Alakul...

2013.08.01 15:46

Mivel a meccsen jelen lenni nem tudtunk, az összeállításokat, gólszerzőket meg már olvashattátok itt-ott amott, így ezúttal csak egy rövid összegzést engedjetek meg.

Úgy érzem, nem rossz eredmény egy NB 2-es csapat otthonában egy gólos vereséget szenvedni a felkészülésnek ebben a szakaszában, pláne, ha az az ellenfél éppen a Balmaz, akik általában a másodosztályú idényekben is oda-vissza rugdalták a valagunkat. Alapvető tézis a futballszurkolók között, hogy edzőmeccs eredményéből soha ne indulj ki, mégis – talán – elmondható, hogy kezd körvonalazódni, mire is számíthatunk az őszi fordulókban. Mivel személyesen is volt lehetőségünk látni csapatunkat az Eger ellen – és az eddigi híradások is ezt látszanak alátámasztani –ki merjük jelenteni, hogy hajtós, agilis csapatunk lesz az őszre. Úgy néz ki, Borbély Péter lassan megtalálja a fogaskerekek helyét a mechanizmusban, és talán pár emberrel még erősödhetünk is. Erre bízvást apellálhatunk, ugyanis rengeteg futballista keresi még a helyét, sokan kivárnak az utolsó pillanatig, de ha nem kelnek el felsőbb osztályban, „ha ló nincs, a szamár is jó”-alapon (vagy mint a buli végéig kiváró lyánkának már a Lada is megteszi seggcipelésre-alapon) hirtelen leszerződnek alsóbb osztályú csapathoz. Pláne ha a szponzorok közt tetkószalon és/vagy zselégyártó is képviselteti magát. Ez utóbbi  megjegyzést természetesen nem csapatunk játékosaira értem (annál inkább a hatalmas hype-os „labdazsonglőrökre”, Rudolfra és társaira), kifejezetten jó szellemű társaságnak tűnik a gárda első ránézésre. A balmazi honlap is meglepetten konstatálta, hogy egész pöpec kis tím jelent meg a Hajdúságban, akik nem akarták szögre akasztani a csukát kétgólos hátrányban, hanem mindent megtettek az egyenlítésért, és az akaratot siker is koronázta. Igaz, kikaptunk, de így – szerintem – ki is lehet, ha meccs végén vízesésként ömlik rólad a verejték, és a szurkolók segítenek be a vállukon, mert jottányi erőd sem maradt.

Fontos, hogy minden csapatrészben legyen egy-egy spíler, aki tud hatni a társakra, és át tudja lendíteni akár az egész csapatot a holtpontokon. Örülök, hogy úgy tűnik, Komlósi Ádám felveszi a mezt az NB 3-ban is, ő nagyon sokat jelenthet mind védekezőfeladatát, mind szervezési, irányítási képességeit figyelembe véve. Illett volna Szabó Ádival kezdeni, nos, úgy érzem, az előző szezon kicsit még profibbá tette Ádámot, és nem hiszem, hogy sok hasonló képességű hálóőr védene a harmadosztályban. Tarr Tibi, de a fiatal Tóth Andris is hasznos lesz a hosszú menetelésben. A védelem jobb oldalán Treznai vagy Nagy Peti lehet a befutó a kezdőt tekintve, bal oldalon Czető és Horváth Szabi között az is dönthet, hogy melyik csapatrészben van szükség Molnár mellett egy másik 21 éven alulira. Középső védőben Ádám mellett Nyisa helye szinte megkérdőjelezhetetlen, végre kezd magára találni hosszú sérülése után Doni, Menyhért is pótolhatja valamelyiküket, ha gond van.

A középpálya még kissé katyvasz, Molnár helye – nem csak a góljai miatt mondom – szinte biztos, Kokó is pályán lesz, ha nincs sérülés vagy eltiltás, a többi még kicsit képlékeny. Az már nagyon eldöntöttnek tűnik, hogy egy ékes rendszerben vesszük fel a kesztyűt, Szabóhoz szemlátomást ragaszkodik a mester, de David és Salva is odaférhet, ha éppen nem más pozícióban veti be őket a vezetőedző. Az egycsatáros játékot ellenzőknek említettem már a fórumban, hogy nincs nagy gáz, kissé még támadóbb szerkezetűnek is tűnik a felállás az egyetlen ék ellenére, de majd a bajnokikon kiderül.

Folytatás szombaton Tiszaújvárosban a Létavértes ellen, igen, megint egy csoporttársunk, már csak a „hagyomány”, és a miheztartás végett is győzelmet várunk, de tényleg ne felejtsük el, hogy a., nincs jelentősége az edzőmeccsek eredményeinek, b., nem tudhatjuk, éppen a felkészülés melyik periódusában jár egyik-másik csapat, lehet, hogy ők éppen játékra vannak pörgetve, mi meg le vagyunk eresztve, miután 28-szor körbefutottuk a Jabilt.

Kitartás, sporttársak, már nem kell sokat aludni, 10 nap múlva már tétre megy, a Magyar Kupában a Kunhegyes ellen, a második fordulóban pedig ki fogjuk facsarni a narancsot hazai pályán…

Hajrá Barcika!  

Téma: Alakul...

Dátum: 2013.08.04

Feladó: shift1

Tárgy: alapcsapat

Az alapigazság, ami örök: Minden posztra kell 2 azonos képességű játékos. Az nem megy, hogy van 11 megfelelő képességű focista, de ha 2-3 ember kiesik akkor már a csapat "megye 1" szinten van. Sérülések, eltiltások miatt hamar megdől az "álom" 11 kezdőben. Egy ilyen 4-0 K.O.-nak számít. Nagyon sokat kell dolgozni, és igazolni mindenképpen, főleg védőket, ez tisztán látszik.

Dátum: 2013.08.03

Feladó: shift1

Tárgy: dvsc meccs

Hoppá. Sok a 4-0. Azt nem tudjuk, hogy milyen szinten voltak fáradtak a játékosaink. Rúgunk is (nem most), de kapunk elég sok gólt az edzőmeccseken, ez óvatosságra int. Borbély sem tagadta, hogy védekezésben nem vagyunk készen. Látni kéne élőben egy meccset, hogy lássuk hol vannak még hiányposztok, így vaktába felelőtlenség lenne nyilatkozni. Elvárnám azt is, hogy David meg Salvador több gólt lőjön, főleg NB3-as ellenfelek ellen.

Szisztéma megint ugyanaz, hogy új csapatot építünk ismét, ez meg nem optimális és vagy könnyű feladat.

Dátum: 2013.08.03

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:dvsc meccs

Hát igen! megint új csapat, az elmúlt 4 évben nyolcadszor. Már rajtunk röhög mindenki emiatt. Nem lenne egyszerűbb inkább csapatot építeni? Félévente célzottan igazolni 2-3-4 játékost és nem összevissza 14-et?
Már majdnem én is elhittem, hogy jó NBIII-as csapatunk lesz. Már látom, hogy ez bizony nem így van. Akit egy nem épp világverő kicsapat (még ha a Debrecenhez kötődik is) 4 góllal aláz meg, az bizony örülhet majd a ha a középmezőny alján megragad a bajnokság végén.
Az lesz majd az igazi pofon, ha a hazai 1. meccsünkön a Putnok is elbánik velünk...

Dátum: 2013.08.04

Feladó: jani

Tárgy: Re:dvsc meccs

Én annyit tudok, hogy az eddigi "alapcsapatból" többen hiányoztak apróbb sérülések miatt, borbély mester nem akart kockáztatni. Nem játszott David és Molnár, és nem nagyon volt fazonja a támadójátéknak. A védekezés meg még mindig vérzik itt-ott...

Dátum: 2013.08.03

Feladó: szupergo

Tárgy: Dehogy alakul...

https://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?id=8807
Ez mindenképpen váratlan és elgondolkoztató. Azt hiszem sürgősen igazolni kellene. Legalább a védelembe, de valószínűleg előrébb is. Gondoljátok meg, proletárok!

Dátum: 2013.08.01

Feladó: szupergo

Tárgy: Csak úgy kötözködök...

Vajon miért az NBII-es tabella van a főoldalra rakva és miért nem a minket érintő?

Dátum: 2013.08.01

Feladó: petya

Tárgy: utánpótlás

Lehet megoldják vhogy csak a pontosítás kedvéért hogy mindenkinek tiszta legyen U14-től U21-ig kb 40-45 gyerek van összesen akik itt maradtak és nem igazoltak át a DVTK-hoz illetve a Sajóvölgyéhez.Feltölteni kisebbekkel nem lehet mert nincs gyerek és szerintem az a baj hogy ezt az illetékesek nem is tudják hogy mi is a helyzet vagy nem nagyon érdekli őket.

Dátum: 2013.08.01

Feladó: barcika

Tárgy: utánpótlás-igazolások

Reméljük azért nem fog addig elfajulni a dolog, hogy pontlevonás legyen az ügy vége utánpótlás fronton. Eddig azért az élmezőnyben végeztek csapataink a másodosztályban. A harmadosztályban valószínűleg még gyengébb csoportok vannak, végső esetben fiatalabbakkal feltöltve a kereteket, biztos vagyok benne, hogy helyt tudnak állni a fiataljaink.
Más. Ki mit tud erről a július 31-i átigazolási határidőről? Kikre és mely csapatokra vonatkozik ez? Csak a "profiknál" volt ez a határidő? Gondolom szerződés nélküli játékosokat még lehet szerződtetni.
Mit tudni az esetleges érkezőkről még? Ki ez a Halász fiú aki pályára lépett Újvárosban és mi a helyzet Kleiberrel? Illés Ricsi miért nem játszott?

Dátum: 2013.08.01

Feladó: petya

Tárgy: utánpótlás

A 4 NB2-es utánpótlás csapatunkból akiknek szerepelni kéne 2013/14-es szezonban U21 megvan,U17 nincs,U15 nincs (még),U14 megvan.

Dátum: 2013.08.02

Feladó: ZORRO

Tárgy: Re:utánpótlás

Én úgy tudom az U-17 is meglesz, csak sok az új ismeretlen arc !

Dátum: 2013.08.01

Feladó: szupergo

Tárgy: még nem tökéletes a dolog...

Az 1. és a 3. hozzászólást írtam, mégis az első 2 lett az enyém. Így nem jó, mert nem érthető, mire reagáltam másodszorra. (Igaz én sem utaltam rá, megszokásból...) Időbeli Javítást kérek! (Ha lehet.)

Dátum: 2013.08.01

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:még nem tökéletes a dolog...

Ja, és nem ártana a nap mellett az óra, percet is feltüntetni! (Bocs, hogy kukacoskodom, de a közös cél érdekében teszem.)

Dátum: 2013.08.01

Feladó: petya

Tárgy: utánpótlás

Ez mind szép és jó hogy alakul a csapat csak akkor mi lesz ha az MLSZ pontlevonással sújtja majd a csapatot mert nincsenek utánpótlás csapatok.Elég siralmas a helyzet és érthetetlen hogy a vezetés nem nagyon akar tenni ez ügyben.

Dátum: 2013.08.01

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:utánpótlás

Már jó ideje nagyon amatőr a klub vezetése, de talán most nem lehetnek annyira "alultápláltak", hogy ez bekövetkezzen... Érdekelne valamelyik illetékes véleménye a helyzetről, de sajnos úgy néz ki, hogy mivel "nagy magasságban vannak" földi halandóval nem állnak szóba.

Dátum: 2013.08.01

Feladó: szupergo

Tárgy: igazolások

Az egyetértésem kifejezése után: A csapat NBIII-as szinten nem rossz, de elég "karcsú". Új kiszemeltekről tudsz-e? Igaz, hogy valószínűleg csak az utolsó napon dől el a kérdés, de mégis.

Új hozzászólás hozzáadása