Az Eger is kilőve...

2013.07.27 08:30

Kánikula ide vagy oda, the show must go on, pályára kell lépni, hogy csiszolgassuk a játékelemeket, és megfelelően felkészüljünk az izzasztó őszi szezonra. Ezúttal Egerbe látogatott a csapat, hogy megmérkőzzön az előző szezonban még első osztályú Heves megyeiekkel. Nos, az egriekkel rendesen statuált az MLSZ, világítás híján egyetlen meccsüket sem rendezhették hazai pályán, a „kölcsönbe kapott” stadionokban emiatt csupán lézengtek a nézők. A Kövesd most ugyanebben a helyzetben van, annyi különbséggel, hogy a szövetség nekik engedélyezte, hogy pár meccsre felcseréljék a pályaválasztói jogot. Tudjátok, a lényeg a statuálás, apuka!

Az egrieket tehát az az öröm érte tegnap, hogy hazai pályán láthatták rendesen átalakult csapatukat, igaz, túl sok szurkolót nem villanyozott fel a KBSC látogatása, nagyon kevesen voltak a stadionban.

A két csapat kezdője így nézett ki: Eger: Illyés - Varga M., Tobcsagics, Szabó R. Molnár T. - Borlea, Patru, Ablonczy, Milics, Haburcsák - Milankovics.

KBSC: Tarr - Treznai, Komlósi, Nyisalovits, Czető – Illés, Kovács P., Molnár - David, Kleiber D., Szabó V.

A mérkőzés az első periódusában igencsak lassan folydogált, a nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra, de az bátran kijelenthető, hogy uraltuk a mérkőzést, az egriek még a félpályát is ritkán lépték át, ha mégis, akkor a jelentősen megfiatalított védelem (nem Komlósi Ádámra gondolok) magabiztosan takarított. Ne menjünk el persze szó nélkül a két „romboló”, Illés és Kokó teljesítménye mellett, nos, a középpálya védekező szekciója kiválóan működött, labdavesztés után a két játékos gondoskodott  arról, hogy ne vezethessék az egriek zavartalanul a labdát a védelemre, Komlósi és Nyisa pedig tanárian uralta a kapunk előterét. A támadások szervezéséért a Molnár – David – Kleiber hármas volt a felelős. De ha már Kleiber…

Kleiber Dávid 23 esztendős, diósgyőri nevelés, a 2007/08-as szezonban két meccsen az NB 1-ben is pályára lépett. 2010-ben négy hónapig a Honvéd játékosa volt, az előző szezont a Budaörs csapatában játszotta végig, csapatával megnyerte az NB 3. Duna-csoportját, de az osztályozón elbuktak a Tatabányával szemben. Nem mondanám, hogy Dávid imponáló teljesítménnyel mutatkozott be KBSC-mezben, rengeteg eladott labda, rossz indítás jellemezte a jobb szélen futtatott támadó játékát, ennél biztosan többet tud. A mi David-unk, Casado, ezúttal ugyancsak inkább a jobb szél irányában mozgott, játékából ezúttal hiányzott az a finesz, amiért megszerettük a spanyol játékost. Ott volt viszont fineszes játékosnak Molnár Gabi, aki olyan megindulásokat csinált, hogy – az egri nézőkkel egyetemben – alig hittünk a szemünknek. Hatalmas tehetségnek indult Molnár, de nálunk korábban nem igazán jött ki belőle, ami benne van, így kicsit „parkolópályára került” Tiszaújban. Nos, ha ezt a teljesítményt tudja hozni (ne feledjük: 3 meccs, 5 gól), akkor bombabiztosan megvan az egyik 21 éven aluli játékos a kezdőben! Gabi két szenzációs gólt szerzett, először szabadrúgásból tüzelt az egri kapuba, majd mintegy 40 méterről emelte át a meglepett hevesi portást. Egyébként meg időnként 4-5 csellel sikerült túljutnia 4-5 egri védőn, és a kapu előterébe kerülnie. Nagy értékünk lehet a srác…

Az egriek a második félidőben jelentős átalakuláson mentek keresztül, a második felest így játszották végig: Illyés - Varga M., Szabó R. (Varga Zs.), Fenyvesi, Csák - Háda, Ablonczy (Balogh A.) Szabó T., Czéh - Urbányi, Szénási. Nálunk pályára került Tóth Andris, Nagy Peti, Salvador, Horváth Szabolcs, Süttő és Kovács Bence is. A második félidőben sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, a fiatal egri cserék sokkal motiváltabban, frissebben futballoztak, mint a próbázó külföldiek, de ez legyen az ő gondjuk. A labda immáron sokkal több esetben került a kapunk elé, ennek eredményeképpen egy baloldali támadás után a menteni igyekvő Komlósiról saját kapunkba került a labda. Nem sokra rá az egyenlítés is összejött a hazaiaknak, az egri jobbszélső lerázta magáról Horváth Szabolcsot, majd a beadás után Urbányinak már nem volt nehéz dolga. Csapatunk azonban nem engedte ki a kezéből a győzelmet, egy kiugratás után Szabó Viktort csúnyán letarolta az egri kapus, a labda azonban a kaputól körülbelül 25 méterre tartózkodó Süttőhöz került, aki nyomban a ketrecre emelte a labdát, a kapus már csak beleérni tudott. Ez is szépségdíjas gól volt!

Salvador ezúttal inkább a bal szél irányába tolódott, látszik, hogy az egycsatáros játékot gyakoroljuk, szélső dolgában azonban még nincs döntés, több alternatíva létezik. Salva aktív volt, keresték is a labdákkal, de látszott, hogy egyelőre szoknia kell ezt a szerepkört. Süttő jó teljesítménye és gólveszélyes játéka örvendetes, mind jobbvédőben, mind kicsit előrébb remek beugró lehet.

Senki ne felejtse el, hogy ebben a bajnoki szezonban KÖTELEZŐ két 21 éven aluli játékosnak egyidőben a pályán lennie, két plusz fiatalt pedig nevezni kell a mérkőzésre. A mostanában pályára lépettek közül Treznai, Czető, Kádas, Nyitrai, Molnár és Tóth Andris is 1992. január 1. után született, tehát – úgy tűnik – lesz válogatnivaló.

Folytatás kedden Balmazújvárosban, ez már biztos, és szombaton is pályára lép csapatunk, ezúttal Tiszaújvárosban, ahol vagy a DVSC-DEAC vagy a Létavértes lesz az ellenfél.

 

Borbély Péter (középen) és Vincze Richárd pályaedző (jobb oldalt) mellett László úr is a pálya széléről nézte végig a meccset.

 

Hajrá Barcika!

Szentesi Kristóf szurkolótársunk legújabb videóját pedig nyugodtan nézegessétek, remek darab: https://www.youtube.com/watch?v=7lBBGPkSgSw

Téma: Az Eger is kilőve...

Dátum: 2013.07.27

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Belepes

A ma élő szurkolók legalább 90 %-a már a sárga-kék színekhez kötődik. Mennyivel lenne jobb most pl. piros-feketére váltani? Semmivel és semmi nem is indokolja.
A piros-fehér-zöld meg mintha már foglalt lenne egy válogatott számára...
A politika életünk része, mostanában megkerülhetetlen. Már egy WC-s néni kinevezésekor is megnézik az illetékesek, hogy a "mi kutyánk kölyke-e?" Lásd: trafik"pályázat", vagy kormánytámogatás fideszes csapatoknak. Vajon miért nem mi kaptunk 400 milliót? Ha akarjuk, ha nem ez ellen szólni kell, főleg akkor, ha egy kedvezményezett itt az oldalon henceg a vállalhatatlannal.

Dátum: 2013.07.28

Feladó: Patriot

Tárgy: Re:Belepes

Patriot és nem! Patriota kiszáll !


Dátum: 2013.07.27

Feladó: szupergo

Tárgy: javaslat

Most, hogy talán először vita kerekedett, számomra zavaróvá vált annak követhetősége. Talán célszerű lenne, ha a hozzászólások időrendben lennének láthatóak.
Így ugyan nem lenne világos, hogy mire válaszol a hozzászóló (több válasznál már ez az előny is eltűnik), de ezt megoldhatnánk ha az illető nevével, esetleg idézettel kezdődne a válasz, mint más fórumokon, aztán jöhetne az érdemi reagálás.
Tehát a javaslat lényege: A hozzászólások (akár válaszok, akár nem) időrendben kövessék egymást! Ja, és lehetne egy lapon az összes, hogy ne kelljen visszanézegetni. Lustaság, fél egészség!

Dátum: 2013.07.27

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:javaslat

Jogos. Ennél a fórumnál már nem, de a következő bejegyzésnél meg fogom csinálni. Az egy oldalon való megjelenítést nem tudjuk garantálni (tudod, a hivatalos oldalon is így van), de elkövetek mindent. Aztán majd szólsz, ha nem jó. :)

Dátum: 2013.07.27

Feladó: Gedó

Tárgy: Re:Re:javaslat

Igen,az jó lenne, nagyon tetszenek az ezen oldalakon megjelenö írások, szemben a hivatalos oldallal, ahol egyrészt semmi infó, másrészt, lehet a technikai
tudásom hiánya miatt, de még regisztrálni sem tudtam!
Azért örülök ennek az oldalnak! HAJRÀ VEGYÉSZ!!!

Dátum: 2013.07.27

Feladó: barcika

Tárgy: MSE

A válaszaidból tényleg az jön le, hogy semmit nem értesz a többiek által megfogalmazott problémából. Igazad van abban, hogy tényleg sajnáljuk azt a csekély 400 milliót amit a mi adóforintjainkból adományozott a kormányunk egy az első osztályban majd egyetlen idényt szereplő csapat megsegítésére. Hidd el ezt az összeget sokkal fontosabb dolgokra is el lehetett volna költeni. Neked viszont nem itt kellene írogatnod, hanem csapatod első és utolsó elsőosztályú idényének első mérkőzésére kellene lassan gyülekezni.

Dátum: 2013.07.27

Feladó: Gedó

Tárgy: msefoci

Csókolgathatod "Magyarország Királyát" hogy olyan helyekre csinált focit meg stadiont, ahol eddig libát kergettek! Felcsút,Putnok,Mezőkövesd. Stadler József óta tudjuk hova jut az aki stadiont és csapatot épít oda ahol sosem volt kultúrája a focinak, még ennek a rossz magyar focinak is!

Dátum: 2013.07.27

Feladó: msefoci

Tárgy: Csak úgy

Nem tudom miért kell nektek Mezőkövesdet belekeverni abba, ami egyáltalán nem fedi a valóságot. Egernek miért adták volna meg a pályaválasztói jog cserét, ahol ugyebár nem is kezdtek hozzá a munkálatokhoz. Kövesden meg dolgoznak és nem mellékesen már világítás is van már ha nem tudnátok. És mivel csak egy meccsről van szó ezért teljesen jogosan az MLSZ engedélyezte egyesületünknek a pályaválasztói jog cserét.

Dátum: 2013.07.27

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Csak úgy

Tudjuk, persze, hogy tudjuk... Olvastuk az újságban, hogy a zemberek önként és dalolva összeadták nektek azt a csekély kis 400.000.000 Ft-ot. Mert nem a Minidiktátor adta, ne hidd! Mi mindannyian! Miközben a Mezőkövesdnél jóval nagyobb és tényleg város Kazincbarcika, csak a Szalézi rend segítségével jut (ha jut) sportcsarnokhoz, a Pete András ""stadion""-t meg csak dupla időzőjelbe lehet leírni..
Szóval msefoci, köszönd meg szépen és legyél reális! 2-3 év múlva ti is a 3. osztályban lesztek.

Dátum: 2013.07.27

Feladó: Gedó

Tárgy: Re:Csak úgy

Kedves Matyóföldi!
Az Eger nem kapott a kormánytól 400 millás gyorssegélyt,stadion építésre a lenyúlt nyugdíjpénztári pénzekből!!!!
Mostmár érted?!

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Új hozzászólás hozzáadása