Flúgos futam (5. forduló)

2013.09.17 18:19

Túl vagyunk az ötödik fordulón is, amelyben megszakadt, aminek meg kellett szakadnia, egyesek hozták a „kötelezőt”, mások még mindig keresik a csapatukat. Nézzük részletesen:

Hatvan – KBSC 2-1: Őszintén szólva legalább az egy pontocskában bíztunk a hatvani derbi előtt, de hogy ez nem jött össze, annak több összetevője is van. Az okokat majd inkább a pénteki beharangozóban taglaljuk, legyen elég itt annyi, hogy nem túl jó ómen, hogy megint belealudtunk a kezdésbe, és ezt a szárnyakat kapott hatvani futballisták két viszonylag gyors góllal „hálálták meg”. Pedig az eddig szuperigazolásnak tűnő gólvágó Horváth végig a padon üldögélt és ezúttal Simon lába sem sült el, mégis sikerült kikapnunk, Molnár Gabi nagy gólja már csak szépségtapasz volt. Bemutatkozott csereként Kész Tibi, aki 19 éves támadó, és legutóbb a Kozármislenyben futballozott. Illetve leginkább a csapat U19-es csapatában, hiszen csupán egyszer lépett pályára csereként a „nagy” csapatban. 17 U19-es fellépésén viszont 24 gólt szerzett, ami nem rossz ajánlólevél, aki látta a Bükkábrány elleni egyetlen hazai felkészülésinket, az már kiszúrhatta a második félidei csapatunkban, kimondottan ügyes, technikás labdarúgónak tűnt. Talán enyhít valamit a csatárínségen! Az utolsó két meccsen elért egyetlen pont nem túl daliás, ennek lassan a fele sem tréfa! A Hatvan viszont élre állt!

Nyírbátor – Ferencváros II. 4-0: A nyírségiek kezdik felvenni a fonalat, pedig Lipcsei még a tavasszal a Szolnokban remeklő Busait is csatasorba állította, de ez is hatástalan volt. A másik oldalon viszont két cserejátékos is feliratkozott a góllövők közé, ezért mindenképpen megérdemel egy dicséretet Márton István vezetőedző.

Putnok – Veresegyház 4-1: Hajaj, nagy az öröm Putnokon: a csapat négy gólt hintett a hatalmas kvalitásokkal rendelkező Veresegyháznak, annyi is lett rögtön egy szarvasnak, városunk méltán szeretve tisztelt képviselője – „Negrutz Ágoston Elnök Úr” – vadat vágott. Hiába, no, így mulat ma egy magyar úr (bocsánat: Úr). Horváth Bence két góllal lendítette meg a gömöriek szekerét, majd Kovács Roland és Ukrainets is eredményes volt. Ezzel Narancslapujtő már feljött a 11. helyre, amit a Vörös Újság  a putnoki honlap már így kommentál: „Csapatunk végre az igazi arcát mutatta…”. Hogy honnan tudják, hogy ez az igazi arcuk, halvány fogalmam sincsen. Először nyertek egy szánalmas gólocskával a totál lúzer, nullpontos Eger ellen, aztán három zakó. Ja, meg egy kupazakó is. Hogy ez lenne az igazi arcuk? Lehet, majd kiderül… Holnap mindenesetre a Diósgyőrrel meccsel a Putnok felkészülési meccs keretében.

Cigánd – Eger 3-2: A Cigánd végre lejátszhatta az első hazai meccsét, a pályaavatóra nem is sorsolhattak volna nekik kellemesebb ellenfelet, mint az Eger, akik pont nélkül érkeztek Cigándra, és úgy is távoztak. Mivel a meccs előtt még az is felmerült, hogy egyáltalán az egriek elutaznak-e Cigándra, már az is siker, hogy odaértek, de nagyon nem stimmel az Eger szereplése. Lehet, hogy nemsokára meglesz az első visszalépő, nincs pénz, keresik a felelősöket a rossz gazdálkodásért, szóval Hevesben nem minden móka és kacagás. 5 játékos azért még így is üldögélt a padon, és feltámadni is látszottak 0-3 után, de végül meg kellett elégedniük az újabb vereséggel. A cigándiak – akik hétvégén hozzánk látogatnak – egy félidő alatt lőttek hármat, itt hívom fel játékosaink figyelmét, hogy amikor a bíró bácsi a sípját a szájába veszi, és tüdejéből nyert meleg fuvallatával hangot csikar ki abból, akkor már kezdődik a meccs. Nem a 30. percben, nem a második félidőben, hanem a sípszóra. OK? A cigándiak egyébként holnap a Tiszakanyár ellen készülnek fel a szombati bajnokira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdemes vetni egy pillantást az új cigándi stadionra!

 

Hajdúböszörmény – REAC 3-2: Nem biztos, hogy csak a szerencsének köszönheti a Böszi, hogy ott van az élbolyban. A Bogdanovic-Milovac csatársor ismét eredményes volt, így már két fával mentek a rákospalotaiak előtt, de Vasas kiállítása után (a megítélt büntetőt védte a hazai kapus) a vendégek ügyesen használták ki emberelőnyüket, és egalizáltak. A böszörményiek erejét mutatja, hogy ennek ellenére a 83. minutumban behúzták a meccset, Sigér gólja után valószínűleg úgy robbant fel a hajdúsági stadion, mint a miénk a Putnok elleni győztes gól után. A REAC hiába áll jó nevű játékosokból, meglehetősen rapszodikusan szerepel, 14. helyük valószínűleg nem az, amit nyáron elképzeltek.

Felsőtárkány – Jászapáti 3-2: A Montvai-Kotula gólpárbaj 2-2-re végződött volna, ha Laurinyecz nem dönti el a meccset. Mindkét csapatnál befigyelt 1-1 piros lap is, a hazaiaktól Balogh, a vendégektől Benkó élvezhette társainál előbb a zuhany forró vizét. A Tárkány szerintem jobb a 8. helynél, a Jászapáti meg körülbelül a megérdemelt 14. helyen várja a következő fordulót.

Ebes – Tiszaújváros 2-1: A Tiszaúj hozta a „szokásos” 2-1-es meccsét, de ezúttal fordított előjellel. Jó kis meccs lehetett ez vasárnap az ebesi katlanban, hiszen a 86. percig vezetett a vendégcsapat Dávid Zoli menetrendszerű (71.percben esett) góljával, innen nyerte meg az ebesi gárda a meccset – nem mindennapi körülmények között. Történt, hogy az ebesi csapatból Bakonszegi a 83. percben kiszórásra került, ennek ellenére ők kaptak büntetőt a 86. percben, amit Jeremiás értékesített is. Nem állt itt még meg a meccs, hiszen a 90. játékpercben Hamar kapus tizenhatoson belüli szabálytalansága után Bereczki spori neki is felmutatta a piros kártyát, ami egyértelműen büntetővel párosult. Nos, mivel a vendégek már kihasználták mind a három cseréjüket, Lippai Gergő próbálta meg védeni Jeremiás második büntetőjét, de mivel ez nem jött össze, az újvárosiak lógó orral távozhattak Ebesről. A hazaiak pontszámban utolérték múlt heti ellenfelüket.

Létavértes – DVSC-DEAC 5-1: Most komolyan: mit lehet írni egy ilyen meccsről? Nevetséges, hogy egyáltalán Léta-DEAC és Videoton-Felcsút mérkőzésekre sor kerülhet bármelyik bajnokságban is. Két teljes embert le is ültettek a vendégek a padra, de mivel Gyarmati edzőnek tetszett tanítványai játéka, így nem akarta megbontani a vendégcsapat kezdőjét. Vicc…

Hétvégén nekirugaszkodunk a hatodik meccsnapnak is, érdekesség, hogy vasárnapra ezúttal három mérkőzés marad. A mi meccsünkön kívül minket különösen a Tiszaújváros – Tárkány és az Ebes – Böszörmény derbi érdekel, meglátjuk, kinél tart ki a viszonylag jó forma. A Puntok Jászapátiban mutathatja meg, hogy melyik is az igazi arca, az Eger viszont akár meg is szerezheti első pontját/pontjait odahaza a REAC ellen (már ha pályára lépnek). A Fradi sima veresége - úgy érzem – nem annyira volt benne a pakliban a múlt héten, most a Hatvant fogadják, és reméljük, győznek is, mert nem lenne jó, ha a Hatvan meglógna. A Létának nem hiszem, hogy túl nagy problémát okozna a Veresegyház idegenbeli legyőzése, de legyen másképp, mi nem bánnánk. A kisloki meg most már tényleg odatehetné magát, mert a nyírbátoriakkal kezd elszaladni a ló. Nekünk kutyakötelességünk itthon legyűrni a Cigándot, mindegy hogy, bárhogy.

Mivel úgy érezzük, érdemtelenül keveset foglalkozunk az utánpótláscsapatainkkal, ezentúl mindig a heti összefoglaló cikkekben emlékezünk meg a fiatalok eredményeiről. Mivel most indítjuk ezt a kezdeményezést, így kezdjük az elején, hogyan is indultunk neki a szezonnak utánpótlás-szinten.

A közös nevező az U21, az U17, az U15 és az U14-es csapataink között, hogy az első és a második fordulóban egyikük sem lépett pályára, minden gárdánk halasztotta az első két megméretést. A továbbiakban:

U21:

3. forduló: Putnok – KBSC 2-2 (gól: Süttő, Dudu) (Érdemes megemlíteni pár „tőzsgyökeres putnoki” fiatal nevét: Dos Reis Neto Joao Victor, Marius Matei, Malinovski Dackson, Almeida Name De Morais Lucas…)

4. forduló: KBSC –Balmazújváros 8-1 (gól: Dávid 5, Ternyik, Elek, Posta öngól)

5. forduló: DVSC U19 – KBSC 1-8 (gól: Ternyik, Süttő 2, Dávid 2, Horváth, Dudu, Kádas).

U17:

3. forduló: Sajóvölgye – KBSC 8-1 (gól: Újfalusi) (mindössze 3 cserejátékosunk volt, míg a putnokiak 7-et cseréltek)

4. forduló: KBSC – Balmazújváros 1-1 (gól: Újfalusi) (2 fiatalt tudtunk a padra ültetni)

5. forduló: DVSC U16 – KBSC 5-1 (gól: Takács) (éppen megvoltunk 11-en!).

U15:

3. forduló: KBSC – Hajdúszoboszló 2-9 (gól: Bukó, Tóth) (10 emberrel tudtunk kiállni!)

4. forduló: Balmazújváros – KBSC 19-1 (gól: Erdei) (2 játékosunk ült a padon)

5. forduló: KBSC – DVSC 1-12 (gól: Rostás) (cserejátékos nélkül játszottunk!)

U14:

3. forduló: KBSC – Hajdúszoboszló 1-2 (gól: Salétli) (cserejátékos nem ült a padon!)

4. forduló: Balmazújváros – KBSC 1-11 (gól: Horváth 7!!!, Szikora, Dósa, Munkácsi, Kréti) (2 cserejátékosunk volt)

5. forduló: KBSC-DVSC 1-7 (gól: Haraszti) (egyetlen játékost tudtunk a padra ültetni).

A holnapi nap 16 órai kezdettel U21-es csapatunk a második fordulóból halasztott, Bozsik Akadémia Nyír U-19 elleni meccset pótolja, majd vasárnap 11 órakor a Tiszaújvárost fogadja.

Az U17 holnap 14 órás kezdéssel az ugyancsak a második fordulóban elmaradt Bozsik Akadémia Nyír U-16 elleni meccset játsza le, vasárnap 13 órától pedig a Tiszaúj korosztályos csapata lesz az ellenfél.

Az U15 és az U14 is Tarpán lép pályára szombaton, előbbi déli kezdéssel, utóbbi 10 órától próbálkozik meg a felzárkózással.

Természetesen tisztában vagyunk az utánpótlásunkat övező gondokkal, és azzal is, hogy a fiatalok lelkivilágának nem tesz túlságosan jót, ha sokkal rosszabb feltételek mellett versenyezhetnek, mint más településbeli kortársaik, mégis bízunk benne, hogy előbb-utóbb megoldás születik a gondokra, és nem megy el fiatal labdarúgóink kedve a labdarúgástól. Továbbra is arra kérünk minden barcikai sportbarátot, hogy ismeretségi körében propagálja a lehetőséget, hogy a fiatalok kék-sárga színekben küzdhetnek bajnoki pontokért!

Pénteken beharangozó, szombat reggel interjúk, reméljük, vasárnap reggel már a három pont birtokában ébredünk.

Hajrá Barcika!

Téma: Flúgos futam (5. forduló)

Dátum: 2013.09.18

Feladó: szupergo

Tárgy: "stadion"

Ez a cigándi "fapados lelátó" is úgy néz ki a miénkhez hasonlítva mint a Wembley. Szégyen...

Dátum: 2013.09.17

Feladó: tamas

Tárgy: meccs osszefoglalo

A hatvani meccs rovid videos-osszefoglaloja a www.hatvanonline.hu oldalon. Sport rovat, ismet gyozott az Fc Hatvan cim alatt.

Tételek: 1 - 2 ból 2

Új hozzászólás hozzáadása