Béla bácsi elcsípett levele...

2013.09.06 14:10

Szevasz, Lajos!

Mit gondolsz, holnap menjünk-e Barcikára? Te mennyi esélyt adsz a csapatnak? Mert oké, hogy az előző fordulóban lenyomtuk a tavaly még mennyei 1-es Egert, de apám, azok olyan kutyaütők, hogy esküszöm, még a Nyírmeggyesnek is lenne esélyük ellenük! Előtte kétszer viszont zakóztunk, előbb itthon a Cigándtól, aztán meg Rákospalotán cumiztunk le 4-0-ra, na, az nem volt szép eredmény, Öreg! Mondtam is a Csabinak, hogy ezzel a csapattal nekünk itt semmi keresnivalónk. Aztán múlt héten – úgy néztem, és a Karcsi is megerősített, hogy – kezdett összeállni a csapat, az Erdei Zoli, a Török Pisti, meg még a Lipcsei Márk is gólt lőtt, végre kezdem már érteni, hogy miért vettük kölcsön a Szparitól. Igaz, hat sárgát begyűjtöttünk, de a spori nem értett hozzá, nem is vagyunk mi olyan kemények, nehogy má’ sok legyen a 3 meccsen a 12 sárga!

A tavalyi, na az jó szezon volt! Alig előzött meg minket a Várda, nem hiszem, hogy szerinted a 9 pont annyira sok lett volna köztünk, mi rúgtuk a második legtöbb gólt, 57-et. Igaz, kapott gólok tekintetében csak a hatodikak voltunk, na de ki a nehézség szeret védekező csapatot nézni, nemde, Lajos? Nehogy má’! A második hely nekünk olyan volt, mintha bajnokságot nyertünk volna, folyt is a pezsgő rendesen, te Lajos! Rohadjak meg, ha lett volna egy malacom, levágom a srácok tiszteletére, dehát tudod, nagy a szegénység!

Röhögtünk, hogy az utánunk következő Tiszaújnak már osztályozót kellett játszania, mi meg végigpihenhettük a nyarat. Mármint végigpihentük, amíg nem indult el a felkészülési szezon, mert akkor aztán végre újra kijárhattunk a stadionba. A Böszi elvert minket 2-1-re, de aztán a Tiszavasvárit (2-0), a Loki U21-et (4-2) és a Tuzsért (3-1) oktattuk. Igaz, a Balmaz (0-3) és a Kemecse (0-5) sok volt, de szerintem jól sikerült a felkészülés. Fogyott a kisfröccs a büfében, vazze! Ja, biztos tudod, hogy Márton Pisti lett júliustól az új mester, nehogy má’ ne emlékezz rá, ő volt a Szpari pályaedzője tavaly. Na, szóval Pisti hozott magával nem kevesebb, mint öt játékost a nagy Szpartakusztól, Lukács Bencust, Lipcsei Márkot, Kovács Ádit kölcsönbe, Ambrusz Árpit meg Szilágyi Kriszt viszont „örökbe” hozta. Jó, nem? Azt, hogy jó szeme van, az is bizonyítja, hogy a Bátorban játszik most már Mészáros Márk (Sopron), Haburcsák (Tiszakanyár), Boros Dávid (Nyírsuli), meg Csige Pisti is, aki Nyírvasváriról jött át hozzánk. Figyelj, legjobb… A hülye KBSC szurkolói honlap szerkesztője azt hitte, hogy csak egy Vasas nevű focizik az Ibrányban! Vazze, még a leghülyébb is tudja, hogy két tesó játszott ott tavasszal. Na, szóval mi Tamáskát igazoltuk le, még szép! A Böszinek jó volt az öccse is, Gergő, minek nekünk kapus, Tóth Szilu kivédi a szemüket! Ki mondtá, hogy nem? Még egy ilyen beszólás, és levonulunk a pályáról. Na jó, ezt idéztem, bocsi!

Na jó, minden meccsen kaptunk eddig gólt, de kit érdekel? Ambrusz Árpi megoldja hátul, haver. Igaz, hogy 33 éves, és akkor mi van? Giggs 40, nem? De ne menjünk már Mencseszterbe, Erdei Zoli is 35, Ricsei Feri meg 39. Mégis milyen jók!

Te, azt mondják, ezek a barcikaiak nem olyan rosszak! Letudtak egy Tárkány-Putnok-Léta hármast, és még csak ki sem kaptak. Jó, mi sem kaptunk volna ki, lehet, de azért ez nem semmi. Bár, ha azt nézem, hogy a Tárkány csak a kilencedik, a Putnok meg a tizedik, nem is olyan nagy eredmény, nem? Én – megmondom Neked, testvérem, őszintén – azt is hittem, hogy lehet, nulla pontja lesz ennek a KBSC-nek ilyenkorra, mi meg behúzzuk nekik a negyedik zakót. Na mindegy, majd holnap.

Kicsit utánajártam már ennek a Barcikának, mi újság is ott fent Borsodban. Jó hír, hogy valami Nagy Pétert – aki jobbhátvéd – kiszórták Létán, így nem lesz jobbhátvédjük. Illetve lesz, csak hát, érted… Valaki más. Be is írtam a menedzserkalkulátorba, hogy mit ajánl erre az esetre, azt dobta ki, hogy Treznai Márk. Fogalmam sincs, ki az. Azt is kiírta, hogy Nyitrai Dávid. Igaz, nem tudom, mit keresne ő ott, mert a gép szerint jobbszélső, de mivel szeretem a váratlan dolgokat, én biztos ezt húznám meg. Betenném Nyitrait jobbhátvédnek, mert valami Klebelsberg…ja nem…várj csak…Kleiber is jobbszélső. Micsoda? Ő lőtte a gólt a Putnoknak a hosszabbításban? Akkor inkább ne! Legyen Treznai!

Ahogy nézegettem az eddigi felállásukat, szerintem Szabó Á. – Treznai, Komlósi, Nyisalovits, Czető – Illés, Kovács P., Molnár – Nyitrai, Szabó V., David lesz a megfejtés. Képzeld már, haver, a kispadon ott ül egy színes bőrű játékos is, valami Salvador. Biztos nagyon béna lehet, ha a padon ül! Nem hiszem, hogy nekünk mernek rontani két csatárral, eddig sem játszottak 4-4-2-ben. Hogy honnan tudok ilyeneket? Nézem a Sport tévét, vazze! Ott olyanokat hallasz, Öcsém, hogy Te is kiokosodhatsz, mint kezdő tolvaj a sitten. Gyémántalakzat, 3-5-2, megy nekem minden, Szépöcsém, kérdezz bátran!

Azt mondják, akartak valamit kezdeni a barcikai pályával, de nem lett belőle egyelőre semmi. Lúzerek, nem? Mindegy, nekünk jó lesz az is, ami van, ha ők meg játszani akarnak, csináljanak gyepet! Mi eljátszunk a betonon is.

Na mi van, Lajos, menjünk? Mit érzel? Én úgy érzem, jók vagyunk az egy pontra minimum. Szerintem sok barcikai lesz ilyen kezdés után, de nem tudom, tudod, furcsák az emberek arrafelé. Sokan vannak, akik ahhoz szoktak hozzá, hogy az NB 2-ben az első harmadban tanyáznak, és nem tudják értékelni a jelenlegi helyzetet. Nem is értem. Mi mit meg nem adnánk ilyen focimúltért, Lajos! Lipcsei Peti is onnan indult, Te Lajos, tudtad ezt? Hogy kétszer is osztályoztak az NB 1-ért? Hogy bementek a négybe a kupában? Na jó, tavaly röhögtünk rajtuk, amikor beleszaladtak jópár nagy cumiba, de most mi lesz, Lajos? Ez már nem a tavalyi Barcika! Szerinted meg tudják szeretni a barcikaiak az új csapatot? Tudnak nekik szurkolni? Ne nézzük meg?

Na, Lajos, ne tökölj, haver, ott a helyünk! Nézzük meg, mit tud a csapatunk, meg milyen, ha több százan kiabálják teli torokból, hogy:

Hajrá Barcika!  

Téma: Béla bácsi elcsípett levele...

Dátum: 2013.09.06

Feladó: szupergo

Tárgy: ..ióta

Nem kellett volna fáradnod!

Dátum: 2013.09.06

Feladó: Patriota

Tárgy: supermeno

Akinek semmi sem jo, semminek nem tud orulni, annak van egy tanacsom: szerezzen be horgaszati engedelyt es menjen ki a banyatavakhoz, vagy a Tiszara, vagy a Foldkozi tengerre, vagy akarhova es horgasszon!
Nagyon idegnyugtato!
Keves idom miatt ritkan todok ide jonni, de probalok reagalni;
Patriota

Dátum: 2013.09.06

Feladó: szupergo

Tárgy: BB

Náhány kérdésem lenne Béla Bácsihoz:
- Az 1. fordulóban jól játszó és gólt szerző megházasodott védőnket annyira megviselte a dolog, hogy az ősszel már nem is játszik?
- TT, vagyis Tátrai Titi mikor játszhat?
A végére két megjegyzés:
- a mellőzés miatt Salvador lassan leépül. Aztán majd ha kellene nem fog érni semmit. Kár érte.
- a kupában nagy dolog lenne kiejteni a Kövesdet...

Tételek: 1 - 3 ból 3

Új hozzászólás hozzáadása