Súlytalanság - avagy: a mezőnyfölény nem elég...

2014.02.08 13:49

Ha a Bogács ellenit is beleveszem, negyedszer láttam csapatunkat felkészülésin (említettük, hogy Tiszaújban nem voltunk ott), de nekem kicsit karcsúnak tűnik, amit eddig láttam. Azt hiszem, sokat elmond a csapat átütőerejéről, hogy egyedül a Bükkábrány ellen játszott Molnár Gabi (szerzett is két gólt), a többi meccsen (a Bogács ellenit hagyjuk most ki) gyakorlatilag súlytalanok voltunk az ellenfél kapuja előtt. És ez baj. Habár a Tárkánnyal már nem, de játszunk majd még olyan kellemetlen csapatok ellen a bajnokságban, mint például a Nyírbátor vagy a Jászapáti, akik ellen hiába tervezzük be a kontrát, ha ők várnak minket. Igaz, ez a kettő pont idegenben lesz, de nem hiszem, hogy a Böszörmény, vagy mondjuk a REAC nagyon kitámadna itthon ellenünk.

Ezt a felkészülést már nem tudjuk le azzal a csapattal, amit remélhetőleg ki tudunk állítani a Putnok ellen, ezt fogadjuk el. Nem a hasamra ütve mondom, hogy jó, ha Komlósi és Molnár a szezonkezdetre felgyógyul, tehát két kulcsemberünk biztosan kimarad a felkészülés túlnyomó részéből. Komlósit még csak-csak tudjuk ímmel-ámmal pótolni, mert Nyisa ma sem játszott rosszul, és van nekünk még egy Treznaink is, de Molnár hiányában tragédia a támadásvezetésünk.

Mondom ezeket annak ellenére, hogy sokakkal ellentétben nem látom borúsan az átigazolási szezont. David ugyan elment, de mivel nem csatárként játszattuk, a baloldalon Kész Tibi is megcsinálja azt, amit a spanyol, irányítócserének meg Krajnc is megteszi. A szélen én továbbra is problémákat látok, mert lehet, hogy leigazoljuk Kovács Szilárdot, de engem abszolút nem győzött meg ma, és ahogy Barcika írta, Tiszaújban sem alkotott maradandót. Mindenki – a szakvezetés is – tudja, hogy kell egy gyors, agresszív szélső (jobb és bal egyaránt kellene egyébként), de én nem Szilárdban látom a megoldást. Ha egy – számára – sorsdöntő meccsen ennyit tud, akkor én a magam részéről nem ragaszkodnék a leigazolásához.

Czető hiányában Kádas igyekezett megoldani a pótlást, de ő inkább szellőtípus. Tudom, hogy játszott ő már balbunkót, nem is mondom, hogy nagy csalódás lett volna a játéka, de hajlamos az elől kalandozásra, ez meg egy komolyabb csapat ellen nem fér bele. Vagy játsszon balszellőben, vagy jöjjön Treznai, esetleg Nagy Peti balbekknek.

Ha már Nagy Peti. Esküszöm, nem sokszor láttam ilyen higgadtan, koncentráltan játszani jobbhátvédünket, a csapat egyik legjobbja volt. Ugyancsak kiemelném a múltkor sok rossz megmozdulásával magát észrevétető Kovács Petit. Kemény volt, labdái általában célt értek, nagyon hasznosan játszott. Nyitrainak nem sok levegőt hagytak a tárkányiak, Krajnc pedig bemutatta, hogy egyedüli kreatív középpályásként kevés lesz az előttünk lévő szezonban.

A második felesben pályára lépett Olasz, Kész, Kovács Bence, Halász és Süttő is. Olasz Szabó Viktor tökéletes prototípusa, abban az értelemben, hogy nagyon ért a helyzetek kibrusztolásához, viszont nem az a tipikus befejező csatár. Az, hogy felépítése tökéletesen alkalmas arra, hogy lekösse a védelmet, helyet csináljon a mélységből érkezőknek, kétségtelen, nyilván a fokmérője ennek az lesz, ha Molnár játszik mögötte. Gólt lőtt, megtette, amit egy csatártól várunk, de nekem kicsit ekvivalensnek tűnik a két támadónk, holott az igazán komoly csapatoknál két eltérő adottságú és karakterű támadót játszatnak. Igaz, ha egy csatárosra tervezzük a tavaszi szezont is, lehet, hogy nem is veszi észre az ellenfél, hogy Viktort lecseréltük.

Kovács Benő nekem az abszolút talány. Egybehangzó vélemények szerint nagyszerű dolgokat mutat edzéseken, de én még nem láttam semmi olyat tőle, amitől elájultam volna (vagy akár csak azt mondtam volna, hogy helye lenne a kezdőben). A Kövesd elleni kupameccsen tényleg jól teljesített, de akkor ott a szűrő pozíciójában szerezte a labdákat, az egy másik történet volt. Ma amit produkált, az gyakorlatilag kritikán aluli volt. Azt hiszem, egy jó átadása volt, nem is értettem, milyen poszton szerepel, mert Krajnc lecserélésével neki kellett volna átvennie az irányító szerepkörét, ehelyett beállt a középpálya védekező szekciójába. Halász szép gólpasszt adott, nálam előrébb van a középpályás rangsorban, mint Bence, mert dinamikus, erős, nem lehet elnyomni, ráadásul nagyon jó lába van, aminek pontrúgásoknál is hasznát vehetjük.

Ha komolyan gondoljuk a bajnoki címet, ennél sokkal több kell. Lehet, hogy ha Komlósi, Molnár, Czető csatlakozik a kezdőbe, akkor megjön az, amivel meg tudjuk nyerni a meccseket, de a hiányukban kicsit súlytalanok vagyunk. Hiába uraltuk a mezőnyt a meccs nagyrészében, a támadásaink nagy része fabatkát sem ért, pedig ez a Tárkány sem mutatott semmi érdekeset, még csak igazán lelkesek sem voltak. Ezzel a játékkal egy meggyengült REAC, vagy egy megerősödött Nyírbátor megver minket.

Azt gondolom az edzőmeccsekről, mint amit Kovács László mondott annak idején a parlamenti voksolás előtt, hogy nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választást. Nem itt kell nekünk győznünk, hanem majd ott, a kötelek között. De kérem, lassan látnunk kellene majd valamit abból, hogy miként is akarunk védekezésből támadógépezetté alakulni, mert ebből ezidáig keveset kaptunk.

Hajrá Barcika!  

Téma: Súlytalanság - avagy: a mezőnyfölény nem elég...

Dátum: 2014.02.10

Feladó: shift1

Tárgy: club

Hát sajnos szupergo ez így van, ahogyan írod. Egyébként most lett volna jó egy befektető a télen, amikor elsők vagyunk és még jól igazolva ezt meg is tudtuk volna adott esetben tartani. Ha egy első helyen álló csapat nem kell senkinek, akkor ha lecsúszunk még ennyi esély sem lesz.
Hajrabarcika és a többiek: Semmi információtok nincs, hogy van-e most új befektető, akit érdekel a klub?

Dátum: 2014.02.09

Feladó: shift1

Tárgy: csapat

Én is láttam a meccset, egyetértek veletek. De ne a mérkőzések alapján ítéljük meg a helyzetet. Itt egyedül a lényeg az, ami a szinfalak mögött van. Ha van pénz akkor oké, ha nincs semmi nem lesz. Nb2-höz sok pénz kell, önkormányzati pénz Nb3-ra sem elég a legtöbb városban. Választásokig úgysem derül ki, hogy tudja-e finanszírozni a város a költségeket ezen a szinten is. Szóval ha nincs pénz és befektető, akkor örülni kel laz Nb3-nak. Márpedig minőségi igazolások nem történnek. Az igazi kérdések ezek, nem pedig az, hogy mit mutatunk az edzőmeccseken...

Dátum: 2014.02.09

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:csapat

Mindenben egyetértek veled, de a bajnoki cím sorsa (nem a feljutásé!) valószínűleg már március végére sem lesz kérdés. Hogy aztán indul-e a bajnok (ill. reális reményekkel indul-e?) a nagyon megerősödött, vagyis az NBIII-as pénznek a többszörösét igénylő NBII-ben, az teljesen bizonytalan. Ha nekünk nem lesz új, tőkeerős szponzorunk, hiába lennénk elsők.

Dátum: 2014.02.08

Feladó: rajongo

Tárgy: re

Nagyon jól láttátok. Ezek a produkciók nagyon kevesek lesznek a tavaszi bajnokságban. A játékos keret nagy része vagy sérült vagy sérülésekkel küszködik. Olasz is egy kellemetlen sérülésből lábadozik elmondása szerint. (bár még Ő nincs leigazolva). Lényeg az, sajnos, jelen állásunkban a vetélytársaink nyugodtan hátra dőlhetnek és a kezüket dörzsölhetik. Van egy olyan érzésem, hogy a keretünk már ettől jobban nem fog "megerősödni" sajnos!

Dátum: 2014.02.08

Feladó: szupergo

Tárgy: Csak röviden

Olyanok vagyunk mint az életlen kés...

Tételek: 1 - 5 ból 5

Új hozzászólás hozzáadása