Az utolsó menet - Amikor az igazi harcos cinkosan kikacsint közönségére...

2013.11.29 16:45

Kezdjük a jó hírrel a hozzánk hasonlóan futballkoholizmusban szenvedők családtagjainak: ez az utolsó meccs idén, a jövő hétvégén már minden szurkoló domesztikálódhat, bekapcsolódhat az ünnepek előtti nyüzsibe, majd leülhet a monitor elé, és olvashatja az őszi szezonról készülő bejegyzéseinket. Már akár most is belekezdhettünk volna, hiszen az őszi szezon lepergett, félidőben bajnokok vagyunk, de hát itt van még ez a meccs a tavaszi első fordulóból, amit le kell játszani, és lehetőleg meg is kell nyerni.

Az őszi szezonnyitó kapcsán elmondtuk már holnapi ellenfelünkről, hogy a Mátra-csoport megnyerésével az NB 2-ért játszhattak a nyáron, bár ne tették volna, akkor nem kellett volna összességében 11-1-es gólkülönbséggel letérdelni a szolnokiak elé. Habár egy darabig reménykedtek, hogy ők lesznek a nyertesei az Eger leminősítésének, de végül az NB 3-ra kaptak meghívót, az eddigi eredményeik azt mutatják, hogy túl sok keresnivalójuk nem is lett volna a másodosztályban.

A nyáron épp egy csapatravaló, 11 játékossal erősítette meg keretét a megyei bajnok, érkezett mindjárt két kapus, Nótás Egerből és Roza „papó” Tarjánból. A védelembe Katona jött Egerből és Szurkos az MTK-tól, a középpályára Barzsó Létavértesről, Hajdú Jánoshidáról és Kasza Egerből. A csatársorba mindjárt 3 játékost is igazoltak, és kezdik is megszolgálni a bizalmat, hiszen Béres (ausztriai amatőr csapattól érkezett) 5 gólnál tart, Laurinyecz (Gyula) négyszer talált be, a kétségkívül legnagyobb név, Montvai (Jászapáti) viszont már 9 gólt hintett a Keleti csoport portásainak.

Nézzük, milyen eredmények születtek ellenfelünk őszi találkozóin:

Felsőtárkány – KBSC 1-1 (gól: Salvador öngól)

Ferencváros II. – Felsőtárkány 0-2 (gól: Montvai 2)

Felsőtárkány – DVSC-DEAC 1-4 (gól: Montvai)

Veresegyház – Felsőtárkány 0-0

Felsőtárkány – Jászapáti 3-2 (gól: Montvai 2, Laurinyecz)

Tiszaújváros – Felsőtárkány 0-3 (gól: Béres, Elek, Kasza)

Felsőtárkány – Ebes 1-0 (gól: Béres)

Felsőtárkány – Hajdúböszörmény 1-1 (gól: Barzsó)

Putnok – Felsőtárkány 2-2 (gól: Vágó, Montvai)

Felsőtárkány – Létavértes 0-3

Nyírbátor – Felsőtárkány 2-1 (gól: Béres)

Felsőtárkány – Hatvan 4-2 (gól: Laurinyecz, Montvai 2, Béres)

Cigánd – Felsőtárkány 2-1 (gól: Montvai)

Felsőtárkány – REAC 2-3 (gól: Laurinyecz, Balogh)

Eger – Felsőtárkány 1-4 (gól: Béres, Laurinyecz, Vágó, Romhányi).

Jelenleg a 8. helyen áll a Tárkány, 6 győzelem mellett 4-szer vonultak le az iksz tudatában, 5-ször viszont elnáspángolták őket. 26 lőtt góljukra 23 érkezett, eredményességben a hatodikak a tabellán, kapott gólok tekintetében viszont holtversenyben a Hatvannal nyolcadikak. Azt azért jó szem előtt tartani, hogy eggyel több gólt szereztek az eddigi találkozóikon, mint mi, ráadásul, ha csak az idegenbeli fellépéseiket nézzük, pont ugyanannyi pontot szedtek össze idegen pályákon, mint odahaza. Három meccsüket megnyerték, 2-szer döntetlenre végeztek, és csak kétszer szenvedtek vereséget. Ja, és idegenben 13-7 a gólarányuk, a lőtt gólok számában, hármas holtversenyben a másodikak, kapott gólokat tekintve pedig csak mi előzzük meg őket. Nem lesz tehát túl egyszerű feltörni a Sárkányok reteszét.

Nézzük, hol is lehet keresnivalónk, a meccs melyik periódusában hogyan teljesítettek eddig a tárkányiak!

Lőtt gólok tekintetében:

1.-15. perc: 4

16.-30. perc: 2

31.-45. perc: 3

46.-60. perc: 6

61.-75. perc: 3

76.-90. perc: 8

Érdemes lesz tehát odafigyelni a második félidőben a csatáraikra, mert majdnem duplaannyi találatot vittek be a második felesben, mint az elsőben. Habár a szezon elején igencsak álmosan kezdtek a támadóik, amióta új edző ül a tárkányi kispadon, jönnek az első negyedórás gólok is.

Most nézzük, mikor hajlamosak leginkább arra, hogy kapituláljanak:

1.-15. perc: 3

16.-30. perc: 2

31.-45. perc: 5

46.-60. perc: 2

61.-75. perc: 1

76.-90. perc: 10

Látható tehát, hogy a védelem leginkább a félidők végére éri el indiszponáltságának legmagasabb fokát, így amondó vagyok, hogy ismét türelemre lesz szükség, és iszonyatos pörgésre az utolsó negyedórákban. A 10 kapott gól az utolsó hatodban alighanem ligacsúcs, hiszen a meccsek összes többi periódusában kaptak összesen 13-at, míg a hajrában rendre megszórták őket. Azt hiszem, jól fognak jönni nálunk a friss, gyors emberek a második félidőben.

Azt jó, ha tudjátok, hogy a védelem alapembere, Kaszás (az összes játékpercet a pályán töltötte eddig) öt sárgája miatt nem szerepelhet holnap, az ugyancsak stabil kezdőnek számító Kasza viszont sérülés miatt nem lép pályára.

Aki ott volt – mi igen – Egerben (a Tárkány – ugye – pályafelújítás miatt a szomszédban fogadott minket) szerintem nyugodtan megerősítheti, hogy meg kellett volna nyernünk azt a meccset, de tulajdonképpen nagyon idény eleji volt még ott a forma. Mindkét csapatnál. Mi kerestük a játékunkat, a tárkányiak sem álltak még össze, Salvadorról ráadásul becsorgott a beadás a tehetetlen Szabó mögött. Ilyen peches meccs volt az, reméljük, a sors most visszaadja, amit ott elvett.

El kell mondanunk, hogy Vígh Ferenc játékos-edzőként csak a 11. fordulóig irányította a csapatot, aztán jött a mindenki által ismert Döme, aki az utóbbi időben leginkább a bulvárlapokban kapott hasábot, egy ideje csapat nélkül tengődött. Volt ő pedig a válogatott másodedzője, a „nagy” Fradi vezetőedzője is, de hát a foci mellett – sajnos – van egy másik nagy szenvedélye is. A kispadok mögött nem nyitogatni a flaskát, mert Détári nem tud a meccsre figyelni!

Nézzük, mi a helyzet nálunk! Kleiber, Treznai és Molnár már az elmúlt héten sem volt bevethető, különösen utóbbi sérülése jelent komoly érvágást csapatunknak. Természetesen az egészség a legfontosabb, és fogalmunk sincs róla, hogy sérülése mennyire komoly, de én ha edző lennék, lehet, hogy a padra odaültetném, hátha nagyon-nagyon nagy szükség lesz rá. Ez úgyis az utolsó forduló 3 hónap pihenő előtt, az idő alatt van ideje rendbejönni. Hogy miért olyan fontos ez?

Egyrészt azért, mert nagyon nagy szükség lenne arra, hogy behúzzuk ezt a meccset, mégiscsak jó lenne (minimum) 4 (a Lokit – ugye – nem számítjuk) pont előnnyel áttelelni, másrészt meg azért, mert az irányítónk nélkül béna kacsaként mozognak a támadásaink. David a múlt héten megpróbálta pótolni fiatal karmesterünket, ugyanúgy mélyre visszajött lasztiért, de megoldásainak sok füle-farka nem volt, sokszor hátrafelé passzolt, cselei nem jöttek be. Ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy ő a megfelelő alternatíva ilyen szorult helyzetben, de télen jó lenne azon is elgondolkodni, hogy az üveglábú Molnárt bármikor érheti ilyen csapás, és akkor foghatjuk a fejünket, hogy ki irányítja a támadásokat.

Most aztán végképp nincs itt az ideje az újításoknak, kísérletezgetéseknek, én az utóbbi időben megszokott csapatot küldeném a pályára:

Ahogy már említettem, a második felesben lehetőséget kell adni fiatal, gyors játékosainknak (pl.: Kádas, de Halász Bálint is kellemes meglepetés volt a múlt héten abban a 7 percben, amit kapott).

Ez az utolsó menet. Nyilván mindenkin érződik már a fáradtság, szeretnénk már letudni a mérkőzést, de ennek a menetnek még komoly tétje van. Az igazi bunyós ilyenkor összeszedi minden energiáját, és brutálisan odakoncentrál; mintegy gálaként fogja fel az utolsó pillanatokat, hiszen örül, hogy örömet okozhat közönségének. Nincsen hatalmas különbség a két csapat között, nem is várunk kiütést. A pontozásos siker viszont a mi helyzetünkben elengedhetetlen. Kezdjük meg az előrehozott tavaszi szezont egy szép győzelemmel, hogy méltó módon ünnepelhesse holnap a kilátogató – remélhetőleg – sok szurkoló az őszi bajnokcsapatot!  

 Hajrá Barcika!

Téma: Az utolsó menet - Amikor az igazi harcos cinkosan kikacsint közönségére...

Dátum: 2013.11.30

Feladó: rajongo

Tárgy: esélyek

Jómagam is nagyon tartok ettől a mérkőzéstől. Ez egy igazi három esélyes meccs lesz. Szerintem is apró nüanszokon fog múlni, ha jósolni kellene én egy szoros döntetlenre tippelnék legjobb esetben. A múlt héten nagyon mérges voltam a gyenge játék miatt, most azt mondom akár milyen rossz játékkal is, de nyerjünk.Ugyan is nem mindegy mennyi lesz az előnyünk jövő tavasszal. Márciusban szerintem a szezon két legnehezebb mérkőzésével kezdünk és ha itt leszerepelünk akkor már szerintem csak futhatunk a bajnokság után. Most egy kicsit előre szaladtam, mert ki tudja akarja-e egyáltalán a tulajdonosi kör a feljutást? Nekünk nem osztogatnak közpénzt, mint szinte mindegyik narancsos csapatoknak. Csak megsúgom sajnos ott állunk, hogy játékosok, edzők és a technikai személyzet járandóságaival igen csak késében van a tulajdonosi kör. Remélem ez nem fog kihatni a mai teljesítményünkre?

Dátum: 2013.11.29

Feladó: Bence

Tárgy: -

Nagyon tartok a mérkőzéstől. Nem tudom miért van bennem, de szerintem 1 pontnál többet nem fogunk szerezni. 0-0 vagy valami hasonló, jó lenne nem gólt kapni. Ha David valóban nem játszik, akkor meg kész... Pedig én 90%-ban optimista vagyok. Lehet megegyeznek a játékosok is egy X-ben, csak akkor elég uncsi lesz :)

Dátum: 2013.11.29

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:-

Mint írtam én is X-re számítok, de nagyon sokszor volt már úgy, hogy amikor sok alapember hiányzott, akkor játszott a csapat a legjobban. Hátha most is így lesz...

Dátum: 2013.11.29

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: update

David nem játszik holnap sérülés miatt. Helyette Kovács Bence...

Dátum: 2013.11.29

Feladó: szupergo

Tárgy: esélyek

Tartok a mérkőzéstől. Ha számszerűsíteni kell az esélyeket, akkor: 1-es 30%, X 50%. 2-es 20%. Remélem nem ez lesz az a bizonyos 5. mérkőzés...

Tételek: 1 - 5 ból 5

Új hozzászólás hozzáadása