Kell(ett) egy csapat!

2016.08.13 13:48

Nos, holnap már hazai pályán láthatjuk az új csapatunkat, akik ugyan a múlt hétvégén elkezdték már a bajnoki küzdelmeket, de azért mégiscsak a hazai az igazi! Nem is akárhogy kezdtük a bajnokságot, hiszen a bajnoki cím egyik esélyesének kikiáltott Salgótarjánt sikerült múlt szombaton két vállra fektetnünk, lehet itt szónokolni nógrádi oldalon, hogy nem állt még össze a csapat, bla-bla-bla, a miénk mitől állt volna össze? Ja, meg hogy nem jött meg a "migránsok" játékengedélye... Hát, így jártatok. Nálunk van mindenkinek...

Hogy ez az egy gólos győzelem mennyit ér, azt láthatjuk a tegnapi eredményből, a tarjániak szépen lesimázták a Hatvant idegenben (1-4), a tavaly még nálunk szereplő trió lőtt minden tarjáni gólt, Lakat és a Lukács testvérek (Rajmond kettőt), szívesen...

Pillanatnyilag nyilván ott tartunk (nemcsak a csapat és házatája, mi is), hogy próbáljuk felmérni, mire lesz elég ez a keret, meg hogy is néznek ki a többiek, 5-6 forduló után talán okosabbak leszünk.

Mivel a tudás legközelebbi nőági felmenője az ismétlés, nézzük azért át, hogy változott a keretünk a nyáron, szólok előre, brutális névsorolás következik:

Távozott:

Nagy Péter (Hajdúböszörmény)

Barzsó Attila (Hajdúböszörmény)

Lakatos Béla (Salgótarján)

Lukács Rajmond (Salgótarján)

Lukács Zsombor (Salgótarján)

Privigyei Ádám (ESMTK)

Hutter Máté (Tállya)

Irhás Ignác (Tállya)

Czető Márk (Putnok)

Illés Richárd (Putnok)

Dobos Attila (visszavonult)

Menougong, George (?).

Három fiatalember mutatkozott be tavasszal bajnokin, Király Dániel, Csendom Robi és Csattos Csaba, mindhárman a Bánhorváti csapatánál folytatják ősszel. Szabó Ádám - súlyos sérülése miatt - pillanatnyilag nem áll szerződésben, megoperálták, gyors gyógyulást kívánunk neki ehelyről is!

 

Érkezők:

Fülöp Gergő (Kisvárda, nyírbátori kölcsön után)

Molnár Máté (Putnok)

Belényesi Csaba (Putnok)

Süttő Attila (Putnok)

Bene Attila (Putnok)

Lázi László (Putnok)

Fekete Tamás (Cigánd)

Burics András (Cigánd)

Kovács Péter (Tiszaújváros)

Katona Bence (Tiszaújváros)

Turcsik Tamás (Rákosmente)

Engel Alex (Mezőkövesd kölcsön)

Sigér Ákos (Hajdúböszörmény)

Constantinescu, Dan Marius (Honvéd).

 

Ez utóbbi srácról nem nagyon szóltunk még, nos, a 20 éves új szerzeményünk az előző idényben 5 találkozón az NB 1-es (!) Honvédban kapott szerepet csereként! Nagy fogásnak tűnik!

Ez a hatalmas átalakulás okozta azt, hogy az előző idény keretéből mindössze 2-en (Farkas Jani és Faggyas) kaptak mezt a bevonuláshoz Tarjánban, egyébként - a rend kedvéért - rajtuk kívül csupán Varga Benő, Szemere Balázs, Odrobéna, a lábadozó Illés Gabi és Lipusz maradt.

Szóval tényleg nem lehet tudni, hogy ez a keret mire lesz elég, nyilvánvalóan üdítő a tarjáni győzelem, de nehogy aztán a "kisebbek" ellen kezdjünk el botladozni, jó szokás szerint. Holnap itt van mindjárt egy "kisebb"...

A BKV az előző idényben a Nyugati Csoportban szerepelt (mi sem természetesebb, hogy most idetúrták őket), a 8. helyen végeztek. Tavaly nyáron a Magyar Kupa első fordulójában összesodort már minket a balszerencse, akkor 3-1-re kaptunk ki a fővárosiaktól, hiszi a piszi, hogy tovább akartunk jutni, jómagam láttam a mérkőzést, hagyjuk inkább! Az akkor 2 gólt szerző Fézler már nincs a csapatban (egyébként egyetlen gólt sem szerzett az őszi bajnokikon, tavasszal szerződött el), és a második gól szerzője, Birtalan is eligazolt a BKV-tól.

Nézzük, hogy változott a keretük ősszel (legalábbis, amit eddig tudni lehet):

Távozott:

Gelei Vince (Sopron)

Ambruzs Szabolcs (Csepel)

Birtalan János (Jászberény)

Herczeg László (Jászberény)

Nyárasdi Zsombor (Jászberény)

Csikós Sándor (Csorna)

Katona Attila (Tatabánya)

Kiss Károly (Tatabánya)

Surányi Gábor (Tura)

Szanku Kristóf (Dunaharaszti).

Érkezett:

Ádám Erik (Dabas)

Balogh Bence (Rákosmente)

Bozsik Bence (Besenyőtelek)

Csanálosi Patrik (Diósd)

Girán Máté (Diósd)

Solymos Zoltán (Diósd)

Erős Ronald (Dorog)

Kocsi Henrik (Levegő-Energia).

 

Nem mondhatni, hogy veretes a névsor, ráadásul tudhatjuk azt is, hogy az első kanyarban a BKV-sek hazai pályán szenvedtek csúfos, 7-2-es vereséget a Rákosmentétől, úgy, hogy már 7-0-ra is vezetett az ellenfél. Igaz, hogy Kálmán Zsolt a 48. percben ellenállhatatlan kényszerét érezte az idő előtti zuhanyzásnak, de ekkor már 0-6 volt az állás, úgyhogy erre igazán nem foghatják!

Tehát egy atomjaira amortizált csapatot fogadunk az első hazain, és természetesen kötelező a győzelem, a 6 pontos kickstart biztos, hogy jóféle adrenalin-fröccsöt pumpálna az új csapatba, igaz, tavaly is 7 nyertes szettel indítottunk, aztán mi lett belőle? De talán most kijön a lépés...

Szóval itt állunk egy sokismeretlenes egyenlet előtt, mert nem tudjuk, mire lehet képes ez a csapat, sok játékost azonosítanunk kell még menet közben, míg megszokjuk, fogalmam sincs, mennyien hajlandóak még kilátogatni a Petébe, egyáltalán hogy néz ki a "lelátó", hová tudunk állni?

Én a magam részéről inkább több pozitívumot látok a kooperációban, mint negatívat, a Putnok az előző idényben igencsak masszív csapat volt, és kétségtelenül a legjobbjaikat "vettük át". Persze, lehet morogni Cece vagy Ricsi odavitelén, de ez van, ha őket ítélték könnyűnek, el kell ezt fogadni, aztán ha ősszel bizonyítanak, biztos vagyok benne, hogy visszajönnek. Végre van ballábas balbunkónk, Farkas Jani maradt, én sokat várok Turcsiktól is, aki ugyanígy kezdte tavaly Rákosmentén, csereként beállva rúgott gólt, a második partin kezdőként is betalált, úgyhogy hajrá!

Tudom, hogy vannak jó páran, akiknek nem tetszik ez az idei brigád, de én amondó vagyok, hogy esélyt kell adni nekik, attól függetlenül, hogy mik az előítéleteink velük szemben. Tudomásul kell vennünk, hogy ez a csapatunk, és aki igazán a színeinket szereti, az ezeket a srácokat is fogja!

Hajrá Barcika!