Ezért is három pontot adnak...

2013.09.21 19:05

Azt a leborult… Hogy ezt hogy sikerült megnyerni megint? Ahogy a Putnok ellen is, már itt is elkönyveltük az ikszet, és hőzöngtünk, hogy nem lesz ez így jó, satöbbi. És akkor megint a hosszabbítás…

Na azért ne essünk hasra, a három pontnak természetesen örüljünk, de legyünk tényszerűek. Ezt a győzelmet nem érdemeltük meg. Nem mintha nem lennénk ránézésre jobb csapat a Cigándnál, nem mintha nem brusztoltunk volna, nem köptük volna ki a belünket a győztes gólért, de ilyen szerencsénk nem biztos, hogy máskor lesz (bár, a Putnok elleni meccs, plusz ez: bármi lehet). A felállásban mindössze annyi változott, hogy Szabó Viktor helyett Salvadort tette be a mester „verekedni”, ahogy láthatta a tisztelt publikum, nem azon múlik, ki játszik elől. Az első 30 percben konkrétan labda sem nagyon került Salvához, ha két csatárral játszunk, akkor sem került volna több, azt hiszem, logikus. Ahogy már említettük: nem a csatárok mennyiségével van a baj (és sokszor még a milyenségével sem), hanem a középpályás játék meddő voltán.

Ádám a kevés dolgát jól oldotta meg, egyszer-kétszer a második felesben gyönyörűen ért oda a cigándi próbálkozásokra. A gólról nem tehetett, ott Komlósi és Menyhért pénzfeldobással döntheti el, hogy kinek volt nagyobb sara abban, hogy Tudja annyira üresen érkezhetett. Ha már itt tartunk: miért kell nekünk a meccs első periódusában mindig gólt kapnunk? Nem hívtuk fel elégszer a figyelmet a kezdő sípszóra? Nem lenne jobb nyugodtan, a meccset felépítve játszani, és nem futni az eredmény után?

A középpályás védekezésünkkel most nem volt nagy baj, általában csírájában öltük meg a cigándiak szórványos kontráit, érdekes módon a két szélsőhátvéd közül most Czető tűnt a megbízhatóbbnak, Nagy Peti nem élete meccsét játszotta, annyi szent… És akkor nagyon finom vagyok. Ha előző munkaadója, a Kövesd ellen is így tolja, akkor inkább jöjjön a múltkor vídiakeménynek tűnő Treznai.

A két belső védőt meghagynám a következőkben is, Komlósit a rutinja miatt, Menyhért viszont amellett, hogy jól helyezkedik, már az ábrázatával is megrémiszti az ellen támadóit. Szögleteinknél még ráadásul pluszban hasznát vehetjük, hogy valami negatívumot is említsek vele kapcsolatban: többször hozta nehéz helyzetbe társait csínbe adott passzokkal. Erre oda kell figyelni!

Na szóval, Illés és Kokó. Nekem úgy tűnt, hogy az eredetileg elképzelt felállásban ők helyet cseréltek, Kokó játszott némileg visszavontabban, Ricsi előtte, így sem ment ez a szisztéma. Meggyőződésem, hogy ezt a pozíciót (a védekező középpálya és a támadó harmad közötti összekötő-szerepet) David fogja majd tudni eljátszani, ha Tátrai visszatér a bal szélre. Lehet, hogy jó lenne erre Kovács Bence is, nem tudjuk, amíg nem láttuk, mert a múltkor, a Nyírbátor ellen Illés szerepkörét kellett átvennie. Ricsi megint kicsit túl volt hevülve, egyik beleszállásánál lelki szemeim előtt már a piros lapot láttam villanni, de hál’ istennek, megúszta sárgával. Kokó kicsit hasznosabbnak tűnt, mint ahogy mostanában megszokhattuk, de még most is túl sokszor a senki földjén mozog, pedig hasznát vehetnénk az előre játékban.

A két szélsőnk – szerintem – egészen gyatra produkciót nyújtott, Nyitrait még nem is bántom annyira, mert volt néhány jó elfutása, és hasznosan szerzett labdát a második félidőben párszor, de David iszonyat gyengén futballozott. Nem kell mondanom, azt hiszem, hogy nagyon megkedveltük a múlt szezonban a spanyol támadót, de annak a töredékét sem mutatja be ebben a szezonban, amit tavaly, pedig ez – elvileg – egy alacsonyabb szint, ahol sokkal jobban kellene élnie. Ehelyett alibipasszok, lassú támadásvezetés, eladott labdák tömkelege, kiszámítható cselek – ez a mai Jose David. Ha visszajön Tátrai, kíváncsi leszek, hová tervezi állítani Borbély mester, mert nem kétséges, hogy tudása alapján a Barca ifiben nevelkedett támadónak helye van a csapatban.

Molnár Gabi az Molnár Gabi. Két gólt szerzett, ne vitassuk el érdemeit, de legjobb esetben is 60-40 a jó megoldások száma a rosszakkal szemben, de ez megintcsak annak a számlájára írható, hogy minden támadást rá szabunk, vagy épp ő csinálja meg. Ha Gabika jobbra húzódik, jobb szélen fut az akció, ha balra keveredik, oda passzoljuk: előbb-utóbb kiismerhető lesz ez a figura, ráadásul a góljai száma alapján is bizonyosan készülnek rá a további ellenfelek rendesen. Én azt mondom, hogy amire ez a fiú képes, még mindig nem hozta ki száz százalékosan magából, de ehhez a társakra is fokozottabb mértékben szükség lesz…

Salvador egyelőre minden meccsen kihagy egy ordító helyzetet, ennél több kell a rutinos támadótól. Engem ezen a meccsen nem győzött meg, miért is kellene a kezdőben helyet kapnia, mert igaz ugyan, hogy gólveszélyesebb, mint Szabó Viktor, de az előkészítésben annyival haszontalanabb. A helyére beálló Szabó ugyan most sem jelentett nüansznyi veszélyt sem a kapura, de adott egy nagyszerű gólpasszt Molnárnak, és ezt ne vegyük el tőle! Ráadásul ő brusztolta ki a helyzetet, úgyhogy nagy-nagy buksisimi neki!

Azt, hogy miért van látványosan mellőzve a Putnok ellen hőssé váló Kleiber, nem csak én, szerintem senki sem érti. Hogy egy indiszponált, statikus támadójátékot miért nem próbálunk meg felpörgetni új emberekkel, és miért csak egyet cserélünk, ugyanúgy nem hiszem, hogy valaki meg tudja magyarázni. Az eredmény – persze – a mestert igazolja, de bejöhet-e ez még egyszer így? Nem tudom…

Egy kicsit úgy tűnik, hogy a mester indokolatlanul ragaszkodik a kezdőjéhez, és azon nagyon ritkán hajlandó változtatni. Pedig Kleiber Dávid, Kovács Bence, Horváth Szabolcs, de akár még uram bocsá’ Kész Tibi és Kádas is alternatívát jelenthetnek, ha nem megy a szekér, márpedig ma nem ment nagyon.

Még egy pár szó a sporiról. Én nem tudom, honnan szedte össze az MLSZ ezt a bohócot, de ilyen alapon szépemlékű drága nagymamám is fújhatta volna a sípot, mert ennek a fiúcskának annyi köze van a játékvezetéshez, mint nekem az atomfizikához. Legalább 7-8 perc elment a tiszta játékidőből, amikor a spori szerepelt, ráadásul minden szarért lapot adott, egyszerűen hihetetlen volt a fickó. Értem én, hogy NB 3, meg minden, de az ilyen miért nem áramot vezet inkább?

Összegezve: ez a teljesítmény még mindig kevés. Ennél sokkal meggyőzőbben, ellentmondást nem tűrően kell itthon futballozni, ráadásul az első perctől az utolsóig oda kell figyelni. Ha van mák, akkor ez az volt. Nem érdemeltünk győzelmet, de behúztuk. Ideje lenne most már megmutatni, mire is vagyunk képesek! Például kedden itt van ez a Mezőkövesd. Na, őket meg kellene lepni!

Hajrá Barcika!

Téma: Ezért is három pontot adnak...

Dátum: 2013.09.22

Feladó: ZORRO

Tárgy: Szerintem

Akárhogyan is alakult a tegnapi meccs Én úgy gondolom, hogy ezek a csicska falusi csapatok a Barcika ellen felszívják magukat, és azt gondolják ök az istenek mert gólt tudtak rügni.

Dátum: 2013.09.21

Feladó: szupergo

Tárgy: Tabella

hajrabarcika! Az oldalon lévő tabella nem jó, a Cigándnak pl. már a forduló előtt sem volt 3 győzelme és szerencsére most sincs...

Dátum: 2013.09.21

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Tabella

Szupergo! Teljesen igazad van, mentségemre legyen mondva, hogy a soccerway-ről "jön" a tabella online, de ha ilyen sz..ul hozzák, akkor muszáj lesz valami mást kitalálni...

Dátum: 2013.09.21

Feladó: szupergo

Tárgy: Lásd fent!

A fentiekkel szóról szóra egyetértek.
A meccs előtt akartam írni, hogy jó volna az első 10 percben nem kapni gólt, erre tessék! A Létavértes ellenit leszámítva minden meccs elején kaptunk gólt.
Tárkány és Nyírbátor ellen X-re hoztuk, Putnok és Cigánd ellen fordítottunk (szinte azonos volt a két meccs) de Hatvan ellen már nem sikerült pontot szerezni rossz kezdés után. Ez pszichikai probléma, a vezetésnek most már tenni kell ellen valamit!
Pedig a Nyírbátor és a Cigánd is gyenge csapat, nálunk mindenesetre gyengébb. Az más kérdés, hogy ez a meccseknek csak egyes szakaszaiban jött ki, de akkor nagyon.
Ma győzött a Tárkány , a Putnok és az Eger(!). Meg mi is valami csoda folytán...

Tételek: 1 - 4 ból 4

Új hozzászólás hozzáadása