Egy kis segítség az átok megtöréséhez...

2014.03.02 05:33

Ezt elszúrtuk. Pedig én, őszintén szólva, sokkal többet vártam a Putnoktól, mert előrejátékban eléggé impotensnek tűntek, na de, ebben a témakörben – ugye – mi inkább ne szóljunk egy szót se.

13 perc alatt sikerült megnyeretnünk a meccset a gömöriekkel. Az első gólnál komoly deja vu-érzésem volt: tökéletesen ugyanolyan gólt lőtt most a szerb gyerek Ádámnak, mint ősszel Ukrainets, igaz, ezúttal két perccel később, mert ott már a 6. percben jött az „áldás”. Nem tudom, hogy miért kell engedni befelé cselezni a támadót, miért nem veszi fel senki az embert, hol volt Kokó és Illés Ricsi? Miért nem lépett ki Menyhért?

A második gól viszont egyértelműen Ádámé, sajnos. Az egymás után egész sokszor „megcsodált” kirúgásaiból láthattunk egy jól sikerültet, amit Borbély a térfél közepéről visszaküldött a feladónak. Hatalmas egyéni hiba. Volt már hazai meccs is, amikor Ádámnak nem akadt sok értékelhető kirúgása, de akkor ebből közvetlenül nem kellett góllal bűnhődnünk, most ez is bekövetkezett sajnos.

Nemcsak, hogy megtört tehát 8 meccses kapott gól nélküli sorozatunk, hanem rögtön kétgólos hátrányba is kerültünk, erre ebben a bajnokságban még csak Hatvanban került sor, ott 23 perc kellett ehhez az álláshoz, itt elég volt 13. Megjegyzem, ott is Molnár szerezte a szépítő gólt a hajrában.

Tudom, hogy szegény ember vízzel főz, de Molnár Gabi ékként játszatása totális tévedés volt. Gabika az elején még csak-csak megpróbált a „helyén” maradni, de aztán – mivel nem jöttek a labdák – többször is a saját térfelünkön tűnt fel, gyűjtögette a lasztikat, aztán általában belevezette azokat a 3-4-edik emberbe. Nem is nagyon tehetett mást, társak hiányában. Ezt a felállást ebben a formában szerintem elfelejthetjük, mert ha Molnár „elcsatangol”, még annyi ember sincs az ellenfél kapuja előtt, mint eddig.

Megmondom őszintén, mi a meccs előtt arra tippeltünk, hogy a jobb szélen fogjuk megnyerni a meccset, ahol Nyitrai jópárszor megveri majd Benét. Ez azonban hiú remény volt. Dávidnak ezen a napon nagyon nem ment a foci, gyakorlatilag értékelhető elfutása nem is volt, a másik oldalon Kovács Szilárdnak sokkal több emlékezetes pillanata volt. Na, mondjuk őt sem dicsérném agyon, mert sokkal határozottabban is meg lehet csinálni azokat az elfutásokat, sőt, néha lehet befelé is cselt csinálni a bepassz helyett, de ez nem volt egy rossz bemutatkozás. Nyitrai későbbi cseréje teljesen indokolt volt.

Szabó Viktor pályára lépésével megjött a lendület is. Gabika visszamehetett a helyére (Krjancnak sem volt nagy napja, maradjunk annyiban), szervezhetett, és látszott, hogy ez az a játékrendszer, amit a legjobban tud a csapat. Ha a felkészülési időszakot mindenki sérülés nélkül tudta volna le, talán lett volna lehetőség olyan szisztémákat is kigyakorolni, amelyben Krajncnak, Molnárnak és Szabónak is szerepe van, így azonban ez láthatóan nem megy, valakinek mindig ki kell maradnia hármójuk közül. Sajnos csupán egy gólra futotta ezúttal, pedig a hazain is a 83. percben szerezte Molnár a gólját, igaz, azzal egalizált, és akkor még volt egy Kleiberünk. Én a magam részéről meghúztam volna még egy cserét, hátha Kovács Bencének vagy Halásznak éppen most sül el a lába, nagy kockázatot nem vállaltunk volna vele, ráadásul nem játszott mindenki annyira jól, hogy legyen értelme egy cserelehetőséget kihasználatlanul hagyni.

A második félidő egyértelmű főszereplője Gyarmati II. sporttárs lett, összesen 7 sárgáig jutott a mi oldalunkon, míg a sokszor alattomosan futballozó putnokiakat csupán egyszer büntette. A második felesben aztán megindult az össznépi putnoki fetrengés, amivel minimum 10 percet vettek el a mérkőzésből, de ez láthatóan nem igen zavarta síposunkat. Ha ez volt a célja, tökéletesen tördelte a játékot, ráadásul a 7 sárgás már jobban meggondolt minden szerelési kísérletet.

Nem volt ez egyébként annyira rossz, kicsit tompák voltunk még és figyelmetlenek, na meg az a két hiba el is döntötte a meccset, de szerintem megérdemelte a csapat a meccs utáni tapsot a nagyon szép számban megjelenő barcikai szurkolóktól. Jövő héten itt a lehetőség a javításra, mert ez a putnoki vereség még benne volt a pakliban, de a Léta ellen már kötelező a győzelem. Így meg pláne. Kicsit talán még jót is tett ez az időben érkezett pofon, és koncentráltabbak leszünk jövő szombaton. Sajnos ezzel a vereséggel minden bizonnyal lekerülünk az első helyről, mert a Loki elveri ma az Ebest (a gólarányuk meg már most is jobb), na de a jövő héten vissza kell szerezni a koronát!

Hajrá Barcika!

Téma: Egy kis segítség az átok megtöréséhez...

Dátum: 2014.03.03

Feladó: Pepe

Tárgy: ...

Az Ebesi egyesülettel vagyunk kb szervezettségbe egy szinten...de lehet ott még szervezettebb a helyzet...a "CSAPAT"-ról sajnos csak az tud jó véleménnyel lenni aki nem ért a focihoz, vagy csak annyit h nincs! Felkészükési mérkőzéseken NB-s csapatok ellen ha jól emlékszem 1 gólt szereztünk egy olyan játékos révén aki másik egyesületet választott...ez azért nem tudom kit sarkalt bizakodásra...lehet az Olasz már érzett vmit?!

Dátum: 2014.03.03

Feladó: 1 szülő

Tárgy: minden

Hát igen. Még most sem tűnik fel senkinek, hogy bárki is megy Putnokra, mindig ellenszélben játszik - Lásd Nb3, majd Nb2 szinte minden meccsén jogosan? megítélt 11-sekkel sikerült legalább az egál - ilyen előzmények után mire lehetett számítani?!?
Utánpótlás: sajnos igazak a felsorolt problémák minden téren, amit persze a vezetés cáfol!
Legalább 2-3 közmunkást tudna nélkülözni az önkormányzat (persze, ha a rengeteg munkájuk engedi, H-V), hogy legyenek pályamunkások, és ne a gyerekek/szülők készítsék el a pályát edzések és utánpólás meccsek előtt?

Dátum: 2014.03.03

Feladó: Papa

Tárgy: Re:minden

Azt persze tegyük hozzá, hogy évek óta ezt megtesszük szó nélkül, meg számos esetben visszük saját kocsival a gyerekeket meccsekre, tornákra... Ezt megteszi az ember a gyerekéért, de az egyesület részéről fel kellene ismerni, hogy ha jól kezeli a szülőket, azok nem ellenségek, hanem hasznos segítők is lehetnek.

Dátum: 2014.03.03

Feladó: Papa

Tárgy: Félek, hogy ez még csak a lejtő teteje

Sajnos már a meccs előtt tartottam tőle, hogy simán kikapunk (ne tartsatok nagyképű "jövőbelátónak").

Mire alapozom ezt? Már ősszel is szóvá tettük, hogy ez az egycsatáros játékrendszer - főleg itthon és főleg ilyen csatárokkal - hosszú távon kevés lesz. Aztán az aggodalmainkat elaltatta az a 3-4 szerencsés meccs, amikor elhoztuk a 3 pontot, de ha 0 pont lett volna, akkor se szólhattunk volna egy szót sem... Ez ugye 12 pontnyi "szerencse"...

A télen viszont sikerült az őszi kispadoztatással megszabadulni Salvadortól, aztán Davidtól. Az ellenfelek közben igazoltak, nálunk meg jöttek mentek a próbajátékosok, de valahogy nem nagyon ragadt itt senki, aki komolyabb erősítést jelentett volna.

Hogy mi ennek az oka? Csak találgatni tudunk, de az nekem soha nem jelent jót, ha az önkormányzat valahová beteszi a lábát. Még kevésbe éreztük a tulajdonosi szemléletet, mint László úr idejében... Az utánpótlás gazda nélkül maradt, hiába Borbély Péter az utánpótlásért is felelős vezető, egy fenékkel ennyi lovat nem lehet megülni. Szóval teljes a káosz, ez pedig nem kedvez az alkotó munkának.

És akkor még pár szó az utánpótlásról: nyár vége óta számtalanszor hozta szóba sok szülő, szurkoló a problémákat, érdemben semmi nem változott. Jó, lett edzője októberre az addig már majdnem szétszéledt korosztályoknak, meg lett 3 hónap után kapu is. Ennyi.

De a szervezetlenség, az amatőrizmus változatlan. Egyszerre 3-4 csapat edz a műfüves pályán, előtte-utána meg üres. A kapukat a szülők hurcolják a kisebb gyerekek edzésére, az U12-es csapat edzője meg a saját pénzén vett lakatot, láncot, hogy ne kelljen a center pályáig cipelni oda-vissza a kapukat. (Amikor a szülők ezeket szóvá teszik az utánpótlásért felelős vezetőnek, a válasz: "az utánpótlás nevelés legnagyobb ellensége maga a szülő"...) Ezek után meg csodálkozunk, hogy egy csapatni gyereket csalt el a Diósgyőr és a Sajóvölgye minden korosztályból... Csoda, hogy még van, aki ki tud állni a meccsekre...

Szóval szerintem el kellene felejteni az NB II-es álmokat addig, amíg ilyen szintű szervezetlenség, amatőrizmus van az egyesületnél...

Szóval uraim, nem akarok senkit elkeseríteni

Dátum: 2014.03.03

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Félek, hogy ez még csak a lejtő teteje

Szerintem nem az Önkormányzattal van itt a baj, sőt annak örülhetünk, hogy egyáltalán segíti a csapatot. De sajnos lehetőségei a korlátozottak, mint mindennek, mindenkinek.
A vezetést én nem látom rosszabbnak mint a László érában, igaz annál nem is nagyon lehetne. Megpróbáltak igazolni, több használható játékost is megkerestek, de tudomásul kell venni, hogy pénz nélkül egy komolyabb játékos sem fog ide igazolni. Miért is tenné?
Viszont tulajdonképpen egyben maradt a csapat, (meggyőzték Molnárt is) ami a fentieket figyelembe véve nagy dolog.
Hogy sok olyan, főleg külföldi játékost vesztettünk az elmúlt 2-3 évben, aki most nagy segítség lehetne az tény.
A legtöbbjüket egyszerűen elüldöztük az indokolatlan mellőzésükkel. Legutóbb pl. Salvadort, (David más eset.)
De ez nem a mostani vezetés hibája, hanem Szabóé, Kipriché és természetesen Lászlóé.
De még van remény, ha nem is több 10-20%-nál. A Nőnapon (de legkésőbb március végére) eldől, hogy megnyerhetjük-e még a bajnokságot. De még ez lenne a könnyebbik része az NBII-es tagságnak. A bajnoki cím után kell majd csak igazán a pénz, vagyis egy töke erős támogató. Bár már ott tartanánk!

Dátum: 2014.03.02

Feladó: Bence

Tárgy: -

Ez kemény meccs volt. Rég ordítottam már ennyit (sajnos ez többnyire a bíró és egyes nem szimpatikus ellenfél játékos felé irányult), de amit a putnokiak foci terén műveltek az nevetséges volt. Kivéve a két szép eltalált lövés, amiért 3 pontot adtak. De hát mit csodálkozunk, pár éve mi ugyanígy fetrengtünk főleg idegenben, had ne mondjam ki volt az edző...

Úgy gondolom ennyi remek dolog után várható volt, hogy Ádám fog hibázni. Csak egy hülye nem jön rá (az ellenféltől), hogy a barcikai kapus nem tudja kirúgni a labdát. Spongya rá. Védelem néha megingott. Nyisa nem jobb szélre való, nem is értem miért nem Czető kezdett.

Középpálya se muzsikált, úgy ahogy szokott, csatársor meg volt egyáltalán? Kíváncsi lennék amúgy majd Dávid Ferire, amit láttam tőle elől az oké. Nagyobb vezetésnél belehetne néha hozni. Bár ott tartanánk... A többit meg már leírtátok.

Ettől a játéktól a Léta ellen sokkal, de sokkal több kell. Az utolsó 10 perc jó volt. Még, ha van hátra 5. perc rúgunk gólt.

Összességében - a hülye bírót annyira nem nézve - tegyük a szívünkre a kezünket. Az itthoni Putnok elleni meccset kb. ugyanolyan szerencsével húztuk be, mint ezt a meccset ők. Sajnos szarul esik, de ilyen undorító focival nyertek, és ez az ami bosszant most minket igazán. Na mindegy, kaptak hideget-meleget, igaz a 3 pont az Ő zsebükben landolt:(

Fel a fejjel, nincs semmi veszve, Léta ellen nyerni kell!

Dátum: 2014.03.02

Feladó: shift1

Tárgy: meccs

Akárhonnan közelítjük, ez rangadó volt, és lesz is. Szomszédvárak vagyunk, a Putnok utánpótlása, másodedzője stb. mind barcikai volt. Sajnos a tulajdonosuk miatt politikai vonzata is van, hiszen itt képviselő. Lehetne még okokat sorolni, de ez a meccs mindig presztízs lesz, amit ez a két csapat játszik egymással. Nem örülök, hogy vesztettünk. Szabó Ádámnak egyetlen egy normális kirúgása nem volt, ez NB3-ban sem megfelelő szint. Mit akartunk mi játszani? Gabika befejező csatár, elől szélen a második félidőben Nyisalovits is szaladgált védőként. Ez nagyon kevés. Nincs egy darab befejező csatárunk sem, valószínűleg sok gondunk lesz ebből még idén, de nem írom le a csapatunkat! Nem látom azt, hogy a téli felkészülés mire volt jó, hiszen ez nem egy teljesen új csapat, nem kell összeszokni annyira, ez nem lehet érv. Ez a Putnok sem valami csoda csapat.

Dátum: 2014.03.02

Feladó: rajongo

Tárgy: Ebes mérkőzés

Sajnos bejött a tipped barcika. A kis loki egy szerencsés öngóllal nyert az Ebes otthonában. Ezzel átvette a vezetést a tabellán. Mondjuk ők lehetnek az elsők is, csak mi legyünk utánuk. Viszont azt nem értem, hogy aki játszik az Egerrel papíron annak a megítélt három pontját miért csak május végén adják a táblázathoz? Így sohasem lesz pontos a táblázat a bajnokság befejezésig.

Dátum: 2014.03.02

Feladó: rajongo

Tárgy: re

Igen, ez is meg volt. Túl vagyunk a szezon nyitó meccsünkön. Sajnos mi jöttünk ki belőle rosszabbul. Talán egy kicsit túl dramatizáltuk ezt a mérkőzést. A szurkoló csoportunk szinte már egy Barca Real derbi magasságába emelte. Nem kellett volna. Szegény Pete András forog a sírjában, hogy egy Putnok Vegyész mérkőzést egyáltalán rangadónak nevezzük és ekkora felhajtás övezi. Na de sajnos mi ide jutottunk ők meg ide kerültek fel. Ennyit bevezetőül. A mérkőzésről már mindent leírtatok, a védelmünk korai két megingása után, már csak futhattunk az eredmény után. Ráadásul a második félidőben a színész válogatott jött ki a putnok színeiben és mi meg elfelejtettünk szólni az újságíróknak, hogy az idei színész újságíró mérkőzést március elsején rendezik egy borsod megyei bányász faluban.
Félre a tréfát. Putnok talán jobban motiváltabb volt, mint mi. Ez köszönhető volt annak is a vezetőségük élet-halál harcnak vette a "derbyt". Ugyanis a játékosoknál nagyon komoly szankciókat helyeztek kilátásba, ha nem nyernek. Talán ennek volt köszönhető, hogy minden aljas húzást elkövettek a győzelemért, amiben partnerre találtak a sporiban is.

Dátum: 2014.03.02

Feladó: stefy88

Tárgy: Re:re

Nem akarok kötözködni, de hamar felejtetek. A legelső PVSE-KBSC (2-3) mérkőzésen, amikor a barcikai csapat megszerezte mindig a vezetést, az összes fekete gyöngyszem a földön fetrenget, időhúzás gyanánt...,akkor a Barcika egy profi NBII-es csapat volt.

Tételek: 1 - 10 ból 15
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása