Flúgos futam (16. forduló)

2013.12.03 10:13

Az MLSZ elrendelte: november végén, december elején itt a tavasz! Nyilván sokan örülnénk/örülnének ennek a kezdeményezésnek az élet focitól távol lévő aspektusaiban is, nem bánnánk, ha megspórolnánk a fűtésidőszakot, ha a hókotrókat kiállíthatnánk a Közlekedési Múzeumban, a sót az aszfalt helyett csak a sószóróból ismernénk. A Karácsonyt egyszerűen hozzácsapnánk a Húsvéthoz, aztán alászolgája… Szóval beköszöntött a futballtavasz a stadionokban, néhány csapat ennek úgy örült, mint valami előrehozott szentestei ajándéknak, voltak viszont olyanok is, akiknek csak púp volt a hátukra a plusz meccs. Mi valahogy semlegesek voltunk a forduló előtt, hiszen kétségtelenül jó formában vártuk a Felsőtárkányt, de a sérüléseknek már sikerült olyan magas fokra hágni, hogy kicsit aggódtunk is a meccs előtt. Kiderült a fordulóban, hogy a borsodi csapatok nem tudnak 11-est rúgni, sajnos a saját bőrünkön is, de mi még mindig jobban jártunk, mint a tiszaújvárosiak, vagy pláne a putnokiak, hiszen nekünk nem múlott semmi a dolgon. A tabellára pillantva előrehozott szentestei melegség tölti el lelkünket, ráadásul a miénken kívül volt még számunkra kedves eredmény a hétvégén, úgyhogy ne is habozzunk tovább, csapjunk a lecsóba!

KBSC – Felsőtárkány 1-0: Azt azért nem állítom, hogy telerakott gatyában vártuk a kezdő sípszót, de bizony a Molnár-David konstruktív, kombinatív tengely teljes hiánya miatt kicsit magasabb adrenalin-szinttel foglaltunk helyet a nézőtéren. Most, így 3 nappal a mérkőzés után is felemás érzések kavarognak bennem, hiszen ha csak azt nézzük, hogy még egy büntető elpöcsölése is belefért a mutatványba, sőt, a tárkányiak túl sok helyzetet sem voltak képesek kialakítani, ez mindenképpen dicséretes. De ezt leginkább a brutálisan elszánt és önfeláldozó védekezésünknek (védelem és középpálya egyaránt) köszönhetjük, mert egyszerű volt a játékunk, mint Moniz taktikája. Nem állítanám, hogy erőt demonstráltunk az utolsó (vagy első) hazai meccsen, de az eredménnyel mindenképpen elégedettek lehetünk, és psssszzzztttttt… a többire fátylat, úgyis csak mi láttuk. A többiek csak azt látják, hogy itt egy csapat, amely 7 meccset nyert zsinórban úgy, hogy közben egyetlen gólt sem kapott. Ehhez iszonyatos koncentráltság kell! Hogy Döme hol volt? A nyilatkozatokból semmi nem derül ki, mi viszont olyan hírt kaptunk, hogy egészen megkedvelte Borsodot, és road show-ba kezdett megyénk területén. A múzeumok törzsközönsége hálásan issza a szavait, amikor fiatalkori hőstetteiről mesél, akad, aki nyelve pörgését némi mannával is hajlandó elősegíteni. Információink szerint a szombati meccs időszakában az állomás restijében tartott író-olvasó találkozót, de mire lementünk, hogy találkozhassunk a bajnokkal, már továbbállt. Megerősítetlen infók szerint Putnokon sütöttek neki egy cipót, majd sietve távozott, mert megneszelte, hogy megürült a Fradi kispadja. Csapata közben a 9. helyre csúszott, mi viszont csupán annyit kérdezünk: „na ki a kiráááááálllllyyy?”

Eger – Putnok 1-0: Ó, be sajnáljuk! 11 meccses veretlenségét veszítette el a Putnok Egerben, amire méltán büszke lehet Gömör narancslakta része. Igaz, előtte 3 mélytorkosból kellett összeszedniük magukat, de ez a széria azért mindenképpen dicséretes. A puntoki nevelés Serban Florentin – sajnos – büntetőt hibázott 0-0-nál, az egriek meg úgy voltak vele, hogy „ha nektek nem kell a 3 pont, akkor itthon tartjuk”: a 87. percben büntettek! A szomszédok honlapja most meglehetősen visszafogott, majdhogynem megengedő, már azt hittem, a hozzászólások útját is megnyitják, de aztán sikerült helyreraknom magam. A Putnokot azért ne írjuk le, mert igaz, hogy a 4. helyen telelnek, az is igaz, hogy 8 pont van köztünk, de sosem tudhatjuk, kiket vet a sors az átigazolási szezonban a Kenyérgyárba. Az Eger elkerült a kiesőhelyről (két héttel ezelőtt a REAC-nak segített ebben a Putnok), kíváncsiak leszünk, mi lesz velük tavasszal…

REAC – Létavértes 1-6: A Léta és a Palota megismételte az első forduló eredményét, ennek azért annyira nem örülünk. Egy szerény 0-1-el fordultak a csapatok, sőt, a hazaiak még szépítettek is 0-2 után, de aztán az utolsó negyedórában kaptak egy négyest, szégyelljék magukat! Vinicius „átszervezése” a létaiakhoz jó ötlet volt, most 3 gólt hajintott, összesen ősszel már kilencet. A balzsam elfogyni látszik Rákospalotán, talán egy téli újabb agybafőbeverős torna jót tenne nekik, mert ha ilyen gyengén teljesítenek, Mátyus Janit még kinevezik a Fradi edzőjének. A Léta tartja a 4 pontos hátrányt, így a 3. helyen telel, a REAC viszont lecsúszott a 15., kieső helyre, ráadásul két pont a hátrányuk az acélos Eger-Ebes duó mögött.

Hajdúböszörmény – Hatvan 2-1: A vendégek tökéletesen kipukkadtak a végére, hiszen utoljára a 11. fordulóban tudtak nyerni, azóta 5 forduló alatt mindössze 1 pontot tudtak szerezni (a jó hír, hogy azt is a Léta ellen). A Böszi is nagyon várta már a téli szünetet, hiszen ők meg a 9.(!) csörtét tudták le utoljára győzelemmel (ugye kitaláljátok, ki ellen?), a 6 meccsen összeszedett 4 pont nem túlságosan fényes. Most viszont a hazaiak be tudták húzni a meccset, és ehhez még a Bogdanovic-Milovac duó góljai sem kellettek (ketten eddig több mint a felét rúgták a Böszi góljainak). Habár a 2-0-s vezetés után betaláló Bodnár gólja felkeltette a reményt a vendégeknél, de Szabó buta szabálytalansága miatt 10 főre fogyatkoztak, amivel már nem voltak versenyképesek. A Hatvan maradt a hetedik, a Böszörmény viszont a tizedikről felkúszott a nyolcadik helyre, és onnan nagyon közel az ötödik hely.

Cigánd – Nyírbátor 1-1: Habár a hírek szerint nagy volt az erőkülönbség a két csapat között, vigasztalja a borsodiakat, hogy mi is így jártunk a Bátorral, helyzet-helyzet, lövés-lövés…Tóth Szilveszter. A 34 éves kapus eszén nem tudtak túljárni a cigándi csatárok, csupán egyszer, pedig győzelmükkel a hazaiak bekapcsolódhattak volna az első öt „munkájába”, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A cigándiak 8 meccse veretlenek, ez sem akármi, a Nyírbátor viszont meglepetésre már a 4. meccsét volt képes lehozni vereség nélkül, így nem meglepő, hogy már a középmezőnyt célozzák 10. helyükkel.

A HÉT KÉPE: Nyugodtan lehetne "heti szürreál" is a címe: a cigándi katlan LED-táblája...

DVSC-DEAC – Tiszaújváros 2-0: Olyan furcsa érzés, amikor a közvetlenül mögöttünk álló kisloki győzelmének örülünk, de hát, ez a helyzet. Na, nem azért, mintha bármi rosszat is kívánnánk tiszaúji sporttársainknak, csupán azért, mert minden pont, amit a kisvonat elcsakliz a többiektől, nekünk tulajdonképpen csak jó, ők úgyis itt maradnak, ahol mi – reméljük – nem. A gólkirályi címre hajtó Molnár (12-12 góllal vezetik a táblát a létai Kertésszel holtversenyben) két góljával már az első félidőben eldöntötte a találkozót, ami már csak azért sem lett szoros, mert Kera még az első felesben kihagyott egy büntetőt. A vereség ellenére az Újváros az ötödik helyen tölti a holtszezont, amiért engedjék meg, hogy ehelyről is gratuláljunk nekik, nem rossz kis csapat a jabilosoké. A Loki – ahogy említettük – az ezüstérmes pozícióban várja a folytatást, mivel nekik se ide, se oda: ide a rozsdást, hogy Molnár tavasszal már a Létában tolja!

Ferencváros II. – Ebes 7-0: Lipcsei megneszelte az edzőváltást a nagycsapatnál… Persze, ehhez kellett az elhasználódni látszó ebesi tinédzserválogatott is, akik egészen biztosan csak speed-el bírták a heti 2 meccses megterhelést. Minden jószándékú szurkoló sajnálja az ebesi labdarúgókat, hiszen nyilvánvalóan nem ők tehetnek a kialakult helyzetről, de azért annyi tartás lehetett volna bennük, hogy ne csak holtversenyben legyen a legnagyobb gólkülönbségű győzelem a miénk a csoportban! A Fradiban 3 játékos is (Péter, Nagy Dominik, Csilus Ádám) duplázni tudott, volt mit feledtetni, hiszen a 7. forduló óta nem tudtak nyerni. Most, a helyosztón viszont sikerült megelőzniük az egyre lejjebb süllyedő vendégeket, sőt, a REAC-ot is, a 12. helynél nem hiszem, hogy feljebb fognak kerülni tavasszal. Az Ebes jövője egy hatalmas kérdőjel…

Veresegyház – Jászapáti 0-2: Istenem, pedig annyira drukkoltunk a hazaiaknak! Na, nem azért, amiért általában drukkolni szoktunk más csapatoknak (mint most az Egernek, vagy a REAC-nak), hogy győzzék le közvetlen ellenfeleinket, hiszen a jászok a fasorban sincsenek, hanem azért, hogy a szimpatikus kicsapatnak legyen meg az első (és lehet, hogy utolsó?) győzelme. Habár a veresiek két nagy helyzettel nyitottak, azok kihasználatlanságát a rutinos (de még milyen rutinos!) vendégek két góllal büntették a második felesben, így oda a lehetőség: Veresegyház elbukott. A Jászapáti maradt a 11. helyen, ez az egész őszt figyelembe véve nem egy rossz helyezés nekik, a Veresegyház viszont nem gyenge, 10 pontos hátrányban van az utolsó helyen. Reményt csupán az jelenthet nekik, amit honlapjukon olvastunk: „Sajnos nem tudtuk átmenteni a múlt heti meccs utolsó 10 percének részegségét”. Minden jel arra mutat, hogy Döme Veresen kap munkát…

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

KBSC – Debrecen 5-1 (gól: Kazvinszki 2, Dávid 2, Süttő). Utaltunk már rá a múlt héten, hogy december 1-ére halasztották U21-es és U17-es csapatunk Loki elleni mérkőzését az előző fordulóból, nos, elég alaposan elvertük a vendégeket. Dávid Feri 14 meccsen 23 góllal zárt, ha kérhetem, nem elpazarolni a tehetséget! Süttő 13 meccsen 12 gólja is megsüvegelendő, ráadásul ő a nagy csapatban is lőtte a gólokat felkészülési meccseken, lakat rá és biztonsági szolgálat! A negyedik helyen zártuk az őszi etapot, mindössze 3 pont távolságra van az éllovas Putnok. Mindent bele tavasszal, srácok, egyben hatalmas gratula az őszi eredményhez!

U17:

KBSC – Debrecen 0-5 A 17 éven aluliak viszont nem voltak képesek felvenni a vendégek tempóját, így nagy különbségű vereséget szenvedtek az ezüstérmes pozícióban lévő debreceni sportiskolásoktól. Ha belegondolunk, mennyi rossz hír volt az utánpótlásunk körül nyár végén, őszi hatodik helyük így is elismerésre méltó, és hisszük, hogy ezen még tudnak javítani tavasszal fiataljaink.

U15-ös és U14-es csapatunk már a múlt héten befejezte az őszi küzdelmeket, előbbi a 14., utolsó előtti helyen várja a tavaszt, utóbbi a 7. helyen. Mindent bele, fiúk, tavasszal is!!!

 

Jövő márciusig „Flúgos futam”-ot már nem fogtok olvasni, lévén március 1-én folytatódik a küzdelemsorozat. Ha azonban arra készülnétek, hogy tavaszig ide sem kattintotok, kérlek, ne tegyétek! Habár tétmeccsekre most egy darabig nem kell készülnünk, felkészülési meccseken minden bizonnyal megméretjük magunkat a holt szezonban, azokra is igyekszünk ellátogatni (ne feledjük: van már nekünk műfüvesünk is, amit bátran használatba vehetünk, és nem kell feltétlenül elkódorognunk hazulról, ha csapatunkat szeretnénk látni). Jönnek majd az átigazolási hírek is, igyekszünk – ahogy nyáron is – mindenkinél hamarabb közölni a híreket, legyenek azok ugyan csak pletykák, mert fontosnak tartjuk, hogy első kézből értesülhessetek a csapatunkat érintő változásokról. Azt meg már talán felesleges is mondani, hogy útjára indítjuk az őszi szezon minden számottevő rezdülését bemutató sorozatunkat, visszanézünk a lejátszott meccsekre, statisztikákat készítünk, elemezzük játékunkat, na és, reményeink szerint megkérdezünk minden érintettet arról, hogyan is látták a mögöttünk lévő félszezont.

Említettem, hogy közreadjuk a legfrissebb információkat, ha lehet, azon nyomban. Nos, hogy lássátok, nem beszélünk a levegőbe, tessék: Kleiber Dávid már a tárkányi meccs előtt elhagyta csapatunkat, jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, információink szerint ott kapott munkát. Sok sikert neki! Salvador máris csapatot talált magának, mégpedig a szomszédos Kambodzsában, ahol a szép nevű Phnom Penh Crown játékosa lett. A bizonyítékok:

Chupe egy kínai egyetemi csapat elleni barátságos talin már pályára is lépett, nos, a kambodzsaiak 2-1-re lépték le a kínai fiatalokat az ő két góljával. Minden jót kívánunk neki a továbbiakban is!

Az előzetes infók szerint a vezetés már meg is kezdte a tárgyalásokat több játékossal hozzánk történő átigazolásuk ügyében, egyelőre konkrétum még nincs, mindenesetre a hírek szerint minden csapatrészbe kívánunk igazolni. A már nyáron is megkörnyékezett Demkó Balázs viszont már egy hónapja nálunk edz. Talán emlékeztek rá, hogy a tavasszal még Bükkábrányban szereplő (Vincze Ricsi kezei alatt) védekező középpályás csak azért nem igazolt hozzánk nyár végén, mert a Tárkány már szerződést íratott vele alá. Balázs a Tárkányban mindössze 3-szor jutott szóhoz csereként, így nyilván kapóra jött neki a lehetőség, ráadásul érkezésével talán mi is többet pihentethetnénk a megfeszített tempóra kényszerített Kokó-Illés belső középpályás duót. Amint többet tudunk a részletekről, jelezzük.

Ami – talán – a legfontosabb: László úr megmagyarázhatatlan módon eltűnt csapatunk mérkőzéseiről. Talán emlékeztek rá, hogy a nyári, Eger elleni felkészülési meccsről még képet is közöltünk, ahol a tulajdonos az oldalvonal mellől szorított csapatunknak, nos, az utolsó meccsekre eltűnt, mint Döme, vagy mint korábban Husanik. Vannak arról félinformációink, miszerint László János kihátrált a barcikai labdarúgásból, eladva részét az önkormányzatnak, de amíg ezt az érintettek nem erősítik meg, vegyétek csupán találgatásnak. Amint pontos képet kapunk a történésekről, azonnal közöljük veletek.

Ugye, érdemes lesz a holtszezonban is a „Hajrá Barciká”-t olvasni?

Téma: Flúgos futam (16. forduló)

Dátum: 2013.12.10

Feladó: szupergo

Tárgy: Csak írogatok

Dunaújváros: "Tovább kell erősíteni, tovább kell építeni a csapatot ahhoz, hogy a feljutást érő pozíciónkat megőrizzük" - mondta Dobos Barna sportigazgató a feol.hu-nak.

Dátum: 2013.12.09

Feladó: szupergo

Tárgy: Vólent

Vólentet elküldték Siófokról, talán érdemes lenne a Honvéddal tárgyalni a leigazolásáról. Ő még az NBII-ben is jó lenne. Már ha lesz Vólent és lesz NBII...

Dátum: 2013.12.09

Feladó: Barcika

Tárgy: Re:Vólent

Pont ugyanezt akartam én is írni. Ezzel a lendülettel jöhetne is vissza Vóli Barcikára. Én viszont úgy tudom, hogy a Honvédnak nem sok köze van már Vólenthez, legalábbis mintha nem kölcsönben szerepelt volna Siófokon.

Dátum: 2013.12.09

Feladó: Barcika

Tárgy: Re:Re:Vólent

Közben megnéztem az Mlsz Adatbankban és az szerint valóban kölcsönadás szerepelt 2014.06.30-ig a Honvédból Siófokra. Gondolom most majd Kispesten kell edzésre jelentkeznie, de elég jónak mondható a kapcsolatunk a piros-feketékkel, legalábbis a közelmúltbeli játékosmozgásokat látva.

Dátum: 2013.12.04

Feladó: rajongo

Tárgy: Re:van itt pénz

Így igaz, nekünk soha sem fog adni ez a narancsos kormány közpénzt stadion rekonstrukcióra, építésre. Viszont, most olvasom a Kbsc honlapján a TAO-s pályázaton nyertünk egy komolyabb összeget, füves pályánk felújítására, mobil fedett lelátok építésére és világítás kiépítésére. Ez már jól hangzik, csak most jön a neheze. Ehhez kellene egy tőkével rendelkező tulajdonos aki a nagyon sok milliós önrészt hozzáadja valamint meg kell keresni azokat a vállalkozásokat akik a társasági adójukat nekünk adják, stb és már indulhat is a beruházás. Megsúgom a már elkészült új műfüves pályánkhoz is elég nehéz volt össze kalapozni az önrészt és találni cégeket akik felajánlják a társasági adójukat.

Dátum: 2013.12.04

Feladó: szupergo

Tárgy: Van itt pénz...

Illetve nem itt, hanem az országban. Most olvastam, hogy megint kap boldog-boldogtalan stadionépítésre. Pl. a Gyirmót 600, az évek óta döglődő Cegléd 400 milliót egy 3000 fős stadionra. De kap a Békéscsaba is 800-at, a csődben lévő, tulajdonos nélküli Vasas 1000 milliót. Összességében túl van már a milliárdon a Mezőkövesd is, hogy a többit ne is említsem.
Lehet, hogy én vagyok már teljesen hülye, de ezt egyszerűen nem értem. Minek pl. Ceglédnek 3000-es stadion. Ott is ugyanannyian járnak ki mint nálunk. Soha nem is lesz több néző 500-nál. Akkor? Kézenfekvő lenne választási fogásról beszélni, mert sok szurkoló van. De még több aki nem és legalább ugyanannyi szavazatot el visz ez az ész nélküli osztogatás. Vagy semmi pénz nem számít, csak a Vezérnek legyen meg a játéka?

Dátum: 2013.12.03

Feladó: rajongo

Tárgy: Távozók

Salvador távol Keleti kiruccanását már jómagam is hallottam, de nem vettem ténynek. Ezek szerint igaz. Remélem Casadot nem csábítja maga után a téli szünetben.Ne feledjük barcikára is Ő hozta egy éve. Az igaz, hogy David azóta becsajozott barcikán, de mivel a kislány 200 km-re dolgozik, nem biztos, hogy elég visszatartó erő lesz a visszatéréshez? Kiderül? Más, László tulaj nem nagyon járt az őszi meccseinkre ez tény. A tárkány és a kis debrecen ellen viszont volt. Ezek érdekelték. Távozási szándékáról már jómagam is sokat írtam. Nem tudom melyik lenne a jobb, a maradása vagy a távozása. Jelenleg nincs jobb. Távozása nagy űrt hagyna maga után, Befektető társ nélkül az önkormányzat sajnos nem tudja vállalni a feljutást magasabb osztályba adott esetben. Az önkormányzat nyáron is keresett befektetőt, de a Körösi féle Pueblán kívül senkit nem érdekelt a barcikai futball.Viszont azt is hallani, hogy lennének itt befektetők, ha más lenne a döntéshozó aki felel a sportért a városban. Nehéz dolgok ezek.

Dátum: 2013.12.03

Feladó: szupergo

Tárgy: távozók

A 3 távozó közül Salvadort és Kleibert sajnálom... A harmadikat egyáltalán nem, annak ellenére hogy kérdéses tudjuk-e majd pótolni.
Érdekes, hogy nálunk mindig vannak olyan többre hivatott játékosok, akiket érthetetlenül mellőznek, vagy elüldöznek. Főleg a színes bőrűeket Tudok mondani vagy ötöt, aki egyszerűen elmenekült innen. Vajon mi lehet a háttérben? A szurkolók ugyanis elfogadták őket, jól is játszottak, de valamiért mindig szökniük kellett.
Jellemző, hogy a KBSC oldalán a még meccs napján készült írásban is az szerepel: Kleiber maródi.
Várjuk a híreket, de csak a jókat!!!

Dátum: 2013.12.03

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: korrekció

Még annyit, hogy frissítettük "A CSAPAT" menüt olyaténképpen, hogy a már nem nálunk szereplő játékosokat töröltük, a többieket (egyelőre - kivéve: Kádas) viszont KBSC mezbe "öltöztettük", illetve bekerültek az eddig nem szereplők (Kész, Halász). Hajrá Barcika!

Tételek: 1 - 9 ból 9

Új hozzászólás hozzáadása