Átvizsgálva...

2014.10.17 14:47

  • Ez mi?  - kérdezte a ballonkabátos férfi, miközben komolyan erőt kellett vennie magán, hogy detektívsapkája alá rejtse széles mosolyát, de pipája így is kiesett a szájából. Egy vonat átvizsgálására küldték, ehelyett egy úttörővasút állt meg a peronon.
  • Ez lenne a Lokomotív? – kérdezte erőt véve magán – iszonyatosan kellett uralkodnia az érzelmein, hogy rezignáltnak tűnjön.
  • A kislokomotív, főnök – jegyezte meg illedelmesen a rendőrbojtár. – Ez a vonat a „nagy” Lokomotívnak a fiatal változata, ugyanakkor ez az a járat, ahonnan – a jól teljesítő úttörővasutasok átkerülhetnek a komoly szerelvényre.
  • Ja, értem már. A tartalékvonat. Szóval megint egy ilyen piti ügyet bíztak ránk. Jól nézünk ki! Na, mindegy, adjunk a melónak!

A vonat vezetője, Szatmári Csaba fogadta a nyomozókat, és megpróbált kedélyesnek tűnni:

  • Minden tiszteletem az Önöké, Uraim! Már vártam magukat, jelezték, hogy jönnek. Miben segíthetek Önöknek?
  • Megbízónk arra adott felhatalmazást, hogy vizsgáljuk át a vonatot. Remélem, nincs ellenére…
  • Ugyan már, dehogyis. Nincsenek titkaink. Mi mindig is nyílt lapokkal játszottunk.
  • Megbízóink szerint viszont az Önök forgalomirányítása az előző év forgalmi időszakában igencsak részrehajló volt. Volt egy gőzös, aminek úgy egyengették pontos előrehaladását, hogy amely mozdonyoknak csak lehetséges volt, pirosra állították a szemafort, míg a létavértesi expresszt úgy segítették, hogy az expresszükkel való páros versenyben Önök szándékosan a tartalékalkalmazottjaik tartalékjait szerepeltették a személyzetben. A létavértesiek konkurensei ellen viszont a „nagy” Lokomotív alkalmazottai közül bőségesen bevetették a tapasztaltabb, szakmájukat magasabb szinten űző személyzetet. Igaz ez, Monsieur Szatmári? – váltott át keményebb hangnemre a ballonkabátos.
  • Nos, ööö, felsőbb körökből jött a „kérés”, nyomozó Úr! Nem tehettünk semmit. De mit számít ez, hiszen a létai expressz végérvényesen kisiklott, hiába próbáltunk segíteni nekik.
  • Fátylat a múltra, Monsieur! Nekünk különben sem feladatunk ítélkezni. Kérem, szedje elő a hivatalos iratokat, hogy állnak a harmadosztályú kocsik versenyében!
  • Minden itt van, nagytiszteletű felügyelő Úr! Jelenleg a 11. helyen állunk, ez nem valami fényes. Mindössze egy versenytársunkat sikerült legyűrnünk a gyorsulási versenyben, 3-szor futottunk be eldöntetlenül, illetve négyszer veszítettünk. Csak tízszer voltak eredményesek alkalmazottaink a párharcok során, viszont 14-szer a mi hálókocsinkat „rondították össze”.
  • Na ja, ez az a bajnoki versengés, ami arról szól, hogy ki tud…khm… (köszörülte meg a torkát az angol kisasszonyok által jómodorra tanított ballonkabátos) több „találatot” bevinni a másik hálókocsijába.
  • Ja, hogy ki tudja jobban összeszarni a másik hálókocsi-fülkéjét. De a gyorsaság is fontos, mélyen tisztelt Uram!
  • Mivel első osztályú kocsikkal közlekedő Lokomotívjuk vasárnap éppen a székesfehérvári expresszel vetélkedik, gondolom, a használható személyzet nagy részét átirányítják oda, nemde?
  • Nos, igen. Nálunk csak azok maradnak, akiket ők nem tudnak használni. Bár a Ferenczi Jani az utóbbi időben nálunk „segít be”, plusz a hálófülke-alkalmazott, Verpecz is többször a mi járatunkon ügyel.
  • A nyáron nagy átalakuláson ment át a személyzet. Kérek egy részletes listát arról, hogy kik szerződtek át más vonatokra, illetve kik érkeztek az Önök cégéhez!
  • Parancsára!

A mozdonyvezető hosszasan keresgélt az iratok között, ilyenek kerültek a kezébe, mint „A létavértesi csoda forgatókönyve”, egy összegyűrt, láthatóan régóta ott porosodó szabálykönyv, amelyben a nevezési határidők voltak, Adamo Coulibaly targoncás-bizonyítványának másolata, valamint egy sajtpapír, amelyen mindössze 2 sor éktelenkedett, viszont borítója is volt: „Kósa Lajos választási programja” állt rajta.

  • Na, meg is van. Erre lesz szükségük.
  • Aha – kezdte el tanulmányozni a ballonkabátos az iratot. – Szóval 11 játékos szerződött el más járatokra azok közül, akik tavaly Önöknél is szolgálatot teljesítettek, és 8 „új” alkalmazottjuk van.
  • Ahogy mondja, Uram.

A detektív olvasni kezdte a listát: az elsőosztályú alkalmazottak közül Spitzmüller és Nagy a nyíregyházi gőzösön teljesít a továbbiakban szolgálatot, Bernáth Csaba viszont nyugállományba vonult. Szalóczi Püspökladányba, Molnár Cigándra, Fülöp és Benke Hajdúböszörménybe, Szabó Rákosmentére, Éder Balmazújvárosba, Kovács Sopronba szerződött, Karacs pedig visszatért a kispesti szerelvényre. – Na, várjunk csak! Ez a Molnár nem az a Molnár, akit a barcikai vasútállomáson is láttak ténferegni a nyáron?

  • De, ő az, Uram! Habár tavaly nagyon eredményes volt nálunk az ellenfelek hálókocsijainak „tönkretételében”, de úgy hallottuk, hogy Önöknél székrekedést kapott.
  • Ahogy mondja. Ráadásul a cigándi járaton is ráférne némi hashajtó. Hogy finoman fogalmazzak… Na, mindegy, nézzük az érkezőket: javítson ki, ha tévedek, de 6 név nekem a létavértesi expresszről ismerős…
  • Ahogy tetszik mondani. Kinyik, Berdó, Bereczki, Sós, Kuti és Balogh a volt testvérjáratunkról tért vissza hozzánk. De az Ebesről hozzánk szerződött Nagy Kevin és Pintér is a mi szakmunkásképzőnkből került ki, csak eddig az ebesi vonalon voltak.

Ekkor a detektív elmorfondírozott kicsit. Hogy van az, hogy a debreceni szakmunkásképzőt tartják az ország egyik legjobb oktatási intézményének, miközben harmadosztályú kocsijaik csak a 11. helyen állnak csoportjukban (hat olyan alkalmazottal, akik tavaly megnyerték a harmadosztályú kocsik versenyét), a testvérszerelvények közül a létai és az ebesi is kisiklott, ráadásul 8 alkalmazottjukat adták oda a hajdúböszörményi gőzösnek, amely szerzett pont nélkül áll az utolsó helyen a keleti végeken?

  • Szeretnék beszélni a személyzettel – mondta ellentmondást nem tűrően a ballonkabátos.
  • Nos, az kicsit…khm…nehézkes lesz, Uram! – borította el pír a masiniszta arcát. Ugyanis nem valami szószátyár típusok…hogy finoman szóljak.
  • Szóval nem? Pedig nekem holnap le kellene tennem egy jelentést arról a megbízóimnak, hogy mit mondott a személyzet, mit vár a vasárnapi megmérettetéstől?
  • Igen, tudom, Uram, megkaptam, megkapta minden alkalmazottunk a kérdéseket előre. Rossz hírem van. Mindössze egyikük válaszolt. Karikás Krisztián.
  • Hogyan? Hiszen 17 alkalmazottjuknak juttattam el a levelemet. Nézze meg, itt vannak a tértivevények, hogy átvették a hivatalos megkeresést!
  • Uram! Bocsánatáért esedezem, de nem tudok Önnek mást prezentálni, mint Krisztián válaszát. Ezt válaszolta az Ön kérdésére: „Jelen pillanatban egy sérülés utáni időszakon vagyok túl, kérdéses a játékom hétvégén, de azt tudjuk a Barcikáról, hogy egy jó csapat, szervezettek, rutinosak. Mi fiatalok vagyunk, de nem fogunk feltett kézzel a pályára lépni. Itthon játszunk, és bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a 3 pontot.”
  • Ez is több mint a semmi, mindenesetre ebből nem tudok külön jelentést rittyenteni a megbízómnak. Maradjunk annyiban, hogy szégyelljék magukat!
  • Mea culpa. Mea maxima culpa!
  • Na, jó. Nézzük, hogy teljesítettek az eddigi összecsapásaikon! – a ballonkabátos kitekert egy pergament, onnan olvasta:

Kisvárdai Másodosztály – Úttörővasút 3-1 („eredményes”: Sós)

Úttörővasút – Tiszaújvárosi Személy 2-2 („eredményes”: Kinyik, Sós)

Gömör-Expressz – Úttörővasút 2-0

Úttörővasút – Cigándi Visszaváltók 0-1

Gyöngyösi Átszálló – Úttörővasút 1-1 („eredményes”: Bereczki)

Úttörővasút – Felsőtárkányi Ingyenjárat 1-1 („eredményes”: Balogh)

Veresegyházi Váróterem – Úttörővasút 2-5 („eredményes”: Ferenczi 3, Juhász 2)

Hatvani (El)bizakodók – Úttörővasút 2-0.

  • Szóval hazai vágányokon még nem nyertek, jól látom?
  • Nem, sajnos. Bár a mi vágányainkra érkezett volna két hete a létai expressz, hogy megmérkőzzünk, ott biztos nagyobb esélyünk lett volna. Bár lehet, hogy megszokásból hagytuk volna, hogy ők nyerjenek…
  • Ennyi információ elég is nekem, köszönöm, Uram! Mivel gentleman vagyok, sok sikert kívánok Önöknek a Vegyészvasút ellen, bár nyilván, nekem elsősorban megbízóim érdekeit kell szem előtt tartanom. Amennyiben kíváncsi rá, jelentésemet elolvashatja detektívirodánk hivatalos hirdetményén.

A ballonkabátos és a rendőrbojtár megelégedve szállt le a vonatról. Semmi olyat nem látott, amitől megbízóinak tartania kellett volna, hacsak nem a személyzet rangidősét, Dombi Tibort, aki még George Stephensonnak segédkezett a gőzmozdony feltalálásakor.

Az Aranybikában elfogyasztott estebéd után rögvest nekilátott, hogy jelentést írjon tapasztalatairól megbízóinak:

„Tisztelt Uraim!

Látogatásom elérte célját, alaposan átvizsgáltuk a debreceni úttörővasutat, és – habár jobb óvatosnak lenni – semmi olyasmit nem találtunk, ami aggodalomra adhat okot. Az Önök helyzetében természetesen nem ideális, ha félgőzzel próbálják meg megvívni a két szerelvény közti párharcot, de ha villanymozdonyukkal érkeznek a helyszínre, a debreceni gőzöst simán verhetik. Nyilván, tisztában vagyok vele, hogy új forgalmista irányítja kocsijaikat, de úgy vélem, az állomásfőnök(ök) jól döntöttek kinevezésekor, és előbb-utóbb a dolgok a helyükre kerülnek. Az általam látottak alapján az lenne a legideálisabb, ha alkalmazottaik minél közelebb helyezkednének a debreceniekhez, és amennyiben lehetséges, minél előbb próbálják meg tiszteletüket tenni az ellenfél hálókocsijában, hogy az első felvonás után a váróterembe lépve már ne kelljen szoronganiuk. Értesüléseim szerint az Önök peronjain állók is nagyon várják, hogy a barcikai dízel fusson be győztesként a vasárnapi párbajban, de Önökön a sor, hogy bebizonyítsák: alkalmasak a másodosztályú kocsik közé kerülni. A hálókocsiban Miski teljesítsen szolgálatot, a büfékocsiban jómagam a Czető-Lakatos-Katona-Zimányi négyesnek szavaznék bizalmat. A kocsi közepén jó, ha Illés Richárd-Irhás-Dobos és Lipusz adja a ritmust, amennyiben Dobos Attila még mindig táppénzes állományát tölti, akkor Sárközinek szavaznék bizalmat. Közvetlenül a mozdonyfülke mögött Nehéz és Montvai lehet az ideális eredményesség tekintetében, de természetesen az Önök dolga dönteni ezen fontos kérdésekben. Bízom benne, hogy vizsgálatommal eredményesen szolgáltam a feltérképezést, maradok tisztelettel, és ahogy az Önök köreiben mondani (ordítani) szokás:

Hajrá Barcika!”

 

Téma: Átvizsgálva...

Dátum: 2014.10.19

Feladó: Barcika

Tárgy: Szezon

Eltelt a bajnokságból 10 ( csapatunk számára 9 ) forduló. Ezidáig személyesen láttam 7 alkalommal a csapatot ( a hazai meccseken kívül a cigándi és a felsőtárkányi idegenbeli bajnokin ), a többi meccset online közvetítés segítségével követtem nyomon. Egy meccset nem tudnék említeni amelyen elfogadhatóan szerepelt a csapat. A szezon elején még azzal nyugtattuk magunkat, hogy idő kell még az összeszokáshoz. De mennyi??? Semmivel sem vagyunk jobbak, mint a szezon elején. A mai meccsen is az eddig harmatgyengén szereplő, húzóembereitől megfosztott ( Verpecz, Balogh, Ferenczi ) Debrecennel játszottunk gyenge színvonalú meccset, amelyen a tudósítás alapján örüljünk, hogy nem kaptunk ki a 2. félidőben.
Nem kell messzire menni. A szezon előtt lesajnált, nekünk nem kellő játékosokkal felturbózott Putnok szárnyal a bajnokságban, 5-7 gólokkal tömik ki az ellenfeleket, akik ellen mi szenvedünk. Ők igazi csapatként, egymásért és a klubért küzdenek.
TI SZÉGYELLJÉTEK MAGATOKAT!!!

Dátum: 2014.10.19

Feladó: shift1

Tárgy: dvsc meccs

Én már nem mondok semmit. Próbáljunk meg a jövő évre koncentrálni, mert ez a bajnokság elúszott.

Dátum: 2014.10.19

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:dvsc meccs

Már a Hatvan elleni meccs után 100% volt, hogy nem lehetünk bajnokok.
Ha Gálhidi nem marad a következő bajnokság végéig, akkor teljesen felesleges pénzkidobás volt a szerződtetése. Akárki elvitte volna a csapatot nyárig hiszen majdnem mindegy, hogy 2. vagy 12. lesz a csapat.
Márpedig nem hiszem, hogy Gálhidi maradna. Az pedig tuti, hogy az idén nem leszünk feljutók. Legalább nem kell izgulni.

Dátum: 2014.10.19

Feladó: petya

Tárgy: KBSC

Ismét óriási eredmény született,1-1 lett a vége.Az utánpótlásban is sikerült megint nagyokat alkotni,inkább le sem írom mik lettek az eredmények.

Dátum: 2014.10.19

Feladó: :)

Tárgy: Re:KBSC

de nem történik semmi...hiába írsz!Pénz mosógépezet az egész legkevésbe se érdekel senki az eredmény az utánpótlás, se semmi!! Bozsik torna kész vicc...hol vannak a csapatok edzői,Balogh is eldönthetné h melyik csapatnak az edzője(Kbsc női,u14,u15,Tardona,Tárkány)Nem sok ez kicsit kedves baszos??Meg annak aki ezt hagyja?! Első csapatnál hol a nagy tűz a lelkesedés a bizonyítani akarás az új edzőnek amikről írt Barcika nagyokat?? :) 5-6 emberen kívül használhatatlan az a csapat...elkellene gondolkozni h télen kiket kell kölcsön adni és milyen nyugdíjas levezetőket igazolni?! Amit alul írt a Lokis az teljesen jogos...hol vagyunk mi???

Dátum: 2014.10.19

Feladó: Papa

Tárgy: Re:Re:KBSC

Szerintem pont Balogh Józsi tehet a legkevésbé erről, szóval nem őt kellene izélgetni. Ha ő megunja ezt az áldatlan helyzetet, na akkor tényleg befellegzett az utánpótlásnak.

Inkább kérdezzétek Kádár Zsoltit, hogy mi a francnak kellett anno létrehozni ugyanarra a gyerek mennyiségre még egy egyesületet? Így egyik egyletben sincs elég gyerek, csak az értelmetlen rivalizálás van (tudom, a kérdés költői, így több lét lehetett szakítani...).

Meg azt is kérdezzétek meg, hogy mi van azzal a nagy egyesüléssel? Amíg nincs elég gyerek, nincs eredmény. Évek óta megy a széthúzás, amikor már látszik a KBSC-ban nevelkedő gyereken, hogy tud egy egyenest rúgni a labdába, jön a Sajóvölgye, meg a Diósgyőr és csábítgatja el őket. Az U14-15 ennek az áldozata. Aztán később - mikor a szülő nem tejel, a gyerek nem játszik - akkor az U17-be már nem fér be a gyerek, és visszajön.

Csodára pedig nem várjatok. Jövőre a 2003. korosztály is jön fel az U14-be. Na az lesz az igazi...

Dátum: 2014.10.19

Feladó: Barcika

Tárgy: Loki

Félidőben 1-1 Debrecenben, egy a tudósítás szerint igen gyenge meccsen....
- újra csak egy csatárral állunk fel
- a védekező középpályásként eddig semmit sem mutató Katona újra a középpályán
- félidőben Illés Ricsi helyett Dobos

Dátum: 2014.10.19

Feladó: Dávid

Tárgy: Re:Loki

Itt szerintem jó pàr ève nem az edzô állítja össze a csapatot

Dátum: 2014.10.19

Feladó: Vasutas

Tárgy: Arc

Nagyképű, pökhendi írás!
Ezért vagytok ott ahol vagytok....

Dátum: 2014.10.19

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Arc

Ti hol vagytok, masiniszta?

Tételek: 1 - 10 ból 12
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása