Béke...

2014.11.21 16:44

Elérkeztünk őszi „utunk” végéhez, már csak egy meccs, és mindenki lenyugodhat a picsába megkezdheti megérdemelt pihenését, játékos, edző, szurkoló egyaránt. Azt, hogy idén miért nem rendezik meg a 16. fordulót is ráadásként még idén, esetleg az emelesz e-mail címén tudjátok megérdeklődni, gyanítom azért, mert jövőre nem kell sietni, nem lesz világbajnokság…

Utoljára tavaly augusztus 24-én láttuk vendégül a gömörieket, és egy sokáig emlékezetes meccsen sikerült legyűrnünk őket, de aki emlékszik, tudja, hogy igencsak tenyérizzasztós, mellkasba-szúrós meccs volt az. A hatodik perctől vezettek a vendégek, és csak a 83. percben szerzett Molnár-szabadrúgással tudtunk egyenlíteni, aztán egy szép jobboldali akció után a 90. percben lőtte be a mindent eldöntő találatot Amerikába szakadt hazánkfia, Kleiber.

Talán érdemes felidéznünk az akkori kezdőket.

KBSC: Szabó – Nagy P., Treznai, Nyisalovits, Czető – Illés R., Kovács P. – Molnár – Nyitrai, Szabó V., David. Csereként jött be Kleiber és Salvador, a kispadon maradt: Tarr, Elek, Horváth Szabolcs, Kovács B., Kádas.

Putnok: Manisor – Szemere, Szeleczki, Kovács R., Sebők – Ukrainets, Matei, Zimányi Á., Szabó Á. – Tóth, Puscas. Csereként bejött Bene, Kelemen és Horváth Bence, a padon ragadt: Meskó, Pistol és Komlóssy.

Tehát a tavalyi nevezettjeink közül Putnokon van most Nyisa, Horváth Szabi és Kádas, a Putnokból viszont hozzánk igazolt Szemere, Zimányi, Szabó, Bene és Horváth Benő. Szemerét azóta kölcsönbe visszaadtuk a putnokiaknak, Horváth meg a Rákosmentéhez került, de érezhető a transzfúzió így is. Hát még, ha hozzátesszük, hogy az említetteken kívül Nótás, Süttő és Kazvinszki is a mi játékosunk, a másik serpenyőbe Kerékgyártót lehetne még „beleültetni”, akit azóta már kölcsönadtunk a Tárkánynak.

Persze, mindenki tudja: a nyáron megtörtént a nagy összeborulás, a két klub prominensei egymás tenyerébe csaptak, aminek – őszintén szólva – eddig mi túl sok előnyét nem figyelhettük meg, de lehet, hogy van olyan is, csak eddig még nem vettük észre. A pénz egyértelműen elfogyott Putnokon, a Puebla kihátrált (ahogy szokott, és ahogy ki fog Tarjánból is), így aztán ki kellett valamit találni, hogy elindulhassanak a harmadosztályban. Vezetőink úgy látták, hogy van ott 4-5 ügyes futballista, akik mindenképpen erősítést jelenthetnek nekünk a bajnoki címért vívott harcban, a nálunk „létszámfölöttivé vált” kerettagokat viszont odavezényelték (vagy Tárkányba, de ez most mindegy – ez már akkor történt, amikor a hevesiek is éhkoppon voltak). Én a magam részéről azt gondolom, hogy maga a koncepció nem lett volna rossz, de a megvalósítással vannak problémák, amiket ki kell küszöbölni a továbbiakban. Az utánpótlás-fronton az volt a terv, hogy a négy versenyeztetett korosztály közül prioritást fog élvezni nálunk az U21 és az U17, mivel ezen korosztályokban jobban álltunk, mint a Sajóvölgye (vagy legalábbis közel azonos szinten), mivel azonban az U15-14-es korosztályokban a putnokiaknak első osztályú csapatuk van, így az erőket oda összepontosítjuk. Nos, ez a terv nagyjából-egészében csak papíron volt jó elképzelés, eddig nem hozta az elvárt eredményeket, de erről bővebben egy későbbi cikkben értekeznék, ahol utánpótláscsapataink féléves teljesítményét vesszük górcső alá – természetesen a témában az érintetteket is meg fogjuk szólaltatni.

A Putnok kerete nyáron gyakorlatilag nem létezett. Szinte az első meccs előtt állt össze az a kb. 24-25 fős társaság, amivel Koszta Péternek gazdálkodnia kellett, és az, hogy vezetik a tabellát, és egy fordulóval a vége előtt őszi bajnoknak mondhatják magukat, véleményem szerint nagy százalékban neki köszönhető.

A távozók közül hatan érkeztek tehát hozzánk (Zimányi Á., Horváth, Szemere – ő, ugye, vissza, Bene, Szabó és Kerékgyártó), Szeleczki Alex (habár volt róla szó, hogy ő is kék-sárgába öltözik) Vácra szerződött, Lengyel Felsőzsolcára, Varga visszament a Honvédhoz, ahonnan a Cigánd „kölcsönözte ki”, Kovács Imre Várdára került (azóta onnan már eltanácsolták), Szűcs Mádra, Rubint Rimaszombatra, Kovács Roland abbahagyta. A többiek (Burdun, Kelemen, Pistol, Matei, Anselmo, Borbély, Truhanov, Nenadovic, Puscas, Ukrainets, Milosavljevic, Serban, Sverenko) csak a jó ég tudja, hol vannak, de a Pueblát ismerve, nyilván elsózták már őket valahová, nem hiszem, hogy a putnoki közmunka-program igényt tartott volna rájuk.

Gyakorlatilag ott állt a Putnok nyáron, hogy volt 5 játékosa, akik az előző szezonban is pályára léptek Gömörben (Botló, Tóth Szabolcs, Bedea, Máthé, Sebők), aztán a többi néma csend… Tőlünk van ott kölcsönbe Nótás, Szemere, Nyisalovits, Kádas, Süttő és Kazvinszki, eredetileg Krajnc Balázs is ott volt, de ő időközben a III. kerülethez távozott. Az előző idényben még Tiszaújvárosban futballozó különítmény még egészen népes: Nagy Csaba, Horváth Szabolcs, Fehér Balu és Sápi is Koleszár mester edzéseit látogatta még tavasszal. A többi érkező: Madarász (Bódva-Völgye), Kerényi (Bükkábrány), Monyók (Cigánd-kölcsön), Marcinaskó (FTC II.), Sebe (Mezőkövesd), Galambosi (DVTK).

Most lehet itt arcoskodni putnoki szurkolóként, hogy „mi már akkor megmondtuk”, meg satöbbi, de aki ebből a keretből – és eszemben sincs lebecsülni bármelyik játékos képességeit, sőt – azt jövendölte ki a tarokk-kártyából, hogy ősz végén is vezetik a tabellát, az egészen egyszerűen hamarabb lesz utolérve, mint a sánta kutya… Ennek ellenére az van, hogy a putnokiak 12 győzelemmel, és mindössze egyetlen vereséggel (iksz nélkül) vezetik a tabellát. Tavaszig biztosan. A második legtöbb gólt rúgták (38), és a legkevesebb gólt kapták. Mindössze hétszer kapitulált eddig a putnoki védelem, talán emlékeztek, mi az előző szezonban 8-at kaptunk 15 meccsen, csatárainkra (vagy bárkire a csapatból) vár a feladat, hogy ne engedjék a Putnokot „csúcsot dönteni”.

Monyók a leggólerősebb támadójuk (8 gólos), de azt ne felejtsük, hogy a Gyöngyös elleni vérengzésből 4 góllal vette ki a részét a Putnokról egyszer már emlékezetes módon elüldözött támadó. Nézzük eddigi eredményeiket:

Putnok – Hajdúböszörmény 2-0 (gól: Buka – öngól, Horváth Sz.)

Nyírbátor – Putnok 1-2 (gól: Kerényi, Madarász)

Putnok – DVSC-DEAC 2-0 (gól: Marcinaskó, Nyisalovits)

Honvéd-MFA – Putnok 0-1 (gól: Nyisalovits)

Putnok – Salgótarján 3-1 (gól: Nagy Cs., Galambosi, Sápi)

Kisvárda – Putnok 4-2 (gól: Monyók 2)

Putnok – Tiszaújváros 2-0 (gól: Madarász, Galambosi)

Putnok – Jászberény 5-0 (gól: Sápi, Madarász, Galambosi, Bedea, Szemere)

Cigánd – Putnok 0-1 (gól: Marcinaskó)

Putnok – Gyöngyös 7-0 (gól: Monyók 4, Sápi, Szemere, Marcinaskó)

Felsőtárkány – Putnok 0-3 (gól: Madarász, Nyitrai-öngól, Sápi)

Putnok – Veresegyház 6-1 (gól: Sápi 2, Horváth Sz. 2, Galambosi, Monyók)

Putnok – Hatvan 2-0 (gól: Horváth Sz., Madarász).

Nem volt tehát olyan meccs, amelyen ne szereztek volna gólt, ez mindenképpen arra utal, hogy a stabil védekezésre ezúttal (is) szükségünk lesz.

A lőlapjuk:


    

Az adatokból látszik, hogy holnapi ellenfelünk hajszálpontosan annyi gólt lőtt eddig az első- és a második félidőben is. A legerősebb 45 percük a 16. és a 60. perc közötti, ebben a periódusban szerezték góljaik 63 százalékát, de az utolsó negyedórában is veszélyesek tudnak lenni, hiszen 6 gólt ebben az etapban szereztek.

No, tehát az elején lehet dűlőre vinni a leginkább! Egyébként is azt hallottuk innen-onnan (és tényleg nem Mari nénitől a piacon), hogy a Putnok ellen szinte minden ellenfélnek volt jó pár helyzete az első 15 percben, mert nem kezdenek valami összeszedetten, nos, volt, aki kihasználta ezt, és volt, aki nem. Utóbbiakon általában átléptek... Ezért is lenne fontos, hogy még az elején betaláljunk, mert – ahogy látható – a szünet után és az utolsó hatodban már nem sok sót eszünk meg, pedig ezekben a periódusokban nem vagyunk rosszak eredményesség terén. Persze, ez csupán játék a számokkal, ezt megcáfolandó, az is lehet, hogy az utolsó negyedórában 7 gólt lövünk, és akkor odabaszunk a statisztikának, de higgyünk azért inkább a tendenciákban!

A holnapi meccsen a Putnokot tartom esélyesebbnek. Hogy miért? Tudom, a legtöbbetek ezt a sort már nem olvassa el, mert a monitort (laptopot, tabletet, mobilt…etc.) odakúrta már a falhoz, mondván: „ez a kretén sem hisz már a csapatban!”. Nem erről van szó…

Tudom, vannak olyanok (és most is lesznek) a fórumon, akik megkérdőjelezik a „mák-faktor”-ról írt mendemondámat. Lelkük rajta. Biztos nem látták a Honvéd, a Cigánd elleni meccset, ahol a gömöriek találtak egy gólt, majd kiváló védekezéssel kivédekezték a kivédekezhetetlent is. De lehet, akkor is becsukták a szemüket, amikor otthonukban a Tarján 1-0-ás vezetés után gyakorlatilag üres kapura hagyta ki a ziccereket, végül 3-1 arányban alulmaradtak. Mondtam már akkor is: nem ebből állt a Putnok félszezonja. Hanem többségében szenzációs győzelmekből. „Jó csapatnak van szerencséje” – ahogy szokták mondani, és a Putnok idén nagyon jó csapat. Igaz, Várdán legyalulták őket, mint paraszt a tököt, és hiába a megtévesztő, viszonylag szoros eredmény (2-4), 4-0 után duplázott Monyók, amikor a várdaiak már gyakorlatilag pacsiztak a nézőkkel. De abban mindenki biztos lehet, hogy Barcikára nyerni jön a Putnok. Mivel bravúros idényt futnak, és a szerencse is gyakran mellettük, nem lehetünk benne biztosak, hogy verjük őket, még akkor sem, ha tényleg azt gondolom, hogy jobb keretünk van, mint a gömörieknek. Jobb a keretünk (és ebben aligha cáfol meg a putnokiak, vagy az ál-putnokiak tömege is akár), de vajon jobb-e a CSAPAT-unk? Ez holnap el fog dőlni…

Amiért még szkeptikus vagyok, az a sérültek tömege nálunk. Dávid Zolit már meg sem említem, tudjátok, mi van vele. Kokóban bíztunk, hogy felépül legalább erre a meccsre, de sajnos nem tudjuk őt nevezni, még mindig fájdalmai vannak. Bene sérülése sem jött még helyre, így maximum a pad marad neki, de armageddon-nak kéne bekövetkeznie, hogy pályára lépjen. Dobos a Tiszaúj ellen fájdalomcsillapítókkal a szerveztében játszott hátsérülése miatt, a hét második felében már edzegetett, talán bevethető lesz. Nehéz Máténak combözelítő-izom-gyulladása van, nem léphet holnap pályára, ahogy Zimányi sem, akinek a bokaszalagja gyulladt be. Illés Gabi ugyancsak maródi, ő sem kap szerelést, így túl sok hadra fogható játékosunk nem maradt, talán ezért kellett volna több játékost a keretben tartani, nem elengedni kölcsönbe vagy örökbe.

Jómagam ismerem a tervezett felállást (a taktikát és a neveket is), de nem fogom elárulni. Hogy miért nem? Azért, mert erre kértek a prominensek. A magyarázat szerint: a putnokiak vezetőedzője is előszeretettel olvassa weblapunkat. Nos, ha csak ezen múlik, legyen, de hadd osszak meg veletek egy történetet, ami pontosan a Putnokkal kapcsolatos. Talán emlékeztek, hogy az előző tavaszi idényt a Putnok otthonában kezdtük. Hírül adta minden orgánum (mi is), hogy Molnár Gabi sérült, nem lesz bevethető a szomszédok ellen, jaj, mi lesz! Megkértek rá, hogy fedje jótékony homály, hogy Gabika kezdő lesz a Putnok ellen, ráadásul egyszemélyes csatársorként, és mivel a csapat érdeke az első számunkra, nem írtuk meg a belső infókat. Erre a játékost kezdőként szerepeltették a Balmaz elleni, utolsó felkészülési meccsen, közvetlenül a nyitóforduló előtt pár nappal… Akkor úgy éreztem, hogy ilyen amatőrséget nem hagyhatok szó nélkül, de visszafogtam magam, és továbbra is tettem a hülyét, mintha Putnokon nem láthatták volna a Balmazban pályára lépettek névsorát. A klubérdek azért az elsődleges, így nem írom le, kikkel, milyen felállásban lépünk pályára holnap. Nyilván, akinek van kis esze a focihoz, ismeri a keretünket, az nagyjából kisakkozhatja mi lesz a megoldás, de nem vagyok benne biztos. Meg fogjuk lepni a putnokiakat, abban biztos vagyok…

Holnap olvashatjátok, hogy mit nyilatkoztak a putnoki játékosok a derbi előtt honlapunknak. Már most elárulhatom, hogy soha nem látott számban érezték úgy a gömöriek keretéből, hogy meg kell nyilatkozniuk, így lesz mit olvasnotok. A keret nagy részét a mi részünkről is megpróbáltuk szóra bírni, de ezidáig még csak kevesen reagáltak, hogy miért: rám vagy rátok haragszanak-e, kérdezzétek még tőlük!

A putnoki játékosok közül az egyik (jelzem: nem kölcsönjátékosunk), azt kérdezte tőlem a héten: fogalma sincs, mi lehet a Barcika-Putnok ellentét hátterében. Nos, habár valószínűleg mindenkinek van egy elmélete, én azért megpróbálom összefoglalni.

 Nem hiszem, hogy vita lenne azon, hogy itt, Borsodban, a putnoki labdarúgócsapat nem a legjobbak között volt egy pár évvel ezelőttig. Talán azt is mondhatom – és nem sértő – hogy a Putnok egy „csinált” csapat volt. Telerakták a keretet ex-barcikai játékosokkal, majd utánunk a Puebla „védőszárnyai” alá kerültek, és ez bizony, baszta a csőrét a barcikai futballszurkolóknak. Ne feledjük azt sem, hogy a Sajóvölgye számolatlanul vitte el tőlünk a tehetségeket, ne feledjük el azonban azt sem, mielőtt kővel dobálnánk meg az érintett szülőket, hogy sokkal jobb, tehetségekhez méltó körülményeket tudtak ott nekik biztosítani – abban az időszakban.

Na meg, persze, a politika. Ebben ez a két város soha nem fog közös nevezőre jutni. Míg Barcikán a szavazók idén is (és korábban is) magasba emelték a vörös zászlót, Putnokon a narancssárga a divat. Ehhez a vonalhoz csatlakozik egy bizonyos vállalkozó, aki – habár az előző ciklusban a barcikai képviselőtestület tagja volt, és bizonyosan szavazott a barcikai labdarúgást érintő kérdésekben is (bár valószínűleg szavazata lepkefingnyit sem ért a végelszámolásnál) – a putnoki labdarúgás főmecénása, és ezért kitüntetett megbecsülést élvez a barcikai szurkolók körében. A politikai vonal tényleg csak mellékzönge, de mivel – sajnos – életünket tökéletesen átszövi a politika, és egymás ilyen vonalak mentén való megvetése, így meg kellett említenem.

Hogy akkor mi is a baj? Ezeken felül…nem tudom. Talán Góliátot kicsit zavarni kezdte, hogy Dávid baszakszik. És talán az, hogy Dávid „serege” kicsit jobban beleállt Góliát támogatóiba, mint kellett volna. Vissza lehet nézni, nem csalás, nem ámítás, a honlapunkon bejegyzett (és a mai napig visszakereshető) kommentekben szinte egytől-egyig putnoki szurkolók piszkálódásai olvashatók, amennyiben bántó, sértő kommenteket keresünk „mások tollából”. Hadd mondjam, ha már ezt olvassátok kedves putnoki szurkolók, hogy csapatotok egyik tagja mondta a héten (nevét fedje jótékony köd, de annyit elárulok, hogy nem a mi kölcsönjátékosunkról van szó): „Nem tudom, hogy kik ezek, és mire fel van ilyen nagy mellényük!!!”. Azt hiszem, ehhez nem kell különösebb komment…

Viszont én azt mondom: legyen végre béke a pályán és a lelátón egyaránt! A játékosok elintézik egymás között holnap, és higgyétek el, így a jó! A lelátón – továbbra is azt gondolom – nincs szükség semmiféle atrocitásra, gyűlölködésre, mert mindez egy játékról szól, amit egyszerre 22-en űznek, a többiek (így mi is) csak néznek. Kiabálni persze lehet, azzal semmi gond, de hagyjuk meg a gyűlölködést azokra, akik semmi másból nem értenek, akiket semmi más nem éltet, és legyünk tisztában vele, hogy a gyűlöletünk apró cseppjei árasztanak folyót, és ezzel hagyjuk víz alá kerülni hazánkat. Vegyétek már észre, hogy a politika az, ami szét akar választani minket, mert lehetne ebből a két csapatból egy komoly, ütőképes egylet is, amelynek nem lenne kihívás a harmadosztály (de talán még az összes energiaforrást ötvözve a másodosztály sem), de megosztanak minket, így aztán sehol sem vagyunk. A Putnok és a Barcika sem. Mert ez nem szint, ebben talán egyetértünk.

Én a magam részéről kinyújtott jobb kezemet tudom kínálni a putnoki szurkolók felé. Nem, nem a középső ujjal kinyújtva, a többit összezárva, hanem ahogy kell, nyújtott ujjakkal a befogadó kéz felé. Holnap igazi rangadót játszik a két csapat, és kár lenne obszcenitással, vulgarizmussal, gyűlölködő rigmusokkal elrontani. Kétszer 11 ember lép pályára, akik mindent meg fognak tenni a győzelemért. Azt remélem, hogy a nézők hasonlóan fair stílusban buzdítják kedvenceiket!

Még egy sztori és egy kérés a végére: a múlt héten, Tiszaújvárosban, lett volna lehetőségünk arra, hogy a meccs második félidejében átmenjünk a hazaiak táborába, mivel a leszálló köd miatt láthatatlanná vált az a térfél, ahová mi támadtunk a vendégszektorból. Senki sem ment át. Nem a lehetséges kellemetlenségek (vagy félelem) miatt, hanem azért, mert ha van kijelölt vendégszektor, akkor a vendégnek kutya kötelessége azt a helyet igénybe venni. Holnap ugyanezt várjuk el a putnoki szurkolóktól (és azoktól is, akik, habár barcikaiak, de a Putnoknak szurkolnak – most egy pillanatra elmegyek hányni…pillanat…)…na itt vagyok…szóval, hogy használjátok a vendégszektort. Jómagam barátságos, vendégszerető, türelmes, eceterá vagyok, de egyszer valakinek unalmas lesz a sok hőzöngő putnoki a hazaiban. Előttem már álltak többször is, és a határán mozogtak a vendégszeretetemnek, és nem azért, mert a Putnoknak szurkoltak, hanem azért, mert beszólogattak. És azt nem illik. És van vendégszektor…

Szóval: holnap két szempontból is fontos meccsünk lesz. Emlékezzünk rá: tavaly a téli szünet előtt őt ponttal mentünk a Léta előtt, mégis csak ezüstérmesek lettünk. Most, ha verjük a Putnokot, 8 pont lesz köztünk, ha a Várda is nyer, tőlük 7 pontnyira leszünk. Nem állítom, hogy behozható, azt sem, hogy behozhatatlan különbség. A másik szempont: ahogy szerintem mindannyiótok mondaná: „baszok én rá, csak a Putnokot oda-vissza…”!

Hajrá Barcika!

Téma: Béke...

Dátum: 2014.11.22

Feladó: 4-0

Tárgy: szoptatok

Ma mi volt a baj? Tán direkt volt hogy leadjátok a pontot nem? szarok voltatok esélyetek nem volt.... HV.

Dátum: 2014.11.22

Feladó: kazincbarcelona

Tárgy: béke

Ja és még valamit. Szeretem a kazincbarcikai városvezetést, baloldali vagyok. Nem szeretem a barcikai focit, mert nincs miért. Egy barcikai sincs már benne, nincs koncepció. Nincs miért szeretni, nincs CSAPAT. Ez akkor is igaz, ha ma véletlenül nyernének. De ez kizárt?

Dátum: 2014.11.22

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:béke

Annyian előhozták már ezt a "nincs benne hazai játékos" érvet. Ma már jószerével egy csapatban sincs, csak mutatóba. Kivéve a legalsó szinteket. Ilyen a világ.
A Fradiban hány IX. kerületi (még pesti sem!), a DVTK-ban hány diósgyőri játszik?
A barcikai focit az ország válsága és László János tette tönkre, utóbbi legalább 10 évre vetette vissza a felelőtlen, kapkodó elképzeléseivel. A mostani vezetés mindent megpróbál, de ezt nagyon nehéz helyrehozni, talán nem is sikerül.
Viszont Putnokon sosem volt foci és nem is lesz.

Dátum: 2014.11.22

Feladó: kazincbarcelona

Tárgy: béke

Tisztelt hozzászólók! A véleményvezér szerint a Putnok szurkolók piszkálódnak. Tessenek elolvasni a kommenteket, kiderül, kik gerjesztik az ellentétet! Utálom a fideszt, a putnoki vezetést, a polgármestert. Szeretem a putnoki edzőt és csapatot. Ennyi! HAJRÁ PUTNOK!!?

Dátum: 2014.11.22

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:béke

"Véleményvezér"? Köszi, aranyos vagy! :) Az állításod annyiban nem fedi a valóságot, hogy az első kommentelő most is putnoki volt, gyalázkodó hangnemben. Másrészt: ez a cikk a KBSC-Putnok meccs beharangozója, itt helye lehet a Putnokról megfogalmazott véleményeknek. De Ti már hetek óta itt kárörvendtek, és ezért már putnoki játékosok is hülyének néznek benneteket. Nem veszed észre? Helló!

Dátum: 2014.11.22

Feladó: kazincbarcelona

Tárgy: Re:Re:béke

Te néha olvasod is amit írsz? Nem mulasztod el minden héten valahogy degradálni a putnoki focit, vagy a szurkolókat, az első fordulótól. Sorolom: kisebbségi érzés, mákfaktor, csak az edzőnek köszönhető, a kommentekről ne is beszéljünk. Most is putnoki foci nincs, stb. Valaki a Fradit emlegeti, hogy ott sincs sajátnevelés, hát ez kurva jó példa, azért van 1500 nézője a legnépszerűbb csapatnak, de Diósgyőr se jeleskedik már tizenezres publikummal. Amúgy, ha kikéritek magatoknak, hogy Putnokhoz hasonlítanak benneteket, hogy jöttök ti ahhoz, hogy ti meg a Fradihoz, vagy a Diósgyőrhöz. Le kéne már szállni a földre. NB3- asok vagytok, és jelenleg 11 ponttal Putnok mögött. Aki folyton hátrafele néz könnyen orrabukik. Most a Putnokot kellene megelőzni nem a Fradit, de még ez is kemény falat lesz számotokra. Ilyen szinten igenis szükség van lokálpatriótákra, ikonokra.

Dátum: 2014.11.21

Feladó: P

Tárgy: p


Kérdezd meg a putnoki főnökeidet, hogy honnan van pénz Putnokon. Ha őszinték, akkor tudni fogod, hogy kinyalhatod KBSC seggét.

Dátum: 2014.11.21

Feladó: A.C.A.B

Tárgy: Leszoptok majd bőnyállal

Annyit ér a Putnoki foci, mint vekni kenyérben az íz érzék...
A Holnapi napon mindenkinek ki fog derülni, hogy ti se focizni se szurkolni nem tudtok!
Szerintem bújjatok el és ne a Barcikai játékosaitokra verjétek magatokat kutyák!
Holnap majd mind a pályán mind a lelátón kapjátok az ívet!!
Remélem nem szartátok össze magatokat ;)

Dátum: 2014.11.21

Feladó: SZOPNI FOGTOK NARANCSOK!

Tárgy: dfgs

Tök mindegy csak titeket oda vissza!Ha fel is fogtok jutni akkor utána ki is estek!

Dátum: 2014.11.21

Feladó: kbsc

Tárgy: !!

Te agybeteg ha nyertek a Kisvárdának segitetek :D :D jaa egy tiszaujt meg kellene verni azután ugatni nagy sztárokkal , legényekkel !! Ez az öröm legyen nektek a legnagyobb hogy holnap nyertek! Nem tudom miről beszélünk Putnok 1. hely Kbsc 4. , és a Putnok őszi bajnok ! Kusss

Tételek: 1 - 10 ból 15
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása