Üzenet a liftből...

2013.05.25 13:17

"Na végre egy meccs, amin mi vagyunk az esélyesek" - mondhatnánk. Való igaz, ha az Orosháza ellen sem szerzünk 3 pontot idehaza, akkor elővehetjük a gyalogsági ásót, és meg se álljunk hat láb mélyig. A Loki ugyanez a jövő héten, de most nézzük inkább mai ellenfelünket.

Az Orosháza közvetlenül előttünk, a 13. helyen áll, mindössze 3 pont az előnyük, de mivel kettővel több győzelmet szereztek, mint mi (10-et), ez a valóságban inkább 3 és félnek felel meg. A 10 győzelem mellett mindössze 3-szor játszottak döntetlent, 15-ször pedig vesztesen voltak kénytelenek elhagyni a pályát. Ha idegenbeli meccseiket nézzük, a tabellán az utolsó helyet foglalják el, mindösszesen 8 pontot tudtak elhozni vendégségből, a Vácot és a Mezőkövesdet tréfálták meg egy-egy győzelemmel (igaz, ezek még a 4., illetve a 8. fordulóban estek meg), Szegeden és a Honvéd otthonában harcoltak ki döntetlent. Idegenben őket szórták meg a legjobban (36 gólt kaptak, ez még a mi 0-4, 0-5, 1-6-os szériánkkal is csak 32), és hozzánk hasonlóan csupán 17 gólra voltak képesek idegenben. Ha az összes meccset nézzük, lőtt gólok tekintetében a 9. az orosházi alakulat, kapott gólok számában viszont csak a kislokit tudják megelőzni, őket is csak egy gólocskával. Nem mondhatni tehát, hogy betonvédelem az Orosházáé, ennek szellemében elvárható, hogy párszor be is köszönjünk nekik.

A tavasz maga a borzalom Orosházán. Elterjedt már korábban, hogy nem akarnak a nagyszerű egycsoportos másodosztály részesei lenni jövőre, ennek megfelelően nem is erőltették meg magukat. A télen még a 4. helyen állt a békési gárda, 23 pontot szerezve, ebben az évszakban azonban csupán 10 pontot gyűjtöttek. Megverték egy góllal a kislokit, és a múlt héten a Vasast, valamint arról is nevezetesek, hogy ők mondhatják el magukról egyedül tavasszal, hogy játszhattak a dekadens váciakkal, 1-0-ra le is gyűrték a sportszerűség mintaképét. Egy pont még a kishonvéd otthonában, aztán a nagy semmi. Ennél 3 ponttal még mi is többet szereztünk tavasszal...

A múlt héten kisebbfajta meglepetésre (azért írom, hogy kisebbfajta, mert a Vasas az utóbbi hetekben látványosan elkezdett menekülni a bajnoki cím elől) mai ellenfelünk négy gólt lőve küldte haza a bajnokesélyes angyalföldieket, ráadásul úgy, hogy két legeredményesebb emberük is gólt-gólokat szerzett. A házi góllövőlistát Tóth Dániel vezeti a maga 12 góljával (múlt szombaton 3-at püfölt), őt a 10 gólos Bernáth Péter követi, neki a múlt heti volt 10. gólja (igaz, sérülés miatt tavasszal alig játszott, így ez volt első találata). A várható kezdőcsapatból biztosan hiányozni fog a már említett Bernáth Péter, Varga Róbert és Kerepeczki Csaba (ez utóbbi két játékos szinte állandó kezdő), így Major László vezetőedző várhatóan a következő 11-et küldi pályára: Molnár - Szűcs, Kerekes, Milenkovic, Makra - Szabó N., Ondrejó, Végh, Mohamed - Ács, Tóth D. Arról nem szól a fáma, hová lett Futaki, mindenesetre ő a múlt szombati meccsen kívül az összes tavaszit végigjátszotta, most viszont sehol nem tüntetik fel a nevét, még a padon sem. Köszönhetően annak, hogy a múlt heti meccset a felek lehozták egyetlen lap nélkül (azért a bajnoki címért harcban álló négy góllal ég és még csak egy lapot sem szed össze? nem furcsa ez?), így eltiltott nincs ellenfelünknél.Ha valamire figyelni kell, az a meccs eleje, hiszen az orosházaiak góljaik negyedét az első 15 percben szerezték, igaz az utolsó 15 percben is eléggé veszélyesek.

Nálunk kicsit bonyolódott a védekező szekció élete, hiszen Komlósi és Privigyei is begyűjtötte azt a lapszámot, amivel már nem szerepelhetnek a mai meccsen, ráadásul Kiprich Dani elárulta Vad II.-nek Balmazújvárosban meccs után, hogy nem a húsvéti nyúl hozza a hímestojást, így 1 meccses eltiltást kapott. Amit el tudok képzelni, az körülbelül ez: Szabó - Fehér, Nyisalovits, Fótyik, Szala - Nagy K., Kovács, Maicon, Bogáti - Vólent, Salvador, tehát Fehér Balu visszatérhet a védelem jobb oldalára, ha éppen nem teszi be a vezetőedző Nyitrait a kezdőbe. Jobb szélen lehet még akár Jeremiás, vagy a régen mellőzött Halgas is, majd meglátjuk. Nekünk gólokat kell lőni, úgyhogy Davidra is nagy szükség lesz valószínűleg.

A mérkőzés játékvezetője a szociológus-politikai elemző Böcskei Balázs, róla már esett a csabai meccs előtt is szó, ő az, aki egy halk szellentést is képes sárga lappal honorálni. Az itthon elveszített meccsen is felmutatott 9 sárgát és 1 pirosat, azóta a Putnok-Ceglédet dirigálta, kiosztott 4 sárga és 1 piros lapot. Hogy ne maradjunk lengető amazon nélkül, arról Hima Andrea gondoskodik, tudjátok, ő volt az a spiné, akit már bemutattam itt egy képen, ahol Collinával mosolygott.

A magam részéről nem mennék bele abba a fejtegetésbe, mi van, ha nem kap az Eger licenszet, és akkor elérhető-e a 9. hely, meg hű, meg ha, mert egyrészt szerintem az Eger licensze meglesz, másrészt sok feltételnek kellene ehhez teljesülnie. Mi tegyük a dolgunkat, és oktassuk ma az Orosházát!

Hajrá Barcika!