Flúgos futam (23. forduló)

2014.04.15 18:48

23 forduló után sem mondhatjuk el, hogy bármi is eldőlt volna, sok még a kérdés a bajnoki címet illetően, illetve a kiesők személye is képlékeny még (a már kiesett Eger kivételével). Fussunk végig rajta, milyen eredmények születtek a Mennyei 3. 23. fordulójában!

Eger – KBSC 0-3: Tengernyi helyzetünk közül 3-mat kihasználva magabiztosan gyűrtük magunk alá a hevesieket, nagyon ráfért már a csapatra egy sima, nagyarányú győzelem. Viccet félretéve, végre pihenhettek egyet a játékosok, reméljük, vettek egy nagy levegőt, és innentől fogva pontveszteség nélkül hozzuk le a további 7 meccset, mert – úgy tűnik – szükség lesz erre. Jó hír, hogy Krajnc Balázs, illetve Szabó Viktor is felépült, így bővül a mester merítési lehetősége, viszont kapus-fronton nem túl megnyugtató hírek érkeztek. Ádám a kezével bajlódik, és bár minden áron védeni akar a Böszi ellen, nyilvánvalóan ennek vannak objektív aspektusai is. Amennyiben nem tudja vállalni a játékot, valószínűleg Nótás kezdhet, mert Tarr Tibi továbbra sem bevethető. Ebben az esetben Tóth Andriska ülhet a padra helyettesként.

Létavértes – Tiszaújváros 2-1: Az onlajnok.com-ot követve úgy örültem Kokó góljának, mintha még mindig nálunk játszana, de nem sikerült a bravúr a vezetőedzőjétől „megfosztott” újvárosi legényeknek. Már a múlt héten is említettem, hogy Koleszár mester kifakadt a Putnok elleni vereségben tevékeny szerepet vállaló Ducsai sporttársra, így az MLSZ FB 3 heti pihenőt „javasolt” az edzőnek. Egyébként – legalábbis ha lehet „okosnak” lenni az élő eredménykövetés alapján, úgy érzem, ha 1-0-nál nem állnak be a vendégek őrizni az eredményt, meglepetést okozhattak volna. A Léta – egyelőre – tartja szenzációs formáját, és úgy érzem, már csak a Tárkányban bízhatunk. A dolog szépséghibája, hogy a jelenlegi lídernek legalább kétszer kellene botlania, de a puntoki „sporttársak” nem tudom, mennyire durálják neki magukat, hogy nekünk segíthessenek, ha pedig az utolsó forduló döntene esetleg, félek, a cigándiak (ilyen-olyan okból) nem fogják már erőltetni… Tavaszi formájukat elnézve azt hiszem, hiú ábránd lenne a Böszörmény vagy a Hatvan pontszerzésében bízni, talán még a Nyírbátor a legalkalmasabb rá, hogy szívességet tegyen nekünk. De ha Debrecenben nem tudunk nyerni, felesleges is tovább számolgatni.

Cigánd – DVSC-DEAC 3-3: Ur Laci két hibájából a vendégek már két góllal is vezettek, de ami ott a hajrában történt, az tényleg flúgosra sikerült. Ugyanis a 71. és a 88. perc között nem kevesebb, mint öt gól született, érdekesség egyébként, hogy a találkozó mind a 6 gólja olyan játékos nevéhez fűződik, aki télen érkezett új állomáshelyére. Kovács Ádám a vendégeknél – a múlt fordulóhoz hasonlóan – ismét duplázni tudott, a nagyobb meglepetést azonban a Nyíregyházáról érkezett Katona okozta három góljával, mindezt úgy, hogy a 66. percben még a padon ült (na jó, gondolom, melegített). A 26 éves támadó eddig sok sót nem evett meg a cigándiaknál, a rúgótechnikájával pedig nem lehet túl sok gond, lévén az értékesített 11-es után két szabadrúgásgóllal vette be a vendégek kapuját. A hazaiak nagy harcot fognak vívni a véghajrában a bronzéremért a DEAC-al, a Putnokkal és a Tárkánnyal, reméljük, kitart a lendületük egészen az utolsó találkozó utolsó percéig.

Putnok – Ebes 7-0: Ahogy az várható volt, a gömöriek lenyomták az Ebest, mint Orbit a sörszagot, soha nem látott gólszerzők, mint Zimányi, Szeleczki vagy Pistol, egyszóval: az Ebes végleg lehidalt. Az már nem kérdéses, hogy kiesnek, de a Veres már csak 6 pontra van tőlük, és ha azt vesszük, hogy ősz végén a különbség még 12 pont volt…

A HÉT KÉPE: A putnokiak 7-szer örülhettek. A két háttérben örvendő bácsit nem takartuk ki...remélem, nem lesz gond...

Hatvan – Veresegyház 1-2: Megéreztem… Habár a hatvaniak a 13. percben, amikor 11-eshez jutottak, és Franyó be is lőtte a labdát Kovács kapus hálójába, azt hihették, feltörlik a padlót a veresiekkel, nagyon nem így folytatódott az összecsapás. A vendégek ugyanis a bekapott góltól sokkos állapotba kerültek, és egyre-másra vezették az akciókat. A szünet előtt így fordítani is tudtak, de a tudósítások alapján a különbség akár nagyobb is lehetett volna a végére. A hatvaniak mélységesen mély gödörben vannak, és csupán annak köszönhetik 9. helyüket, hogy egyrészt ősszel igen jó formát mutattak, másrészt a mögöttük lévők sem serénykednek a pontgyűjtésben. A 25. fordulóban pedig nagyon jólesne egy kis segítség…

Nyírbátor – Jászapáti 2-0: A nyírségiek viszont egészen szenzációs tavaszt produkálnak, utoljára a 12. fordulóban szenvedtek vereséget, az akkori 11. helyről immáron a 7.-re rugaszkodtak előre. Igaz, ennél magasabbra aligha fognak törni (a komolyabb meccseik még csak most következnek), de akár ők is besegíthetnek még nekünk a 28. fordulóban. A Jászapáti nyilvánvalóan arra hajt a következő fordulókban, nehogy a három csoport legrosszabb 13.-ja legyen.

Hajdúböszörmény – Felsőtárkány 0-3: Ez is várható volt, hiszen a böszörményiek is elég gyenge tavaszt produkálnak, bízunk benne, hogy szombaton is a rendezetlen, enervált arcát mutatja vendégünk. Borbély Péter a helyszínen tekintette meg a találkozót, reméljük, sok hasznos információt gyűjtött, azt mindenesetre feljegyezhette, hogy – hozzánk hasonlóan – két játékos is besárgázta magát a következő fordulóra. A matyóktól kölcsönkapott Bogdány egymást követő 4 találkozóján a hetedik, illetve a nyolcadik gólját is megszerezte, kár, hogy nem volt rá pénzünk… A Tárkányban nagyon bízunk…

REAC – FTC II. 1-1: A kisfradit viszont Vincze Ricsi tekintette meg élőben, jó rájuk is felkészülni, lévén a 25. fordulóban a Lipcsei-gárda vizitál Barcikán. Fontos is lett volna a vendégeknek, hogy megszerezzék a 3 pontot, de csak a 88. percben tudtak gólt szerezni, amikor már a hazaiak előnyben voltak Olasz második, REAC-színekben megszerzett találatával. A zöldek ezúttal nem vetettek be senkit az első keretből, így maradt a két csapat közti 1 pontocska.

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

Felsőtárkány – KBSC 1-4 (gól: Süttő, Dávid, Győrfy, Takács): Erős a küzdelem a feljutásért (minden esélyünk meg is van, hogy kiharcoljuk), így az egyetlen elfogadható eredmény a győzelem volt a gyengécske Tárkány ellen. Nos, nem így kezdődött. A hazaiak a második percben megszerezték a vezetést, amit tartottak is egészen a 47. percig. Aztán viszont beindult a henger, és a végére megnyugtató lett a gólkülönbség is. A 81. percben pályára lépett az U17 „gólfelelőse” Takács is, 6 perc múlva pedig már meg is szerezte első gólját az U21-ben. Gratula, srácok!

  U17:

Felsőtárkány – KBSC 4-4 (gól: Márton 2, Kovács K., Csendom): Pedig de kellett volna az a győzelem. Fiaink már 3-1-re is vezettek, de a végén örülnünk kellett az egyenlítésnek is. A héten egyébként az U21 és az U17 is pihen az Eger kizárása okán.

U15-U14:

KBSC – Ebes elmaradt: Az ebesi fiatalok nem utaztak el egyik korosztályban sem, így várhatóan az MLSZ 3-0-ás gólkülönbséggel nekünk fogja ítélni a 3-3 pontot.

 

Alighanem két hentelésre is sor fog kerülni a 24. fordulóban, hiszen a Léta ebesi, illetve a Cigánd veresegyházi fellépése is nagy gólkülönbségű győzelmet ígér. Papíron a DEAC-nak sem jelenthet gondot a palotai brigád, ahogy nekünk sem a Böszi legyűrése, de tudjátok: ivás…medve…bőr… A másik három találkozó azonban kiegyenlített erők küzdelmét hozhatja. A Hatvannak nem hiszem, hogy a menekülő jászok ellen sikerül idegenben felállni a padlóról, a Tiszaúj viszont akár el is veheti a Nyírbátor tavaszi veretlenségét. A Tárkánynak nem csak azért szurkolunk, mert a Putnok az ellenfelük, hanem azért is, hogy előzzék be a gömörieket, hátha komolyabban veszik majd a Léta elleni meccset!

Pénteken összegyűjtünk minden adatot, amire szükségünk lesz a Böszörmény elleni meccshez.

 

A 24. fordulóban eltiltás miatt nem szerepelhetnek:

Nagy Tamás (Felsőtárkány) – 5 sárga lap

Hokk Ádám és Andorkó Sándor (Hajdúböszörmény) – 5-5 sárga lap

Juhász Bence (Hatvan) – 5 sárga lap

Molnár Gábor és Czető Márk (KBSC) – 5-5 sárga lap

Berdó Péter (Létavértes) – 5 sárga lap

Ambrusz Árpád és Lipcsei Márk (Nyírbátor) – 5-5 sárga lap

Füle Ákos (REAC) – 5 sárga lap

Kollár Zsolt (REAC) – piros lap

Kozma Dániel (Veresegyház) – 5 sárga lap.

Téma: Flúgos futam (23. forduló)

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása