Suttogások és sikolyok...

2013.07.12 16:37

Nos, mivel ahogy látom – és olvasom – az információigényetek kielégíthetetlen, így összeszedtem a hét történéseit, nézzük, milyen infókat sikerült összeszedni. Sajnos a klubházban elhelyezett poloskáink nem érnek semmit, mert mindenki felhőtlenül nyaral, néha egy-egy bezárt légy zümmögését hallani, de körülbelül ennyi. Még szerencse, hogy Joli néni a piacról ezúttal is készséges volt… J

A felkészülésünk kezdete máris módosult, nehogy már szerdán kelljen nekifogni az alapozásnak, de 15-én hétfőn most már istenbizony és istenúccse indul a bemelegítés a bajnoki szezonra, nyilván akkor sokkal okosabbak leszünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy most ne tudnánk miről beszámolni.

Horváth Benő – ahogy azt korábban is jeleztük – Putnokra igazolt, egyelőre egy év kölcsön. Talán ott megtalálja korábbi formáját fiatal szélsőnk. Nincs már a stábban Gál Zsolti, a gyúrónk, a többiekről egyelőre nincs információ. Ahogy azt már megpedzettük, Kiprich Dani és Póser a Csabához igazolt.

A korábban szerződésre esélyesek közül – úgy tűnik – a mi játékosunk már Ur László, Nagy Péter, Menyhért Gergő, Szabó Viktor, Molnár Gábor, akit érdekel, korábban beszámoltunk már róluk, el lehet olvasni, kik is ők, nem kell a google-el tökölni…

Vannak azonban „új” arcok is a képben:

 Kovács Bence: A 21 éves középpályás neve nem hiszem, hogy ismeretlenül cseng azoknak, akik nem azért kezdtek el meccsre járni, mert nálunk játszott Messi és Maicon is, a 2011/12-es szezonban 10 meccsen szerepet kapott csapatunkban, igaz, ez mindössze 321 percre volt elegendő, hiszen 3-szor le-, 7-szer becserélte Szabó János. A fiatal játékos a Diósgyőrben kezdte a pályafutását, egy NB 1-es meccsen szóhoz is jutott 57 perc erejéig, igaz, az MTK ellen otthon 5-2-re elveszített meccs annyira nem a vitrinbe való. Miskolcról Matyóföldre igazolt emberünk (apropó, Kövesd, 400 millás seggberúgás nem gyenge…), itt 6 meccsen mindössze 62 percet kapott, mindannyiszor csereként. 2011 augusztusában került hozzánk, a többit már említettem. Hogy azóta mivel foglalkozott, játszott-e valahol, ha megöltök sem tudom megmondani. Bajnoki meccsen az biztos, hogy még soha nem talált kapuba az első-, illetve a másodosztályban, tehát gólínségünket valószínűleg nem ő fogja enyhíteni.

Varsányi János: Na, hogy Varsányi Janit nem kell Barcikán bemutatni, az egészen bizonyos. 2005-től egészen tavaly év végéig védett nálunk, saját nevelés. Jani még csak 30 éves (ez egy kapusnál szinte tinikor), a képességeivel soha nem volt gond, második kapusnak szerintem az NB 3-ban megfelelő lehet.

Turcsik Tamás: Turcsik Tomi neve Barcikán olyan, mint Sneijder-é a Manchester United-nél: minden átigazolási szezonban szóba kerül a szerződtetése. Azt senki nem vitatja, hogy a 22 éves jobbhátvéd nagy tehetség(nek indult), de valahogy eddig mégsem kellett, habár már két átigazolási szezonban is leteszteltük a képességeit. Aki látta (ahogy mi is, többször) állítja: nem érti, miért nem kellett a volt U21-es válogatott védő, azt hiszem, az igazság az lehet, hogy komoly sérüléséből sosem tudott igazán kilábalni Tamás. 2007-ben a Zalaegerszeg második csapatában kezdte profi pályafutását nevezett játékos, 2010 októberében került a ZTE első osztályban szereplő gárdájába. 12 NB 1-es szereplés után, tavaly márciusban került eladósorba, és majdnem egy éves pihi után szerződtette a Baja, ahol 13 mérkőzésen a pályán is volt, gólt nem lőtt, 4 sárga mellett 1 piros lapot is a kalapja mellé tűzhetett. Érdekesség, hogy Baján inkább a középpálya jobb szélén számítottak rá.

Közben az MLSZ boszorkánykonyhájában elkészítették az NB 3-as csoportbeosztásokat, nos, az előre sejthető összeállításhoz képest van némi változás. Eszerint a Gyula, az Orosháza és a Szeged a Középső csoportba kapott besorolást, a Keleti csoport mezőnye viszont a Fradi II-vel, a REAC-al és a Veresegyházzal „gazdagodott”. Azt hiszem, mi inkább jobban jártunk, de ezt természetesen majd az idő dönti el, jó lenne látni egyelőre, egyáltalán milyen csapattal indulunk neki az őszi hadjáratnak. Pár szó a három csapatról:

Ferencváros II.: A Fradi tarcsija azért nem a Honvéd-Akadémia, de még nem is az MTK-tartalék, a korábban méltán híres ferencvárosi utánpótlás nagyjából olyan siralmas állapotban van, mint a Sólyom telep. Az előző idényben ősszel csak véletlenül szereztek egy pontot ellenünk, tavasszal lemostuk őket, mint folyó az árteret. Mivel – a kislokihoz hasonlatosan - ők sem tudják, minek is játszanak ebben a szezonban, ha fel nem juthatnak, két nagy fülesre legyenek felkészülve!

REAC:  A rákospalotaiak a Mátra-csoport harmadik helyén végeztek a Felsőtárkány és a Hatvan után, így aztán osztályozóra kényszerültek. Nógrád megye bajnoka, a Berkenye, meg sem kottyant nekik, az otthoni 3-1 után idegenben is két góllal, 4-2-re elpáholták ellenfelüket, így viszonylag simán hozták a kötelezőt. Rákospalota cirka 200 kilométer, ráérősen 2 óra. A csapatot az előző idényben Mátyus János dirigálta.

Veresegyház: Pest megyében található, majdnem 17 ezres városka, két óra alatt bőven lenyomható az a kicsivel több, mint 180 kilométerecske. Azon 4 megyei bajnok egyike, akik sikerrel vették az osztályozót. A Pest megyei bajnok a Mátra-csoport ötödikjét, a Rákosmentét múlta felül, ráadásul úgy, hogy az idegenbeli első meccsen 3-2-re alulmaradtak. Otthon aztán nem volt pardon, 3-1 arányban felülmúlták magasabb osztályú ellenfelüket. Hogy ez mit jelent a megyei bajnok kiscsapatnak, idézzük honlapjukat: „Mint ismert, az osztályozó első meccsén 3-2-re kikaptunk Rákosmentén. Évek óta nem volt olyan hangulatú meccs Veresegyházon, mint a mai. Mintegy 500 szurkoló látogatott ki, nem hiányzott a dob, a kereplő, a duda, a hangosbemondó, a zenei aláfestés, valamint a veresi színű zászlók sem.” Aranyos, nem? Az előző idény keretében ott találhatjuk Kövesfalvi Istvánt (ex-Vasas, Diósgyőr, Újpest, Tatabánya), aki már 44 éves idén, és Tamási Zoltánt is (ex-Újpest), aki 41 évével ugyancsak nem az ifikorosztály. De a „kedvencem” mégis a ’93-as születésű Koleszár Róbert védő, aki a honlap leírása szerint „kapusként is bevethető”. J

A csoportunkban tehát teljes a mezőny: Cigánd SE, DVSC II, Ebes KKSE, Egri FC, FC Hatvan, FC Tiszaújváros, Felsőtárkány SC, FTC II, Hajdúböszörményi TE, Jászapáti FK, Kazincbarcikai SC, Létavértes SC ’97, Nyírbátor FC, Putnok FC, REAC, Veresegyház VSK. Ide tartozó hír, hogy a DVSC fiókcsapataként „üzemelő” Létavértes vezetőedzője Zoran Szpisljak lett, aki olyan csapatoknál járt a közelmúltban tanulni, mint a Manchester City, a Manchester United vagy a Barcelona.

A „hivatalos” hírek után szemezgettünk egy kicsit Joli néni „híreiből” is:

  • A Putnok nem bízza a véletlenre. Informátorunk meglepődve látta, hogy Kádár Zsolt és Kőrösi Róbert a Kazincbarcikai Kórház szülőszobája előtt üldögél naphosszat. Kérdésére kiderült, hogy a két „fejvadász” már a frissen született barcikai legényekből válogat a putnoki utánpótlás számára…
  • A korábban megjelentekkel ellentétben nemcsakhogy visszajön Salvador és David Barcikára, de tovább növelnék a spanyol kontingens számát a borsodi településen. Thiago Alcantara már meg is érkezett Kazincbarcikára, hogy az MU és a Bayern München ajánlatát visszautasítva nálunk írjon alá, azonban a kivásárlási záradékot (miszerint legalább a meccsek 70%-án szerepeljen) sajnos nem állt módjában biztosítani a bivalyerős kerettel rendelkező alakulatnak.
  • Egyesületünk (a tavaszi sérülés-hullámból kiindulva) együttműködési megállapodást írt alá a Kazincbarcikai Kórház Kft.-vel, a megállapodás alapján külön osztályt biztosítanak a maródiaknak, azzal a feltétellel, hogy a bentlakók étkeztetését továbbra is a Buffalo biztosítja.
  • Ha már Buffalo… A konyhájáról méltán híres vendéglátóhely nehezményezte, hogy külön asztalt kell biztosítania a csapatunkban szereplő nigroid-, europid-, illetve saját nevelésű europid rasszfajoknak, így a továbbiakban mellőzi az étlapjáról a „cigánypecsenye”, illetve a „négercsók” nevű készítményeket, ezzel is hozzájárulva a faji megbékéléshez Kazincbarcikán.
  • Borbély Péter vezetőedző kész volt magával hozni Rudolf Gergelyt, a válogatott csatárt, azonban a vezetést képviselő ad-hoc tanács elvetette az ötletet, miszerint: ennek a csapatnak góllövőkre van szüksége…

 

Többen kifogásoljátok, hogy a hivatalos honlapon semmi új információ nincs. Örömmel közlöm veletek, hogy nem hivatalosan ez a szurkolói honlap lett az idei nyárra a hivatalos oldal (ezt mi döntöttük elJ ), így hát, nem maradt más választásotok, mint ezt olvasni. Emellett megjegyzem, hogy a kbsc.hu-s dörgedelmek helyett az itteni fórumban is leírhatjátok bútok-bánatotok, csak még nem szoktatok rá… Egyelőre…

 

A cikk megírása után érkezett a hír, hogy Turcsik Tamás nem lesz a csapat játékosa. Habár a tárgyalást megerősítette nevezett játékos, de állítása szerint Borbély Péter azzal a kijelentéssel hárította el szerződtetését, hogy: „már megvan a csapat”. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket…