Vendégtudósítás...

2014.02.06 04:15

Habár a tegnapi meccs időpontjában éppen nagyban GDP-t termeltünk, beszámoló nélkül nem hagyhatjuk a Kisvárda elleni meccset. Ezúttal Barcika szurkolótársunk „tollából” olvashottak rövid beszámolót, fogadjátok szeretettel, és nagy köszi Barcikának!!!

„Csapatunk az eredeti tervekkel ellentétben a tiszaújvárosi sportcentrum műfüves pályáján fogadta a másodosztályba frissen felkerült, és ott a bennmaradásért harcoló Kisvárda együttesét. Nálunk különböző okok miatt a stabil kezdő Komlósi, Czető és Molnár Gabi valamint a frissen igazolt Demkó sem húzott szerelést, ellenfelünk viszont szinte minden "nagyágyúját" felvonultatta a találkozón. A csapatok a következő összeállításokban léptek pályára: KBSC: Szabó Á. (Tarr) - Treznai, Nyisalovits, Menyhért, Nagy P. - Kovács P. (Halász) - Illés (Kovács B.), Krajnc - Nyitrai (Kész), Olasz J. (Szabó V.), Kovács Sz. Kisvárda: Nacsa (Petranics) - Bognár, Hegedűs, Mboussi, Fodor - Pavlov, Popovics, Venczel, Nagy B. - Irhás - Üveges Cserék: Bodnár, Oláh, Ramos, Hidi, Molnár R., Varga, Farkas, Brankovics, Kornyuták. Az első félidőben egyenrangú partnerei voltunk a magasabb osztályú ellenfelünknek, enyhe mezőnyfölényben futballozott a Várda, de előttünk is adódtak lehetőségek a gólszerzésre. Mindjárt az első negyedóra végén Olasz érkezett egy kipattanó labdára a tizenhatoson belül, de Nacsa kapus és a védők gyanús körülmények között megakadályozták a ziccer értékesítésében. Mint az eredményből is látszik, a csapatvédekezésünk ebben a játékrészben szinte tökéletesen működött. Játékosaink folyamatosan kisegítették egymást, és amikor kellett, Szabó Ádám is bemutatott egy-két bravúrt. Ügyes dolgokat láthattunk a középpályán Krajnc Balázstól, aki bizonyította, hogy értéke lehet a csapatunknak. Félidőben jött Tarr, Kovács B., Kész T. és Szabó Viktor, Szabó Ádám, Illés, Nyitrai és Olasz J. helyére. Kovács Szilárd átkerült a jobb oldalra, a balon pedig Kész Tibi próbálkozott. A kezdeti próbálkozásaink után fokozatosan átvette a játék irányítását a Kisvárda. Egy védekezésbeli kommunikációs baki után szerezte meg a vezetést a Várda. Egy előrevágott labdára Nyisa és Ramos startolt, Donát röviden fejelte hazafelé a labdát amire Tarr is kimozdult, de azt a csatár érte el hamarabb és kapusunk mellett a kapuba pattintotta. A bekapott gól után csapatunk sajnos nem tudott újítani, támadgatásainkban sajnos nem volt kellő átütőerő. A félidő közepén Kovács Peti sántikált le a pályáról, reméljük csak elővigyázatosságból és nem komoly a sérülése. Helyét Halász Bálint vette át. A mérkőzés hajrájára fáradó védelmünk ellen egymás után vezette támadásait ellenfelünk, de Tarr Tibi bravúrjainak köszönhetően maradt az utolsó percig az egygólos vendégelőny. Ekkor azonban egy szöglet utáni kavarodásból Pavlov állította be a 2-0-ás végeredményt. A próbázókról néhány gondolat: Olasz Jani hozta a tőle elvárható agresszív és harcos játékát. Folyamatosan lekötötte a védők figyelmét. Az általunk játszott taktikába véleményem szerint jól beleillik, segítségünkre lehetne a bajnoki cím elhódításában. Kovács Szilárd viszont engem nem győzött meg, hogy érdemes lenne leigazolni, tudom, hogy nem egy meccs alatt kell véleményt alkotni, de ettől több kell. Folytatás szombaton, reméljük hazai pályán.”

Még egyszer köszönjük, és akkor pár szó a próbázókról:

Kovács Szilárd: Szilárd 22 éves, jelenleg a Bükkábrány játékosa. Diósgyőri nevelés, 2003-tól 2009 nyaráig folyamatosan piros-fehérben futballozott, majd két félszezonos kölcsönadás következett. Előbb az ózdiak színeiben lépett pályára, majd 2011 tavaszán nálunk játszott a fiatal játékos. 2011 nyarán került vissza Diósgyőrbe, majd egy év múlva a Felsőtárkány igazolt labdarúgója lett. Tavaly augusztusban szerződött Bükkábrányba, ahol az őszi szezonban mind a 15 mérkőzésen kezdőként szerepelt, 7 gólt lőtt, 4 sárga lapot gyűjtött össze. 2 NB 1-es meccs van a háta mögött.

Olasz János: Olasz Jani 27. életévét éppen a múlt héten töltötte be, ősszel a Felsőtárkányban futballozott. Kazincbarcikai nevelés, 2004-ben került az MTK csapatához, ahonnan 1 éves siófoki kölcsönadás következett. 2006-ban a BKV-hoz került, majd a Mezőkövesd és a Cegléd csapatai következtek. 2009 és 2010 nyara között kölcsönben „hazakerült” nevelőegyesületéhez, majd az MTK, a REAC és az Eger csapataiban is futballozott. Tavaly nyáron szerződtette a Felsőtárkány, ősszel a csapat színeiben 6 meccsen lépett pályára, ebből csupán egyszer, ellenünk, az előrehozott 16. fordulóban volt kezdő, gólt nem szerzett.

Egyelőre ennyi, a szombat 11-es kezdésnek alkalmasnak kell lennie arra, hogy minél többen megtekinthessük, hol is tart csapatunk a felkészülés ezen szakaszában. Mire hazamész, kész a húsleves! Ja, és tégy félre, kérlek, Dömének is egy fröccsre!

Hajrá Barcika!

 

Téma: Vendégtudósítás...

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása