Ez a harc lesz a végső... (Csak összegfogni hát?)

2014.10.04 07:08

Tudom-tudom, szombat van már, nem péntek, nézzétek el nekem, volt egy kis technikai malőr, de most már minden megoldódott.

Szóval a mai nap mégiscsak hazai pályán fogadjuk a Böszit, nem kell két hétig nélkülöznünk fiaink játékát, hovatovább: a jövő héten is a Petében veszi a sípot a szájába a játékvezető a Nyírbátor elleni találkozó kezdésekor. Nincs túl nagy jelentősége, egy utolsó helyen álló Hajdúböszörményt nekünk saját pályájukon is le kellene győznünk. Látom, azért a „szoros győzelem” után közvetlenül a „vereség” lett a befutó nálatok, és habár korábban az ilyenfajta kattintásokat trollkodásnak véltem, most már nagyjából biztos vagyok benne, hogy az elkeseredettség „mondatja” némelyekből ezt a fajta prognózist.

Habár mai ellenfelünk hat vereséggel kezdte a szezont, de úgy vélem, nagy hiba lenne nagy mellénnyel a pályára lépni ellenük, több okból is. Hogy ezt bővebben kifejthessük, nézzük meg a hajdúságiak eddigi bajnoki eredményeit:

Putnok – Hajdúböszörmény 2-0

Cigánd – Hajdúböszörmény 2-1 (gól: Nagy T.)

Gyöngyös – Hajdúböszörmény 2-0

Felsőtárkány – Hajdúböszörmény 5-3 (gól: Jeremiás 2, Szabó M.)

Veresegyház – Hajdúböszörmény 1-0

Hatvan – Hajdúböszörmény 2-0.

Mindehhez vegyük hozzá, hogy a félelmetes hírű Iváncsától sikerült kikapniuk 1-0-ra a Magyar Kupa első fordulójában, így hát teljes lehet a letargia Böszörményben.

A fenti adatsorból két elemre mindenképpen szeretném felhívni a figyelmeteket: az egyik az, hogy – ugye – pályájuk felújítása miatt ezidáig minden meccsét idegenben játszotta a hajdúsági brigád, ráadásul – mint majd azt a rövid interjúkban is olvasható – többnyire csak műfüvön tudnak gyakorolni hétközben is. Egy – szinte – teljesen újjáformált csapatnak ez nem kis hátrány. Az is észrevehető, hogy két gólnál többel nem tudták legyalulni mai ellenfelünket, pedig a Putnok-Cigánd-Hatvan triász nem kellemes ellenfél idegenben. A Gyöngyös és a Veres nem képvisel komoly minőséget – saját szemünkkel láthattuk – őket azért illett volna elkapniuk, szó se róla.

Hogy miért írtam újjáformált csapatról? Nos, 9 játékos biztosan távozott a Böszörményből, ők azok:

Vasas (Kisvárda)

Milovac (Kisvárda)

Holecz (Felsőtárkány)

Hokk (Kemecse)

Andorkó (Balmazújváros)

Sigér (Balmazújváros)

Gömze (Kemecse)

Perendic (REAC)

Fodor (Hajdúnánás).

Milovac távozása elég nagy érvágást jelentett a böszörményiek támadójátékának, plusz vegyük még hozzá, hogy „Rettegett Igor” Bogdanovic meghallotta az idők szavát, és immáron „főállásban”, csupán a szakmai munkát irányítja, nem húz szerelést.

Habár pont egy tucatnyi játékos érkezett a hajdúságiakhoz, de fájó, hogy az eddigi eredményeiket elnézve, a „tucat” kifejezés nemcsak számtanilag érvényes az érkezőseregre. Nem meglepő, hogy az érkezők túlnyomó többsége a kimeríthetetlennek látszó debreceni utánpótlásból költözött Böszörménybe, kivétel Szabó Máté, aki Tiszavasváriból, Murák, aki Balmazújvárosból, valamint Nagy Tamás és Tóth Lajos, akik Ebesről reppentek át, igaz, mindketten debreceni nevelések.

A többiek – Környei, Major, Fülöp, Linzenbold, Benke, Kiss Roland, Orosz – mind a DEAC utánpótlásából jöttek, ahogy a portás, Somogyi is, ő csak kölcsönbe. Ha nem lennének túlzottan ismerősek a nevek, ne csodálkozzatok, ’94-’95-’96-os születésű fiatalemberekről van szó, nem ők hagyták ott a tavaly jól teljesítő DEAC-ot, azok a focisták egyrészt a parádésan teljesítő Balmazújvárosban fociznak (két pontot sikerült összegrundolniuk, tökutolsók), másrészt a még használhatóbbak szerteszét spricceltek az országban.

 Én azért mégis azt mondom, hogy figyeljünk oda nagyon, mert a tudósításokban általában azt lehetett olvasni, hogy mezőnyben nagyon is pariban voltak meccseik nagy többségén, egyáltalán nem kellett szégyenkezniük a teljesítményük miatt, csak hát: hátul szertelenek, elől meg gólképtelenek. Beszédes, hogy mindössze négyszer voltak képesek a kapuba találni, ebből is háromszor a Tárkány ellen. Egyébként azon a találkozón is meccsben voltak Fülöp kiállításáig, hiszen kétszer is vezettek, de a végét nem bírták.

Azt hiszem, nem vagyok egyedül a véleményemmel, hogy nagyon jó lett volna, ha a következő két meccsen már az új szakvezető irányította volna csapatunkat. Egyelőre folynak a tárgyalások, nyilván vannak, akik nem vállalták, van, akinek az ügye függőben van jelenleg, így semmi sem biztos. Mindezt csak azért mondom el, hogy ne higgyétek, hogy a vezetés megvárja, amíg Van Gaal-t menesztik Manchesterből. Nem egyszerű a helyzet, hiszen a bajnokság kezdete előtt megfogalmazott cél – a feljutás – továbbra is él, ehhez meg – ugye – meg kellene találni menet közben azt a mestert, aki egyrészt el is vállalja a szinte reménytelennek tetsző business-t, másrészt van is értelme idehozni, szaktudása miatt. Én a magam részéről jobban örülnék egy fiatal, ambiciózus, tettrekész mesternek, akinek azért komoly szaktudása van, legyen erős kisugárzása, vagy ha úgy tetszik, fanatizmusa. Mindenképpen olyan mesterre gondolok, aki nem hanyagolja el az utánpótlást sem, próbálja beépíteni a legtehetségesebbeket, másrészt az lenne a legjobb, ha nem csupán az idény végéig vállalná a munkát, hanem hosszabb távra megoldást jelenthetne. Persze, az edzői szakma nem arról szól (nálunk), hogy hosszú évekre biztosított a helyed egy csapatnál, de szerintem jó lenne erre törekedni, nem pedig Kiprich-féle edzőhöz nyúlni, akinek üdvös tevékenysége nyomán a harmadosztályban találtuk magunkat.

Úgy tudom, mindenki egészséges, eltiltva egészen biztosan nincs senki, így sok értelme nem lenne, hogy fenekestül forgassuk fel a kezdőt, én ezt a 11-et küldeném pályára:

Mikor lenne itt az ideje a kétcsatáros játéknak, ha nem most? Nézzük meg, mit tud egymással kezdeni Nehéz és Montvai, utóbbit küldjük be a védelem elé közvetlenül, hadd birkózzon, Nehéz Máté meg induljon valamelyik szélről (a legjobb, ha váltogatja), hogy Tibi le tudja készíteni neki adott esetben.

Minden játékosunktól fokozott koncentrációt várunk, és hatalmas küzdést, mert többet hibázni nem lehet, már így is az utolsó szalmaszálba próbálunk kapaszkodni. Egy esetleges pontvesztés – ugye nem kell mondani, mit okozna a fejekben? Játékosnál, szurkolónál egyaránt…

Ha már így alakult, nem szentelek külön cikket a vendégjátékosok nyilatkozatainak, zárásként olvassátok el, Böszörményben hogy látják az esélyeseket. Azt is megkérdeztük tőlük, miben látják eddigi kudarcos szereplésük okát.

Szabó Máté: „Az eredménytelenségünk oka talán abban rejlik, hogy idén még fiatal csapatunknak nem volt lehetősége hazai környezetben szerepelni... Illetve heti 4-5 alkalommal csak műfüvön van módunk edzeni. Tehát füves pályát csak hétvégén látunk... Magyarázkodásnak itt már nincs helye! Hétvégén pontot várok, és az igazat megvallva, kötelező is pontot szereznünk! Sok sikert, minden jót!”

Benke Norbert: „Szerintem a helyzetkihasználásunkkal van baj, illetve azzal, hogy nem tudjuk kapott gól nélkül lehozni a meccseket…”

Jeremiás Gergő: „Valóban nem kezdtünk jól, sőt... Nagyon rossz sorozatban vagyunk, és sajnos mindig csak nagyon kevés kellett a győzelemhez. Minden meccsünkön méltó ellenfelei voltunk az aktuális riválisnak, de nem tudtunk még csak pontot sem szerezni. Abban bízom, hogy hétvégén végre megszerezzük az első pontunkat, bár azzal tisztában vagyunk, hogy egy nálunk erősebb csapathoz látogatunk. Mások a körülményeink és a céljaink is, mint a Barcikának, de megpróbáljuk eltüntetni a különbséget.”

Nagy Tamás: „Kezdeném azzal, hogy nem vagyunk túl szerencsés helyzetben, ugyanis a pálya felújítása miatt valószínűleg 10 meccset is idegenben kell lejátszanunk, ráadásként egy elég rossz minőségű műfüves pályán készülünk hétről-hétre, ez is közrejátszhat a gyengébb teljesítményünkben. Ennek ellenére voltak olyan mérkőzések, amikor - ha a szerencse mellénk áll - biztos jobb eredményt érhettünk volna el. Egy olyan Barcikához látogatunk most, amely nincs túl jó passzban, ráadásul edzőváltás is történt a csapatnál, bár nekünk nem ezzel kell foglalkozni. Mindenféleképpen pontért, pontokért utazunk Barcikára, és egy jóiramú mérkőzésen úgy gondolom - ha végre a szerencse is mellénk áll - sikerülhet a pontszerzés.”

Kerek Balázs: „Természetesen a 3 pont elhozásában bízok a hétvégi ütközetben. Ne haragudj, hogy ezt írom, de remélem, megtörik a jég, és pontot vagy pontokat hozhatunk el Tőletek. Ennek az eredménytelenségnek az okát nem nekem kell meghatározni, nem az én dolgom. Én játékos vagyok, nekem az a dolgom, hogy hétről-hétre dolgozva a pályán, vagy pályán kívülről segítsek a csapatnak a győzelem elérésében.”

Lovas Márton: „A hétvégi mérkőzéstől azt várom/várjuk, hogy végre pontokat is szerezzünk. Jelenlegi helyzetünkben teljesen mindegy, hogy kitől, vagy hogy hol, jól vagy rosszul játszva szerezzük meg első pontjainkat. Nyáron szinte kicserélődött a keret, sok fiatal érkezett és meghatározó játékosok távoztak. Sokat kell még dolgoznunk, de csak előre tekintünk!”

Igor Bogdanovic vezetőedző: „Sok változás történt a nyáron a csapaton belül…A tavalyi csapatból sok ember ment el, és nagyon sok jött hozzánk. A célok is másabbak lettek. Igen, nagyon nem jól kezdtük az idényt. Sajnos a tabella azt mutatja, hogy épp utolsó helyen állunk, ami abszolút nem jó, és az elvárásaink alatt van. Nem akarok komolyabban belemenni, szerintem elég, ha elmondom, hogy fiatal csapat vagyunk, és nem is volt szerencsénk az eddigi meccseken. Nagyon kemény összecsapásra számítok, Ti is formán kívül játszotok az utóbbi időben, nekünk meg el kellene valahogy indulni felfelé. Kemény, férfias, igazi bajnoki meccsre számítok…”

Hajrá Barcika!

Téma: Ez a harc lesz a végső... (Csak összegfogni hát?)

Dátum: 2014.10.04

Feladó: óóó

Tárgy: mérkőzés

Gyalázatosan gyenge ellenfél ellen,gyenge játékkal és egy a játékosait végig alpári módon szidó edzővel sikerült nyernünk.
Legalább ennyi pozitívum volt.
Vajon miért játszatta végig Montvait,aki a második játékrészben már mozdulni sem birt??Ki érti ezeket az "edzőket"??Jelentkezzen nálam :-)))
Remélem jön gyorsan a Gálhidi,mert a Ricsi is katasztrófa...
Na,de végre győztünk legalább...a többi említést sem érdemel..

Dátum: 2014.10.04

Feladó: shift1

Tárgy: edző

Ma az Észak újságban volt egy riport az ügyvezetőnkkel. Azt mondta, hogy Gálhidi az elsőszámú jelölt, és érdekli is a munka. E hétvégén ad rá választ, hogy jön-e ide, mert külföldről is van elvileg egy ajánlata.

Mai meccsen 120%-on teljesítsen mindenki, Hajrá Vegyész!

Dátum: 2014.10.04

Feladó: ???

Tárgy: Re:edző

Már látta az MK meccset is !!

Dátum: 2014.10.04

Feladó: szupergo

Tárgy: edző

Nem "tűzoltó" edző kell ide. Nem kell kapkodni. Kiesni azért remélhetőleg nem fogunk, fel pedig már nem jutunk, ez 100%.
Egy középtávon gondolkodó, szerintem tapasztalt edző kell, akinek a feladata az, hogy alaposan megismerje a csapatot, legkésőbb télen szabadítsa meg az oda nem való játékosoktól (minden egyéb szempontra való tekintet nélkül!), célzott igazolásokkal pótolja őket majd kezdje el építeni a 2015/16-os szezon bajnokcsapatát. Jövő nyáron még korrigála az esetleges hiányosságokat, aztán hajrá!
Jövőre s lesz komoly rivális, a mai állás szerint épp a Balmazújváros (szerintem már nem Szabó Janival), aki ellen soha nem szerettünk pályára lépni. Legalább olyan nehéz ellenfél mint a Kisvárda.
Ja, Kisvárda! Kiemelt állami beruházásként közel egymilliárdért épül új stadion a 15 ezres városkában. Az ország mai gazdasági helyzetében ez olyan, mintha az udvari budit aranylemezekkel burkolnánk be... NOOORMÁÁÁÁLIS?

Dátum: 2014.10.04

Feladó: Bence

Tárgy: Re:edző

Sajnos egyet kell értenem, a Kisvárdától max. mi szerzünk pontot/pontokat, de az is abszolút kevés lesz. Mindig optimista vagyok, de a valóság ez :(

Dátum: 2014.10.04

Feladó: ++

Tárgy: edző

Az edző személyéről nekem is hasonló véleményem van.Persze csak ha képes rendbetenni az idősebb játékosaink fejét,és játékra bírni őket az alibizés helyett.
Szinte mindannyiójukon látszik,hogy az NBII számukra nem cél.

Tételek: 1 - 6 ból 6

Új hozzászólás hozzáadása