Flúgos futam (7. forduló)

2013.10.01 12:37

A 7. forduló sem csupán papírforma-eredményeket hozott – ahogy azt már megszokhattuk –, a flúgos futam tehát folytatódik. Mivel azonban a bajnokságnak lassan a negyedén túlvagyunk, nagyjából érdemes lesz mostanság már a táblázatot is figyelni, kik azok, akik ténylegesen komoly ellenfeleink lesznek a feljutásért vívott harcban, és kik azok, akik csupán felvillanásokra képesek. Egy-egy meglepetés-eredmény persze még mindig jelentősen átrajzolhatja a tabellát, de lassan elérünk a bajnokságnak egy olyan periódusába, amikor már minden megszerzett (és elvesztett) pontnak nagyobb jelentősége van. Most kell élesíteni a formát, most kell „bejelentkezni” a végjátékra!

REAC – KBSC 1-2: Mátyus Jani kissé felforgatott csapatot küldött pályára, magyarázat lehet erre a kényszer (sok sérült van a palotaiak keretében), de nyilván az eddigi eredménytelenség is, hiszen a hazai 4 ponton kívül idegenbe csak turistáskodni járt a rákospalotai csapat. Kicsit tartottunk is attól, hogy az eredménykényszer eredménnyel is párosul vendéglátónknál, de hál’ istennek fiaink is ugyanolyan komolyan vették a meccset, és a kétgólos előny kiharcolása után csak sikerült legalább az egy differenciát megtartani. Nyilván van tanulsága is a meccsnek (sokadszorra derül ki: nem szabad kiengedni!), okulni kell a hibákból! Információink szerint a játékosok a mérkőzés megnyerését egy kondér kelkáposzta főzelék elfogyasztásával ünnepelték, névnapról, születésnapról nincs tudomásunk.

Felsőtárkány – Ebes 1-0: Talán furcsa lehet ezt így olvasni, de a forduló egyik rangadóját rendezték meg Tárkányban, ahol a 7. találkozott a másodikkal. A hazaiak lassan kezdenek csapat-formát önteni, a formán kívül futballozó Montvai elfoglalhatta a helyét a kispadon, „játsszanak, akiknek van is kedvük” – címszóval. Nos, ha nincs a vendégkiállítás az 50. percben, lehet, nem is nyerik meg a hazaiak a találkozót, hiszen a tudósítások szerint az Ebes még emberhátrányban is jó néhány helyzetet pocsékolt el, de a lényeg a lényeg. A vendégek nyilván most még „sporiznak” egy kicsit, aztán a következő meccsre majd lenyugszanak. A Tárkány ezzel feljött a 3. helyre, csupán egyetlen gólocskával előznek meg minket.

Létavértes – Jászapáti 4-1: Sokáig bíztunk benne, hogy a Jászapáti megtréfálja egyik legnagyobb vetélytársunkat, de a végére kijött a tudáskülönbség a két csapat között. A félidőben még a vendégek vezettek az örökifjú Kotula góljával, és még a 80. perc kezdetén is csak 1-1 volt az állás, de a huszáros létai rohamok a hajrában 3 gólt eredményeztek, így a hajdúságiak behúzták a „kötelezőt”, ráadásul még gólarányt is javítottak. Csak a tények kedvéért: 9 gól van köztünk… Ha így megy, ne vágyjunk arra, hogy a gólarány döntsön a végén! A Loki honlapján nagy az öröm, hogy a két csapatuk van az első két helyen, minden esélyünk megvan rá, hogy hétvégére ez változzon!

Hatvan – DVSC-DEAC 1-4: Ha már a DVSC II. nyert 4-1 arányban, a DVSC III. sem akart lemaradni: ugyanilyen arányban múlták felül a kicsit kifulladni látszó hatvaniakat. Már a múlt heti, ferencvárosi iksz is kétkedésre adott okot, hogy a házigazdák mennyi ideig tudják tartani első helyüket a tabellán, de ez a meccs most világosan megmutatta, hogy „Tiszaúj-szintű” tiszavirág életű lehet a „hatvani csoda”. A sérüléséből lassan felépülő Rezes ismét a tarcsiban találta magát, két góljával jócskán kivette a részét a debreceni sikerből. A Hatvan edzőjének nyilatkozatát emelném még ki, szerinte „rossz ütemben kaptuk a gólokat”. Megmondom őszintén, ilyet még nem nagyon hallottam. De lehet, hogy a motor 4 ütemére gondolt: SZÍVÁS (már a 4. percben gólt kaptak) – sűrítés – terjeszkedés – kipufogás (ez volt az ő nyilatkozata).

Cigánd – Ferencváros II. 0-2: A Cigándot az előző hazain láttuk, mit mondjak, nem nagyon győztek meg. Most otthon vesztettek nagyon fontos pontokat a halványzöldek ellen, ezzel lebucskáztak a nem túl acélos 12. helyre. Úgy tűnik, Monyók sporttárs nem bírta elviselni a zöldek vezető gólját, mert rögtön a vendégek találata után kiszórta a vezetőbíró, a mérkőzés lefújása előtt Sipos Tamás kollégája is hasonló sorsra jutott. Aki ezek után hazafelé indult, az már nem látta a 93. percben Nagy Dominik gólját, amivel végképp megforgatta a kést a cigándi szívekben. Örüljünk ezeknek a tarcsi-győzelmeknek, még sokat érhetnek.

Hajdúböszörmény – Eger 2-2: Számunkra azért volt érdekes a meccs, mert a két következő ellenfelünk küzdött meg egymással, nos, nem tudtak dönteni a három pont sorsát illetően. Úgy tűnik, ha az Eger méregfogát ki akarjuk húzni, elég lesz a szerb-román kontingenst kikapcsolni a játékból, hiszen a hevesiek 9 góljából 6-ot külföldiek szereztek. Egyébként mintha kezdené összeszedni magát a tavaly még NB 1-es együttes, az első győzelem után megszerezték negyedik pontjukat is, ideje lesz valakinek észhez téríteni őket. A hazaiaknál a Bogdanovic-Milovac duó továbbra is termeli a gólokat.

A HÉT KÉPE: A kép tanúsága szerint Böszörményben már készülnek a télre, még szerencse, hogy a kapuk már nem fából vannak...

Nyírbátor – Veresegyház 2-0: Nagyon úgy néz ki, a Veresegyházba belerúg egyet, aki éppen arra jár, ezúttal az eddig meglehetősen harmatos teljesítményt nyújtó nyírségiek javítottak valamit eddigi teljesítményükön. Gondolom, a tárkányiak úgy verik a fejüket a falba, mint mi a Nyírbátor elleni meccs után, hiszen csak ők büszkélkedhetnek azzal, hogy nem tudták megverni a veresegyházi asszonykórussal felálló Pest megyeieket. A második félidőben érkező nyírbátori gólokra a vendégek csupán 7 sárga kártyával tudtak válaszolni, ezért még a harmadosztályban sem adnak pontot. A veresegyháziak mindössze 4 cserejátékost tudtak a padra ültetni, úgy tűnik, a debreceni buszlicensz lassan csoportszerte hódít (egyébként a debreceniek ezúttal öt cserejátékost is be tudtak zsúfolni a járműbe – TOTAL RESPECT!!!).

Putnok – Tiszaújváros 3-0: Az Újváros kipukkadt, ez már szemmel látható, a Putnok meg jön fel, mint a talajvíz, három meccs, három győzelem. Ugye, hogy megy ez tucatrománok nélkül is? A kezdőben ezúttal csupán két külföldi kapott helyet, és ami meglepő, a padon is csupán két idegen útlevéllel rendelkező játékosuk ücsörgött. Mi van a Puebla világszínvonalú játékosmegfigyelő-rendszerével? A putnoki Szabó Ádám magasabb sebességfokozatba kapcsolt, most is rúgott két gólt, Kerékgyártó pedig a harmadikat, igaz a 35. perctől mindezt már emberelőnyben, hiszen ezúttal sem maradhatott el a vendégkiállítás. Végtelenül boldoggá tesz minket, hogy – nyilván erdő- és állatvédelmi okokból – a Putnok környéki rengeteg vadállománya a hétvégén fellélegezhetett, ehelyett most a domesztikált állatállomány megtizedelése jelezte a putnokiak dicső győzelmét. Ha hozzászólhattunk volna a putnoki cikk „üzenőfalán”, nyilván ott helyezzük el ezt a kis fricskát, sajnos nem tehettük. Mindenesetre boldogsággal tölt el minket a tudat, hogy Putnokon is olvassák írásainkat, mégha nincs is meg bennünk az a fajta írói véna, ami a gyengébb eredményeket is pompázatos sikerként tálalja.

 

Utánpótlás-eredmények:

U21:

Ebes – KBSC 1-1 (gól: Kádas). Csapatunk a 4. percben esett ebesi gólra a 92. percben tudott válaszolni!

U17:

Ebes – KBSC 0-3 (gól: Márton 2, Csattos). Gratulálunk a srácoknak!

U15:

KBSC – Tiszaújváros 2-5 (gól: Horváth R., Tóth G.). Csere nélkül játszottuk végig a meccset, de legalább megvoltunk.

U14:

KBSC –Tiszaújváros 4-2 (gól: Kréti 2, Makó, Horváth E.). 2 cserével is szép győzelem, gratula srácok!

U21-es együttesünk jelenleg a 7., a 17 éven aluliak a 6., az U15 a 14., az U14 a 9. helyen áll.

 

A héten – ahogy már pedzegettük – akár az élre is ugorhatunk, persze ehhez az előttünk állók botlása is kellene. A Tiszaújváros feléledését várjuk, és azt, hogy legyőzik a Létát, valamint a Cigánd is összeszedhetné már magát, bár nekünk a kisvonat eredményei irrelevánsak, úgyis maradnak a seggükön, mégha csont nélkül is nyerik meg a bajnokságot. A Tárkány leikszelhetne a Böszivel, mert nagyon beindultak, az Ebes-Putnokon nem is tudom, mi lenne a jó, talán egy baráti iksz. A Fradi-REAC nem oszt, nem szoroz, ahogy a Jászapáti-Nyírbátor sem számít a forduló rangadójának, hacsak kiesésinek nem. A Veresegyháznak drukkolunk, hogy megszerezze első győzelmét a Hatvan ellen (nem túl sanszos), nekünk viszont kutya kötelességünk példát statuálni az Eger kárára.

Hétvégén bővebben is olvashattok ez utóbbi összecsapásról a felvezetőben, na és, újra megpróbáljuk szóra bírni játékosainkat az egri pléjerek mellett.

Téma: Flúgos futam (7. forduló)

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása