Számháború - beharangozó helyett...

2014.04.11 12:15

Mivel holnap maximum bortúrára érdemes Egerbe látogatni Vegyész-szurkolóként, csapatunk nem lép pályára, így úgy gondoltuk, van lehetőség egy kis elmélázásra az eddigi teljesítményünket górcső alá véve – ha már beharangozót úgysem kell írni.

Nos, ezidáig 22 meccset játszottunk le. Győzelmek tekintetében (13) holtversenyben a másodikak vagyunk a DEAC-al, a Léta viszont kettővel többször hagyta el a 3 megszerzett pont biztos tudatában a pályát. Hat döntetlenünk viszonylag soknak mondható (talán túl soknak is), hiszen ezen meccseredmény tekintetében az abszolút listavezető Böszörmény (9), a REAC és a Nyírbátor (7) mögött találjuk magunkat a magunk 6-szori remijével, ahogy a Cigánd és a Ferencváros második csapata is 6-szor osztozott a pontokon. Három vereségünk viszont még mindig a legkevesebb a mezőnyben, és van rá esélyünk, hogy ez így is maradjon, mert ha nem, akkor nagy baj van…

A 35 lőtt gól egy bajnoki címre hajtó csapattól nagyon kevés. Összehasonlításképpen: a Létavértes 61-et lőtt! Velük együtt egyébként 5 csapat is megelőz minket eredményességben, de ugyanennyit lőtt a Nyírbátor is, akik jelenleg a 10.-ek! De ha azt vesszük, hogy a múlt héten látott – támadásból igazoltan felmentett – REAC labdarúgói is 26-szor képesek voltak az ellenfelek kapujába találni, és ők a kiesés elkerüléséért küzdenek, eléggé blama…

Amiben továbbra is kiemelkedő a teljesítményünk, az a kapott gólok száma. Úgy gondolom az, hogy Ádámnak mindössze 15-ször kellett maga mögé nyúlnia 22 meccsen, az szenzációs teljesítményt mutat a védelem oldaláról, az ebben a tekintetben második létaiak 25-ször kapituláltak!

Amiben még borzasztóan erősek vagyunk: a hazai pálya. Az eddigi 11 hazai meccsünkön nem találtunk legyőzőre, mindössze 3-szor sikerült ponttal távozni aktuális ellenfeleinknek (Nyírbátor, Eger, Létavértes), 8-szor győztünk, gólkülönbségünk 18-6. Érdemes ezzel összevetnünk az idegenbeli teljesítményt, ott 5-3-3 a mutató, 17-9 a gólarány. Összteljesítményünket nézve, nagyon kevés a hazai gól és az idegenben beszedettekhez képest – főleg a pontokat is tekintve – sok a hazai pályán bekapott.

Habár az aktuális meccs beharangozójában mindig közzétesszük csapatunk statisztikáját is a meccsperiódus/szerzett gólok, illetve kapott gólok összevetésében, általában ott az ellenfél statisztikáját elemezzük akkurátusabban. Nos, ez nálunk most így néz ki (lőtt/kapott):

Periódus

Hazai

Idegenbeli

Összes

1.-15. perc

1/3

1/4

2/7

16.-30. perc

2/0

1/2

3/2

31.-45. perc

4/1

3/0

7/1

46.-60. perc

3/0

4/1

7/1

61.-75. perc

1/2

4/0

5/2

76.-90. perc

7/0

4/2

11/2

 

Ha ránézünk a táblára, láthatjuk, hogy első 15 perces teljesítményünk – a többi adathoz képest – maga a katasztrófa, hiszen csak 1 góllal kaptunk többet összesen (!) a meccsek hátralévő részében, mint az első 15 percben, ráadásul a legkevesebb találatot ebben a periódusban voltunk képesek bevinni. Idegenben a második félidőben indítjuk be a rakétákat, hiszen a meccsek első felesében mindössze 5-ször voltunk eredményesek, a másodikban viszont 12-szer is mattoltuk az ellen kapusát (azért ne feledjük, hogy a Veresegyházán 7-0-ra megnyert meccs 5 gólja a második félidőben esett!).

35 találatunkból 33-at mi szereztünk, a létavértesi Kuti és a nyírbátori Ambrusz volt szíves a saját kapujába passzolni – érdekesség, hogy mind a két öngól tavasszal született, ősszel nem volt „szerencsénk” ebben a „műfajban”. Gólszerzőink:

Molnár Gábor 9 gól

David 6 gól

Kovács Péter 4 gól

Szabó Viktor 3 gól

Menyhért Gergő 3 gól

Nyitrai Dávid 3 gól

Kádas István 1 gól

Kleiber Dávid 1 gól

Kész Tibor 1 gól

Salvador 1 gól

Nagy Péter 1 gól

Ha a csapatrészeket nézem, a góllövőink közül:

csatár: 11 gól

középpályás: 18 gól

védő:4 gól

Megjegyzem: mindenkit az „alap-posztjának” megfelelően számítottam be, tehát annak ellenére, hogy David nagy részben balszélsőt játszott, őt csatárként, ahogy Kész Tibit is, Nyitrait viszont annak ellenére is középpályásként, hogy megpróbáljuk „eladni” 4-3-3-nak a 4-5-1-et.

Télen tehát az addig megszerzett 26 gólból 8-nak (ez majdnem egyharmad) a szerzője távozott, az újak közül (Krajnc, Kovács Szilárd) még senki nem talált be.

Az őszi szezont lezáró cikkünkben (https://hajra-barcika.webnode.hu/news/nem-csak-statisztikusoknak-az-oszi-ideny-szamokban-/) már jeleztük, hogy ősszel 11 játékos volt, akik minden játékpercet pályán töltöttek csapatukban, közülük ketten is (Szabó Ádám és Kokó) barcikaiak. Nos, két „málhás lovunk” továbbra is úgy gondolja, hogy minden cseppjét ki kell élvezniük a bajnoki cím felé vezető útnak, ha valakit egyébként érdekel, rajtuk kívül már csak Varga Krisztián (Cigánd), Horváth András (Hatvan) és Ambrusz Árpád (Nyírbátor) mondhatja el magáról, hogy minden játékpercet a pályán töltött. Respect! (Ne feledjük, hogy Kokó 4 sárgával áll…)

Ha már megemlítettük a lapokat. Összesen 3 piros és 66 sárga kártyát gyűjtöttünk eddig össze, 5 sárga miatt Nagy Peti, Komlósi, Illés kétszer, Nyitrai, illetve Kovács Szilárd is pihenni kényszerült, utóbbi még a Bükkábrány színeiben gyűjtött be 4 lapot. Ne feledjük, hogy Molnár, illetve Czető a Hajdúböszörmény elleni meccset lesz kénytelen kihagyni lapok miatt, de Nagy Peti (9 lap), Nyisa (4 lap), Kokó (4 lap) is veszélyeztetettek. A 7 tavaszi meccsen (a Tárkány elleni őszit is ideszámoljuk) összeszedett 28 sárga egyébként brutálisan sok, ha azt vesszük, hogy ősszel 15 találkozón szedtünk be összesen 38-at!

Érdekes lehet megnézni, hogy csoporttársaink földrajzi besorolását alapul véve, hogy teljesítettünk.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 3 csapat (Putnok, Tiszaújváros, Cigánd): 5 meccs, 3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 6-4-es gólarány

Hajdú-Bihar megye: 4 csapat (Létavértes, DVSC-DEAC, Hajdúböszörmény, Ebes): 5 meccs, 3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 7-3-as gólarány

Budapest és Pest megye: 3 csapat (FTC II., REAC, Veresegyház): 4 meccs, 4 győzelem, 12-1-es gólarány

Heves megye: 3 csapat (Eger, Felsőtárkány, Hatvan): 5 meccs (a holnapit nem számolom bele), 2 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 5-4-es gólarány

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 1 csapat (Nyírbátor): 2 meccs, 2 döntetlen, 3-3-as gólarány

Jász-Nagykun-Szolnok megye: 1 csapat (Jászapáti): 1 meccs, 1 győzelem, 2-0-s gólarány.

7 csapattal mérkőztünk már meg oda-vissza, szerencsére még senkivel szemben sem negatív a mérlegünk:

Felsőtárkány: 1 győzelem, 1 döntetlen

Putnok: 1 győzelem, 1 vereség

Létavértes: 1 győzelem, 1 döntetlen

Nyírbátor: 2 döntetlen

Hatvan: 1 győzelem, 1 vereség

Cigánd: 1 győzelem, 1 döntetlen

REAC: 2 győzelem.

 

Itt tartunk most. Ha akarjátok tudni, az Eger elleni meccs előtt ősszel a negyedikek voltunk, igaz, csak 1 ponttal lemaradva a Létától, amely együttes vezette a csoportot. Az Eger elleni hazai iksz után azonban már csak a hatodik helyen tanyáztunk, a Léta 3 ponttal meglógott. Nos, most biztosan nem remizünk az Egerrel, úgyhogy legrosszabb esetben is marad ez a különbség a két csapat között, ami ősszel kialakult a 8. forduló után. Azt még tegyük hozzá, mit mutatunk ezidáig tavasszal? Ősszel, amikor az Eger elleni meccset vártuk, volt 14 pontunk, most tavasszal (a Tárkány elleni benne van) 12. De az Eger ellen ősszel ikszeltünk, így 15 pont lesz a „vége” így is-úgy is. A Léta viszont ősszel 15 ponttal rendelkezett a Tiszaújváros elleni találkozó előtt, most viszont már van 19 pontja.

Amiért viszont nem kell (még) beszarni: a Létavértes az elkövetkező őszi találkozóin 17 pontot kapirgált össze, mi viszont 23-at úgy, hogy a következő két meccsen (Eger, Hajdúböszörmény) mindössze 1 pontot szereztünk, ez már most három, és nem fogunk itthon kikapni a Böszitől sem. Nem mondom, hogy könnyű lesz a vége, de a sorsolás mindenképpen nekünk kedvez (zárójelben a csapatok jelenlegi helyezése):

Forduló

KBSC (2.)

Létavértes (1.)

23.

Eger (3-0)

Tiszaújváros (o) (8.)

24.

Hajdúböszörmény (o) (7.)

Ebes (i) (14.)

25.

FTC II. (o) (13.)

Felsőtárkány (o) (6.)

26.

DVSC-DEAC (i) (3.)

Putnok (i) (4.)

27.

Veresegyház (o) (15.)

Hajdúböszörmény (i) (7.)

28.

Jászapáti (i) (11.)

Nyírbátor (o) (10.)

29.

Tiszaújváros (o) (8.)

Hatvan (i) (9.)

30.

Ebes (i) (14.)

Cigánd (o) (5.)

  

Hogy elérhető-e? El. Hogy könnyű lesz-e behúzni? Nem. Mondtuk már többször is, hogy nem lehet már több pontot veszítenünk. A Léta tavasszal üzemi hőfokon ég (csak velünk ikszelt, a többi meccsét megnyerte), így nem számíthatunk a többi csapat „jóindulatára”, csupán önmagunkra. Én azt mondom, ha innentől fogva minden meccset behúzunk, de a végén alulmaradunk, senkinek ne legyen egy rossz szava se a csapatra. Mert ennyi botlás belefért, ők sem gépek. A feltételek meg – tudjuk – nem voltak egyenlőek, mi egy meccset pihenünk 30 forduló alatt, ők hármat.

Ha van igazság, akkor annak győzedelmeskednie kell.

Hajrá Barcika!

Téma: Számháború - beharangozó helyett...

Dátum: 2014.04.11

Feladó: Kazincbarcelona

Tárgy: Fiatalitás-KBSC U21

Ahogy jeleztem Borbély mester nem meri a fiatal tehetségeinket játszatni,ez nem jó sehogyse,mivel a fiatalnak kell a lehetőség,érezze azt,hogy számitanak rá a jövőben,ezért kb 15-20 perceket adni kell az edzőnek,mert ez a jövőjükre van ,lehet káros,negatativ hatással.Rosszabb esetben elviszi tőlünk őket a szomszédvár,ahoz nagyon értenek.De ott sincs minden rendben a fizetésekkel,csak világolnak,habratyolnak Negrutzék,gyertek hozzánk,itt biztositott a jövőtök,aztán mégse ugy van hosszútávon.

Dátum: 2014.04.11

Feladó: Bence

Tárgy: Re:Fiatalitás-KBSC U21

Azért valljuk meg nem nagyon volt most olyan meccs amikor beállíthattuk volna a fiatalokat "szórakozni". Talán a REAC ellen, de mi van, ha 2-0-nál kapunk egy gólt és az ellenfél vérszemet kap? Szerintem megfogják kapni a lehetőséget, amint adódik olyan mérkőzés mondjuk egy Veresegyháza ellen. Mint, ahogy játszottak is a 0-7-nél. Felelőtlenül nem szabad csak úgy cserélgetni.

Bár mondjuk meghazudtolom magam, mert én biztos betettem volna 1-2 fiatalt a 80-85 perc körül. De ehhez sokkal jobban ért a mester, hogy mikor van rá a megfelelő alkalom. Türelem.

Bocs nem kötekedni akartam :)

Dátum: 2014.04.11

Feladó: szupergo

Tárgy: esély

Bevallom arra tippeltem, hogy nem tudjuk megelőzni a Létát.
Arra nem lehet számítani, hogy megint "elszórakozzák" a bajnokság végét mint ősszel.
Sok az a 3 pont, főleg úgy, hogy elég gyenge a mezőny. Tulajdonképpen csak a Tárkánytól, a Putnoktól és a Cigándtól lehetne elvárni, hogy egyáltalán megszorítsák a listavezetőt: De a Putnokban egyáltalán nem bízok (egyébként is gyengébbek és kizárt, hogy nekünk segítsenek, inkább fordítva...), ill. a Cigánd sem fogja már idegenben az utolsó (nekik tét nélküli) fordulóban a kezét-lábát összetörni a pontszerzésért.
Amit el tudok képzelni az 1 döntetlen valahol (pl. a Tárkány ellen), de 2 már szerintem nem lesz. De ha lenne is, nekünk akkor is minden meccset meg kellene nyerni, még Debrecenben is, a döntetlen sem lenne elég. Erre nagyon kicsi az esély (visszajátszók) és mert nálunk is igen könnyen bekövetkezhet egy X, pl.a Böszörmény vagy a Tiszaújváros ellen, akár valahol idegenben.
Szóval szerintem kb. 10% az esélyünk. Ami nem zárja ki a bajnoki címet. A héten szurkoljunk a Tiszaújvárosnak, talán egy harcos 0-0-ra képesek lehetnek.

Dátum: 2014.04.11

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:esély

Elfelejtettem valami. A sorrendet azonos pontszámnál a több győzelem dönti el. De dönt-e ez a feljutásnál is? Valahol egyszer mintha (hi-hi) azt olvastam volna, hogy a feljutásnál nem dönt, de ez nem biztos. Van róla tudomása valakinek?

Dátum: 2014.04.11

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Re:esély

Tudod, hogy van... :) Ha a pontszám nem dönt, sorrendben: győzelmek száma, gólkülönbség, rúgott gólok száma, egymás elleni pontkülönbség, egymás elleni gólkülönbség, egymás ellen idegenben lőtt több gól, fair play helyezés, sorsolás. Gondolom a DEAC-ra gondoltál a visszajátszók okán, nos, vegyük figyelembe azt is, hogy a 3 csoport legrosszabb 13.-ja is kiesik, ez most a Fradi... Nyugaton a Veszprém, és Középen az ESMTK (egyaránt 22 pont) is jobban áll jelenleg a 21 pontos Fradinál, igaz, nekik legalább az Eger elleni 3 pont zsebben lesz. De menekülnek, és fognak is. Már múlt hétvégén is volt 5-6 visszajátszójuk, de a hírek szerint páran minden fordulóban lesznek ezután, mert nagyon nem akarnak kiesni. Ráadásul amikor ellenünk játszanak, az első csapat pénteken lép pályára az überlúzer Kaposvár ellen, úgyhogy szombaton szabad a pálya...

Dátum: 2014.04.11

Feladó: Bence

Tárgy: Re:Re:Re:esély

Na, még ez is? :) Mondjuk Lipi csak leadja a pontokat, nem piszkít saját fészkébe :)

Dátum: 2014.04.11

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Re:Re:Re:esély

Eddig nem nagyon adott önszántából semmit. Sőt, balhézott a kispadnál, ha nem jól alakultak számára a dolgok.

Dátum: 2014.04.11

Feladó: Bence

Tárgy: -

Remélem sikerül behúzni az összes meccset, bár a Debrecen ellen nagyon kemény meccs lesz. A látottak alapján azt kell mondjam, hogy a Létavértes most pont annyival összeszedettebb gárda, mint amennyivel mi voltunk a többiek előtt az ősz folyamán. Sajnos, ahogy sejteni lehetett David hiányát nagyon megérzi a csapat, főleg a támadószekció. Sajnos Molnáron kívül nincs egy kreatív - fogalmazzunk úgy inkább, nagyon kreatív - játékosunk. Kíváncsi leszek mi lesz így a Böszörmény ellen.

Mint, ahogy írtad, borzasztó nehéz lesz. Visszatérve a Létára az a véleményem, most pont Ők fogják behúzni sajnos az összes meccset. Amiben bízhatunk az a Tárkány és a Putnok (akik szerintem odaadják a 3 pontot). Így nem sok esély marad. A Cigánd ellen az utolsó fordulóban már úgyis lelehet beszélni a meccset. Az lenne a jó, ha velük találkoznának kb. most. De hát... Mindegy bízzunk abban, hogy nem így lesz és a végelszámolásnál nekünk lesz egyel több pontunk.

U.I: azért várnám a fiatalok csapatba építését az utolsó 10 percekben, na de majd eljön az idejük. Készre, Kádasra és Dávid Ferire gondolok elsősorban. Bocsánat, ha valakit kihagytam.

Dátum: 2014.04.11

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:-

Bence! Sajnos erre nincsen ráhatásom :), de holnap elkezdjük a fiatal focistáinkat bemutató sorozatunkat. Nálunk egészen biztosan bemutatkozhatnak...

Dátum: 2014.04.11

Feladó: Bence

Tárgy: Re:Re:-

:))))))))))) helyes.

Tételek: 1 - 10 ból 10

Új hozzászólás hozzáadása