Ha van egyértelmű egyes, ez az... A győzelem ígéretének fogságában...

2013.11.22 16:35

Na, kérem szépen: most aztán mi is ki merjük mondani, hogy holnap toronymagas esélyesek vagyunk, és elvben csak a gólkülönbség lehet kétséges. Igaz, azt is említettük korábban, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek, de ha nem gyaluljuk le az ebesi fiatalokat, akkor nem is biztos, hogy megérdemeljük az első helyet.

Márpedig nekünk szent meggyőződésünk, hogy megérdemeljük, elég csak a tabella számadatait végigmazsolázni, és mindenki értheti, hogy miért. Hiszen amellett, hogy a legtöbb pontot szereztük, hármas holtversenyben mi nyertünk a legtöbbször, mi kaptuk a legkevesebb gólt, és így a harmadik legjobb a gólkülönbségünk. A lőtt gólok számán van mit javítani, hiszen ebben a mutatóban csak a 7. legjobbak vagyunk a rangsorban, na de, csak 8 gólt kaptunk a 14 meccsen, míg a második legjobb Loki 15-öt. Majdnem a dupláját!

A holnapi randevún az ebesieket fogadjuk, akik pillanatnyilag a tabella 11. helyét foglalják el, de különösebb jóstehetség nem kell hozzá, hogy kijelenthessük: lesz ez még rosszabb is. A hajdúsági gárdánál uralkodó állapotok miatt kicsit skizofrén ez a felvezető, hiszen ilyenkor be szoktuk mutatni, milyen eredmények is születtek az aktuális ellenfelünk eddigi mérkőzésein, de ennek most – őszintén szólva – túlzottan sok értelme nem lenne. Azt megemlíthetjük, hogy az Ebes az előző szezonban úgy nyerte meg a Hajdú-Bihar megyei első osztályú bajnokságot, hogy mindössze 1 döntetlent ért el, az összes többi meccsét megnyerte, 156-25 (!) volt a gólaránya, de az sem az a csapat volt, mint amelyik elkezdte az idei szezont. Nyáron a felnőtt keretbe 15 új játékos érkezett, közülük nekünk a legismertebb név nyilvánvalóan Jeremiás Gergőé, aki egyébként nem teljesített annyira rosszul, hiszen 5 góljával vezette a házi góllövőlistát. Aki kicsit vájtas a barcikai labdarúgás utóbbi pár évében, talán emlékszik, hogy tavaly Lengyel Gyula (ex-kispesti) hozzánk igazolásáról is volt szó, aztán kútba esett ez a projekt, nos, Gyula is az ebesieknél kergette a labdát ősszel. De egyébként a fő csapásirány az igazolásoknál inkább az volt, hogy a tulajdonos – akiről mindjárt lesz szó bővebben – gyakorlatilag lepusztította a debreceni utánpótlást (ismerős???), a holnap pályára lépő U21-es ebesi gárdából például szinte mindenki debreceni nevelés. Gyanítom, hogyha lejjebb kezdenénk el vizsgálódni a korosztályokban, ugyanez lenne a helyzet. Ha nem haragszotok, ezt most nem teszem meg, ez nem tényfeltáró médium.

Szóval a tények: Kiss Sándor a Cívis Brókerház Zrt. tulajdonosa 4 éve vásárolta be magát az ebesi labdarúgásba. Ez a 4 év elég volt ahhoz, hogy olyan játékosokra tegyen szert, akik a fent említett eredményt el tudták érni, a bajnoki címet sosem látott vigaszság követte Ebesen, a birkagulyás mellé Kökény Attila danolt a felhők között járó cívis publikumnak. Az osztályozón az NB 3. Bakony csoportjának 6.-ját, a Körmendet kapták, a hazai 1-1 után talán senki nem fogadott volna a hajdúságiakra, de másképp alakult. A bőkezű tulajdonos (majd mindjárt meglátjuk milyen mocskos pénzből) repülőt indított Vas megyébe az ebesi szurkolókkal, hogy buzdíthassák csapatukat, és láss csodát: a kiscsapat idegenben 3-0-ra győzni tudott, így feljutott az NB 3-ba.

Az ebesi profikat „hajdúsági Chelsea”-nek is nevezték, nyilvánvalóan azért, mert olyan körülmények között készülhettek. Állítólag olyan fizetések és prémiumok voltak kifizetve, majd beígérve a játékosoknak, hogy magasabb osztályokban is el tudnák viselni a labdarúgók. Egészen júliusig.

Akkor viszont robbant a bomba: Kiss Sándor, a Cívis Brókerház Zrt. tulajdonosával szemben a Magyar Nemzeti Bank eljárást indított bűncselekményre utaló magatartás miatt. Na persze, aki nem teljesen hülye, már az induláskor is nyilvánvaló volt, hogy komoly brókercég nem ígér 18%-os garantált éves hozamot a befektetőinek, akkor azt már felesleges is említeni, hogy a Zrt.-nek portfoliókezelésre nem volt engedélye, valamint, hogy ahová a cég be volt jegyezve, ott nem is hallottak róluk, mindenesetre az ebesi focit ideig-óráig felvirágoztatta. Mellékesen megjegyzem, hogy Kiss Sándor a brókerkedés mellett több pékáru-tevékenységgel kapcsolatos vállalkozásban érdekelt (ismerős???).

Aztán persze mecénási fronton is besült a mutatvány. Itt szeretném jelezni, hogy a meccs reggelén megszokott, friss, ropogós ellenfél-nyilatkozatok közzétételére holnap nem kerül sor. Na nem azért, mert nem beszélgettünk volna az ebesi (illetve többnyire volt-ebesi) játékosokkal, hiszen egészen pontosan 20 (!) játékos nyilatkozatát tudnánk közzétenni. De mivel a játékosok túlnyomó többsége azt kérte, ne írjuk le az általuk mondottakat (ááá, Magyarországon demokrácia van, itt nem kell félni semmitől, sőt…), így megpróbálom zanzásítva előadni az elmondottakat.

Na szóval: az ebesi felnőtt csapat labdarúgói július óta nem kaptak pénzt, előbb a hitegetés ment, aztán már az sem. A tulajdonos kerek-perec kijelentette, hogy senki nem fogja megkapni az elmaradt pénzét (ne tévedjünk: a befektetőkre is ez a sors vár…), télen mindenki oda igazol, ahová akar. Amíg az ígérgetés-periódusban tartottak, a játékosok vállalták, hogy heti két edzéssel megpróbálnak felkészülni a soron következő bajnokira (korábban: 10 meccs – 16 pont, utána: 3 meccs – 0 pont). Érkezett Bücs Zsolt vezetőedzőnek, de a vita lezárásaként elhangzott: „menjetek a csába, vazze, nincs lóvé…” után a múlt héten, az Eger ellen, már az U21 állt ki 3 felnőtt korú játékossal kiegészülve, akik közül egyedül Nagy Imre volt viszonylagosan stabil csapattag, Barabás két meccsen csereként, Szabó Gábor viszont egyáltalán nem játszott még eleddig. A 0-2 egyébként így szenzációs eredmény, pláne, ha hozzávesszük, hogy az ebesi fiatalok még büntetőt is hibáztak. Na de, vissza a nyilatkozatokhoz! A vidékről érkezett játékosok már 2 hete hazaköltöztek, az a megállapodás született, hogy az U21 végigjátsza a szezont (tehát az Egerrel szembenin túl a következő kettőt), aztán kiderül, mi lesz. Pénz egészen biztosan nem, bár az U21 akár még végig is játszhatja a bajnokságot, de kérdés, milyen áron. Az U21-ben szereplő játékosokat is kifaggattuk, ők hogy látják a helyzetet. Természetesen tudják, hogy a bajnokesélyes otthonában – enyhén szólva – nem ők a favoritok, de szeretnének meglepetést okozni (mit mondhatnának?). Ugyanakkor az is elhangzott, hogy vasárnap már Nyíregyházán van jelenésük saját korosztályuk utolsó tétmeccsén. Tegyük hozzá, hogy az Ebes U21-es csapata jelenleg a 2. helyet foglalja el a tabellán, hátrányuk mindössze 2 pont a Putnokkal szemben. Vasárnapi ellenfelük, a nyíregyházi csapat a 4., ha esetlegesen nyernek, akár jobb pozícióba is kerülhetnek. Nos, a játékosok elmondása alapján, nekik az A MECCS, többen ezért nem is utaznak el Barcikára.

Nagyjából ezt – meg még sok minden mást – sikerült megtudnunk az ebesi labdarúgóktól, akik közül többen „nem átallották” megjegyezni, hogy sok sikert kívánnak nekünk a bajnokságban, igazán szimpatikus srácokról van szó. És mivel télen szabadon igazolhatóak is lesznek, talán nem ártana megnézni egyikük-másikukat, hiszen amíg nem kapták meg a keperészt, a 4. helyen álltak. Csak ésszel!!!

Őszintén szólva, nem tudom, hogy Molnár Gabi bevethető állapotban van-e, de én biztosan nem erőltetném a pályára lépését. Na nem azért, mintha nem hiányozna, de ezen a meccsen a többieknek önmagukban is illik kivívni a győzelmet, minek erőltessük… Az én kezdőm így nézne ki:

Egyrészt ki lehetne próbálni a két ékes játékot, másrészt dinamikus, egyéni megoldásokra képes játékosokat állítanék a csapatba. Úgy érzem, Molnár esetleges hiányában David lehet az, aki képes elosztani a labdákat, Kovács Bencét ehhez kicsit defenzívebbnek érzem.

Szóval: legyen egy jó meccsünk, adjunk lehetőséget a második vonalban lévőknek, de persze ne essünk abba a hibába, hogy előre iszunk a medve bőrére. Abban biztosak lehetünk, hogy akik holnap az Ebes mezében pályára lépnek, a tüdejüket is ki fogják köhögni, mert bizonyítani szeretnének. Városuknak, szurkolóiknak.

Nem szeretem az ilyen meccseket. Túl egyértelmű. A magyar csapatok szurkolójaként mindig ilyenkor jön a pofáraesés. De itt ilyen – ugye – nem fordulhat elő? Ugye komolyan vesszük az utolsó előtti hazai bajnokit? Ugye fontos, hogy a Léta esetleges veresége (ne feledjük, Cigándon játszanak) esetén 5 ponttal mehetünk (a Loki kit érdekel?)?. Ebben a szellemben lesz szíves a mester felkészíteni holnapra fejben a csapatot.

Hajrá Barcika!       

Téma: Ha van egyértelmű egyes, ez az... A győzelem ígéretének fogságában...

Dátum: 2013.11.23

Feladó: rajongo

Tárgy: Mérkőzés

Néhány szó a mérkőzésről. Hát gyerekek ez igen sovány volt. Mondhatnánk, csak annyit játszottunk ami elég volt a három ponthoz, de ez sajnos nem igaz. Nem tudtunk és nem is akartunk jobban játszani. Már sokadszor derül ki, nem tudunk mit kezdeni a betömörülő védekező csapatokkal a hazai pályán. A Kbsc honlapján lehet szépíteni az Ebes helyzetét, de aki kilátogatott a meccsre az láthatta ez egy utánpótlás csapat volt, helyenként burleszk alkatú játékosokkal. (A kapussal az élen) Kérem ezen a mérkőzésen gól arányt kellett volna javítanunk. Jövő héten érkezik a tárkány. Ez a játék nagyon kevés lesz a jó pozíciónk megtartásához. Ráadásul szegény embert még az ág is húzza elven tovább nőtt a sérültjeink száma. Casado is megsérült. Télen nagyon célra törően kell igazolnunk, mert most látszik, ha lesérül néhány alap ember, már csak szenvedünk. Nincsenek alternatíváink. (Feltéve, ha csapat vezetés (tulajdonosok) akarják a feljebb jutást)

Dátum: 2013.11.22

Feladó: szupergo

Tárgy: Bástya elvtárs

Na és Bástya elvtársat már senki nem akarja megölni? Jó-jó, Léta... És a Putnok???? leniniút majd jól megsértődik, hogy itt már kutyába se veszik őket.

Tételek: 1 - 2 ból 2

Új hozzászólás hozzáadása