Hűvös fogadtatás...

2014.01.26 06:03

Nohát, lejátszottuk az első felkészülésit, azt kell mondanom, minden dicséretet megérdemel az a körülbelül 30-40 néző, aki velünk együtt végignézte a találkozót a meglehetősen zord idő ellenére. Mintha az időjárás próbára akart volna tenni minket, Vegyész-szurkolókat, jó hideg volt, szakadt a hó, de örömmel jelentjük: a KBSC szurkolóit nem riasztják el a mostoha körülmények sem.

Ahogy látom, némileg megoszlanak a vélemények arról, mi is történt a pályán valójában, természetesen így van ez jól, az én véleményem sem ér többet, mint bárkié, nyilván szubjektíven írom le én is, amit láttam.

Azt gondolom, teljesen vállalható volt, amit a srácok tegnap bemutattak. Ne feledjük, hogy a balmaziak a másodosztály negyedik helyén telelnek, és habár Urbin úr már a Dunaújváros színeiben riogatja a kapusokat, ez egy igencsak rutinos és összeszokott csapat. Az mondjuk látszik rajtuk, hogy nagyon hiányzik egy vérbeli vércseszerű befejező csatár a keretből, nem tudom, Vólent Roli mennyit fog segíteni rajtuk. Ellenfelünk időnként tetszetős passzjátékkal alakított ki helyzeteket, de a befejezésekkel adósak maradtak a támadók, de nem sok levegőt hagytak védőink sem nekik.

Amit pozitívumként kiemelnék: Tarr sem volt rossz Ádám helyetteseként, de Andriska a második felesben olyan parádés dolgokat mutatott be, hogy öröm volt nézni. Tudni kell, hogy a szünet után nagyrészt az U21 prominensei (Elek Ricsi, Halász, Pokó, Dávid Feri) játszottak, és habár ekkor kicsit magunkra húztuk a vendégeket, azért én megdicsérném az ifjakat, mert mutattak ügyes dolgokat. Különösen kiemelném Halász magabiztos, erőteljes játékát, a magam részéről azt mondom, bőven van potenciál a srácban, igaz, elsősorban a jövőre nézvést.

A próbázókról: szerintem Omar felejtős, ahogy a balszélső srác is (talán egyszer majd leírhatjuk azt is, ki volt az), viszont Krajnc segítségünkre lehet. Tudom, hogy „rajongó” mire írta, hogy nem győzte meg sportemberi magatartása, nos, Balázs egy ütközés után „nyalogatta a sebeit”, majd a felé guruló labdát T-erőből a nézőtérre vágta. Tudnunk kell, hogy a játékos kétszer esett át hosszas kihagyással járó vállműtéten, és most is a vállára sérült rá. Úgy tűnik, minden rendben, nem lesz sérülés belőle, csupán fontosnak tartottam, hogy ismerjétek a részleteket.

Egy-egy megmozdulásán azért látszik, hogy korábban nem sz.rral gurigázott, én a magam részéről nagyobb lemaradásra tippeltem az angliai pincérkedés mellett hobbifocizó sráctól, az meg már nem az ő sara, hogy a magyar harmadosztályban még az ilyen szituációból érkezők is erősítést jelentenek. Azt gondolom, hogy azzal a technikával, amivel láthatóan rendelkezik, Molnár Gabival nagyon jól meg fogják egymást érteni, viszont ki kell dolgozni egy olyan játékrendszert, amiben mindkettőjüknek helye lehet a pályán. Akár Molnár előrébb tolásával is. (Ha már Molnár: Gábor hétfőn vagy kedden beszáll az edzésmunkába, maximum ennyi a „haladás”).

Talán azért is megérné próbát tenni Molnár centerként játszatásával, mert a támadásaink befejezésével természetesen még mindig gondok vannak, gondoltuk, hogy két spanyolunk távozása nem oldja meg a gondokat. Kész Tibi (aki reméljük, nem komolyan sérült meg tegnap) bal szélen futkos még mindig, habár az nem az ő pozíciója, az egyedül elől lófráló Szabó Viki meg tökéletes szélmalomharcot vív. Ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy akkor jelentettünk gólveszélyt a balmazi kapura, ha szögletet harcoltunk ki, az ősszel megszokott, időnként látványos támadásépítéseink ezúttal elmaradtak, tegyük azért hozzá, hogy Molnár hiányában ugyanezt láttuk a Tiszaújváros elleni második félidőben, illetve a szezonzárón, a Tárkány ellen is.

Irgalmatlanul nagy szükségünk van egy jó balszélsőre. Igaz, nagyjából erről szólt az őszi szezonunk is, de most már gyakorlatilag Tátrai és Horváth távozásával még csak olyan sincs a keretben, akit annak lehetne csúfolni. Ahhoz a játékhoz, amit mi játszunk, két gyalogkakukkra van szükség a két szélre, oké, hogy Nyitrai ennek a prototípusa, de az még csak a jobb szél. Zárójelben: gondoljunk arra is, hogy Nyitinek nem maradt a keretben helyettese, ha lesérül, eltiltják, a magam részéről nem szeretném Nagy Petit látni kínlódni jobbszellőben. Az bebizonyosodott, hogy Krajnc nem olyan típusú játékos, akinek jól állna, ha kitolnánk a szélre, mivel az ő feladata kifejezetten a szélsők mozgatása. Magyarul: két gyors, dinamikus szélső kell még a keretbe! Horváth Bence jó lenne jobbra, de hát említettük már, hogy nem akar „hazajönni”.

Nagyjából itt tartunk, én a magam részéről elégedett vagyok a látottakkal. Ne feledjük, hogy viszonylag hosszú pihenő után másfél hete edzenek a srácok, ez még csak nem is a formába hozás időszaka, csupán az átmozgatásé. Ha most február közepe-vége lenne, azt mondanám, hogy ennél sokkal több kell céljainkhoz, de egyrészt addig van még egy hónap, másrészt a stabilan kezdő Szabó-Komlósi-Molnár trió nem játszott tegnap, harmadrészt: jönnek még próbázók, fogunk még erősíteni.

Egy félreértést azért oszlassunk el: senki ne várja, hogy pénzért fogunk játékosokat hozni, ezt szinte senki nem csinálja a csoportban. A csoportban szereplő együttesek játékosai amatőrszerződéssel rendelkeznek, amelyek 1 évre köttetnek. Ebből következően, nyáron mindenki megkörnyékezhető lesz, és ingyen igazolható, azonban ez most a félszezon. Azok a játékosok elérhetőek, akikre nem tartanak igényt klubjuknál, a felhozatal viszont egyelőre igencsak szegényes. Nem kétséges, hogy február végefelé (az átigazolási szezon lejárta előtt) rengeteg játékos lesz ismét a piacon, hiszen akkor mondanak majd véglegeset a vezetőedzők a keretre nézvést, persze, akkor már nagyokat lehet mellényúlni is, nincs idő próbálgatásra, beépíteni az újoncokat meg végképp nincs. Annyival tartunk előrébb talán a többieknél, hogy Borbély Péter „keze alatt” a hosszú évek során rengeteg játékos pallérozódott, nagyobb a rálátása a magyar játékospiacra, mint mondjuk egy Manila-nak. Bízunk benne, hogy ezt kamatoztatni tudjuk, és 4-5 használható játékossal meg tudjuk erősíteni a kétségtelenül összeszokott keretünket.

Hajrá Barcika!

Téma: Hűvös fogadtatás...

Dátum: 2014.01.26

Feladó: Barcika

Tárgy: .

Mindenben egyetértek a cikkben elhangzottakkal, mintha én írtam volna. :)
Demkó és Krajnc remélhető érkezésén kívül én megelégednék még 2 igazolással. Egy csatárra és egy bal oldali középpályásra van égetően szükségünk, akik komoly erősítést jelentenek és azonnal a csapatba állíthatók.

Dátum: 2014.01.26

Feladó: Rajongo

Tárgy: Re

Nézőszámon nem fogunk összeveszni, kb annyi volt, amit mindketten irtok. Viszont egy két dologban más a véleményem továbbra is. Az egyik a Krajnc viselkedése. Váll műtétjéről nem tudtam, de ha itt akar játszani tavasszal is, akkor még rengetegszer fog rá esni a vállára mérkőzésenként. Egy játékos így nem viselkedhet, ilyen hisztit az U7- ben sem láttam még eddig. Ezt a viselkedést tét meccsen kemény lapokkal díjazzák, ami a csapat kárára mehet. A másik jól írod jelen helyzetünkben egy hobbi focista pincér is az "erősítést" jelentheti. "Sajnos"
Más, Gabika távolléte aggasztó lehet, ha tényleg már most próbálkozik máshol építeni a karrierjét. Jövő héten kiderül?

Dátum: 2014.01.26

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Re

Krajnc-al beszéltem. Ahogy írtuk is: kétszer műtötték már a bal vállát, de ezidáig hatszor ugrott ki a helyéről, korábban mindig mentő-kórház-altatás-váll visszatétele a helyére volt a sorrend, most magától visszaugrott, ilyen még nem fordult elő. Azt gondolom, érthető, ha "kicsit" megijedt a játékos. Azt gondolom, a pályán fogja bizonyítani, hogy szükségünk van rá...

Dátum: 2014.01.26

Feladó: szupergo

Tárgy: csak úgy...

Először is, több int 50 néző volt, megszámoltam.
Másodszor a hó nem szakadt, hanem max. esett. Ennyit a "lényegről".
A többi leírttal viszont egyetértek. Főleg azzal, hogy a fiúk jól küzdöttek (pedig én finnyás vagyok...), de nyilván voltak hibák.
Az ellenfél mezőnyfölénye kétségtelen volt, de nem volt annyira nyomasztó. Vagy csak azért nem tűnt annak, mert nem volt tét? Lehet.
Hogy nekik nincs befejező csatáruk az egyáltalán nem izgat, de sajnos a mi "egyszemélyes csatársorunk" se tudott semmit hozzá tenni a dologhoz.
Ez az átütőerő kevés lesz a bajnoki címhez, az biztos. Mi úgy néz ki ezen a területen tovább gyengülünk, az ellenfelek viszont, akik nagyon fel akarnak jutni, erősödni fognak, nem fognak annyit hibázni mint ősszel. Kellenek tehát az új igazolások, mint egy falat kenyér.
Az a szokatlan eset nekem is feltűnt, hogy egy játékos mérgében elrúgta a labdát, meg az is, hogy mennyit reklamáltunk (és milyen hangnemben...) meg nem engedhető módon a játékvezetőknél. Ez tavasszal jó esetben is sárgát fog érni, észre kellene térni néhány játékosnak!
Az új fiúkról nem tudok semmit mondani, azt sem tudom melyikük volt az. De az biztos, hogy senki nem váltotta meg a világot, bár mindenki küzdött. Várok még 2-3 támadót, de legalább 1 jót a szokásos 4 gyenge védő és középpályás helyett. Egyszerre ugyanis még mindig csak 11-en léphetnek pályára, így inkább a minőség mint a mennyiség számít.

Dátum: 2014.01.26

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:csak úgy...

Szupergo! Köszönöm a helyreigazításodat,legközelebb mindenképpen egyeztetek a pontos nézőszám és a valós időjárási körülmények ügyében...

Dátum: 2014.01.26

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Re:csak úgy...

Remélem érzed, hogy csak vicc volt! Keresnem kellett valamit amit lehetett kifogásolni az írásodban...

Dátum: 2014.01.26

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Re:Re:csak úgy...

Én is így voltam vele... :-)

Tételek: 1 - 7 ból 7

Új hozzászólás hozzáadása