Flúgos futam (6. forduló)

2013.09.22 19:02

A hatodik forduló is befejeződött, már nem okoz nagy meglepetést, hogy születtek kaotikus eredmények, aminek köszönhetően olyan sűrű a mezőny, mint a Heinz ketchup.

KBSC – Cigánd 2-1: A gondviselés ezúttal is velünk volt, de azt ne vitassuk el, hogy tettünk is érte a második félidőben. Ha játékban nem is hoztuk, amit vártunk, de a szívek ott voltak a pályán, és a tavalyi lélektelen produkció után már ez is komoly felüdülés. Molnár Gabika hovatovább gólkirály-jelöltté avanzsál, hat meccsen elért 5 gólja megsüvegelendő. A másik oldal csatárai (Roszel, Monyók) inkább a vehemenciájukkal hívták fel magukra a figyelmet, a kapunkra nem sok veszélyt jelentettek.

Eger – REAC 3-0: Az első nagy meglepetés: a rákospalotaiak (akikhez legközelebb látogatunk) folytatták idegenbeli pocsék szériájukat, és elfoglalták az egyik kieső pozíciót. Ráadásul a REAC otthonától távol még nem kapott 3 gólnál kevesebbet (Léta 1-6, Hatvan 0-3, Böszörmény 2-3, Eger 0-3), kár, hogy nem itthon fogadjuk őket. Egerben a meccs napján jelentette be távozását Vojtekovszki Csaba vezetőedző, a padról Tóth Dénes technikai vezető adta a tanácsokat. Az Egerre ráfért már a győzelem az eddigi öt vereség után, de azt azért nem gondoltuk volna, hogy ilyen simán fog menni. A hevesiek egyébként a második félidőben indították be a gólgépet, szünetben még 0-0-át mutatott az eredményjelző. Érdekesség, hogy az Eger kispadján 4, a REAC-én viszont mindössze 3 cserejátékos ült, lehet, hogy a palotaiak megvásárolták a kisloki korlátozott befogadóképességű kisbuszát…

Jászapáti – Putnok 0-2: Habár a Putnok román edzője egy hétközi tippelés alkalmával 1-1-es döntetlent várt csapatától (ilyet se’ nagyon hallottam még), a tudósítások szerint igencsak sima meccs volt. Igaz, a hazaiak már az első félidő derekán megfogyatkoztak, a megítélt büntetőt pedig Zabos értékesítette. A héten Putnokon három légiós is valagba lett billentve, Kelemen, Manisor és Puscas is távozott, a hivatalos indoklás szerint a kevés játéklehetőség miatt, ami meddő hülyeség, mivel mind a hárman sokszor kaptak szerelést a kezdőben. Inkább azt hallani, hogy rombolták a csapatmorált, remélem, nem Salváék csalták el őket a Poliszba!Tetszett a sokat emlegetett putnoki honlapon, hogy kérik a szurkolókat, hogy ne románozzanak, mert már 4 (igaz, elsőosztályú) másik csapatot is megbüntettek ezért. Azt felejtik el hozzátenni, hogy a szurkolók a narancsoknál a saját csapat játékosait szidják. Még egy pár győzelem, és lassan nem marad szarvas a Putnok környéki erdőkben…

Tiszaújváros – Felsőtárkány 0-3: A Tiszaúj megkezdte azt, amit vártunk tőlük: a szenzációs, négy győzelmes kezdés után ez már a második zakó gyors egymásutánban. Habár hazai oldalon természetesen a bíróban látják a vereség elsődleges okát, azért a szurkolói hozzászólásokból kiderül, hogy igencsak gyenge napot fogott ki a Tiszaújváros. A Tárkány közvetlenül előttünk van most a tabellán (csak jobb gólkülönbségével előz meg), de – annak ellenére, hogy otthon fognak játszani – a következő fordulóban nekik ránézésre komolyabb ellenfelük lesz.

FTC II. – Hatvan 0-0: Habár a hatvani Hibót a 65. percben kiszórta a spori, a halványzöldek nem tudtak élni az emberelőnnyel. Ilyen eredményekre gondolunk, amikor szorítunk a tartalékcsapatokért (bár nyilván jobb lett volna, ha megfirkálják a Hatvant), minden elvett pont a mi malmunkra hajthatja a vizet. Persze, ehhez az is kell, hogy mi „kivégezzük” a két outsidert. A Hatvant két pontra megközelítettük!

 DVSC-DEAC – Nyírbátor 4-0: A kisvonat otthon hibátlan, az Ebes és a Putnok után a nyírségiek sem jelentettek komolyabb kihívást a hajdúságiaknak. A Loki ezúttal Rezessel a soraiban állt ki, és ha már a pályán volt, ki is vette a részét a gólszüretből, Molnár T. kétszer volt eredményes, a negyedik gólt Ludánszki szerezte.

Ebes – Hajdúböszörmény 1-1: Nekünk talán ez a legjobb eredmény, ami a meccsen születhetett, nem lett volna jó, ha az Ebes meglóg a többiektől. A gólváltásra a meccs utolsó harmadáig kellett várni, egy gól az egyik kapuba, egy a másikba, kézfogás, zuhany. Ez az iksz arra volt jó, hogy iszonyatosan sűrűvé tegye a tabella elejét, az első és a 8. (ez pont mi vagyunk) között mindössze 2 pont van. Azon lehet vitatkozni, hogy ezt kiegyensúlyozott mezőnynek nevezzük-e, vagy cinikusan letudjuk annyival, hogy egyformán gyengék a csapatok, és kiegyensúlyozatlan teljesítményt mutatnak.

Veresegyház – Létavértes 2-3: A hazaiak a 72. percben még vezettek 2-1-re, de aztán Sós Bence duplájával csak behúzta a meccset a jóval nagyobb játékerőt képviselő Léta. Érdekesség, hogy az első hatban négy hajdúsági gárda tanyázik.

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

KBSC – Bozsik Akadémia Nyír U-19 1-1 (gól: Kész T.)

6. forduló:

KBSC – Tiszaújváros 5-0 (gól: Győrfi, Dávid 4)

U17:

A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

KBSC – Bozsik Akadémia Nyír U-16 2-0 (gól: Takács, Csattos). Mindössze egy cserejátékosunk volt.

6. forduló:

KBSC – Tiszaújváros 6-3 (gól: Gajdos, Kerekes, Csendom, Szepesi, Márton, Takács) Érdekesség, hogy a vendégek a szünetben még 3-1-re vezettek. Szép volt srácok!

U15, U14: Ahogy azt korábban jeleztük, a két korosztály Tarpára látogatott (volna), az MLSZ hivatalos jegyzőkönyvében mindkét meccs pirossal van kiemelve, ez számomra annyit jelent, hogy nem álltunk ki a meccsekre. Akkor viszont gondolom, el sem utaztunk. Visszatérünk a témára, ha lesz információnk.

 

A jövő héten is lesz forduló természetesen, általában olyanok a párosítások, hogy az sem lenne meglepő, ha nem sok minden változna elől. Mi nyilván győzni megyünk Rákospalotára, ebben a szituációban még az egy pont is kevés. Nem hiszem, hogy gondoltuk volna, hogy ha csupán a helyezéseket vesszük, akkor a forduló rangadóját Hatvanban rendezik, talán a Loki visz csereembert is. A Nyírbátor a mindössze egy pontos Veresegyházt fogadja, esetleges győzelmükkel megszilárdíthatják a helyüket a középmezőnyben. A Létának nem hiszem, hogy a Jászapáti nagy gondot okozna otthon, gondolom, a Böszi is képes az Eger legyűrésére (már ha lesz meccs). A Cigánd a kisfradival csókolózik össze, nem mondhatnám, hogy megőrülök az izgalomtól, viszont a Putnok – Tiszaúj és a Tárkány – Ebes összecsapások tartogathatnak meglepetéseket. Hál’ istennek az összes meccset lenyomják szombaton, ráadásul mi már tudni fogunk minden eredményt, amikor útjára indul a labda Palotán, hiszen a mi 18 órás kezdésünkkel szemben az összes többi meccs 16 órától kerül megrendezésre.

Ne feledjük azonban, hogy kedden jönnek a matyók, igazi kupaderbi várható, természetesen harangozunk majd egyet befelé.

Téma: Flúgos futam (6. forduló)

Dátum: 2013.09.23

Feladó: stefy88

Tárgy: narancsvidék

Sajnálattal olvasom mindig, hogy a vörösök sosem magukkal mind inkább velünk putnokiakkal foglalkoznak...

Dátum: 2013.09.23

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:narancsvidék

Stefy88! Ha figyelmesen olvastál, a másik 15 csapatról is szó volt. Magunkkal meg elég sokat foglalkozunk, hidd el!

Dátum: 2013.09.23

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:narancsvidék

Ha nem tetszik, ne olvasd! Eredj rezsicsökkentő-fórumra!

Dátum: 2013.09.23

Feladó: stefy88

Tárgy: Re:Re:narancsvidék

fáj a komcsiknak, ha nem a bankokat támogató kormány van....

Dátum: 2013.09.23

Feladó: Gedó

Tárgy: Re:Re:Re:narancsvidék

Hogy a komcsiknak mi fáj azt,nem tudom .de nekem az, hogy nálatok Orbánista műfoci van! Az egész Putnoki foci óvodástól,felnőttig Barcikaiakkal van tele.Kellenek a komcsik Parasztfalván?

Dátum: 2013.09.23

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: RE: utánpótlás

Petya! Köszi az infókat, ha megengeded, kijavítalak kicsit. Amennyiben ez a meccs is csupán halasztásra került, akkor nincs semmi gond, ilyet lehet, de ehhez mind a két sportszervezet beleegyezése szükséges. Ettől halasztás. Ha legalább 7 emberrel ki tudunk állni, és a meccs közben sem csökken 7 fő alá a csapattagok száma, a mérkőzés érvényes. Tehát eddig nem követtünk el fegyelmi vétséget (már amennyiben a tarpaiak is beleegyeztek a halasztásba). Ha nem, első alkalommal írásbeli figyelmeztetés, második alkalommal 3 pont mínusz a hibázó csapattól, harmadikra ugyanez a felnőttektől, negyedik eset után viszont minden gárda kizárása.

Dátum: 2013.09.22

Feladó: petya

Tárgy: Utánpótlás

Az U14-U15 nem utazott el mert egyik sem tudott volna kiállni 10+1 fővel. Az influenza járvány közbeszólt és így ha minden igaz halasztották a meccseket.Bocs hogy már megint negatívumokat írok de annyira nem törődömség jellemzi a vezetést hogy az már felháborító.Sok gyereknek még most sincs meg vagy a sportorvosija vagy a szerződése,igazolása.Vkik már hetek óta járnak és mégsem sikerült elintézni a papírokat és mikor eljön a hétvége 10-11 gyereknek kell kiállni és szaladgálni 80 percig a labda és nagy zakó után.Én nem értek hozzá de biztos k.va nehéz lehet elintézni ezeket a dokumentumokat /kb 5 perc/.

Dátum: 2013.09.22

Feladó: szupergo

Tárgy: Utánpótlás

Azért mikor van pontlevonás, ha az utánpótlás nem áll ki? Vigyázni kellene! Nincs egy tucatnyi ráérő nyolcadikos a környéken, akit a hátvégeken elvinnénk kirándulni?

Dátum: 2013.09.22

Feladó: petya

Tárgy: Re:Utánpótlás

Ha minden igaz a 4. meccs után jár pont levonás de már korábban jelent meg cikk ebben a témában.Az 1. fordulóban már történt halasztás mind az U14 mind az U15 esetében bár ezt lehet nem mi kértük hanem az akkori ellenfél /Borsod Volán/.A 2. fordulóban az U15 csak 10 emberrel tudott kiállni.A 6. fordulóban /tegnap/ pedig halasztást kértünk (?).Nemtom mit hogy számolnak el de szerintem már több ilyen nem fordulhat elő mert az már lehet a nagy csapat sínyli meg.

Tételek: 1 - 9 ból 9

Új hozzászólás hozzáadása