Flúgos futam (7. forduló)

2014.09.29 07:50

Lassan kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok a Keletiben, egyértelműen látszik, hogy mely csapatokat várhatjuk az élmezőnybe, kik lesznek azok, aki a középmezőnyt duzzasztják, illetve azok, akik a kiesés réme elől menekülnek. Persze, biztosan lesznek itt még nagy megtáltosodások, nagy visszaesések, tavaly is láttunk egy Verest, akikkel ősszel szinte bárki feltörölte a padlót, aztán egy Ebest, akik tavasszal váltak pofozógépekké.

Jászberény – KBSC 2-1: A tegnapi cikkben megfogalmazott tételt itt is leírom: a futball nem pontozásos sportág, itt bizony csak a gólok számítanak az eredményesség szempontjából. Ha egy csatárral nem megy a góllövés, próbáljuk meg kettővel, vagy bármit, ami segíthet. Az újonc otthonában „elért” vereség még akkor is szívfájdító, ha tudjuk, hogy a debütcsapatok otthonukban általában megtáltosodnak, még akkor is, ha végigtámadjuk a meccset, meg még akkor is, ha nincs még meg az új vezetőedző. A problémám mindössze annyi, hogy ha meg is lesz az új mester, az első felélénkülés után általában visszaesés következik be, amikor az új tréner megpróbálja a maga képére formálni a csapatot, reméljük, nálunk a hullámvölgyet felhőkarcolónyi hullámhegy követi. Ettől csak jobb lehet! A Várda már 10 pontra van…

Putnok – Tiszaújváros 2-0: Szerintem a Putnok-szurkolók megesküsznek rá, hogy győzelmük egy pillanatig sem forgott veszélyben, én mindenesetre olyan híreket olvastam, hogy az újvárosiak alaposan ráijesztettek a gömörmagosokra, és góljukig szinte csak nyomozták a labdát. Nos, akárhogyis, 16. percben szerzett vezetőgóljukat megduplázták a 25. percben, ezzel gyakorlatilag össze is törték a vendégek pontszerzésről szőtt álmait. Az újvárosiak ráadásul meg is fogyatkoztak a hajrára, Fodor jutott a kiállítás sorsára. A Putnok győzelmével ismét feljött a második helyre – mindössze 1 pont a hátrányuk a listavezetővel szemben – az Újváros egy helyet csúszott lefelé, így a kilencedik.

Hatvan – Hajdúböszörmény 2-0: Úgy tűnik, a böszörményieken még a pihenő sem segített, ezúttal sem tudtak pontot szerezni. Persze, a hatvaniak igencsak veszélyesek ebben az idényben, ráadásul azt sem lehet mondani, hogy számolatlanul kapják a gólokat (4-szer kapituláltak, ahogy a csoport lídere is). Franyó már a harmadik percben büntetőt rúghatott, nem is hibázta el a lehetőséget, és habár időnként megjelent egy-egy vendégtámadó a hevesiek 16-osának előterében is, jobbára az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Sőt! Ha összeszedettebbek, akár jóval nagyobb arányban is kitömhették volna a hajdúkat, akik az 59. percben meg is fogyatkoztak: Tóth Tamást küldte zuhanyozni a játékvezető. A 86. percben tettek végleg pontot a meccs kimenetelére a hatvaniak: egy formás támadás végén Ácsnak könnyű dolga volt, így a Veszprémből szerződtetett játékos első hatvani meccsén eredményes tudott lenni. A hevesiek a negyedik pozícióból várják a következő fordulót, tapadnak az élbolyra, a vendégek viszont 6 zacskó bezsebelése után tökutolsók.

Cigánd – Kisvárda 0-0: Egyértelműen a forduló rangadójára került sor Cigándon, és aki kicsit is ismeri a két település csapata között feszülő – nem éppen szívélyes – viszonyt, az tudhatja, hogy nem csak a tabellán elfoglalt helyezésük miatt volt ez így. A tétnek, és az imént elmondottaknak megfelelően, szép számú nézősereg gyűlt össze a Darazsak sporttelepén, és mivel cirka 20 kilométer választja el egymástól a borsodi várost a szabolcsitól, vendégdrukker is akadt elég. Nos, inkább nagy küzdelem jellemezte a szomszédvárak csatáját, semmint szép játék, vagy helyzetek sokasága, mindkét csapat azért tett a leginkább, hogy megőrizze kapuját a góltól. Bouard beállása a második feles elején kicsit felpörgette a vendégeket, több helyzetet is elpuskázott a színes bőrű játékos, de a hazaiaknak is akadt pár lehetősége, igaz, élni nem tudtak ezekkel, így mindkét gárdának meg kellett elégednie az egy ponttal. A várdaiak másodedzője leginkább a kupatalálkozójuk utáni fáradtsággal magyarázta a meccs után a pontvesztést, míg Fogarasi mester, a hazaiak trénere felhívást intézett a borsodi csapatokhoz, hogy ne mondjanak le a Várda utoléréséről, essenek csak nekik, mint eltérő szexuális irányultságú a nemi szervének. A két gárda között – a döntetlennek megfelelően – maradt a kétpontos különbség, azonban a Putnok beékelődött közéjük.

A HÉT KÉPE: A várdai ultrák Cigándon. Akinek jó szeme van, Gáspár Győzőt is felfedezheti a képen... (Fotó: Fodor Balázs)

Felsőtárkány – Honvéd-MFA 0-4: Három kölcsönjátékosunkkal a kezdőben próbált meg fogást találni az edzőjét vesztett Tárkány a piros-fekete tarcsin, nos, ez finoman szólva sem sikerült nekik. Mint ismeretes, a héten a hevesiek fiatal mestere, Elek Norbert a távozás mezejére lépett, miután belátta, hogy ígéretekkel még a felsőtárkányi üzletekben sem lehet fizetni. Nagy a baj Tárkányban, pénz továbbra sincs, a befektetőjelölt egyre inkább úgy tűnik, csak nem akar érkezni, és ha ez továbbra is így marad, lehet, hogy a téli pihenőre már meglesz a két kieső. Kár lenne a Sárkányokért! Nem mondhatni, hogy a Honvéd a tartalék tartalékjával érkezett volna, az első csapat keretéből Baráth, Prosser, Nagy Gergő, Holender és Bobál is kezdő volt, ez utóbbi és a kölcsönből visszatért Czár góljaival a szünetre kétgólos előnybe került a vendéggárda. Hogy szimmetrikus legyen a két félidő gólok szempontjából, arról Bobál újabb gólja és Prosser találata gondoskodott a második etapban, így a Honvéd felkúszott az ötödik helyre, míg a hazaiak a cseppet sem hízelgő tizenkettedik pozícióból várják a folytatást. Bobál Gergely egyébként már hatgólos…

Veresegyház – DVSC-DEAC 2-5: A veresiek tavaly megszokták, hogy jó esélyük van némi gólzáporra, ha kilátogatnak a Sporttelepre, nos, a Loki fiataljai percnyi kételyt sem hagytak arra nézvést, hogy melyik a jobb csapat. Igaz, a tavaly Létán szerepelt különítményt most még megspékelték Ferenczi hadbavetésével is, a 23 éves támadó első idei tarcsimeccsén mesterhármast szerzett, az ötgólos vezetés kivívásában méltó partnere volt Juhász Csaba, aki két gólig jutott. Az ötöskolbász után valaki behúzta a vészféket a Lokomotívon, mert a hazaiak két gólt is berámoltak a cívisek ketrecébe, de ez csupán kozmetikázásra volt elegendő. A kisvonat felrobogott a 10. helyre, a Pest megyeiek viszont a 14. helyen szerénykednek.

Gyöngyös – Salgótarján 2-2: A Puebla-szállítmány nem érkezett még meg Nógrádba, így egyelőre a nyáron kialakult kerettel kell eredményt elérnie az Oláh-Balga párosnak. Habár a 14. percben az esélyesebbnek tűnő vendégek szerezték meg a vezetést Üveges révén az újoncok csatáján, hamar jött a válasz. Sőt, a 26. percben már a hazaiaknál volt az előny, miután Nádudvari duplázni tudott, most lőtte a bajnokságban első góljait a támadó, összehasonlításképpen: tavaly a Megyében 22-ig jutott. A második feles közepén kiegyenlített a tarjáni csapat, Liszka volt eredményes, és még annak ellenére is maradt a pontosztozkodás, hogy a vendégek kapusa kiállításra került. Mindez azért érdekes leginkább, mert akkorra már túlvoltak a nógrádiak három cserén, így mezőnyjátékost kellett megbízni a kapu felügyeletével. A hevesieknek nem sikerült így sem újabb gólt szerezni, így maradtak a 13. helyen, míg a velük azonos pontszámmal álló tarjániak a 11.-ek.

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

Mezőkövesd – KBSC 6-0: Habár a félidőben még csak egy góllal „úsztak” a hazaiak, a végére szégyenteljes vereséget szenvedtünk a matyó fiataloktól. Maradjunk annyiban, hogy Vincze Ricsinek nem volt túl fényes napja a szombat…

U17:

Mezőkövesd – KBSC 2-2 (gól: Márton 2): Márton Martin nagy formában játszik, immáron 10 gólos 7 találkozón. Habár a hazaiak szereztek vezetést, megfordítottuk az eredményt, szomorú, hogy egy utolsó percben kapott gól azt eredményezte, hogy 2 pontot ott hagytunk Kövesden. Pláne úgy, hogy már emberelőnyben játszottunk…

U15:

DVSC – KBSC 8-1 (gól: Ignácz): Már az első felesben eldőlt a meccs, hiszen a hazaiak négygólos előnyre tettek szert. Mindössze két cserejátékosra futotta a padra nálunk, elég siralmas a korosztály eddigi teljesítménye…

U14:

DVSC – KBSC 27-0: Nos, hát erre mit lehet mondani? A félidei 12-re kaptunk még 15-öt. Egy cserénk volt a padra…

 

Akad néhány meccs a hétvégi programban, ami országos egyesnek tűnik, ilyen a Putnok-Jászberény, a Várda-Gyöngyös és a Honvéd-Veresegyház találkozó is. Nem gondolnám, hogy az újvárosiak meg tudják tréfálni a komoly üzemi hőfokon futballozó Cigándot, de egy megyei rangadón bármi előfordulhat. A Tarján-Tárkány és főleg a Nyírbátor-Hatvan viszont komoly küzdelmet ígér, ahol előre nem igazán jósolható meg, mi lesz a végeredmény.

Arról egyelőre nincs százszázalékos infónk, hogy létrejön-e a pályaválasztó-csere a Böszi elleni meccsünkre, de ha a nullpontos hajdúságiakat sem ütjük, akkor vége mindennek.

 

Téma: Flúgos futam (7. forduló)

Dátum: 2014.10.03

Feladó: shift1

Tárgy: edző kérdés

Még mindig nincs hír, hogy ki lesz az edző????

Dátum: 2014.10.03

Feladó: ernő

Tárgy: Re:edző kérdés

Minek az??Van itt annyi szaki vince mester,valogatott vedőnk,kadariskola vezetoje.... :)

Dátum: 2014.09.30

Feladó: :)

Tárgy: UP

SZEGYEN!!

Dátum: 2014.10.01

Feladó: petya

Tárgy: Re:UP

Valóban elég szégyenteljesek az utánpótlás eredmények de azért ismertetném kicsit a helyzetet hogy miként is fordulhatnak az igen furcsa eredmények elő.U21-ről és U17-ről nem nagyon írnék mert ott szinte minden okés (pl 17-ben már olyan sokan vannak hogy aki nem fért be a kertbe inkább eligazolt Nagybarcára) de az U15 és az U14 nem igazán rendelkezik ilyen nagy fős létszámokkal.U14 (ami 2001-es születésűek bajnoksága) na itt 2002-es barcikai gyerekek játszanak és hát vannak kb 12-en.Életükben sohasem játszottak 2X40 percet sem nagy pályán,úgyhogy szerintem érthetőek ezek az eredmények.U15 (ami 2000-es bajnokság).Na itt kb a csapat fele 2001-es születésű ami annyira nem nagy gond mert tavaly pl a 15 fős bajnokságban a 7. helyet szerezték meg még így is.Namár most a nyáron eligazolt 4 srác (tavaly kb 15 fős volt a stabil csapat)és jött 3 srác (akik életükben nem fociztak sehol).Tehát eléggé gyengült a csapat összetétele.A csapatnak egyetlen 1 kapusa van aki sajnos súlyos sérülést szenvedett már fordulókkal ez előtt így 1 mezőny játékos véd fordulók óta.2-3 sérülten játszanak minden héten hogy meglegyen legalább a 11 emberke.(csakhogy ne legyen büntetés).Kapus nélkül,3 szinte most kezdő és 3 sérülttel elég nehéz jó eredményeket elérni.(szerintem) Egyébként a 2000-es és a 2002-es korosztály lett sújtva a legjobban a korábbi nagyokos vezetők,up szakemberek nemtörődömsége által mert szinte megszűntek ezek a korosztályok.

Dátum: 2014.10.01

Feladó: 2000

Tárgy: Re:Re:UP

UP celja az hogy kitudjanak allni es csak 5-6golt kapni meccsenkent es a kozepmezonybe a falusi csapatokkal egyutt helyezkedjenek el??VAGY??Olyan utokepesnek lenni h esetleg nb1be is megallja a helyet illetve kiszolgalja a felnott csapatot es celkent szerepeljen a fiataloknak a felnottbe valo szereples??

Dátum: 2014.10.01

Feladó: petya

Tárgy: Re:Re:Re:UP

Normálisabb országokban természetes az lenne a a cél hogy az utánpótlásból töltsék fel a nagy csapatot de Magyarországon nem igazán lehetne erre olyan sok példát felhozni.Az NB1-es csapatok többségénél egyáltalán nem is szerepel saját nevelés.Barcikán sem divat mostanában de még mondjuk a DVTK-nál sem pedig mégis sokan átcsábultak oda ott aztán jó sok saját nevelés vagy akár utánpótlást kinőtt tehetség éri el a nagy csapatot.Gondolom itt sem a falusi szint vagy a középmezőny a cél de hát most ilyen lehetőségek vannak és ez úgy néz ki nem is változik 1 db-ig.

Dátum: 2014.10.01

Feladó: 2000

Tárgy: Re:Re:Re:Re:UP

Es akkor folytatni kell a szart??Nem lehetunk masak?Nem is tudom 8-10eve mirol volt hires a Barcikai csapat?

Dátum: 2014.09.30

Feladó: shif1

Tárgy: edző

Emberek tud valaki valamit arról, hogy ki lesz az új edző? Idő telik, nincs itt idő ennyit tökörészni.

Dátum: 2014.09.30

Feladó: szurkoló

Tárgy: Re:edző

Valóban semmi hír !! Nagyon várjuk,mert az idő sürget.Kedves Illetékesek(bár nem tudom olvassák -e) jó lenne ,ha csapatnak lenne vezetőedzője .

Dátum: 2014.10.02

Feladó: ???

Tárgy: Re:edző

Semmi hír !! Tud valaki valamit ?

Tételek: 1 - 10 ból 14
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása