Az első duplázás...

2014.01.30 13:34

Holnap, aki veszi a fáradtságot (és ki tud tartani a hidegben) kétszer is láthatja csapatunkat. Nem gondolom, hogy rossz ötlet lenne, hogy egyazon napon két meccset is lejátszik gárdánk, elméletileg (!) van annyi játékosunk, hogy gond nélkül abszolváljuk a két találkozót. Azt azért mindenképpen tegyük hozzá, hogy nem világverő alakulatokkal mérjük össze az erőnket, hanem két Megye I-es csapattal.

A 15 órától kezdődő partin a Bükkábrány csapatával találkozunk. A nyáron is játszottunk már velük felkészülésit, Vincze Ricsi ott edzősködött tavaly, Czető is onnan került hozzánk, Süttő is ott volt kölcsön, szóval: erősek a szálak. Jelenleg az ábrányiak a BAZ Megyei Arany Fácán I. osztály 7. helyén állnak, 6 győzelem mellett 4-szer ikszeltek, valamint 5-ször hagyták el vesztesen a pályát. Hátrányuk „csekély” 15 pont a líder Sajóbábony előtt, nem mondanám behozhatónak. 15 meccsen 26 gólt lőttek, 22-t kaptak, lőtt gólok tekintetében középmezőny alja, kapottakat nézve, középmezőny.

Az este ötkor induló felkészülésin a Bogács csapatát fogadjuk, nos, sokan azt hiszik, hogy még lejjebb kell keresnünk a bogácsiakat a rangsorban, pedig nem (egyelőre), ugyanezen csoport 16. (utolsó) helyén tanyáznak. Érdekes csapat lehet a Bogács, és nincs is ok, hogy még temessék őket szurkolóik, hiszen mindössze 5 ponttal vannak lemaradva a 9. helytől, szóval, még bármi lehet. Mindenesetre 2 győzelmükkel ők hagyták el győztesen a legkevesebbszer a pályát a mezőnyben, 13 lőtt góljuk pedig a legkevesebb a csoportban. Érdekesség viszont, hogy kapott gólok számában a tabella 7. helyét foglalják el, szóval: nem szokták őket kitömni a mennyei megyeiben.

Nyilván az első meccsre tartogatjuk a tavasszal várható „kezdőt”, a másodikon inkább a tartalékként szóba jöhetők, illetve az U21-esek kapnak szerepet. De aki – mondjuk – nem akar lemaradni Krajnc játékáról, jobb, ha megnézi a Bogács elleni csörtét is (egyébként a fiatalok között is vannak nagyon ügyes srácok, úgyhogy: a meccsen mindenfajta melegítő segédeszköz megengedett!).

Ha már az U21-ből „fent lévő” játékosokról beszéltünk, íme a névsor: (a név után az őszi U21-es szereplést, illetve a gólok, lapok számát láthatjátok):

Tóth András: 12 meccs

Süttő Attila: 13 meccs, 12 gól, 3 sárga lap

Pokó Ajtony: 9 meccs, 2 gól, 1 sárga lap

Dávid Ferenc: 14 meccs, 23 gól, 1 sárga lap

Elek Richárd: 13 meccs, 3 gól, 2 sárga lap.

Holnap sem láthatjuk a csapatban Szabó Ádámot, Komlósit, Demkót, ők sérüléssel küszködnek. Nyisa beteget jelentett, így ő sem valószínű, hogy „pástra lép”, ellenben az ugyancsak maródi Tarr Tibi valószínűleg vállal valamennyit.

A múlt héten próbajátékon nálunk járt két játékost szélnek eresztettük, ahogyan az ma a hétfőn csatlakozott erdélyi illetőségű szélsővel is meg fog történni. Még egy csatárt mindenképpen szeretnénk igazolni, a többi attól függ, a már emlegetett „utolsó pillanatban” lesz-e valami érték a piacon.

Egyébként hétfőn Krajnc és Demkó szerződtetésére pont került, ők már a mi játékosaink, tehát az irányítás (helyettese) és a védekező középpálya meg van oldva. A többi egyelőre nincs.

Nem hiszem, hogy pont nekem ne kellene beszámolnom arról a hírről, ami a városban már egy hete kering: Molnár Gabi tényleg volt próbajátékon a Halinál. És tényleg tetszett nekik. És tényleg le akarják igazolni. Mivel Gábornak (mint a többieknek) a szezon végéig van szerződése, nyáron szabadon (ingyen) igazolható, de nem hiszem, hogy a szombathelyiek tavasszal már az NB 1-ben játszatnák. Azt gondolom – ha már elkerülhetetlen a váltás – a csapatnak az lenne az érdeke, hogy Gábor tavasszal még itt maradjon, aztán nyáron – esetleg opciós joggal – eligazoljon. Pénzt ugyan nem látunk belőle majd, de ez egy elég komoly fokmérője lesz annak, hogy csupán a pénz számít-e Barcikán, vagy pedig fontos lenne a bajnoki cím kivívása? Egy jól működő középpályát nagyon nem kellene szétverni itt a tavaszra, amikor ráadásul egy hozzá hasonlatos kreatív játékos is érkezett mellé-mögé.

Szóval: sok itt a kérdés, de bízunk benne, hogy nagyon hamar válaszokat kapunk. Aki igazi szurkolója a csapatnak, úgyis kijön…

Hajrá Barcika!

 

Téma: Az első duplázás...

Dátum: 2014.01.31

Feladó: szupergo

Tárgy: Molnár

csakfoci.hu "Haladás: A Haladás második csapatából Megyeri Gábor az FTC második csapatába igazolt, míg jó esély van rá, hogy a 19 éves kazincbarcikai támadó középpályás, Molnár Gábort megszerezzék."

Dátum: 2014.01.31

Feladó: Rajongo

Tárgy: Re-re

Mielőtt még más is csatlakozna. Várjuk meg a tavaszi szezon nyitót és akkor örüljünk a játékának. Gábor a héten visszajött és döntés előtt áll, ami nagyban befolyásolja az itteni "tavaszi" pályafutását. Maradjunk ennyiben. Nem az én tisztem, hogy felfedjem a lapjait. Bízzunk a pozitív döntésében ami nagyban befolyásolhatja céljaink elérését. Hajrá Vegyész!

Dátum: 2014.01.30

Feladó: Vegyész

Tárgy: Molnár

Rajongo szerencsére rosszak az informacioid.

Dátum: 2014.01.31

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Molnár

Csatlakozom "Vegyész"-hez.

Dátum: 2014.01.30

Feladó: Rajongo

Tárgy: Re

A holnapi két meccsel kapcsolatban, csak annyival egészíteném ki, hogy elméletileg megvagyunk ezt csak tényleg elméletileg kell érteni. Aki volt kint a héten az edzésen az láthatta, hogy egymás ellen alig volt meg a létszám. Rengeteg sérültünk van és "rengeteg láthatatlan próbázó" Csak úgy "tolongtak" a héten a próba játékosok. Mindent elmond, eddig igazoltunk egy sérült és egy nagyon sérülékeny játékost. Molnárral kapcsolatban sajnos megtudom erősíteni az információt, annyival egészítem ki, hogy már a tavaszt sem fogja velünk játszani nagy valószínűséggel, sajnos. Szóval "alakul" a tavaszi keretünk.

Dátum: 2014.01.30

Feladó: szupergo

Tárgy: támadó(k)

Nem értem, hogy miért kezelik nálunk sokadrangú kérdésnek támadók igazolását. Szabón kívül gyakorlatilag nincs csatárunk. Már ősszel is nagyon kevés gólt szereztünk (csak a 7-0 segített kozmetikázni), de tavaszra tovább gyengülünk ezen a téren. Egy középcsapatnál ez még csak elmegy valahogy (legfeljebb még "közepebb" lesz), de annál amelyik bajnokságot akar (akar?) nyerni, ez érthetetlen.
Még akkor is így van, ha nincs több pénz. Akkor nem kell senkit igazolni a középpályára, mert ők valahogy pótolhatók, hanem a rájuk költött összegből (pl. a 3 fő fizetéséből) venni kell legalább még egy (még két...) támadót, különben nem lesz aki gólt szerezzen. Ha még Molnár is elmegy, akkor a kifli-szabadrúgásból eső potyagólok is elmaradnak.
Apropó szabadrúgás. Évek (évtizedek?) óta nincs senki nálunk aki hatékony lenne ebben a műfajban. (talán Binder volt anno az utolsó.) Pedig pontokat ér egy ilyen játékos.
De mondok mást is Évek óta kihagyjuk a 11-eseket is. Kapásból 4-5-re emlékszem az elmúlt időszakból, amíg értékesítettre nem (!). Ehhez még olyan adottságok sem kellenek mint a jó szabadrúgáshoz, majdnem csak gyakorlás kérdése. Ehhez pénz sem kell.

Tételek: 1 - 6 ból 6

Új hozzászólás hozzáadása