Szkander esélytelenül...

2013.05.24 16:10

Ha már a múltkor a politikai-pénzügyi dolgoknál tartottunk, érdemes kicsit körülnézni, kiket is akartunk mi megelőzni, illetve milyen adottságokkal kellene/kellett volna rendelkezni, hogy esélyünk legyen a bentmaradásra.

Békéscsaba FC: A csapat 70%-os tulajdona a Békés-Drén Kft. tulajdonát képezi (30% a városé). A korlátolt felelősségű társaság neve felmerült egy közgépes konzorcium ügyében is (hogy mi is a Közgép, ha nem megy, olvassatok utána), amikor egy árvíztározó építésében nyújtottak segédkezet. A város polgármestere a fideszes Vantara Gyula, a Fidesz Békés megyei elnöke, aki arról lett nevezetes, hogy internetes oldalán csak a pozitív hozzászólások jelenhetnek meg. Neve mellé írandó még, hogy 7 év alatt 1,5 milliárdról 13,5 milliárdra növelte a város adósságát, ezért "cserébe" 9,9 millió forint jutalmat vett fel tavaly 2 alpolgármesterével. Ügyes...

Mezőkövesd FC: A matyók védőszentje Tállai András, a belügyminisztérium államtitkára, korábbi polgármester. Gondolta Tállai barátunk, miért ne ugorhatna be ő is az elsőosztályú frocli-buliba, így hát ősszel már NB1-es csapatot láthatnak a csaknem 17 ezres borsodi településen. Az államtitkár neve a Bükki Nemzeti Park egyes földterületeinek elsinkófálásával érdekes bérbeadásával kapcsolatban merült fel mostanában. A város polgármestere a Fidesz-KDNP-s Dr. Fekete Zoltán.

Szolnok FC: A klub ügyvezető igazgatója Földi Sándor a klub honlapja szerint, szemérmesen hallgatnak arról viszont, hogy a tulajdonos dr. Nyerges Zsolt. Nyerges úr nevét mostanában leginkább Simicska Lajos nevével összefonódva lehet hallani, mesterségük címere, hogy a Fidesz gazdasági hátországát biztosítják. A Simicska-Nyerges birodalom egyik ékköve a Publimont, amely a leghatalmasabb plakát-hirdetési vállalkozás kis hazánkban, a két úriember állítólag most készül megvenni a tv2-t. Jóban-rosszban, ugye? Nyerges úr testvére, Attila, állatorvosi végzettséggel államtitkár a fejlesztési minisztériumban. No comment...

Nyíregyháza FC: A klub tulajdonosa Révész Bálint, a Révész cégcsoport, hazánk egyik legnagyobb szállítmányozási cégének feje. Körülbelül másfél milliárd forint a cég árbevétele évente. A város polgármestere Dr. Kovács Ferenc, fideszes országgyűlési képviselő, a nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke.

Cegléd FC: A tulajdonosi kör ismeretlen, a város polgármestere Földi László, Fidesz-KDNP-s színekben nyerte el a címet.

Orosháza FC: A tulajdonosi háttér ismeretlen, a város polgármestere Dr. Dancsó József, a Fidesz országgyűlési képviselője, a 2002-2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság elnöke...

Balmazújváros FC: A klub a város tulajdonában van, a legfőbb vezetői tisztséget Dr. Tiba István, Balmazújváros polgármestere, és fideszes országgyűlési képviselője tölti be.

Putnok FC: A legnyilvánvalóbb. A város polgármestere Tamás Barnabás, a Fidesz országgyűlési képviselője, támogatók között Negrucz Ágoston cége (nem írom le a nevét, nehogy bereklámozzam), aki kazincbarcikai önkormányzati képviselő narancsszínekben.

A Vasas küzd azzal, hogy az angyalföldi polgármester MSZP-s, ahogy a Szeged is. Nekik korlátozottak a lehetőségeik. A tarcsikról ezúttal nem írok, teljesen mindegy.

A KBSC tulajdonosa a sehová sem köthető László János. A város polgármestere Szitka Péter, MSZP-s színekben indult, volt országgyűlési képviselő.

Mindenféle kommentár nélkül...