A rosszabbik arcát mutatta az ősz legjobb csapata...

2013.11.23 16:06

Hát…ez meglehetősen nyugdíjasra sikeredett. Az első félidőben megrúgtuk a két gólunkat, de a második nézhetetlenre, sőt, nézőriasztóra sikeredett. Mivel tudom – és látom – hogy sokan csak a második játékrészre jönnek ki (nyilvánvalóan anyagi okok miatt), ők nem biztos, hogy most értik, miért is vezetjük a tabellát…

Az az igazság, hogy ennek a csapatnak nagyon kell egy Molnár Gabi. Tavaly is ez hiányzott a bentmaradáshoz. Egy tökös, cseleket megcsinálni akaró és tudó, a labdákat jól leosztó, a kényszerítőket értő játékmester. Sajnos ma (is) bebizonyosodott, hogy Molnár Gabi nélkül annyi ötlet van a játékunkban, mint a Barátok közt 1867. részében: egyszerűen halott volt a középpályánk. Egy ilyen ellenfél ellen gyors passzokkal, szélre kipasszokkal, de elsősorban is sok mozgással kellett volna operálni, de a játékosaink zömét „menet közben” meg lehetett volna műteni, minden második passz hátrafelé ment, nem hiszem, hogy túlzok, ha azt állítom, hogy Komlósi többször ért labdába, mint a középpályássorunk és a támadók.

Nem meglepő, hogy a két gólunk is gyakorlatilag egyéni megmozdulások eredménye volt, általában a szépen kijátszott helyzeteket elrontottuk, keveset lőttünk kapura, pedig az Antifitnessclub-os kapus alig várta, hogy segítsünk lemozogni férfiékességét. Ehelyett ment a körülményeskedés, nem használtuk ki az ad hoc ebesi védelem helyezkedési hibáit, keveset futottunk, a széleket meg még jobban elfelejtettük, mint eddig bármikor.

Ez volt az első félidő, a második meg maga volt a nettó borzalom. Mintha két falusi csapat játszott volna egymással, akik közül egyikük-másikuk másnapos, van aki a disznóvágást hagyta ott a meccs kedvéért (persze már tele „nyugtatóval”), egyesek meg úgy tűntek, mint akik fel voltak mentve a középiskolás tornaórák látogatása alól. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de egy tabellát vezető csapatnak egy ilyen szedett-vetett brigád ellen illene kiszolgálni a közönségét, hiszen mindenki láthatta, hogy ezek az ebesi srácok se nem jók, se nem akartak különösebben semmit, csak megúszni a nagy vereséget, nos, sikerült. Ahelyett, hogy javítottunk volna a gólarányunkon, birkóztunk, izzadtunk a középpálya brusztszekciójában, és ezen még az sem segített, hogy fiatal, viszonylag gyors emberek érkeztek csereként, mert képtelenek voltunk megjátszani őket.

Ami pozitívum:

  • Ismét nem kaptunk gólt. Az, hogy az egész őszi szezon során mindössze 8 gólt voltak képesek az ellenfelek bepréselni a hálónkba, egészen rendkívüli. Komlósi Ádám okosan irányítja (és irányította most is) a társakat, Menyhért személyében viszont az egyik legjobb (ha nem a legjobb) igazolást hajtottuk végre nyáron, mert egy ilyen robosztus, csupaszív középső védőre már évek óta szükségünk volt (lett volna). Menyusra már csak ha ránéznek is, tele a gatya a csatárok részéről, ha nem is a legtechnikásabb spíler a csapatban (most is volt két borzasztó megmozdulása), általában megbízható, és a szögleteknél is bőven hasznát vesszük, elől és hátul egyaránt. Czető Márk ma is nagyon kitett magáért, nálam ismét „man of the match”, ami egy ilyen találkozón nagy szégyen az első két harmad játékosaira. Ismét kiválóan rombolta az ellenfél akcióit, a támadásokból is összehasonlíthatatlanul többet vette ki a részét, mint Nyisa, aki bent maradt a csapatban a múlt heti kényszerű változtatás okán. Most nem igazolta, miért. A védekező feladatát csak-csak megoldotta, de ez egy szélsőhátvédtől a mai labdarúgásban már kevés. Egy szélsőbekknek ma már illik felfutnia (sőt: felérnie) a támadásokhoz, hogy a középpályásokkal kényszerítőzhessen, a szélsőknek utat törhessen, illetve az alapvonalig lefutva jól adjon be. Nos, ez nem Nyisa műfaja, ő egy viszonylag megbízható belső védő, igaz, Nagy Peti sem hozta azt eddig, amiket leírtam. A góltalansághoz tegyük hozzá az ősszel kiválóan teljesítő Szabó Ádámot, aki reméljük, nem fázott ma meg…
  • Senki nem sárgult be, nem lett kiállítva, így legalább ilyen problémánk nem lesz a Tárkány ellen.
  • Hogy nyertünk.

Ami negatívum:

  • David nem tudta helyettesíteni Molnárt. Nem, ne is szépítsük, a spanyol csak próbálta eljátszani Gabikát, de ez nem sikerült neki. A csellók helyett hátrapasszok, sok elrontott átadás, a szélek helyett a középső áttörés erőltetése….egyszóval nem ment ma Davidnak. Ne legyenek kétségeink: nem edzői hiba volt ebben a pozícióban játszatása, mert a jelenlegi keretből egyedül ő lehet(ne) alkalmas a playmaker szerepre, de ezt ma nem igazolta.
  • Nincs csatárunk. Annyiszor elmondtuk már, hogy Szabó Viktor egyedül nem fogja megváltani a világot (köszönet neki az első gólért – az nagyon kellett a nyugalomhoz), Kész Tibi nem balszélső, ráadásul a Kész-Szabó-David kontingens lecserélésével gyakorlatilag teljesen farnehézzé vált csapatunk. Gyakorlatilag nem volt elől senki.

Tudnék még sok-sok pozitívumot, illetve negatívumot is említeni, de majd sort kerítünk erre egy félidei összegzésnél. Mindenesetre Halász Bálint beállásával némileg felcsillant valami újra a támadójátékból, és ha arra gondolunk, hogy az általában padon ücsörgő Halász, Kleiber, Kádas trióhoz is bátran nyúlhatunk, megelégedettséggel tölthet el minket. Ne legyünk azonban elégedettek, mert ennél mi sokkal többet tudunk. Mivel a Léta leikszelt ma Cigándon (az utolsó pillanatokban), már egészen biztosan őszi elsők vagyunk, ne feledjük, a következő, Tárkány elleni hazai már tavaszi meccsnek számít. Ennek ellenére meg kell azt nyerni, mindegy hogyan, még akkor sem fogunk haragudni, ha a maitól egy fokkal gyengébb játékkal sikerül a győzelem (mondjuk ezt nem nagyon tudom elképzelni…), a lényeg a 3 pont.

Azt hiszem, mindent összevéve, büszkék lehetünk a csapatunkra, hiszen félidőben a tabella első helyén állunk, de nagyon reméljük, hogy tavasszal többször kijön belőlünk az, ami bennünk van, mert a szenvedést csak a mazochisták szeretik nézni.

Őszi bajnok!!! Köszönjük, Srácok!!!

Hajrá Barcika!!! 

Téma: A rosszabbik arcát mutatta az ősz legjobb csapata...

Dátum: 2013.11.24

Feladó: robi72

Tárgy: Hajrá!

Képzeljétek magatokat a játékosok helyébe.A csapat első ezt nem lehet elvitatni.Az isten tudja mikor kaptunk gólt utoljára szerintem ez is megfelel a valóságnak.Örülni kellene erre mi történik ez gyenge az nb3-s a másik nulla.Biztosan jól esik a fiúknak ha ezt olvassák.Nem baj vegyük el a maradék önbizalmukat is.Hajrá Vegyész!

Dátum: 2013.11.24

Feladó: Bodrogköz

Tárgy: Tabella

Ez a tabella hetek óta nem jó! A Cigándnak 24 pontja van. Az MLSZ adatbank a mérvadó.

Dátum: 2013.11.24

Feladó: Barcika

Tárgy: Szép Volt Fiúk!!!

Gratulálok a csapat őszi eredményes teljesítményéhez. Nagyon jó a táblázatra nézni, ez az állás remek kiindulási alap a tavaszi folytatáshoz.
Amitől talán a legjobban tartottunk - a csapat védekezése - az működött a legjobban az őszi szezon során. Az összesen nyolc kapott gól és az immár 6 mérkőzése tartó góltalansági állapot önmagáért beszél. Öröm volt látni ahogy a csapat tagjai küzdöttek, harcoltak egymásért és a csapatért és kisegítették egymást a kritikus szituációkban kezdve a csatároktól egészen Szabó Ádámig bezárólag.
A félszezon felfedezettje nálam CZETŐ MÁRK! Fiatal játékosunk a kezdeti bizonytalankodások után felnőtt a Komlósi-Menyhért betonvédőpáros mellé és mára csapatunk egyik legjobb teljesítményt nyújtó tagjává nőtte ki magát. ÍGY TOVÁBB MÁRK!
Az előrefelé játékban viszont van még javítanivaló. Főleg Molnár Gabika kiválása esetén figyelhető meg, hogy sokkal kevesebb az ötlet a játékunkban. Jó lenne egy kicsit tehermentesíteni fiatal karmesterünket, hogy az ellenfelek figyelme megosztódjon a játékosaink között.
Egy - két posztra igazolásra van szükség, közte egy vérbeli befejező csatárra aki leköti az ellenfelek figyelmét és a kapu előtt "vérbeli gyilkos".
A tavaszról előrehozott első fordulót jó lenne valahogy még behúzni és megtartani az 5-6 pontos előnyünket.
Köszi Cigánd és REAC... :D
HAJRÁ BARCIKA!!!

Dátum: 2013.11.23

Feladó: robi72

Tárgy: Hajrá!

Feltünt valakinek hogy első helyen vagyunk?

Dátum: 2013.11.24

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Hajrá!

Igen, le is írtam: "Nem hibáztatom a játékosokat, mégiscsak a tabella élén vannak,"
De mivel a Real Madrid kicsit még jobb nálunk, gondolom meg lehet említeni a negatívumokat is.
Vagy nem szabad?

Dátum: 2013.11.24

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Re:Hajrá!

Meg ezt is: "Szóval örüljünk az 1. helynek."

Dátum: 2013.11.24

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Re:Re:Hajrá!

A viccet félretéve: Szerintem mindenki aki bíráló sorokat is ír, elismeri a csapat NBIII-as teljesítményét, de azt szeretnénk, ha az NBII-es lenne. A kritikák jobbító szándékúak és aggódóak. De azért persze örülünk, jó a tabellára nézni.

Dátum: 2013.11.23

Feladó: szupergo

Tárgy: Hát igen...

Hát igen, ma sem voltunk jók. Mint ahogy az egész szezonban sem láttam jó játékot, kivéve a Kövesd elleni kupameccset. Néha van 5-10 perc, ami tetszetős, de általában csak a küzdelem van. Amit a néző szenvedésnek lát és egyáltalán nem örül neki. (Mindig vannak persze akik igen, de ezt hagyjuk...)
Hajrabarcikával és rajongoval egyetértek, ezt az Ebest sok góllal kellett volna verni. Félek, nagyon félek a Tárkány elleni meccstől, ott ez igen kevés lesz. Nem kellene elpazarolni az előnyt, nagy szükség lesz rá márciusban.
Nem hibáztatom a játékosokat, mégiscsak a tabella élén vannak, tulajdonképpen ha minden így marad, akkor jövőre egy osztállyal feljebb játszanak. De nem ez a csapat.
Kicsit előre szaladva, ha NBII-es szemszögből nézzük, akkor talán Szabó, Menyhért (?), Czető(?), Kovács P. Molnár, David megfelelőek. (Menyhért elég lassú, Czető még rutintalan, ezért a kérdőjel.)
Szabó a kapuban biztos pont, a védelmünk alapvetően lassú, de az NBIII-ba elég jó. Középpályán nagyon ingadozók a teljesítmények, még Molnáré is. Támadósorunk gyakorlatilag nincs, Szabó V. nem veszélyes kapura, David pedig csak kényszercsatár.
A bajnokság megnyeréséhez is kell erősíteni néhány támadó szellemű játékossal, mert mind a Léta mind a Putnok meg fogja ezt tenni és visszaelőzhet.
Szóval örüljünk az 1. helynek, de a vezetők már most kezdjenek el gondolkodni új igazolásokon, ha tényleg fel akarunk jutni!

Dátum: 2013.11.23

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Hát igen...

Azt kifelejtettem, hogy nagyon dicséretes: 622 perce nem kaptunk gólt. (A hosszabbításokat nem is számolva.) Ez azért nem semmi, bármilyen is a harmadosztályú mezőny.
A jövő szombaton nem kellene elrontani, legyen csak meg a 712 perc!
(hajrabarcika megnézhetné valahol, hogy mikor volt ilyen nálunk. Segítek: Ne az elmúlt 2-3 évben keresgélj!)
Nem csak a Léta vesztett 2 pontot Cigándon (igaz inkább nyert a 93. percben egyet...), hanem a REAC is megviccelte a Putnokot egy döntetlennel. Remélem, jövő szombaton is sikeres lesz a pesti alakulat! (REAC-Léta).

Dátum: 2013.11.23

Feladó: rajongo

Tárgy: Éves teljesítmény

A legfontosabbat elfelejtettem leírni az előbb. Attól függetlenül, hogy hazai pályán talán egy meccsen sem játszottunk néző csalogatóan, de az eredményeket két mérkőzés kivételével hoztuk. Azt mondom soha rosszabb őszi szezont. Az őszi bajnokságot megnyertük. Köszönet érte! Köszönjük srácok! Remélem a tavaszi szezonban ezt formát és szerencsét hozzuk!
Ne feledjük a bajnokság két szezonból áll és a tavaszi végeredmények számítanak. Hajrá Vegyész! Hajrá barcika!!!

Tételek: 1 - 10 ból 11
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása