100% full power...

2014.11.08 16:38

A beharangozót azzal fejeztem be, hogy a játékosainknak be kell bizonyítaniuk, hogy férfiak. Nos, azt hiszem, ez tökéletesen sikerült, hiszen ha van valami, amiben egyértelműen az ellenfelünk fölé nőttünk, az a harciasság, a töretlen küzdőszellem és a mindent elsöprő energia.

Azt kell mondjam, nem ez volt ez egyetlen tényező, amiben felülmúltuk a kisvárdaiakat, hanem a játéknak gyakorlatilag minden eleme. Ha nem töketlenkedjük el a helyzeteket, nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelem, de sem Lakatos fejese, sem Montvai két ziccere nem talált utat a csoport legpatkányabb játékosa meglehetősen unszimpatikusan viselkedő Szécsi kapujába, így maradt nekünk a Lakatos elhibázott büntetője utáni Lipusz rakéta. Tökéletesen mindegy, az egy gólos győzelemért is három pontot adnak, és nekünk most ez volt a legfontosabb: a lehető legnagyobbat faragni a Várdával szembeni különbségből.

Igaznak bizonyultak a hírek, Erős, a vendégek egyik legkreatívabb középpályása, betegség miatt nem lett nevezve a mérkőzésre, és mivel Módisnak a kvóta miatt helyet kellett találni a csatársorban, így a gólkirály-jelölt Milovac helyett Ramos kezdett, jobbhátvédként viszont a fiatal Hidi kapott szerepet (ugyancsak a kvóta miatt). Az már az elején nyilvánvalóvá vált (sőt, a meccs kezdete előtt sejteni lehetett), hogy a jobb oldalukon lehet a legnagyobbat fogni a várdaiakon, mi az eddig balhátvédként (remekül) szereplő Zimányit vetettük be balszellőként, ami nem bizonyult megfelelő megoldásnak. Minden tiszteletünk Ádámé, mert birkózott becsületesen, de ha egy tőle gyorsabb, kreatívabb ember mozog a balszellőben, akár már az első felesben eldönthettük volna a meccset. Hidi végtelenül messziről kísérte emberét, folyton eltévesztette a ritmust, így egy Kovács Szilu-szerű balszélső könnyedén hazavágta volna, de szerintem Lipusz is hasznosabb lett volna ebben a szerepkörben.

Miski Zolinak nem volt sok védenivalója, klasszisát bizonyítja, hogy amikor kellett, számíthatott rá a csapat, és nem gémberedett el a semmittevésben. A végjátékban komoly védést is be kellett mutatnia, de a legnagyobb erénye az volt, hogy a megfogyatkozott csapat felé hihetetlen energiát sugárzott. A védelmünk szinte tökéletes volt. Középen Lakatos és Katona levegőt sem hagyott venni a vendégtámadóknak, különösen Attilának voltak hihetetlenül nagy mentései, kemény volt, mint a vídia. Lakatos hőssé válhatott volna, de az első félidőben a fejesét védte Szécsi, a másodikban pedig 11-esét, ennél azért egy kicsit jobban kell koncentrálni egy ilyen felfokozott hangulatú meccsen. Egyébként nem is értem, miért Béla rúgta a büntetőt, mikor legutóbb Nagy Peti és Montvai is magabiztosan értékesítette a 11-est. Mindegy.

Nagy Petit épp elégszer ostoroztuk már az idényben, most egy rossz szavunk sem lehet rá (azért annyit halkan megjegyzek, hogy tényleg nem kéne foglalkoznia a közönséggel, mert csupán annyit kérdezett valaki, hogy „miért nem rúgjátok be a helyzeteket?”, ő azonnal „kibeszélt” a szurkolókhoz – talán ezt nem kéne, mégiscsak ő a csapatkapitány). A második lapja jogos volt, azt meg, hogy miért kapott azért sárgát, mert a kirúgni készülő Szécsi nekifutott, a jóisten sem tudja.

A mezőny egyik legjobbja viszont Czető Márk volt, aki visszatért a kezdőbe (jelzem: kényszerből), és tökéletes kűrt mutatott be. Az NB 3-as mezőny egyik legjobb és leggyorsabb szélsőjét radírozta le a pályáról, le is kellett cserélni Nagy Robit, mert sok sót nem evett meg. Iszonyatos energiákat mozgósított Cece a védekezésben, és látszott, hogy az előrejátékban is nagyon hasznos tudna lenni, igaz, most nem ez volt a feladata, oké, de nem is a Gyöngyös ellen játszottunk…

A középpálya védekező szekciója olyan volt, mint a beton, védekezésben nagyot hajtott az Illés-Irhás duó, előrefelé Ricsi egy kicsit nekem szétszórtnak tűnt, jópár labdát eladott, Irháson viszont nagyon látszott, hogy bizonyítani akar, és azt kell mondjam: parádés teljesítményt nyújtott. Iszonyatos energia feszül ebben a srácban…

Zimányiról már volt szó, Dobosnak kevesebb lehetősége akadt, mint bal oldali párjának, de igyekezett megküzdeni minden labdáért. Védekezésben több hasznát láttuk a rutinos játékosnak, és azt kell mondjam, támadásban még mindig várjuk tőle azt az extrát, amiért ő a „dobosattila”.

Minden dicséretet megérdemel Gálhidi mester, hogy meg merte húzni a kétcsatáros szisztémát, Montvainak több lehetősége is volt, de azokat mind elrontotta, de gondoljatok csak bele: ahhoz, hogy helyzetbe kerüljön, oda is kellett helyezkednie. Nagyon jól látszott, hogy amikor lecserélték, adódott egy helyzetünk, de pont oda jött a beadás, ahol Tibinek kellett volna lennie. Oké, lehet, hogy azt is elrontja, de na… Nehéz Máté csapatunk egyik nagy erőssége, meg merem kockáztatni, hogy korosztályában nincs nála jobb játékos a csoportban, és a kora azt is jelenti egyben, hogy többszörösen hasznát vesszük. Miután kétcsatáros üzemmódban álltunk fel, így kicsit szélről, a jobb oldalról kellett indulnia, többször is szépen verte meg védőjét, de gólt ezúttal nem láthattunk tőle. Ennek ellenére hasznosan futballozott.

Lipusz gyakorlatilag első labdaérintéséből gólt szerzett, és látszott is, amikor hozzá került a labda, hogy ő az igazi balszellő a csapatban. Szabó Ádám nem az a fajta, akivel infarktus fog végezni, én talán inkább olyan meccseken számítanék rá, amikor nem a brusztolás az elsődleges, beálltával sokkal aktívabb lett a várdaiak bal széle, és ez neki is köszönhető volt.

Még egy mondat a sípos teljesítményéről, akinek a nevét nem vagyok hajlandó leírni: azt tudom neki tanácsolni, hogy nézze vissza az ezen a meccsen mutatott bíráskodását (ha kell, elküldjük neki a felvételt). Ha ugyanolyan katasztrofálisnak ítéli, mint ahogy mi, akkor hagyjon fel ezen tevékenységével, és keressen valami becsületes munkát, ha nem, akkor éjjel-nappal olvasgassa a szabálykönyvet, és keressen rá a neten olyan kifejezésekre, mint „pártatlanság”, „korrekt bíráskodás”. Ha viszont a hivatalos bérén kívül más összeg is nyomja a zsebét a hazaúton, akkor kívánom, hogy álljon meg egy gyógyszertárnál, és az összeset verje el, hátha meggyógyul.

Azt kell mondjam, régen láttunk ilyen jó meccset a Petében. Kellett ehhez természetesen az ellenfél is, akiken látszott, hogy nem képviselnek gyenge szintet, de jól megszervezett csapatunkkal egészen egyszerűen nem tudtak mit kezdeni. Ezt a jól szervezettséget elsősorban is Gálhidi mesternek köszönhetjük, aki a szezon kétségkívül legnagyobb igazolása volt, és ha már nyártól tevékenyen részt vett volna a csapat életében, most nem ennyi pontunk lenne, ebben biztos vagyok.

A csimborasszó a végére: amikor a csapat rákezdett a „Drága Vegyész” című nótára. Illetve a bánat tudja, hogy ez-e a címe, Kodály és Bartók elfelejtette lejegyezni annak idején, de a hatás frenetikus volt. Közönség és csapat együtt ünnepelt, és így, ebben a formában erre már nagyon régen volt példa. Ez az intermezzó, a mutatott játék és a férfias küzdés, biztos vagyok benne, hogy megteszi a hatását, és rengetegen fogjuk elkísérni a csapatot Tiszaújvárosba, de a Putnok ellen mindenképpen nagy tömegre számítok.

A Várda szűzen (értsd: veretlenül) érkezett hozzánk, de a „nagyfiú” elvette a szüzességét. Jó ma barcikai szurkolónak lenni…

Hajrá Barcika!!!

Téma: 100% full power...

Dátum: 2014.11.09

Feladó: Bence

Tárgy: Re:putnok

Te nem akarok kötekedni, örülök, hogy a sikereiteknek, de egy-két dolgot szerintem rosszul látsz.

Amúgy minden tiszteletem a Kosztáé valóban jó edző, jól tudja motiválni a saját neveléseket, de...

1. Anno épp az utolsó órákban Ti vittétek el a barcikai játékosokat tőlünk, úgy hogy ne nagyon tudjunk igazolni.

2. A 90% putnoki szerintem inkább 90% borsodi. Igaz mindkettő dicséretes, hogy kicsit ellent mondjak magamnak :)

3. Kit érdekel, hogy nem játszott ma egyetlen barcikai nevelés sem? A futball mára változott, még ezen a szinten is, szerintem a szurkolók nagy részét nem érdekli, hogy épp Montvai vagy egy barcikai nevelés rúgja a győztes gólt. Sajnos és nagyon sajnos egyre kevesebb saját nevelés játszik a mai modern futballban Barcelónától kezdve akár Kazincbarcelónáig :) de persze kettő között ég és föld van.

4. "Hol vannak a barcikai focisták" ezt pont Te kérded? :))))))))))))))

5. Senki se várja el Tőletek, hogy leadjátok a 3 pontot. Biztos férfias harc fog menni a pontok sorsáért. Győzzön a jobb, aztán, ha azok Ti lesztek, nyújtjuk kezünket.

6. Nem gondolom hogy a kazincbarcikai játékosok háromszor annyit keresnének, mint bármelyik putnoki játékos.

7. Zsoldosok nem hiszem, hogy játszanának nálunk :)

8. Maradjunk annyiban, hogy a 30. forduló után legyen ez a végső állás: 1. Kazincbarcika 2. Putnok 3. Várda. És akkor mindenki boldog.

További sok sikert Nektek!

Dátum: 2014.11.09

Feladó: kazincbarcelona

Tárgy: Re:Re:putnok

Én se kötekedésből írtam, csak tényeket soroltam. Lehet, hogy a 90% költői túlzás, de tény, hogy a putnoki csapatban 7 kezdőjátékos putnoki, de Monyók, Madarász is putnokon lett NB-s játékos és Fehér is töltött anno két szezont putnokon.Tehát annyira nem is erős a túlzás. Hogy annak idején milyen módszerelkel, és mikor raboltak el játékosokat, szerintem gelesleges beszélni, mert az egy más filozófia, teljesen mhelyzet volt. Ami most barcikán történik kisértetiesen hasonlít hozzá. Csal meg kell keresni a közösnevezőt és mindere fény derül. Ez akkor putnoknal nem jött be, barcikának se fog. És én ennek egyáltalán nem örülök, mégha olybá is tűnik. Az is tény, hogy barcikán 3x-os a pénz, nekem elhiheted. Ami a bajnokság végeredményét illeti, nem tudok állást foglalni, nem vagyok jós. De a Seszták FC nek hatalmas a hátszele. Nem csal a csapatot, a politikát is le kelleme győzni és lehet, hogy még az is kevés. Jelempillanatban Putnok áll a legjobb pozícioban, de még messze a vége. Koszta nagyszerű edző, stratéga, pedagógus és ember, valószínű Gálhidi is az, itt nagy csata lesz az tuti, de ez így szép, így jó, így sportszerű. A gyűlölet nem pálya győzzön a jobbik és mindenekfelett. RESPECT!!!?

Dátum: 2014.11.08

Feladó: szupergo

Tárgy: Remény

Sokáig gondolkoztam, hogy milyen címet adjak a hozzászólásomnak és a "Remény"-nél maradtam. Mert megmaradt a remény a további fordulókra. De hangsúlyozom: csak a remény, csak valami kis esély. Nehogy azt gondoljuk: megvan a feljutás! Még nagyon nincs meg, sőt nagyon kicsi az esély. Ehhez minimum meg kell nyerni a hátralévő két meccset és akkor valószínűleg marad a 4-5 pont hátrányunk tavaszra az előttünk állókhoz képest. Majd tavasszal is vitézkednünk kell, sokkal jobban mint az őszi szezonban, ráadásul győzni kell Kisvárdán és Hatvanban és Putnokon... Hát majdhogynem lehetetlen. Esetleg egy komoly téli erősítés után.
De a mai győzelem után legalább már azt elmondhatjuk, hogy ha ezeket a meccseket behúzzuk, akkor meg lehet a feljutás. 3 hete erre szemernyi sanszot sem adtam volna.
Na, akkor a mai meccsről. Mindenben egyetértek a szerzővel, a játékosok értékelésével is. Azt azonban nem hiszem, hogy a bíró sporttárs csalni akart volna, ő egyszerűen ilyen. Ha nem fújta volna be a 11-est, akkor tényleg csalónak lehetett volna bélyegezni, bár láttam én már olyat, hogy ilyenkor becsukta a szemét a szemét... Most azonban megadta, bár a kapust meghagyta. Mi meg kihagytuk a büntetőt. Már megint. Vajon ez már a hanyadik az utolsó 2-3 évben? Nem kapunk sok ilyen lehetőséget, de biztos, hogy jó, ha minden harmadikat tudjuk értékesíteni. Ezen akár elmehet egy bajnoki cím is. Ha ma Lipusz nem áll be előtte alig valamivel, akkor nem győzünk és minden reménytelen lenne. Tényleg nem lehet hosszú idő óta 1 olyan embert találni, aki ilyenkor nemcsak elvállalja, hanem értékesíti is?
Összességében megérdemeltük a győzelmet. Nagy csata volt, nem magas színvonal, de tömény küzdelem, izgalom. Még 0-0-nál gondoltam arra, hogy bármi is lesz a vége, ma nem lehet, nem szabad bántani a játékosokat. Persze ha nem győzünk nem lett volna ünneplés, de szidás sem, ami pedig még a győztes meccseink után sem volt eddig ritka. Ma azonban igazi ünnep kerekedett a végére. Ugye, hogy nem olyan borzasztó ez a közönség, kedves játékosok? Pedig biztos kint voltak az ordenáré kategóriába tartozók is. Csak most nem voltak azok, ill. ha azok lettek volna, sem hallatszott volna, a többség miatt.
Összességében megállapíthatjuk: a játékosnak és a nézőknek is így kell valahogy viselkedni! Így öröm meccsre menni. Meg hazafelé is.

Dátum: 2014.11.08

Feladó: Papa

Tárgy: Putnok

A fiúknak szóló gratuláció után egy kis elmélkedni való a Kisvárda honlapjáról:

"A hétvégén a Kazincbarcika vendégeként lépünk pályára a NB III. keleti csoportjának 13. fordulójában. A mérkőzésnek igen fontos szerepe van ugyanis a Putnok szabadnapos, így ha győzelemmel abszolváljuk a mérkőzést, akkor feljöhetünk egy pontra a jelenlegi listavezetőre. A győzelem azért is szükséges, ugyanis a Putnok háza tájáról olyan információk láttak napvilágot miszerint ténylegesen fel szeretnének jutni és ezért a téli átigazolási időszakban még erősítéseket terveznek."

Na, ennyit az együttműködésről. Szitka Peti, mi a véleményed? Jól megerősítettétek a KBSC-t a Putnokkal együttműködve, mi? A volt, vagy kölcsönben lévő barcikaiak viszik a hátukon a putnoki csapatot. Gratulálok!

Dátum: 2014.11.08

Feladó: Papa

Tárgy: Re:Putnok

A másik vicces dolog a várdai tudósító dumája:
"Csapatunk egy balszerencsés tizenegyest követően egy gólos vereséget szenvedett a Kazincbarcika vendégeként."

Talán inkább így:
"A hathatós bírói támogatás és a balszerencsés KBSC kihagyott helyzetei ellenére is kikaptunk..."

Dátum: 2014.11.10

Feladó: kazincbarcelona

Tárgy: Re:Putnok

Egyetértek, csak azzal nem, hogy erről Szitka tehet. Évek óta kalandorok, megélhetési futballvezetők irányítják a Magyar labdarúgást, a tulajdonosok rossz súgókra, "tanácsadókra" hallgatnak, akiket csak a saját zsebük tele tömése érdekel. Ígérnek fűt, fát, aztán pénzt be nem csak kivesznek belőle. Lenyúlják a város a tulajdonos, pénzét, manipulálnak a TAO-s pénzekkel. Életükben nem dolgoztak, legtöbbjüknekegfelelő végzettsége sincs. Ha esetleg van valamilyen papírja, vagy vette, vagy plagizálta. Velejéig romlott, ugyanúgy mint a társadalmunk. A tulajdonos, a polgármester általában jóhiszemű, csak naív. Mert ezek a kalandorok, ha semmi máshoz értenek, hogy elhitessék az aktuális csapat tulajdonasaival, hogy ők tudják a tutit. Mire a tulajdonos, polgármester észbe kap se csapat, se pénz, a tanácsadók meg jól megszedve magukat eltűnnek mint a büdösség. Megtudná valaki fejteni, hogy hova tűnt 3xkb,250 millió, amit a KBSC három év alatt nyert TAO-s pályázaton. Épült egy műfüves, mondjul 100 milla. Utánpótlásra mondjuk szintén 100, bár kétlem. És hol van a hiányzó 500. Ehhez Szitkához semmi köze, mint ahogy ahoz sem, hogy kit igazolnak, kit engednek el.





Dátum: 2014.11.08

Feladó: Rajongo

Tárgy: Gratula

Gratulálok a csapatnak! Férfi munka volt. Hihetetlen, ez a Kisvárda verte eddig péppé az egész mezőnyt? Ezt a csapatot, ha jobban összpontosítunk, akár nagyobb arányban is verhettük volna, de sebaj. Még egyszer köszönet a mai délutánért. Sőt külön öröm, hogy a játékosok és a szurkolótábor ismét egy csapatot alkot.

Dátum: 2014.11.08

Feladó: Tomi

Tárgy: Drága vegyész

Győzött a csapat,és jól érzem magam..........Gratulálok srácok!!

Dátum: 2014.11.08

Feladó: Dávid

Tárgy: ....

Mindig akkor kèszül el a cikk, mikor èn elküldöm a hozzàszólásom az elõzõhöz a meccsel kapcsolatban. Ez a Kisvàrda mèg biztos fog hullajtani pontokat, nem egy fèlelmetes gàrda, vèlemènyem szerint a hatvan jobb csapat nàluk. 80-85 percig nem kellett Miskinek vèdenie, nèhàny beívelèst kellett lehúznia. Kicsit jobban kisegítettèk volna a mieink egymàst, magabiztosabb gyõzelmet ünnepelhettünk volna, nagyon tàvol helyezkedtek egymàstól. Zimànyit a szèlen nèha ketten-hàrman támadták, Irhàs 2-3 mèterre figyelte, nem szeretnèm bántani a játèkost, sôt, nekem az õ harcias játèka tetszett a legjobban, sok fejpárbajt is megnyert nála másfèl fejjel magasabb várdaival szemben, egy ilyen kapu elè visszafejelt labdából majdnem gólt is szerezhettünk volna az elsõ fèlidõ vègèn, ha Montvai nem túl körülmènyes, ès egybõl lõ 6-7 mèterrõl a kaputól. Kèt nagyon nehèz meccs jön, ha sikerülne lehoznunk, akkor megèrdemelnènk a feljutàst, de hosszú még a szezon.

Tételek: 21 - 29 ból 29
<< 1 | 2 | 3

Új hozzászólás hozzáadása