Összpontosítás hiányában...

2013.09.08 06:55

Hazai pályán minden meccset meg kell nyerni, ha versenyben akarunk maradni. Ehhez sajnos ez a játék nem lesz elegendő. Ezek a tények. Az is tény, hogy jobb csapat vagyunk, mint a Nyírbátor, magasan képzettebbek játékosaink egyénileg, mint a lelkes nyírségiek, ez tegnap is kiderült, viszont ha nincs megfelelő koncentráció, mind a védő-, mind a támadóharmadban, akkor ezek az egyéni kvalitáskülönbségek nem fognak önmagukban győzelmet eredményezni.

A saját kapunk előtt meglepően bizonytalanok voltunk, amellett, hogy Ádámnak volt egy-két bravúros védése, megint többször elnézte a beadásokat, az már megint más kérdés, hogy a nem éppen törpeméretű Komlósi és Nyisalovits hogy maradhatott le folyamatosan a beívelésekről. Ha nem olyan töketlenek a nyírbátori támadók, simán eldönthették volna a meccset, és akkor nem az elvesztett két ponton keseregnénk. Treznai meglepően magabiztos volt, erőt sugárzott a jelenléte a jobb oldalon, bárcsak ugyanez lenne a helyzet a bal oldalunkkal. Fogalmam sincs, miért van látványosan jegelve Horváth, biztosan megvan az oka, mert ha nekünk kiszúrja a szemünket Czető bizonytalan játéka, a nálunk ezerszer szakavatottabb mesternek is észre kell ezt vennie. Fiatal balhátvédünk megint a meccs második félidejére vette át a játék ritmusát, akkor már csinált ügyes dolgokat mind a saját térfélen, mind az ellenfélén, de a kapott gólban megint vastagon benne volt, ahogy a támadót nem igazán komolyan vevő Nyisa is. Nem tudom, miért kell ahhoz gólt kapnunk, hogy felébredjünk?

Komlósi és Nyisa helyezkedési hibáiról már volt szó, Ádámot a kiállításáért annyiban nem érheti kritika, hogy abban a helyzetben már az volt a legracionálisabb, amit csinált (még szerencse, hogy a tizenhatoson kívül sikerült megállítania a támadót), viszont úgy fordult a labdás játékossal, mint egy több tonnás exkavátor. Menyhért ezerszer nagyobb nyugalmat biztosított beállása után, lehet, hogy érdemes lesz komolyabban számolni vele a következőkben, Ádám úgyis pihen legalább egy fordulót.

Illés cseréje jogos volt, mert több labdát adott el a középpályán, mint az Adidas, ráadásul sárga birtokában volt kissé túl vehemens, benne volt, hogy kiszórja a sporttárs. Kovács Bence viszonylag jól tette a dolgát, igaz, nem éppen a védekező-jelleg a legerősebb a játékában, de nem mutatott rossz teljesítményt, igaz, ő is elszórt jópár lasztit. A középpályán azért ne fussunk át, mert ott érdemes pár dolgot kiemelni. Esküszöm, hogy mindig nagyon kedveltem Kokó játékát, mert az a küzdeni tudás, az az akarat, amit ő a pályára szokott vinni, példamutató. De! Már a felkészülésik óta figyelem a játékát, és egyre inkább megerősödik bennem a gondolat, hogy ebben a szezonban egyelőre nem a megszokott Kokót látjuk. Sem védekezésben, sem támadásban. Mintha a fél karját vesztette volna el Fehér távozásával, egyszerűen sablonos, jellegtelen a játéka, sokszor légüres térben mozog, magához képest kevés labdát szerez, ha meg nála van a játékszer, igyekszik szabadulni tőle. Neki kellene az összekötő kapocsnak lenni a védekező középpálya és Molnár Gabi között, ehhez képest a támadó középpályásunknak kell egészen mélyre visszajönnie labdáért, és ez nem eredményezhet mást, mint amit láttunk is az utolsó 20 percben: Gabika már a hátsóján vette a levegőt. Pedig ő mindent megtett ezen a meccsen is, rúgott egy szép gólt egy nagyon penge támadás után, voltak helyzetei, de sajnos amikor egyedül kellett volna befejezni, passzolni próbált, mikor viszont voltak érkezők, saját maga akarta megoldani (ebből volt – szokás szerint – a több). Látványosan féloldalasak vagyunk, Nyitrai oldalán fut a támadásaink 70 százaléka, a bal oldalunk nincs eleget mozgatva. Hogy ennek mi pontosan az oka, azt el nem tudom képzelni, David megérdemelne egy kicsit több támogatást, mert ő mindig képes váratlan megoldásra, igaz, kezdő- és végsebessége meg sem közelíti Nyitraiét.

Csatárunk nincs – legalábbis a kezdőben – ez bátran kijelenthető. És ezzel nem Szabó Viktort akarom bántani, mert az összjátékból most is jól vette ki a részét – a sok eladott labda ellenére. A helyzet az, hogy Viktor inkább előkészítő típus, a kapura úgyszólván teljesen veszélytelen. Ő abban a legjobb, hogy a felpasszokat vissza tudja kényszerítőzni a futó játékosoknak, már ha van Gabikán kívül a kapu elé érkező futó játékos. Termetéhez képest fejjátéka nem túlságosan erős, úgyhogy lassan le lehet állni a felívelgetésekről!

Salvador egyértelműen későn jött, neki nem elég 8 perc a bemelegedésre, ezt már tavaly is többször leírtuk. Nem értem, miért kellett ilyen sokáig várni, teljesen mindegy volt, hogy Szabó küzd elől az elemekkel, vagy ő, azzal a különbséggel, hogy Salva a kapura mérföldekkel veszélyesebb. A helyzete most is megvolt, igaz, a kapu helyett az eredményjelzőt vette célba a föld-levegő rakétával… Én egyébként nem Szabót cseréltem volna le, hanem mondjuk Kokót, és akkor Viktor jobban le tudta volna készíteni a bogyót fekete bőrű játékosunknak.

Tudom, hogy most mindenki a kétcsatáros rendszert követeli, de higgyétek el, az csak 3-5-2-ben jöhetne szóba. Most mondjuk meg lehetett volna próbálni a 4-4-2-t egy olyan variációban, hogy csak egy védekező középpályással állunk fel, ehhez viszont nem elég dinamikus a középső védelmünk (finoman szólva), plusz még nagyobb lett volna a teher Molnáron. Szisztémát viszont csak úgy lehetne igazán váltani, ha Molnár nem lenne a csapatban, de ki az, aki őt kihagyná? Na ugye!

Ezt a meccset még 10 emberrel is meg lehetett (kellett) volna nyerni. Habár a nyírségieknek is adódott jópár lehetősége, de ez leginkább a figyelmetlenségeinknek, a koncentráció-hiánynak volt köszönhető. Ha komolyan gondoljuk a feljutást, eredménnyé kell transzformálni a dominanciánkat, mert az erősebb csapatnak erőt kell sugároznia és demonstrálnia kell erejét. Ebben még bőven van hová fejlődni.

Folytatás jövő szombaton Hatvanban, lévén tegnapi győzelmükkel a hatvaniak megelőztek minket, könnyű meccsre ott se számítsunk. Beharangozóval már csütörtökön jelentkezünk, de holnap is érdemes lesz az oldalra kattintani, mert új cikkel jelentkezünk.

Továbbra is veretlenek vagyunk, most próbáljunk meg ennek örülni, de könyörgöm, srácok: egy kicsit több összpontosítást! A szurkolók mellettetek vannak!

Hajrá Barcika!

Téma: Összpontosítás hiányában...

Dátum: 2013.09.10

Feladó: Nto

Tárgy: utánpótlás

Szerintem se fordít a vezetőség kellő figyelmet az utánpótlásra.
Az u17-es korosztály 6 u 15-ös gyerekkel állt ki mert nem intézték el időben a leigazolást. Az u15 emberhátrányban és kapus nélkül játszotta végig a mérkőzést u14-el kiegészítve (így az u 14nek nem volt cseréje). A vezetőség ehelyett azzal foglalkozik hogy a szülők ne szállhassanak fel az utánpótlást szállító buszra. Azok a szülők, akik az elmúlt években sokszor saját kocsijukkal vitték a gyerekeket (busz hiányában) mindenféle térítés nélkül. Vagy éppen a busz költségét dobták össze, mert az egyesület nem fizette.
A vezetőség inkább a valódi problémákkal foglalkozzon, mert ha az utánpótlás nem lesz hajlandó kiállni, az előbb utóbb a nagy csapatot is érinteni fogja.

Dátum: 2013.09.09

Feladó: Papa

Tárgy: Utánpótlás

Csatlakozom Petyához. Jó lenne, ha rendeződnének az utánpótlással kapcsolatos dolgok. Pl. még mindig nincs minden korosztálynak edzője.

Ezen kívül az a vicc kategóriája, hogy az új műfüves pályára még mindig nem érkeztek meg az 5x2 m-es kapuk, a kispad, stb.

Meg érdemes lenne a töredező betonos "lelátón" is szétnézni a műfüves pálya mellett valami illetéskesnek, mert a gaz már igencsak csúnyán felverte.

Nincs egy pár közmunkás, akit ki lehetne rendelni? A sporttelep büfé körüli része szépül, a többi pedig szégyenteljesen le van pusztulva. Senkinek nem bántja a szemét?

Dátum: 2013.09.09

Feladó: petya

Tárgy: utánpótlás

Felhívnám utánpótlással foglakozó kedves szakember/ek figyelmét már ha létezik egyáltalán ilyen személy/ek a klubnál hogy van 1 nagyon lyukas utánpótlás csapatunk.A nyár folyamán már többen megfogalmazták hogy óriási gondok vannak egyes korosztályoknál és sajnos nem igazán történt semmilyen érdemleges változás csak olyan válaszok jöttek hogy a lényeg hogy meglegyenek /a nagy csapat pontlevonása miatt kapták ezeket a válaszokat a az érdeklődők/. Az említett csapat kb 10-12 gyerekből áll és ebből a 70% életében nem játszott soha egyetlen 1 meccset sem és ha netalán vki nem tud eljönni vmelyik meccsre akkor az alsóbb korosztályból visznek fel vkiket ahol ez által ott sincs meg a keret.Rendben hogy a nagy csapat az elsődleges de ha pár gyereknek elmegy a kedve a folyamatos zakóktól akkor ki sem lesz az eddig sem acélos csapat.Ezt a pár sort csak azért írtam le hogy hátha vkit érdekel ez a téma /remélem van ilyen személy/ és tud is tenni vmit az érdekükben mert nagyon siralmas a helyzet.

Dátum: 2013.09.08

Feladó: Barcika

Tárgy: 4. forduló

Azt hiszem abban mindenkivel egyetértünk, hogy a tegnap látott Nyírbátor volt a leggyengébb ellenfelünk az eddigiek közül. Egyértelmű, hogy mind egyénileg, mind csapatként messze jobbak vagyunk, de sajnos ezt nem sikerült tegnap érvényre juttatnunk. Ellenfelünk már 0-0-nél az eredmény tartására törekedett, aztán ahogy lenni szokott ( a kimaradt helyzeteink után ) az első kapunk előtt tett látogatásukból gólt szereztek. Szerencsére még a félidő vége előtt jött az egyenlítés, de a vezetést a kiállításig sajnos nem sikerült megszerezni. Nem tudom kinek mi a véleménye, de a kiállítást megelőző szituáció előtt Nyisát szerintem meglökték a levegőben a fejelésnél és talán nekünk kellett volna kifelé szabadrúgással jönni....
Ezután már a döntetlennek is örülnünk kellett, óriási ziccereket hagytak ki a bátoriak egy-két Szabó Ádám bravúr kíséretében.
A játékosok teljesítményéről egy-két gondolat. Nekem tegnap Treznai játéka kellemes meglepetést jelentett. Semmivel sem játszott rosszabbul mint Nagy Peti az előző fordulókban. Harcos, kemény játékot mutatott és azt is megjegyzem, hogy a felkészülés alatt balhátvédként is feltűnt néha!!!
Ezzel azt akartam mondani, hogy az általunk már fordulókkal ezelőtt felvetett Czető csere már nagyon égető lenne. Alternatívaként ott lehet Horváth Szabi, Treznai és a hamarosan visszatérő Tátrai is.
Az egycsatáros játékot is el kellene felejtenünk nagyon hamar. Szabó Viktor jól tartja meg a rá felpasszolt labdákat. De pont emiatt, mivel folyamatosan visszalép a lasztiért, a kapura teljesen veszélytelen mivel nem ér vissza a beadásokra. Sajnos a szélsők sem érnek fel ilyen esetekben és ahogy ez tegnap is megfigyelhető volt több alkalommal is a beadásokat középen szinte senki sem várja. Pont emiatt kellene Viktor mellé egy tipikus csatár ( SALVADOR ) aki veszélyt tudna teremteni ilyen esetekben. Szerintem jól kiegészítenék egymást Szabó Viktorral.
A fordulóban szerencsére több nekünk kedvező eredmény is született. Kikapott idegenben a Léta és pontokat vesztett a Felsőtárkány is az eddig pont nélküli Veresegyház otthonában. Ami viszont minket a legjobban felvidított az a Loki II-Putnok:3-0!!! :DDDD
A Tiszaújváros újra nyert, de valahogy továbbra sem hiszem, hogy hosszú távon az élen tudnának maradni. 4 meccsükből hármat hazai pályán játszottak, jövőhéten idegenben Ebesen nehezebb dolguk lesz.
Mint ahogy nehéz lesz nekünk is Hatvanban, de képesek vagyunk elhozni a három pontot!
HAJRÁ BARCIKA!!!

Dátum: 2013.09.08

Feladó: shift1

Tárgy: Putnok meccs.

Putnok 3-0-ra kapott a Debrecen II-től. Ez legalább jó hír. Van ott már román edző neve sincs játékosok stb. Ettől mi sokkal jobban állunk.

Dátum: 2013.09.08

Feladó: shift1

Tárgy: vegyesz mernoknek:

Salvadort picsán rúgják? Te jársz egyáltalán meccsre? Szívvel-lélekkel játszik, és gólerős.

Dátum: 2013.09.08

Feladó: vegyesz mernok

Tárgy: szupergonak shift1-nek

Nem ertelek szupergo...Nem jonnek az eredmenyek?? A meccs elott a lehetseges 9bol 7 pontja volt a csapatnak, ugy hogy csak nehez ellenfelei voltak,a fiuk tehetek rola, hogy nem voltak tobben?? Shift,es a tobbi barcikai, felejtsetek mar el ezt a salvadort, van rajta 10kilo sulyfelesleg,remelem telen picsanrugjak!! Es a szurkolok az o nevet kiabaljak...atya eg.. Tobbet art mint hasznal..

Dátum: 2013.09.08

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:szupergonak shift1-nek

vegyesz mernoknek:
Szerintem nem rossz amit eddig elértünk, de nem is túl jó. Pl. azért mert több csapat is előttünk van a a tabellán, a T.újváros 4 forduló alatt 4 ponttal vezet.
Nem tudtunk megverni a tartalékos F. tárkányt, nem kis szerencsével győztük le a Putnokot (a meccs nagy részében a nézők szidták a csapatot mint a bokrot...), megvertük a Létavértest (a tv alapján bármelyik csapat győzhetett volna, de gratula...) és keservesen szerztünk 1 pontot itthon az eddig gyengén szereplő Nyírbátortól.
Ha szurkolók itt a fórumon is hiányolják és a lelátón nézők kórusban követelik a beállítását, akkor nem valószínű, hogy neked van igazad Salvadorral kapcsolatban...

Dátum: 2013.09.08

Feladó: Bence

Tárgy: -

Na végül csak majdnem bejött az a 10% esélye a Nyírbátornak, nem hiába nyilatkoztak:)

Az eredmény reális, sőt nyerhettek volna, igaz mi is a végén. Azt el kell ismerni, sokkal jobb csapat a miénk, de majdnem ráfáztunk. Simán kellett volna hozni ezt a meccset 10 emberrel is.

A cserék szarok voltak, mármint én nem Davidot, a legjobbat hoztam volna le, sőt nem Szabó V-t, hanem felállni 2 csatáros üzemmódba, és behúztuk volna a meccset. Kockázat nélkül nincs győzelem. Szabó elől kevés, nehezen megtartja a labdát, mindent egyből lepasszol, amúgy képességei jók. Most már tényleg jöhet egy Czető-Horváth Sz. csere, vagy valamelyik belső védőnk menjen ki balra. Nem rossz azért annyira a Czető gyerek, csak most már elég, hogy a szezon alatt az összes gólt miatta kaptuk. Egyszerűen képtelen az elején felvenni a ritmust. Pont mint a válogatott:) Jobb Ő ennél a teljesítménynél.

Molnár nagyon ügyes, jól mozog, de vannak azért hiányosságai. Akkor lő mikor nem kéne, amikor meg kéne nem lő:)

Szurkolók. Most visszaültem arra helyre, ahol régebben néztük a meccset, a B közétől jobbra 10 métert. Szurkolás tök jó volt és hangulatos, kivéve néhány ocsmány beszólást. Ami rohadtul nem tetszik a játékosaink baszogatása, ami most már a "kurva anyázásig" is elmegy. Attól nem fog jobban játszani senki, ha stresszeljük, sőt a Czető gyereken, meg Szabó V-n is abszolút látszik, hogy zavarban van ettől. Biztatni kell a csapatot, nem basztatni. Persze kell néha a megjegyzés, de normális módon. Ennyi.

Nem baj most az X, talán jókor is jött, hogy rendet rakjon a fejekben, nem vagyunk mi annyira magasan bajnokesélyesek.

Dátum: 2013.09.08

Feladó: shift1

Tárgy: tegnapi meccs

Látjuk azt, hogy Borbély nem támadószellemű edző. Ebből van a több egyébként Nb1-ben is. Rúgjunk 1 gólt, aztán majd lesz valami. Átalakítással nekem a 3-5-2 is jó lenne, legalább hazai pályán támadjunk már tisztességesen! 1 csatáros játék Barcikán soha nem volt célravezető. Czető nem üti az Nb3-as szintet.
Salvadort én sem értem, jó amit szupergo írt a cserékről most reális. Szabó-Salvador kezdő kellene, ha nem megy, le lehet hozni meccs közben egy támadót is.

Tételek: 1 - 10 ból 12
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása