Kaotikus állapotok...

2013.06.08 11:00

Nos hát, befejeződtek a bajnoki küzdelmek, mi sajnos a teljes káosz szélén leledzünk, még utoljára nekirugaszkodnak az érintett felek 1-1 osztályozó meccsnek, amelyeken világosan látható lesz, hogy ki gondolja komolyan az egycsoportos NB 2-t, és ki nem. Az Orosháza végül nem jutott arra a sorsra, hogy ki kelljen kapnia az osztályozón (tudvalévő volt, hogy nem akarnak fentmaradni), pedig érdekes lett volna egy olyan párosítás, ahol egyik fél sem akar NB 2-es lenni, amennyiben olyan csapattal vannak összesorsolva, amelynek hasonló ambíciói vannak. Na, ott aztán tényleg sírt volna a labda.

Nálunk - ahogy említettem - iszonyatos a fejetlenség, jelenleg senki nem tudja, hogy lesz-e pénz az NB 3-ra, így aztán a megmaradt játékosoknak is érdekes lehet a jövőképük: maradjanak, és ezzel "kockáztassák", hogy a megyei bajnokságban kell szerepelniük esetleg ősszel, vagy fogadják el a Putnok ajánlatát (na jó, ez csak egy lehetséges alternatíva). László úr június 15-ére ígérte döntésének közlését (miért pont akkorra, nem tudom, talán éppen 10 éves lesz a mosógépe), remegve várjuk, de jó lenne, ha tényleg történne valami, mert a legrosszabb ez a bizonytalanság. Tehát 10-en maradtak, Maicon-t állítólag máshol tesztelik, talán a két spanyol is visszajön, de ez nem biztos. Messi saját állítása szerint francia másodosztályú focista, szerződése szerint még kék-sárga, ha nem akar itt játszani, vajon miért is ültetnénk a lelátón a srácot?

Sokfelé hallani arról, hogy Komlósi Ádám lesz a vezetőedző, nem tudom, jó ötlet-e, kétségtelen, hogy Ádámban meg lehet az, ami a Kiprich-féle halvérű edzőkben nincs, de félek attól, hogy időnként megfejelné a hülyén lengető partjelzőhölgyeket. Kimondottan kíváncsi lennék egy olyan meccsre, ahol az egyik oldalon Komlósi, a másik oldalon Lipcsei osztja a sporit a kispadon...

A kölcsönjátékosok visszamentek anyahajójukra (Fótyik - Zsolna, Bogáti és Hornyák - Diósgyőr, Nagy Krisztián és Vólent - Honvéd, a mi tulajdonunkban lévő játékosok közül pedig ugyancsak útilapu Póser, Horváth Szabolcs, Kiprich, Privigyei, Halgas és Jeremiás. Messit is nyugodtan elfelejthetjük, azt hiszem, és én ugyanígy vagyok Maicon-al és a két spanyollal is, bár ne legyen igazam, őket jó lenne megtartani.

Habár U19-es csapatunk 67 ponttal a második helyen végzett a 72 pontos Mezőkövesd mögött a bajnokság Északi csoportjában, 145-22-es gólkülönbséggel, azért nagy hiba lenne azt gondolni, hogy a felnőttek között is azonnal meg fogják állni a helyüket, és rájuk kell építeni az ősz csapatát. Persze, a tehetségesebbeket be kell vetni, mert nincs mire várni, de ne essünk abba a hibába, amibe szoktunk, hogy a lehető legolcsóbb megoldást keressük, és megpróbáljuk a mélyvízbe lökni a még csak az első karcsapásokat tanuló fiatalokat. Ha minden csapatrészbe 1-2 játékost sikerülne beépíteni jövőre, akkor már elégedettek lehetünk, pláne, ha nyáron nem szedik szét az U-csapatainkat is.

Amire viszont (azt hiszem, ezt mindannyiunk nevében mondhatom) abszolút mértékben nemet mondunk: senkinek, egyetlen vezetőnek se jusson eszébe az, hogy tárgyalásokat kezd a Putnokkal (vagy bárkivel) egy esetleges fúzióról. Akkor inkább kezdjük a legalacsonyabb szinten, de ne engedjük eltűnni a KBSC-t a süllyesztőben! Ez egy büszke város, büszke polgárokkal, akiknek saját csapatuk van. Őrizzük meg a kék-sárgát magunknak, és az utódoknak!

Hajrá Barcika!

Habár a bajnokságnak vége, így összefoglaló, beharangozó cikkek nyilván egy ideig nem lesznek, a honlap zavartalanul üzemel tovább. Időről-időre igyekszünk összefoglalni a legújabb történéseket, elemezzük a brutális 2012/13-as szezont, meg miegyéb. Szóval, ha a történtek ellenére a szíved maradt kék-sárga, nyugodtan kövesd velünk az eseményeket!