Flúgos futam (15. forduló)

2013.11.26 12:34

Vége az őszi idénynek, a helyünkön vagyunk, engedelmetekkel ez a cikk most nem csapatunk dicsőítéséről fog szólni, mert egész más a tematikája, de Ti ezt nagyon jól tudjátok már. Arra később még sort kerítünk, ahogy a (reméljük nem) kimerítő összegző cikkek sorát is olvashatjátok majd a holtidényben. Azt, hogy a futballősz lezárult, úgy néz ki, az időjárás is komolyan gondolja, és előre hozott forduló ide vagy oda, jócskán be kellesz öltöznünk nekünk, szurkolóknak, na meg az sem árt, ha rögtön egy kis fagyállót is csöpögtetünk kellemesebb klímához szokott szervezetünkbe. Reméljük, azért sokan kilátogattok az utolsó (vagy első, nézőpont kérdése) hazai meccsre, hiszen ezúttal nem az ebesi csibészkéket várjuk, hanem az imént említett fagyállóval bizton feltankoló Détárit és csapatát.

Na de, mielőtt nekikezdenénk egy korai beharangozónak, azt javaslom, nézzünk szét az eredmények között, mert igencsak érdemes. A 16 csapat közül csupán 4 tudott nyerni, mögöttünk a 7. Tiszaújváros az első, amelyik erre képes volt, jaj, de szép volt ez a kanyar! Minden vetélytársunknak köszönjük az elhullajtott pontokat, ezt úgy vesszük, mintha – angol módi szerint – már sorfalat álltak volna a bajnoknak, miközben a „Stand up for the champions”-t énekelgetik.

KBSC – Ebes 2-0: Volt, aki kommentjében megrótt minket – és a hasonló szellemben értékelő szurkolótársait -, hogy a győzelmi kürt hangja mellett némi csalódottságot is kihallott a meccs utáni összegzésünkből. Van igaza, ez kétségtelen, a győzelmet nem kell megmagyarázni, és innen üzenem, hogy nincs tőlünk boldogabb ember a bolygón, ha a tabellára nézünk. Viszont hiszem, hogy el kell mondanunk a kritikát is, ha valami nem túlságosan tetszetős, semmiképpen sem szeretnénk beállni abba a sorba, hogy fényesre nyaljuk a játékosok valagát egy-egy gyengébb meccs után, aztán meg az legyen a legnagyobb örömhír, hogy X-nek vagy Y-nak születésnapja van a klubvezetésből. Úgy gondolom, a játékosaink (nagy többsége) is vannak olyan realisták, hogy nem ezek a jó szándékból megfogalmazott kritikák veszik el az önbizalmukat, mert gondolom, ők is érzik, hogy ez nem az a meccs volt, ami után diadalittasan, lenyűgözözötten lehet beszélni az egyéni- és csapatteljesítményről. Ha pozitívan akarunk értékelni, azt mindenképpen el lehet mondani, hogy a csapat annyit adott ki magából, ami a győzelemhez kellett, de ha meg a másik oldalt nézzük: ott voltak a hűséges szurkolóik, akik minden hazai meccsen (sőt, egyre többször idegenben is) szurkolnak nekik, és őket illik kiszolgálni. Nagyon remélem, hogy a játékos-szurkoló viszony legalább a télen rendeződik (mi mindent meg fogunk tenni ennek érdekében), és a tavaszi meccsekre már úgy futnak ki a játékosok, hogy csak a meccsel kell törődniük, mert abban biztos vagyok, hogy meg fognak lepődni az első bajnokin, mennyien leszünk Putnokon! (Őszi) BAJNOKCSAPAT!!!

A HÉT KÉPE egyben a hét képrejtvénye is lehetne...

Cigánd – Létavértes 1-1: Nem sokon múlott, hogy 5 pont legyen köztünk és a Léta között, de a 92. percben csak begyötörte Kertész a bogyót a kapuba, 11 góljával egyébként nagy fölénnyel lett a legeredményesebb ősszel a 21 éves játékos. A cigándiak nagy szolgálatot tettek nekünk azzal, hogy gyors egymásutánban leikszeltek a Putnokkal és a hajdúságiakkal is, egyébként – ha emlékeztek – mi is a ráadásban fektettük két vállra az akkor még kevésbé jó formát mutató borsodi alakulatot. Valaki említette a fórumban, hogy hetek óta rossza a tabella a főoldalon, nos, én is nagyon jól tudom, hogy a Cigándnak 24 pontja van, de ahogy már említettem – és talán látszik is – a táblázat online „linkelődik be” egy külföldi sportoldalról, amennyiben nem javítják a hibát heteken belül, kénytelenek leszünk más megoldást keresni. A Cigánd – a Hatvant megelőzve – felkúszott a tabella hatodik fokára, gondolom, nem bánnák, ha folytatódna a meccsek sora, amíg ilyen formában vannak, és azt se feledjük, hogy négy hazaival fogják kezdeni a folytatást (emlékszünk, hogy pályájuk felújítása miatt ősszel 4 idegenbelivel kezdték a szezont). A Léta a gömöriek pontvesztésének köszönhetően maradt a 3. helyen, szívből drukkolunk a poraiból feltámadt rákospalotaiaknak szombaton!

REAC – Putnok 1-1: Hosszasan törtük a fejünket, hogy miként is írhatnánk úgy a putnoki csapatról, hogy az a meglehetősen érzékeny lelkületű szurkolóiknak is tetsszen…lóf…t! Egyébként sem vették még észre, hogy ezek a cikkek nem a Putnokról szólnak, hanem az összes pályára lépő csapatról, de azért engedtessék meg nekünk, hogy a saját oldalunkon nekünk tetsző cikkek jelenhessenek meg. Majd ha beszállunk a szomszédok honlapjának szerkesztésébe, megköszönjük jótanácsaikat, vagyis… hoppá, azt hol is tudnák nekünk leírni?…na mindegy. Egyébként örülünk, hogy a szomszédvár fanatikusai is honlapunkat olvassák, amennyiben nem értik, miért is a Putnok csapata a másik szenvedélyünk, egy később megjelenő cikkben ezt majd megfogalmazzuk. Na, szóval úgy kell a mai kor elvárásainak megfelelő cikket írni, mint ahogy a gömöriek teszik. „Majdnem bravúr” és „Öröm az iksz után” címmel találhatunk bejegyzéseket az oldalon: segítségül – a 15., utolsó előtti REAC otthonából sikerült „pontosan” távozniuk. A héten is a legújabban 15., az Eger otthonába látogatnak, mi kiegyezünk az iksz-el előre, látatlanban is, ha nekik úgyis megfelel. A második félidő elején egyébként Bene kiállításra került, és innen sikerült a vendégeknek megszerezniük a vezetést

Tóth Szabolcs góljával, aki első felnőtt meccsét játszotta. Mondjak még róla valamit? 2007-től 2013-ig nálunk pallérozódott. Minő meglepetés! Mindössze 10 percet kellett volna kibírniuk a putnokiaknak, de a 85. percben Switzer véget vetett a vendégek győzelmi álmainak, ráadásul a piros mellett 6 sárgát is összegyűjtöttek a Kolor Barcika jegyében. A vendégek maradtak a 4. helyen, a REAC viszont felkapaszkodott a 13.-ra. Ne feledjük, hogy holnap pótolják a REAC-Jászapáti találkozót, ha ott nyernek a hazaiak, és esetlegesen a hétvégén is, legalább 2 helyet mennek fölfelé. Ok-ok, nincs túl sok realitása, csupán innen is szeretném szuggerálni a palotaiakat!

Hatvan – Nyírbátor 1-3: Van rá egy fogadásom, hogy ez már nem az a Nyírbátor, akiket a hazain láttunk. Azóta ugyanis megverték a Tárkányt, a Létát és a Hatvant is, és már a kilencedikek. Hatvanban mintha egy kicsit elfogyott volna a szufla a végére, hiszen az utolsó 4 meccsen mindössze 1 (!) pontot szereztek, és ahhoz képest, hogy nemrég még vezették a tabellát, jelenleg már csak a hetedikek. A félidei egy gólos vendégvezetést még sikerült egalizálni a hazaiaknak, de a 81. percben Haburcsák, majd a 93.-ban a duplázó Erdei góljaival a nyírségieknek sikerült „nagyvadat” lőniük, annak ellenére, hogy mindössze 3 cserejátékost neveztek, akik közül egyik sem volt kapus. Bátrak!

Eger – Felsőtárkány 1-4: Meglehetősen hektikus csapatnak mutatkozik a Tárkány Détári keze alatt, győzelem vereséget követ, mindenesetre a szomszédvárak csatáját egészen fölényesen abszolválták. Érdemes figyelnünk arra, hogy az utolsó negyedórában a vendégek háromszor is csöngettek Illyésnek, az egri portásnak, úgyhogy nem szabad leülni a meccs végére! Az mindenképpen jó hír, hogy az eddig minden játékpercet a pályán töltő Kaszás megkapta ötödik lapját, így vele nem kell számolnunk, Roza viszont – aki Dömét azzal fogadta, hogy nem ment el az első edzésére elfoglaltsága miatt – visszakerült a kapuba, remélem, támadóink kicsit megdolgoztatják a 41 éves hálóőrt. A Tárkány maradt a nyolcadik, a hazaiak viszont már megint az utolsó előtti pozícióból várják a putnokiakat.

Hajdúböszörmény – Veresegyház 2-2: A Böszörménynek az első felesben összeszedett kétgólos előny sem volt elég ahhoz, hogy elverjék a forduló előtt mindössze 3 pontos veresieket, az utolsó negyedórában a vendégek két góllal keserítették a hajdúságiakat, mindezt úgy, hogy a második gólt már emberhátrányban gyötörték be, 11-esből. Maximális respect nekik (újra)! Tegyük hozzá, a 78. perctől már kedvencünk, Siskó Manó is nyomorgatta a böszörményieket, úgyhogy az eredmény inkább a hazaikra nézve hízelgő. Megtörtént a csoda: Bogdanovic mester a 49. percben lecserélte magát, mivel másik szerb csatáruk ezúttal a padon sem kapott helyet, alighanem „megdöglött” a Böszi támadógépezete a második félidőben. A Böszörmény már csak a tizedik, a Veresegyház első győzelméért szívből szurkolok hétvégén!

Ferencváros II. – Tiszaújváros 1-2: A tiszaújiak is az utolsó negyedórában fordították a maguk javára a meccset, hiszen annak dacára, hogy már a 2. percben megszerezték a vezetést, a Fradi még az első felesben egyenlíteni tudott. A hazaiak utoljára a 7. fordulóban tudtak nyerni, ezzel viszont törvényszerű, hogy egyre lejjebb süllyednek, már a 14-ek, és őszintén szólva túl sok jót nem is nézünk ki az egyre halványabb zöldekből. A vendégek győzelmüknek köszönhetően feljöttek az ötödik helyre, gondolom, ezzel a helyezéssel a bajnokság végén is maximálisan elégedettek lennének. A Kovács-Dávid páros ezúttal sem talált be, mondjuk Kokónak nehéz is lett volna, lévén, nem nevezték az összecsapásra.

DVSC-DEAC – Jászapáti 1-1: Visszajátszók nélkül nem (nagyon) megy. Ez volt az ismételt tanulság debreceni oldalon, hiszen a hazaiak ezúttal is csupa fiatallal álltak ki, és ez az eredményben is megmutatkozott. Igaz, a Jászapáti kicsit sem fenyegeti a Léta babérjait, meg merem kockáztatni, hogy a hétvégén már kicsit átgondoltabb szerkezetben küldi ki csapatát Gyarmati András vezetőedző. Pontszerzésének köszönhetően a kisvonat maradt a második, a jászok viszont feljöttek a 12. helyre, és – ugye – holnap még pályára lépnek a REAC vendégeként.

 

Tartalékbajnokságok:

Őszintén szólva nincs információm arról, miért került elhalasztásra az U21 és az U17 Debreceni Sportiskola elleni bajnokija, mindenesetre december 1-ére lett áttéve mindkét találkozó. Akit érdekel esetleg: az ebesi fiataloknak nem jött össze a Nyíregyháza elleni U21-es meccs sem, ugyanis úgy szenvedtek 3-0-ás vereséget, hogy egy félidőt emberelőnyben futballoztak.

U15:

Kisvárda – KBSC 9-1 (gól: Váradi). Sajnos U15-öseinknek nem sikerült a szép búcsú, hiszen hiába egyenlítettünk, az utolsó 10 percben 5 gólt (!) kaptunk, így a papírforma érvényesült. Csapatunk a 14. helyen telel, reméljük, a folytatásban több babér terem nekik.

U14:

Kisvárda – KBSC 2-3 (gól: Horváth R. 3). A 14 éven aluliak viszont szép győzelmet szereztek Kisvárdán, hiszen a már múltkor is kiemelt Horváth Róbert klasszikus mesterhármasával elhozták a 3 pontot a várdaiaktól. 13 éves gólkirály-jelöltünk 8 meccsen már a 24. gólját szerezte a korosztályban. Srácaink a 7. helyen állva készülnek a tavaszi programra.

 

Több érdekes meccsre is sor kerül hétvégén csoportunkban, nyilván, mi leginkább a sajátunk mellett a vetélytársaink mérkőzéseire figyelünk. Habár a Léta is sokkal esélyesebb Rákospalotán, és az egriek sem biztos, hogy nagy ellenállásra lesznek képesek a Putnok ellen, de a meccsek a pályán dőlnek el, és az utóbbi időben értek már minket kellemes meglepetések üldözőink részéről. A Böszörmény – Hatvan jó kis középkategóriás rangadóvá minősült át az utóbbi hetekben, a Cigánd viszont folytathatja veretlenségi sorozatát az egyre izmosabb Nyírbátor ellen. Vasárnapra 3 mérkőzés marad, amiknek számunkra csupán sportértéke van, a DEAC a kiszámíthatatlan Tiszaújvárost fogadja, a másik két meccsen viszont parázs küzdelem várható, hiszen a tabella alsó régiójában tanyázó csapatok játszanak egymás ellen. A Fradi szépen zárhatja az évet a „megfiatalított” ebesiek ellen, a veresiek viszont „mikor, ha most nem”-alapon minden bizonnyal neki fognak menni a Jászapátinak. Nagyon reméljük, hogy minden meccs lejátszásra kerül, és az időjárás nem tréfálja meg a játékra készülő csapatokat!

Akik biztosan nem játszanak a hétvégén eltiltás miatt:

Cigánd: Marius Vasile Pop – 5 sárga lap

Felsőtárkány: Kaszás Norbert – 5 sárga lap

Ferencváros II.: Gyurácz András – még az előző fordulóban kapott piros lapja miatt most fogja letölteni 2 meccses büntetését

Hajdúböszörmény: Nagy Zsolt – 5 sárga lap

Hatvan: Horváth Sándor – 5 sárga lap

Jászapáti: Kállai Norbert – piros lap

Putnok: Bene Attila – piros lap

REAC: Szekér Dávid – 5 sárga lap

Tiszaújváros: Lippai Gergő – 5 sárga lap

Veresegyház: Danielisz Zoltán – piros lap.

 

Pénteken minden csapatunk utolsó idei meccsével kapcsolatban, az egyik legfontosabb összecsapásra kerül sor a Petében, remélhetőleg jó hangulatban, sok szurkolóval!

 

Téma: Flúgos futam (15. forduló)

Dátum: 2013.11.26

Feladó: petya

Tárgy: utánpótlás

Az U15 védelmében annyit hozzáfűznék a történtekhez /9-1 az 9-1/ de elég furcsa körülmények között jött össze ez az eredmény.3-1-es állásnál egy teljesen jogos 11-es és ezzel valószínű piros lapot nem adott meg a "magas " színvonalon muzsikáló játékvezetői hármas a javunkra .Ezek után nem kevesebb mint 4!!! egyértelmű les gólt adtak meg amit szinte már tényleg pofátlanság volt nem észrevenni.Ilyen mérkőzéseken is részt kellene venni vmi ellenőröknek mert akár hová mentünk eddig idegenben szinte mindenhol elfújják a hazai sporik a meccset mert hát mindig az adott városból származnak a sípmesterek ahol éppen vendégeskedünk.

Dátum: 2013.11.26

Feladó: szupergo

Tárgy: MLSZ fegyelmi határozatok

Bene Attila (Putnok) 2, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. (Tavasszal ellenünk tehát nem játszhat.)

A FEB az Egert és a Kazincbarcikát mivel a NAV és az Önkormányzati igazolásokat az előírt határidőre (október 31.) nem nyújtották be 100.000 – 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
(Hmmm... Egerrel nem jó együtt szerepelni pénzügyekben.)

Dátum: 2013.11.27

Feladó: ivanovic

Tárgy: Re:MLSZ fegyelmi határozatok

ez van ha elküldik a technikai vezetőt, de még egy hónap után sincs helyettese...

Tételek: 1 - 3 ból 3

Új hozzászólás hozzáadása