Flúgos futam (4. forduló)

2014.09.08 11:19

Ebben a szezonban a létai bajnokcsapat „kedveskedett” a mezőnynek azzal, hogy a hátralévő fordulókban mindig lesz, aki pihenőnapot kap, nagy köszönet érte nekik. Visszalépésüknek köszönhetően a Hatvan csapata pihent rá a következő fordulóra, és csúsztak ezzel vissza a 6. helyre.

Egy újabb fordulón vagyunk túl, amelyben nem történt pontosztozkodás, ez már a harmadik ilyen, csupán a 2. fordulóban regisztrálhattunk két ikszet az eddigi 31 meccsből (a DEAC-Tiszaúj és a Hatvan-Tárkány egyaránt 2-2-es eldöntetlennel zárult). Nézzük bővebben, mi történt a Tercier negyedik fordulójának összecsapásain:

KBSC – Veresegyház 2-0: Egy kicsit talán erős voltam a meccs utáni elkeseredésemben, de nézzétek el nekem, nem értem, hogy miért nem csapunk oda izomból, amikor bátran megtehetnénk. Sokkal nagyobb gólarányú győzelemre számítottunk, mert ha a Gyöngyöst és a Verest nem tudjuk szétcsapni idehaza, akkor kiket is akarunk? A széljátékunk ezúttal irgalmatlanul zsenge volt, Dobos teljesítménye meg sem közelítette azt, amit Tárkányban láttunk tőle, középen erőlködtünk, aztán, amikor meg lehetett volna törni a lelkes Pest megyeieket, „megszabadultunk” támadóinktól, és tovább tömörítettük az amúgy is levegőtlen középpályát. Tudom, hogy lesz ez még jobb is, várom is, hogy mikor csattan az ostor valakin, de a REAC és a Hatvan sem Veres-kategória. Igaz, lehet, hogy azért látunk majd sokkal szebb és eredményesebb játékot, mert végre olyan alakulatok érkeznek majd, akik focizni is szeretnének, és nem ásnak vizesárkot a 16-osuk előterébe. Felkúsztunk a negyedik helyre, de mivel a Léta ellen már nem kell pályára lépnünk, a Hatvan elleni meccs előtt minden bizonnyal már alacsonyabb pozícióban leszünk. A veresieknek ennél sokkal több kellesz a bentmaradáshoz, ha elveszik a Léta ellen begyűjtött 3 pontjukat, kevesebb lőtt góljukkal már az utolsó helyen tanyáznak…

A HÉT KÉPE: Gyűrűben… Jellemző pillanatfelvétel a KBSC – Veresegyház meccsről

 

Kisvárda – Jászberény 7-1: Na, szóval így is lehet. A szabolcsiak jelentős sebet ejtettek a jászok testén, már a 6. percben megrezdült a vendégek hálója. A nagy különbségű győzelemhez azért minden bizonnyal kellett az is, hogy a berényiektől Bárkányi már a 23. percben a kiállítás sorsára jutott. Milovac még az első felesben megrúgta első gólját várdai színekben, igaz, Farkas a 40. percben még visszahozta a vendégek reményeit. A REAC-tól tavasszal igazolt támadó egyébként 4. meccsén az ötödik gólját szerezte. A feketelevest igazán a 66. perctől kezdték el kanalazni a jászberényiek, akkor 2 perc alatt kétszer mattolták őket a várdaiak, majd a már MTK-játékos (csak egy félszezonra vissza-kölcsönadott) Ramos beállításával a kiütés is biztossá vált, a támadó 20 perc alatt szerzett egy mesterhármast. A kisvárdai szurkolók panaszáradatára („kevés gólt szerez a csapat, nyögvenyelősek a győzelmek”) most a játékosok csattanós választ adtak, és felléptek az első pozícióba. A vendégeknek nyilvánvalóan ez csak egy kisiklás volt, szerintem ott lehetnek a végén a középmezőnyben.

Honvéd-MFA – Putnok 0-1: Az utolsó pillanatban Putnokra kölcsönadott Szemerével a soraiban vette fel a küzdelmet a gömöri gárda a piros-fekete akadémisták ellen, és bravúros győzelmet aratott. Ráadásul ismét Nyisa fejesével szerezték meg a vezetést a putnokiak, ami ki is tartott a mérkőzés végéig. Amire még felhívnám a figyelmet: a mérkőzés hajrájában Koszta Péter két támadót tolt a pályára Monyók és Kerényi személyében. Minden tiszteletem a putnokiaké, aligha vártuk (szerintem ők sem igazán), hogy az első négy meccsüket pontveszteség nélkül abszolválják. Csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően szorulnak le a második helyre, ha tartják jó formájukat, a hétvégén is lehet esélyük a győzelemre. Aki esetleg keresné a putnoki keretben, Krajnc Balázs az utolsó pillanatban a III. kerületbe igazolt.

Salgótarján – Tiszaújváros 2-3: Ahogy az újvárosiak is dicséretet érdemelnek első győzelmükért, mert habár a végén meleg volt a pite, azért megszerezték a helyzetükben nagyon fontos 3 pontot. Üveges kiszórása miatt már a 8. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, a megítélt 11-est aztán Kovács Bence annak rendje-módja szerint értékesítette is. Tóth Tamás révén a második félidő derekára már két gólra hízott a vendégek előnye, azonban a hazaiak csodás feltámadáson estek át, és Olasz és Csornij találatával egalizáltak. A mérkőzés slusszpoénja azonban még hátravolt, Kovács Bence az utolsó percben ismét betalált, így a jól küzdő hazaiak pont nélkül maradtak. A Tarjántól az eddig megszerzett 3 ponttól többet vártunk, és a hétvégén sem ők számítanak a derbi esélyeseinek.

Felsőtárkány – Hajdúböszörmény 5-3: Habár a vendégek már a 2. percben megszerezték a vezetést a sárkánybarlangban, és 2-1-re vezettek, a tavaszal Ebesről érkezett Nagy Tamás mesterhármasával a hazaiak jelentős előnyre tettek szert. Igaz, Fülöp kiállítása okán a hajdúságiak ekkor már látszámhátrányban voltak, ennek ellenére Jeremiás második góljával még feljöttek egy gólos különbségre. A pontot az „i”-re Vágó hajrában megszerzett találata tette fel, ezzel a hevesiek feljöttek az 5. helyre a tabellán, míg a böszörményiek 4 vereséggel nyitottak, így csak több lőtt góljuknak köszönhetően kerülik el az utolsó helyet.

DVSC-DEAC – Cigánd 0-1: A cigándiak először látogattak idegenbe ebben a bajnokságban, és tartani tudták a sorozatukat: negyedik találkozójukon is győzelmet arattak. A mérkőzés végeredménye már a 15. percre kialakult a rutinos Tempfli gólja révén, és habár mindkét csapat előtt adódott helyzet, de a kapuk érintetlenek maradtak. A Loki nem lehet túl büszke az eddig megszerzett egyetlen pontjára, a cigándiak viszont akár folytathatják is remek sorozatukat a hétvégén.

Nyírbátor – Gyöngyös 4-1: Várható volt, hogy a masszív nyírségiek kitömik az újoncot, és már a második minutumban meg is szerezték a vezetést Nagy Dávid révén. A második félidőben is csupán két perc kellett ahhoz, hogy rezdüljön a gyöngyösi háló, és hiába jöttek közelebb a vendégek a 60. percben, két perc elég volt ahhoz, hogy a különbség háromgólos legyen.

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

KBSC – DVSC-U19 6-4 (gól: Kontor 2, Ternyik 3, Elek): Az átigazolási szezon hajrájában Putnokról érkező Kontor két góljával egyenlítettünk, merthogy a 26. percre már két góllal „égtünk” a debreceni fiatalok ellen (egyébként Kontor Sanyi még nincs 18 éves, az előző idényben az U17-ben 26 meccsen 27 gólt termelt). Habár kis időre még átengedtük a vezetést, Ternyik mesterhármasával elhúztunk (4 meccs – 6 gól a fiatal támadó mérlege), és meg is szereztük a győzelmet.

U17:

KBSC – DVSC-U16 7-2 (gól: Csabai, Tóth G., Kovács Á., Bicskey, Jónyer, Márton, Nagy (öngól): A 17 éven aluliak viszont nagyon simán behúzták a cívis fiatalokkal szembeni meccset, már 7-0-ra is vezettünk, és csak a hajrában tudott szépíteni a vendégcsapat.

U15:

KBSC – Mezőkövesd 1-4 (gól: Ignácz).

U14:

KBSC – Mezőkövesd 0-14

 Mondanám, hogy végre a legkisebbek is elkezdték a bajnokságot (3 meccsünk is halasztásra került), de az eredményeket látva, inkább nem mondom. Bízunk benne, hogy lesz ez még sokkal jobb is.

 

Nagyjából kiegyenlített erők küzdelmeire van kilátás az ötödik fordulóban. A Tárkány a kapaszkodó Nyírbátort fogadja, ikszes meccsnek tűnik, ahogy a Jászberény-Hatvan is. A Putnok és a Cigánd akár folytathatja is sorozatát, előbbi a Tarján, utóbbi a kishonvéd ellen, az újvárosiak első győzelmükön felbátorodva, hátha elkapják a Várdát. A Veres-Böszörmény és a Gyöngyös-DEAC meccseken olyan csapatok csapnak össze, akik minden bizonnyal többet vártak az új idénytől, mint amit eddig bemutattak, így hát fogcsikorgató küzdelemre van kilátás. Hétvégén – ugye - mi leszünk szabadnaposak, de ne feledjük, hogy szerdán a REAC-ot fogadjuk a Magyar Kupában.

Csoporttársaink egy része is érdekelt még a kupaküzdelmekben, a következő összecsapásokra kerül sor:

Felsőtárkány – Budapesti Honvéd

Tiszaújváros – Mezőkövesd

Putnok – Győr

Kisvárda – Cegléd

Sárosd – Salgótarján.

 

Téma: Flúgos futam (4. forduló)

Dátum: 2014.09.09

Feladó: 1szülő

Tárgy: utánpótlás

Mondja már+ valami okos ember, hogy a vezetőség nagy Sajóvölgyés összeborulkozása miért nem hoz játékosokat az utánpótlásba????? Tudniilik pl. az U14(vagyis 13) létszámhiány miatt csere nélkül állt ki a 4. (1.) fordulóban (változás nem is igen várható). Vagy ez minden évben így lesz valamelyik korosztályban?

Amúgy MINDEN TISZTELET az U13 csapat tagjainak és az edzőnek, hogy ebben az évben az U14-es bajnokságban vitézkednek!!! Sok sikert!

Dátum: 2014.09.09

Feladó: 2szulo

Tárgy: Re:utánpótlás

Hulyenek neznek mindenkit...nincsen gazdaja az utanpotlasnak..politikai fogas volt az egesz!Ha volna lehetoseg megszuntetnek az utanpotlast barcikan,csak kolonc ugy nez ki, a fent nevezett Kontor se a Putnoktol erkezett!

Dátum: 2014.09.10

Feladó: petya

Tárgy: Re:Re:utánpótlás

Sajnos valóban beetetések mennek az utánpótlásban.Legjobb példa erre az U21-eseknél a tavalyi Jó csapat szétverése.Idén simán bajnok esélyes lehetett volna és milyen érdekes hogy a rivális csapathoz átkerült jó pár meghatározó játékos akiket állítólag az NB3-as putnokhoz igazoltak le csak mégis az ottani U21-ben játszanak.Talán nem lett volna jobb itt tartani őket és netalán feljuthattak volna az első osztályba?Mondanom sem kell egyből vonzó lett volna KBSC mezben pályára lépni az első osztályban.Most van egy nagyon erősödő U17-es csapat,21 majd kiderül mire lesz képes,U15-U14 emberhiányban szenvedés ráadásul kisebbek is egy évvel az adott korosztálytól.

Tételek: 1 - 3 ból 3

Új hozzászólás hozzáadása