Vissza a pontokat!

2013.09.12 05:25

Szombaton Hatvanban van lehetőségünk arra, hogy kiköszörüljük a csorbát, hiszen, ahogy említettük is: ha itthon pontokat vesztünk, akkor hatványozottan fontos a következő idegenbeli. Nyilván sokkal egyszerűbb lenne itthon tartani a három pontokat, és idegenben bravúrgyőzelmekkel, esetleg bravúr-döntetlenekkel meglógni a mezőnytől, de ha már így alakult, Hatvanban kell megpróbálni győzni.

A hatvaniak – tegnap már igyekeztünk bemutatni őket – egy hárommeccses győzelmi sorozaton vannak túl, mert habár a nyitófordulóban otthon csúnyán megégtek a Hajdúböszörménnyel szemben (1-4), a Cigándot (3-1) és a REAC-ot (3-0) tök simán elintézték, ráadásul első idegenbeli meccsükön, az Egerben is nyerni tudtak 2-0-ra. Nem hiszem, hogy az önbizalommal gond lenne ilyen eredmények után (főleg, hogy saját, külön bejáratú sportpszichológus is foglalkozik a hatvani futballistákkal), de a létaiak is elhitték, hogy a jó kezdés után verhetetlenek, aztán tudjuk, mi lett a vége.

Természetesen a hatvaniak is tisztában voltak vele, hogy az „új” NB 3-ban nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük, mint az előző szezonban, igazoltak is 8 futballistát. Horváth András kapus a Vasastól érkezett, Gyarmatit és Lázárt a Rákosmenti csapatától sikerült Hatvanba csalni. Jött még Sebe a Kövesdtől kölcsönbe (barcikai nevelésű focistáról beszélünk), Bodnár István Újpestről, Horváth Sándor a Cevasport csapatától, Sirmán a Gázművektől és Bárkányi Jászberényből.

Az új igazolás – Horváth – már a Böszi ellen is letette a névjegyét (csereként beállva) a szépítő találattal, a Cigánd ellen viszont már kezdőként két góllal igazolta, hogy jó ötlet volt a megszerzése. A rákospalotaiak ellen nem játszhatott sérülés miatt, és ugyanezen okból Egerben sem léphetett pályára. Ide a rozsdás bökőt, hogy ellenünk már kezdő lesz! Hiányát Simon igyekezett említett meccseken pótolni, azóta már ő is három gólos!

Örvendetes, hogy a játékosaink inkább rossz szájízzel vették tudomásul a Nyírbátor elleni ikszet, és fogadkoznak, hogy Hatvanban nyerni fognak, a töretlen harci szellemre, és a motivációra nagy szükség is lesz szombaton. Mivel Komlósi eltiltását fogja tölteni (egy meccsre tiltották el), Tátrai viszont még nincs meccsre kész állapotban, aligha kérdéses a kezdő szerintem: Szabó Á. – Nagy P., Menyhért (Treznai), Nyisalovits, Czető – Illés, Kovács P. – Molnár – Nyitrai, Szabó V., David lesz ebből, akármi meglássa. Én mondjuk egy Czető-Horváth cserét lehet, hogy most próbálnék meg, valamint Salvának is jó lenne lassan helyet szorítani, ne mindig Molnár Gabitól várjuk az eredményességet! Azt viszont nem tudom, pont ezen a meccsen van-e itt ennek az ideje, a hazai meccseken viszont meg lehetne talán kockáztatni a 4-4-2-t, amelyben csak egy szűrő szerepel.

Kicsit sok lapot kapunk mostanában (a hétvégi termés eredménye mínusz 12 ezer forint), jó lenne erre is figyelni, mert hamar kipontozódunk, ha így folytatjuk. Ennek ellenére agresszív, dinamikus játékot várunk a szombati találkozón, és azt, hogy beelőzzük a Hatvant. Ehhez – ugye – győzelem szükséges. De tegyük félre a kishitűséget, ne csak szavakban, tettekben is mutassuk meg, hogy mindenkit le tudunk győzni!

Hajrá Barcika!

  

Téma: Vissza a pontokat!

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása