GÁLHIDI!

2014.10.07 04:51

Felszállt a fehér füst, Gálhidi György lett csapatunk vezetőedzője, a mai nap már ő vezényli az edzést játékosainknak.

Az idén 60 éves mester egyiptomi edzősködésből tér haza, az élvonalban négy csapatnál is dolgozott, a ’97-’98-as szezonban a Tiszakécske, 1998-99-ben a Kispest csapatát trenírozta, a 2004/2005-ös bajnokságban 2 meccsen a Bp. Honvéd, majd 23 találkozón a Diósgyőr gárdáját dirigálta.

A választás talán azzal is indokolható, hogy az utóbbi 10 évben Gálhidinek épp az volt a specialitása, hogy bajnoki címet kivívva, magasabb osztályba juttatta aktuális csapatát. 2003-ban a másodosztályba zuhant Honvéd irányítását vette át, és tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott a kispestiekkel az NB 1/B-ben, ráadásul a Magyar Kupa döntőjébe is bejuttatta a piros-feketéket. Habár már a feljutás után is bizonytalan volt jövője a kispestieknél, végül maradt, de csak pár forduló erejéig, majd a második ligás Kecskemét vezetőedzői posztját nyerte el. Két találkozón vezette a kecskemétieket, mivel érkezett a hívás Diósgyőrből, így ismét elsőosztályú csapat kispadjára ülhetett le. Tulajdonképpen egy biztos kiesőnek tartott csapat vezetését vette át (6 forduló után pont nélkül állt a borsodi gárda), ennek ellenére a bajnokság végén a 9. helyet szerezte meg a menedzser csapatával. Abból az időből datálódik egy interjú, amiből szemezgettünk egy kicsit, hogy legyen némi képünk arról, mit is várhatunk a mestertől:

„Nem öndicséret, de eddig bárhol jártam, mindig megmozdult valami az adott klubnál, sok labdarúgóból közel a maximumot ki tudtam hozni. Lehet frázis, de csak a munkában hiszek, és azzal előbb-utóbb együtt jár az eredményesség, s a játékosokat is partnerként kezelem, ami szintén pozitívumként szokott jelentkezni. Engem az élet úgy nevelt, hogy sokszor kellett felkelnem a padlóról, ezért is van talán bennem az állandó bizonyítani akarás.”

„Vallom, hogy közepes képességű futballistákból jó pszichológiával többet is ki lehet hozni.”

„Rombolással, bunkerfocival valószínűleg jobban szerepelhettünk volna, de: a klub vezetőivel hisszük, hogy csak látványos labdarúgással érhetjük el, hogy kéthetente 8-10 ezren jöjjenek ki a stadionba.”

A következő szezonban egy kudarcosnak számító Magyar Kupa meccs után állították fel a padról, de –annak ellenére, hogy másodosztályról van szó – ismét komoly feladatot kapott: a Nyíregyházát kellett NB 2-es bajnoki címhez segítenie, mégpedig úgy, hogy a Ferencváros is ott volt a „dühöngőben”. Idény végére 4 ponttal szereztek többet, mint a zöld-fehérek (mi egyébként tizenkettedikek lettünk), így feljutást ünnepelhettek a Nyírségben, de az élvonalbeli szereplést már nem Gálhidivel kezdte meg a Szpari. 2007 nyarán Vietnámba szerződött, a cél ismerős volt: a The Chong Ha Noi csapatát kellett felröptetnie az első ligába. Az eddigiekből kiindulva nem meglepő, hogy siker koronázta tevékenységét, a csapat feljutott az élvonalba, és habár egy ideig még az első osztályú bajnokságot is vezették, végül a 8. helyen zárt a vietnámi gárdával.

2009 januárjában hazatért és újra a Diósgyőr vezetőedzője lett. Rengeteg probléma nehezítette a munkáját, leginkább a pénzhiány, szezon végén a 12. helyen zártak a miskolciak, a vezetők közös megegyezéssel szerződést bontottak a szakemberrel.

Edzői pályafutása során dolgozott az Egyesült Arab Emirátusokban (másodosztályú bajnoki cím), Ománban, Kínában is, és mielőtt Egyiptomba szerződött volna, rövid ideig a Szeged kispadján is megfordult. 2012 decemberében vette át a 12. helyen telelő csongrádiak irányítását, és habár az idény végén a 7. helyen végeztek, ezzel éppen lemaradtak a biztos NB 2-es bentmaradásról. Az osztályban maradásért a Kisvárdával kellett páros találkozót vívniuk, de az idegenbeli 1-1 után hazai pályán 3-0 arányban alulmaradtak a szabolcsiakkal szemben, így maradt a harmadosztály a szebb napokat megélt szegedi gárdának. Érdekes szempont lehet tehát, hogy van némi visszavágási vágy Gálhidiben a Várdával szemben…

Tavaly nyáron szerződött Egyiptomba a mester, a másodosztályú Al-Aszjuti csapatának kispadját kapta meg, és nyilván senkit nem lep meg az eddigiek tudatában, hogy bajnoki címre vezette csapatát. Tegyük hozzá: említett csapat újoncként lett bajnok!

Az utóbbi napokban több orgánum is foglalkozott már vele, hogy Gálhidi György lehet csapatunk vezetőedzője, többen látták is a Csákvár elleni kupameccsen, és habár tisztában voltunk vele, hogy a mester a legesélyesebb jelölt a KBSC kispadjára, úgy gondoltuk, amíg nem válik ténnyé, nem szállunk be a „mi lenne ha…”-játékba.

A mai naptól viszont hivatalossá vált, hogy Gálhidi irányítja a jövőben csapatunk munkáját, mi a magunk részéről nagyon sok sikert kívánunk neki, és bízunk a jó folytatásban!

Hajrá Gálhidi György,

Hajrá Barcika!  

 

Téma: GÁLHIDI!

Dátum: 2014.10.10

Feladó: shift1

Tárgy: riport

Gálhidi bemutatkozása nálunk:

https://www.boon.hu/halott-vagyok-munka-nelkul/2671270

Dátum: 2014.10.08

Feladó: :)

Tárgy: :)

Ezeket komolyan gondoljatok? :) Talan a Chelseatol igazoltuk a vezetoedzot? Varazsutesre most 5oket fogunk rugni mindenkinek es a tobbi csapat pedig kikap a Boszitol,mert galhidi ide jott...egy jo zsiros szerzodesert es nyaron pedig byebye,Tallyai bort ne felejtsetek! :) Egyedul szuperegoba van realitas a tobbi meg a mesebe se letezik!!!

Dátum: 2014.10.08

Feladó: shift1

Tárgy: Re::)

Attól, mert egy tapasztalt szakember lett az edzője a csapatnak, nem élünk álomvilágban. Senki nem írta, hogy vele bajnokok leszünk idén.

Dátum: 2014.10.07

Feladó: szupergo

Tárgy: Jövő

Örülök Gálhidinek, de csodát ő sem fog tudni tenni, ne is várjuk! Azt remélem, hogy jövőre viszont igen.
Csak maradjon pénz és akarat a 2014/15-ös bajnokság megnyerésére!
Az idén pedig építkezni kell.
Talán valami adminisztratív intézkedésben, NBII-es visszalépésben bízhatunk még mint legjobb második csapat, ha egyáltalán ez a cím még elérhető és minden kedvezően lakul. De maradjunk a földön, erre nincs reális esély!

Dátum: 2014.10.07

Feladó: Valaki

Tárgy: Edző

Gratulálok Gálhidi Úr kinevezéséhez ! Sok sikert és eredményt kívánunk! (Jobban örültem volna,ha 1 héttel korábban történik a megbizatása. Talán sok minden másképpen alakul!)






Dátum: 2014.10.07

Feladó: shift1

Tárgy: Gálhidi videója

Gálhidi 1 hónapja egy hosszú műsor vendége volt, itt mesél magáról:

https://www.youtube.com/watch?v=SsI7NYTfNio

Érdemes megnézni.

Dátum: 2014.10.07

Feladó: Myo Max

Tárgy: Lehetetlen!

Nincs lehetetlen!Mert a Várda oda-vissza meg van!A Kispest Putnok és a Cigánd megveri a Várdát tavasszal de még most is pontot veszíthet Nyirbátorban ja és ott van a Hatvanis persze!Úgy hogy nincs Lehetetlen!!!Csak ne hogy a surranó pályán Putnok,Cigánd,Barcika 3-as vigye el az első három helyezett jutalmát!Lehetetlen azért sincs mert olyan nem Létezik!Majd az utolsó fordulóhoz érve kiderűl van-e Lehetetlen!!!!

Dátum: 2014.10.07

Feladó: Rajongo

Tárgy: Re:Lehetetlen!

Úgy legyen, de azért Te sem gondolod komolyan, hogy a Várda mérkőzés már megvan és a többi általad felsorolt mérkőzés is egy sétagalop lesz a Várda ellen. A lehetetlen, pedig sajnos nagyon is létezik az élet minden területén.

Dátum: 2014.10.07

Feladó: Bence

Tárgy: Re:Lehetetlen!

Mi meg minden meccset behúzunk, nem? :) Jó jó, tudom azt nem írtad bele. Bár lehetetlen tényleg nincs, Isten szóljon belőled :)

Dátum: 2014.10.07

Feladó: Dávid

Tárgy: Re:Re:Lehetetlen!

megelõztèl

Tételek: 1 - 10 ból 14
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása