lesz bajnok. Mégpedig azért mert a Debrecennek a Létavértes elsősége a jó, a télen biztos megerősítik, ráadásul a DEAC is ott van mint olyan, amit aztán ráküldhetnek a potenciális ellenfelekre, pl. ránk is. Elég sportszerűtlen dolog, de ma ilyen a világ.
Ezért aztán a télen erősíteni kell, ha mégis fel akarunk jutni. Hogy melyik csapatrészt és mennyire azt nem tudom, de akár mindegyiket és akármennyire... Ne felejtsük: Ez is olyan mint az Ogy-i választáson. A 2. hely szép-szép, de nem sokat ér.

Dátum: 2013.09.29

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: thanks

Köszönjük a beszàmolót, Bence!

Dátum: 2013.09.29

Feladó: Bence

Tárgy: -

Bár az első tíz percet sikerült sikeresen lekésnünk azért tudok írni egy kisebb beszámolót a tegnapi meccsről.

Szóval, az elején állítólag kihagytunk egy ziccert kapussal szemben, na erről még lemaradtunk :( Ez után enyhe mezőnyfölényben játszottunk meg is lett az eredménye, hiszen egy nagyon szép akciógóllal megszereztük a vezetést. Fölényünk ezután sem szűnt meg, de nem sikerült gólra váltani. Na a második találatról is sikeresen lemaradtam, már csak azt láttam, hogy a hálóban a labda, de ez legyen a legnagyobb baj:) Ezen a ponton kicsit szerintem kiengedtünk, ami majdnem megbosszulta magát. Jótt egy várható REAC gól, majd egy másik, ami kicsit elállította a lélegzetünk, de szerencsére a bíró nem adta meg. Hogy jogosan vagy jogtalanul, ezt csak Ő tudja, onnan nem lehetett látni.

Összességében jól játszottunk, de majdnem sikerült ráfaragni megint. A csapatnak meg kell tanulnia, hogy nem szabad kiengedni akár 2 akár több gólos előny birtokában sem.

Az eddig látott meccsek összképe alapján igenis jó eséllyel álmodozhatunk a feljutásról, de oda kell figyelni minden egyes meccsen. Amilyen csapatokat láttam eddig, majdhogynem mindegyiket 2-3 góllal kellett volna vernie ennek a csapatnak. No de ne legyünk telhetetlenek. Jó lesz ez.

Gratulálok fiúk, jó volt barcikainak lenni tegnap Rákospalotán!

Tételek: 1 - 8 ból 8

Új hozzászólás hozzáadása