OMG!

2014.08.24 06:41

Avagy: édes jó Istenem! Erősen gondolkodtam azon, hogy „Megvan a 3 pont” címmel felrakok egy üres oldalt, de egyrészt biztos azt hittétek volna, hogy valamilyen technikai probléma adódott, másrészt tudom, hogy vannak olyanok, akik önhibájukon kívül nem tudnak ott lenni a meccseken, így nekik is valahonnan tájékozódniuk kell.

Nos, a beharangozóban emlegetett Damoklész kardja két vonatkozása közül az egyik nem teljesült, mert begyűjtötte a csapat a győzelemért járó pontokat, de erősen kérdéses, hogy közönsége viszonylatában eléggé megnyerő volt-e. Szerintem határozott „nem” a válasz.

Úgy gondoltuk meccs előtt, hogy az a minimum, hogy pozitívvá tegyük a gólarányunkat, hiszen a lelkes újonc gyöngyösieket még a nem éppen bajnokesélyes hatvaniak is elég rendesen kitömték hazai pályájukon, hogy ez nem így alakult, az több összetevős.

Ha már azt gyakoroltuk a felkészülés során annyiszor, akkor talán most kellett volna azzal a bizonyos 3-5-2-vel felállni, hiszen készülhettünk rá, hogy a vendégek nem fogják túl sokszor a kapunkat veszélyeztetni, így növelhető lett volna a „tömeg” a középpályánkon, a támadóharmadban. Ehelyett 4-5-1 volt ez, de némely játékos szerepköre - őszintén szólva - igencsak meglepett. Na, nem azért, mintha nem tudnának azon a poszton játszani, sőt, játszottak is már olyan pozíciókban, csak hát – eddig nem ezt gyakoroltuk. Nagy Peti volt már középső védő, talán egy háromvédős felállásban nem is lenne rossz, mert kétségtelenül gyorsabb lehet a kiváltásoknál, mint a Komlósi-Menyhért-Bakonszegi trió. Említettem a múltkor, hogy a cigándiak ellen nem volt túl meggyőző a játékos (sőt, több felkészülési meccsen sem hozta, amit tőle várunk), most kimaradás helyett centerhalfnak állította Koleszár mester. De ő még tulajdonképpen jól is járt, hiszen Bakonszegi még a padról is lemaradt, nem hiszem, hogy egy (pár) hiba miatt le kellene mondani a játékosról, de hát ismerjük trénerünket: meglehetősen kemény, konok ember.

A Czető-Illés Gabi párost megéreztem a két szélen, Márk is játszott már gyakorlatilag mindent a csapatban, a múltkor például balszélsőt, most jobbhátvédet. Így megy ez! Habár Illés Ricsi a felkészülés nagy részében (és a múlt héten is) jobb futóként szerepelt, most visszahoztuk a középpálya védekező szekciójába. Két csatáros játékot próbálgattunk szinte végig a felhozó találkozókon, most Nehéz egyedül szédelgett elől, Benét meg kitoltuk a jobb szélre, hadd futkorásszon.

Na és a megvalósítás: nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de siralmas volt ez a produkció. Szegény gyöngyösiek pedig gyakorlatilag mindent megtettek, hogy gólt rúgassanak velünk – szellősen védekeztek, alig volt párharc, amit megnyertek volna, folyamatosan lemaradtak az emberről, magyarul: osztálykülönbség volt a két csapat között. Illetve – pontosítok – az lett volna, ha kicsit is megpróbálunk futballozni. Ezt a sokkpasszos játékot – komolyan mondom – hagyni kéne a francba, mert annyi előnye kétségtelenül van, hogy a labdabirtoklási mutatóban fölényesen vezetjük a bajnokságot, de a hátul – vagy jobb esetben a középpályán – passzolgatástól az ember hátán feláll a szőr. Mert ezzel a játékstílussal, ha jól adják elő, kétségtelen, hogy ki lehet csalogatni az ellenfelet, gyors súlypont-áthelyezésekkel, dinamikus befutásokkal, de a gyorsaság, a dinamika, a kreativitás tökéletesen hiányzott a játékunkból. Nehézt annyira egyedül hagytuk, mint az előző idényben Szabó Vityát (hallottam olyan hangokat, hogy akadnak már, akik visszasírják – azt hiszem, ez egy brutális kritika a szurkolóktól), szélsőink viszont nem fogtak ki jó napot, vagy éppen bátortalanok voltak. Korábban is láttuk már Benét szélsőt játszani, és kétségtelen erénye, hogy viszonylag gyorsnak mondható, viszont beadni – na, azt nem tud. A másik oldalon Lipusz általában középre settenkedett (ha éppen nem helycserében voltak Benével), fogjuk rá, hogy azért, hogy utat nyisson Illés Gabinak, de sokszor inkább úgy éreztem, hogy szabályosan menekül a labda elől. Gábor jött is előre becsületesen, azzal nem volt baj, de nagyon bátortalan. Azt a jobbhátvédet, aki tegnap a vendégeknél szerepelt, szerintem Kovács Szilu bármikor megtáncoltatta volna, de ehhez a gyorsaság és a technikai tudás mellett bátorság is kell.

Irhásnak kellett volna fazont szabnia a támadójátéknak, túl sok színt ő sem vitt a játékba, és mivel kevés volt elől a mozgás, így nem is nagyon volt kit játékba hoznia. Akit feltétel nélkül dicsérni tudok, az Kokó. Ismét fáradhatatlanul robotolt, elől is, hátul is feltűnt, ráadásul gólt is fejelt, megmentve ezzel a csapatot a lebőgéstől. Illés Ricsi hozta a megalkuvást nem tűrő, lelkes játékát, de a második felesben rengeteg labdát elszórt, ráadásul megint megkapta a szokásos buta sárgáját, egy teljesen értelmetlen, ütemtelen odacsúszás miatt.

Az első félidőben akár locsolni is lehetett volna a füvet a mi oldalunkon, a gyöngyösiek teljesen bebetonozták magukat a kapujuk előterébe, de megtettük nekik azt a szívességet, hogy nem lendületből vezettük rá a labdát az emberre, hanem csak értelmetlenül passzolgattunk, ennek ellenére nagyon érett a gól a félidő végére. Meg is lett. Én – bevallom – azt gondoltam, hogy az első gól után leomlanak a lelki gátak, és kinyílik a gólzsák, de a várt „póttűzijáték” helyett a második félidőre még enerváltabbá vált a csapatunk. Habár a gyöngyösiek játékában abszolút nem volt benne a gól, de a meccs végefelé már Miskinek is kapaszkodnia kellett néhányszor, és ez abszolút a mezőnyjátékosok kritikája, mert elhitették a vendégekkel, hogy akár még lehet is keresnivalójuk. A hajrában meghúzott Menyhért-Nehéz csere meg szerintem ott van a top 5 „legszégyenteljesebb csere a Petében”-verseny élbolyában.

Szomorú volt látni, hogy a játékosok mennyit vitatkoznak egymással, ez az idegesség rányomta a bélyegét a játékra is, és szerintem nem akadt olyan ember a sporttelepen, aki ne várta volna a megváltó hármas sípszót.

A várt fölényes győzelem helyett meg kellett elégednünk az egygólos sikerrel, ami kétségkívül jobb, mintha más eredmény született volna, de félek, erre a produkcióra a közönség nem lesz vevő. Már így is úgy tűnt, hogy a viszonylag kellemes idő ellenére negatív nézőcsúcs születik első hazai meccsen, de kíváncsi leszek, a következő hazaian, a veresiek ellen mennyien leszünk. Siralmas volt látni a lezárt hosszabb lelátót, és a „ruhájától megfosztott” régi lelátót is…

Szumma szummárum: ennek a csapatnak ránézésre kellene még 7-8 meccs, mire nagyjából elkezdik érezni egymást a játékosok, és összeáll a csapat, kérdés, meg fog-e ez egyáltalán történni, ha minden meccsen más felállásban szerepelünk. A másik kérdés, ami még fontosabb: nem kerülünk-e akkorra olyan hátrányba, hogy álommá „silányuljon” a bajnoki cím. Őszintén szólva: tartok a tárkányi kirándulástól…

Hajrá Barcika!  

Téma: OMG!

Dátum: 2014.08.25

Feladó: Jocó

Tárgy: Honlap

A hivatalos honlapunk szerint még mindig Borbély az edző'
Az edzésprogramban meg 2012 január vége-febr. eleje szerepel'
Ennyire fontos kb a csapat is meg a szereplése egyeseknek.
Adjunk már magunkra.
Kisebb csapatoknak rendezettebb a honlapja'

Dátum: 2014.08.25

Feladó: Karesz

Tárgy: Re:Honlap

anno évekkel ezelőtt felajánlottam, hogy csinálok egy szuper oldalt nekik, nem kellett, utána a t-betűs informatikai bolttal megcsináltatták a mostanit, amit amúgysem frissítenek, kár erőlködni...

Dátum: 2014.08.25

Feladó: 1szülő

Tárgy: hát???

Ezt az ellenfelet gólokkal kellett volna verni! DE: sajnos itt is látszik a játékosok magyaros mentalitása: ha vezetünk 1 szem gólocskával, behúzzuk a kéziféket, majd csak kibekkeljük valahogy a végéig. Nem értem, miért nem rohantuk le az ellenfelet, mikor lett volna rengeteg alkalom lekontrázni őket!?!?

Dátum: 2014.08.25

Feladó: shift1

Tárgy: meccs

Nagyon jó a cikk, egyetértek. Szupergo véleménye is nagyon fontos, írj ide mindig, kérlek! Hát Koleszár taktikája mindig is védekező volt. A különbség az, hogy Tiszaújban bent kellett egy csapatot tartani, itt meg feljutni kell. Óriási különbség. Gyűlölöm ezt a védekező felállást, nézhetetlen focit szül. Borbélyt is emlegetitek, ő a maximumot hozta ki a tavalyi keretből. végén ez a Menyhért csere is... Mese nincs, egy feljutásra becélzott csapatnak könyörtelen támadófocit kell játszania, mert gólokkal lehet csak meccset nyerni...

Dátum: 2014.08.24

Feladó: mezey

Tárgy: munka?

Az a baj,hogy itt nincs idő a végén megvonni a mérleget,mert a feljutás lenne a cél! T.ujvárosban a cél tavaly a bennmaradás volt kitűzve,de igaz ez kicsit jobban sikerült,hogy miért azt hagyjuk.
Még egyszer mondom pökhendi saját játékosait lenéző,munkájukat nem elismerő ember,tudás fing! A kék üveges sárga kupakos!

Dátum: 2014.08.25

Feladó: Túj

Tárgy: Re:munka?

Tiszaújvárost ne keverjük már bele a Ti belső ügyetekbe. Van nekünk elég megoldani való feladat. Ja és mi nem álmodozunk, a földön járunk. Ennyi van és kész! De az van!
Az idő meg mindent megold és igazol!

Dátum: 2014.08.24

Feladó: Sajó

Tárgy: Munka

Koleszár öt évig jó munkát végzett Tiszaújvárosban. Úgy, hogy a keret nem volt mindig hmmmmm.... alkalmas nagyobb feladatokra. Hagyni kell dolgozni és a végén megvonni a mérleget!
Személyes bosszú vagy harag nem fogja előre vinni csapatunkat!

Dátum: 2014.08.24

Feladó: jani

Tárgy: Re:Munka

Borbelyt is hagytak dolgozni es mi tortent nem sikerült vette a kalapjat es csokolom!Majd jovore sikerül ez a kbsc szlogon kozbe a kadariskola meg megszedi magat a hulye szurkolo meg pislog h megint veletlenul nem.sikerült...gracies!

Dátum: 2014.08.24

Feladó: Bence

Tárgy: -

A látottakkal én is maximálisan elégedetlen voltam. Talán azt hittük megint, hogy megszórjuk a gyöngyösieket, főleg miután betaláltunk. Tényleg egy sok góllal verhető csapat volt.

Azért tegyük hozzá, hogy nagyon nehéz olyan csapattal játszani, aki 8, néha 10 emberrel védekezik. Bár, ha meg mélyebben belegondolok ezért kapják a játékosaink a fizetésüket :)

Egy két szóban a játékosokról. Miski abszolút magabiztos, jó kapus. Ahogy láttam az NB3-at eddig, kapus szinten mindenkit a földbe döngölnénk. Tehát van két jó kapusunk, ami k... jó csak kérdés nem e luxus. Véleményem szerint ezen a szinten az. Talán - nem megsértve kapusunkat - egy komoly támadó jobban jött volna, na adj Isten Szabó Á. sérülésekor szerintem egy ifikapus is tudja hozni ezt a szintet. (ugye van, aki még anno emlékszik, hogy került Fülöp R. a kezdőbe a 90-es évek elején). Nah elkalandoztam :)

Komlósi hozta amit elvártunk, legjobban nekem Czető játéka tetszett, remélem nem sérült meg. Voltak tetszetős támadásaink, de azt azért legalább valaki észrevehette volna, hogy kár huszadjára is beadogatni a labdát magasan. Vagy nem erre jó az edző? Illés Ricsi lelkesedése abszolút dicsérendő, ha mindenki így nyomná nem lenne kérdéses ki jut fel a csoportunkból. Sárgájával vitatkoznék, ugyanis jó döntést hozott mikor kvázi felrúgta a gyöngyösi játékost, szerintem egy gyors kontra indulhatott volna belőle. Legalábbis én így láttam. Aztán persze lehet rosszul :)

Illés Gábor játéka is tetszett, időként Lipusz is ügyes volt. De hozzáteszem ezen "magasztalások" koránt sem jelentik azt, hogy elégedett lettem volna. Van még hova fejlődni.

Elöl Nehéz jóval jobbnak, ügyesebbnek tűnik, mint Szabó volt. Remélem hamarosan összejönnek Neki is a dolgok.

Dátum: 2014.08.24

Feladó: Dávid

Tárgy: Szupergo?

Nekem csak egy kèrdèsem lenne: Hol van Szupergo! Hetek óta nem szólt hozzà, ès èn sok emberrel ellentètben többnyire osztom a vèlemènyèt.

Tételek: 1 - 10 ból 18
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása