Az Eger is kilőve...

2013.07.27 08:30

Kánikula ide vagy oda, the show must go on, pályára kell lépni, hogy csiszolgassuk a játékelemeket, és megfelelően felkészüljünk az izzasztó őszi szezonra. Ezúttal Egerbe látogatott a csapat, hogy megmérkőzzön az előző szezonban még első osztályú Heves megyeiekkel. Nos, az egriekkel rendesen statuált az MLSZ, világítás híján egyetlen meccsüket sem rendezhették hazai pályán, a „kölcsönbe kapott” stadionokban emiatt csupán lézengtek a nézők. A Kövesd most ugyanebben a helyzetben van, annyi különbséggel, hogy a szövetség nekik engedélyezte, hogy pár meccsre felcseréljék a pályaválasztói jogot. Tudjátok, a lényeg a statuálás, apuka!

Az egrieket tehát az az öröm érte tegnap, hogy hazai pályán láthatták rendesen átalakult csapatukat, igaz, túl sok szurkolót nem villanyozott fel a KBSC látogatása, nagyon kevesen voltak a stadionban.

A két csapat kezdője így nézett ki: Eger: Illyés - Varga M., Tobcsagics, Szabó R. Molnár T. - Borlea, Patru, Ablonczy, Milics, Haburcsák - Milankovics.

KBSC: Tarr - Treznai, Komlósi, Nyisalovits, Czető – Illés, Kovács P., Molnár - David, Kleiber D., Szabó V.

A mérkőzés az első periódusában igencsak lassan folydogált, a nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra, de az bátran kijelenthető, hogy uraltuk a mérkőzést, az egriek még a félpályát is ritkán lépték át, ha mégis, akkor a jelentősen megfiatalított védelem (nem Komlósi Ádámra gondolok) magabiztosan takarított. Ne menjünk el persze szó nélkül a két „romboló”, Illés és Kokó teljesítménye mellett, nos, a középpálya védekező szekciója kiválóan működött, labdavesztés után a két játékos gondoskodott  arról, hogy ne vezethessék az egriek zavartalanul a labdát a védelemre, Komlósi és Nyisa pedig tanárian uralta a kapunk előterét. A támadások szervezéséért a Molnár – David – Kleiber hármas volt a felelős. De ha már Kleiber…

Kleiber Dávid 23 esztendős, diósgyőri nevelés, a 2007/08-as szezonban két meccsen az NB 1-ben is pályára lépett. 2010-ben négy hónapig a Honvéd játékosa volt, az előző szezont a Budaörs csapatában játszotta végig, csapatával megnyerte az NB 3. Duna-csoportját, de az osztályozón elbuktak a Tatabányával szemben. Nem mondanám, hogy Dávid imponáló teljesítménnyel mutatkozott be KBSC-mezben, rengeteg eladott labda, rossz indítás jellemezte a jobb szélen futtatott támadó játékát, ennél biztosan többet tud. A mi David-unk, Casado, ezúttal ugyancsak inkább a jobb szél irányában mozgott, játékából ezúttal hiányzott az a finesz, amiért megszerettük a spanyol játékost. Ott volt viszont fineszes játékosnak Molnár Gabi, aki olyan megindulásokat csinált, hogy – az egri nézőkkel egyetemben – alig hittünk a szemünknek. Hatalmas tehetségnek indult Molnár, de nálunk korábban nem igazán jött ki belőle, ami benne van, így kicsit „parkolópályára került” Tiszaújban. Nos, ha ezt a teljesítményt tudja hozni (ne feledjük: 3 meccs, 5 gól), akkor bombabiztosan megvan az egyik 21 éven aluli játékos a kezdőben! Gabi két szenzációs gólt szerzett, először szabadrúgásból tüzelt az egri kapuba, majd mintegy 40 méterről emelte át a meglepett hevesi portást. Egyébként meg időnként 4-5 csellel sikerült túljutnia 4-5 egri védőn, és a kapu előterébe kerülnie. Nagy értékünk lehet a srác…

Az egriek a második félidőben jelentős átalakuláson mentek keresztül, a második felest így játszották végig: Illyés - Varga M., Szabó R. (Varga Zs.), Fenyvesi, Csák - Háda, Ablonczy (Balogh A.) Szabó T., Czéh - Urbányi, Szénási. Nálunk pályára került Tóth Andris, Nagy Peti, Salvador, Horváth Szabolcs, Süttő és Kovács Bence is. A második félidőben sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, a fiatal egri cserék sokkal motiváltabban, frissebben futballoztak, mint a próbázó külföldiek, de ez legyen az ő gondjuk. A labda immáron sokkal több esetben került a kapunk elé, ennek eredményeképpen egy baloldali támadás után a menteni igyekvő Komlósiról saját kapunkba került a labda. Nem sokra rá az egyenlítés is összejött a hazaiaknak, az egri jobbszélső lerázta magáról Horváth Szabolcsot, majd a beadás után Urbányinak már nem volt nehéz dolga. Csapatunk azonban nem engedte ki a kezéből a győzelmet, egy kiugratás után Szabó Viktort csúnyán letarolta az egri kapus, a labda azonban a kaputól körülbelül 25 méterre tartózkodó Süttőhöz került, aki nyomban a ketrecre emelte a labdát, a kapus már csak beleérni tudott. Ez is szépségdíjas gól volt!

Salvador ezúttal inkább a bal szél irányába tolódott, látszik, hogy az egycsatáros játékot gyakoroljuk, szélső dolgában azonban még nincs döntés, több alternatíva létezik. Salva aktív volt, keresték is a labdákkal, de látszott, hogy egyelőre szoknia kell ezt a szerepkört. Süttő jó teljesítménye és gólveszélyes játéka örvendetes, mind jobbvédőben, mind kicsit előrébb remek beugró lehet.

Senki ne felejtse el, hogy ebben a bajnoki szezonban KÖTELEZŐ két 21 éven aluli játékosnak egyidőben a pályán lennie, két plusz fiatalt pedig nevezni kell a mérkőzésre. A mostanában pályára lépettek közül Treznai, Czető, Kádas, Nyitrai, Molnár és Tóth Andris is 1992. január 1. után született, tehát – úgy tűnik – lesz válogatnivaló.

Folytatás kedden Balmazújvárosban, ez már biztos, és szombaton is pályára lép csapatunk, ezúttal Tiszaújvárosban, ahol vagy a DVSC-DEAC vagy a Létavértes lesz az ellenfél.

 

Borbély Péter (középen) és Vincze Richárd pályaedző (jobb oldalt) mellett László úr is a pálya széléről nézte végig a meccset.

 

Hajrá Barcika!

Szentesi Kristóf szurkolótársunk legújabb videóját pedig nyugodtan nézegessétek, remek darab: https://www.youtube.com/watch?v=7lBBGPkSgSw

Téma: Az Eger is kilőve...

Dátum: 2013.07.27

Feladó: Gedó

Tárgy: Re:Csak úgy

Amennyiben most sem érted,akkor, csókolj kezet "Magyarország királyának" hogy ott csinál focit, meg stadiont, a mi pénzünkből, ahol eddig csak a libákat kergették! Felcsút,Putnok,Mezőkövesd. Stadler József példájából tudjuk hova jut aki stadiont épít. HAJRÀ VEGYÉSZ!!!

Dátum: 2013.07.27

Feladó: szupergo

Tárgy: 1 csatárral (?)

Örülök a 2. sikernek a csoportellenfelekkel szemben, de ez ne tévesszen meg senkit! Az Eger ennél sokkal jobb is lesz.
Annak is örülök, hogy a hírek szerint végre vannak normális edzések és néhány játékos ígéretesen játszik.
Az 1 csatáros játék erőltetését viszont nem értem. Jó, nincs annyi támadónk mint tavasszal, de ez mégis csak az NBIII... Itt Salvador és Szabó vagy más miért nem játszhat egyszerre?
(Én nem emlékszem olyanra, hogy ha anno Feledi játszott, akkor emiatt pl. Koleszárik vagy Kendi a padon ült volna. Igaz, akkor meccsenként 3 gól volt az alap. A fiatalok kedvéért nem a kapott, hanem a rúgott gólok száma...)

Dátum: 2013.07.27

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:1 csatárral (?)

Salvador, David és most Kleiber is szinte támadóként játszott, mellesleg Molnár is amolyan secondary striker, csak kicsit hátrébbról indul, de pillanatok alatt az ellenfél kapuja előtt van. Hidd el, hiába játszottunk tavasszal két csatárral, most támadóbbnak tűnik a szerkezet. Nem a csatárok száma vagy minősége változott, hanem a középpálya szerkezete. A 2 védekező középpályás előtt (egyébként tudjuk, hogy Kokó és Illés is képes kombinatív, offenzív játékra) 2 gyors szélső és egy hátravont csatár van. Szabó egyelőre kicsit visszafogott, na de a tavaszi felkészülési meccsek után Vólent eredményességére sem fogadtam volna. Jó lesz ez, higgyétek el, és még várhatunk játékosokat! Az Egerrről meg még annyit, hogy jövő hét szerdáig kell nullás NAV-igazolást bemutatniuk, miközben kb. 30 millás adósságuk van jelenleg.

<< 1 | 2 | 3 | 4

Új hozzászólás hozzáadása