Győzött a csapat, jól érzem magam...

2014.11.22 17:16

A beharangozóban azt állítottam, hogy jobb keretünk van, mint a putnokiaknak, de a meccsre bíztam annak eldöntését, hogy csapatként jobbak vagyunk-e. Nos, a látottak alapján, azt hiszem, bátran állíthatom, hogy igen.

Nem gondolom, hogy bajnokesélyes csapat (khm…) túlzottan gyakran kap ki ilyen simán a negyediktől, ráadásul, aki ott volt, azt hiszem meg tud erősíteni abban, hogy a gömörieknek szinte momentumuk sem volt, hacsak nem számítjuk az egyetlen kapufájukat, ami már a lőtéri kutyát nem érdekelte. A játék minden elemében leiskoláztuk az őszi bajnokot, ha lenne hivatalos labdabirtoklási arány, szerintem nagyon durva fölényt mutatna, de ha csak a ziccereket számoljuk, már az is sápadásra kell, hogy ösztönözze a vendégszurkolókat. Őket, akik habár sokan voltak (viszonylag), talán még kicsit többen is, mint a várdaiak (pláne, ha azokat is hozzászámolom, akik a hazaiban „boldogítottak minket”), de - őszintén szólva - nem tudom, hová lett a hangjuk. Mindegy.

Leginkább azért tartottunk a találkozótól, mert a Zimányi-Illés Gabi-Nehéz trió hiánya komolyan úgy tűnt, hogy rést nyithat a putnoki siker felé, ha meg még Kokót, Dávid Zolit és Benét is ide számolom, akkor látható, hogy korántsem a legideálisabb összeállításban vettük fel a harcot az ellennel. Ahogy már említettem tegnap, én tudtam, hogy a Montvai-Sárközi duóval állunk fel a csatársorban, és ez az első pont, amiért meg kell dicsérjem Gálhidi mestert, merthogy a csatárínség idején is hajlandó volt meghúzni a 4-4-2-t. A kapuban ezúttal Miski Zoli kezdett, na nem mintha baj lett volna a múlt héten Ádámmal, de gondolom, magabiztosabbnak érezte a lényegesen rutinosabb Miskit, így esett rá a választás. Ádám nagyon komoly erősségünk, nem hiszem, hogy sok csapatnál van ilyen képességű második számú kapus, így nagyon remélem, hogy marad tavasszal is.

A védelemben túl sok kérdés nem volt, Lakatos és Katona viszonylag megbízhatóan és összeszokottan teszi a dolgát hétről-hétre, talán ha Zimi nem sérül meg, akkor lehetett volna kis brainstorming azon, hogy Cece legyen-e a balbunkó, vagy Zimi, esetleg Márk kezdjen a jobboson Nagy Peti helyett, de a sérülés eloszlatott minden kérdőjelet. Illés Ricsi és Irhás kezdőbeli jelölése sem lepett meg senkit, talán kicsit azon csodálkoztunk, hogy Szabót kezdőként dobta pályára a mester, ugyanis eddig túl sok mindent nem láttunk a középpályástól. Igaz, jobbat mi sem tudtunk volna kitalálni. Ha két csatár, akkor csakis a Montvai-Sárközi duó jöhetett számításba, mert habár Tamás nem tipikus ék, de Nehéz hiányában egészen egyszerűen nem volt más választási lehetőség. Illetve lehetett volna egy olyan átszervezéssel esetleg, hogy Lipusz játsza a balt, Dobi a jobbot, Szabó meg felmegy centerbe, mint amit Újvárosban próbáltunk, de az nem jött be. Nagyon nem.

Szóval a felállás nagyjából a gyémántalakzatra hajazott a leginkább, a négy védő előtt Illés volt a felelős a jobboldali akciók megakadályozásáért, Irhás a balért, és lehetőség szerint erre az oldalra is kellett kimozognia támadásban, Szabó volt a csatárok mögé állított támadó, illetve Montvai és Sárközi, akik közül előbbi a bal-, utóbbi a jobboldalon próbált helyzetbe kerülni.

Nos, ezt a meccset (is) a középpályán nyertük meg. Mégpedig azzal, hogy egészen egyszerűen nem hagytuk levegőt venni a putnokiakat. Pedig a vendégek próbáltak erőfölényt kialakítani középen azzal, hogy Monyók és Sápi szívesen mozogtak vissza, de ennek ellenére gyakorlatilag labdához sem jutottak. Illés Ricsit nem lehet eleget méltatni, a mai játéka is olyan volt, mint a félszezonja: parádés. A meccs előtt nagy összeget tettem volna rá, hogy előbb fejezi be a volt csapata elleni rangadót, pláne úgy, hogy tudom: a putnokiak egyik labdarúgója a tiszaújvárosi meccs után ordenáré módon provokálta középpályásunkat. Nos, Ricsi nem hogy pirosat, még sárgát sem kapott, így még mindig négy lapnál tart, tehát játszhat majd a Cigánd ellen is (breaking: az MLSZ hivatalos statisztikájában Katona neve mellett csak sárga szerepel). Ebben a tekintetben is nagyon sokat fejlődött a srác: tavaly sem volt ő kifejezetten durva, a legtöbb figyelmeztetése elkésett becsúszásból, ütemtévesztésből fakadt, idén ezen a területen mérföldeket lépett előre, és jól osztja el a bogyót mellesleg. Azzal, hogy Kokó lesérült mellőle, nagyjából behatároltak a lehetőségei, mivelhogy párja, Igi többet mozog előre, neki kell hátrébb helyezkednie. Kokó visszatértével több lehetősége lesz a támadójátékban, már alig várjuk!

A múlt héten említettem: ha Ignácnak nem megy, döcög a csapatnak is. Nos, most ment a rutinos irányítónak, és nagyon sokat jelentett megpattanós szabadrúgásgólja, mert felszabadította a csapatot. A második gólnál is ő adta a gólpasszt, de egyébként is tanítanivalóan szolgálta ki a társakat, ráadásul példamutatóan védekezett. Nem hiszem, hogy valaki vitatkozna velem, ha azt mondom, hogy a Kokó-Illés-Irhás trió a csoport legkomolyabb középső középpályás-egysége. Amennyiben megy nekik…

De ketten nagyon kevesek lettek volna, ha nincs Dobos és Szabó Ádám! Dobiról hallottuk a héten, hogy jócskán begyógyszerezve nyomta a Tiszaúj ellen, le is kellett hozni a félidőben, ezért nem is nagyon bíztunk benne, hogy bevethető lesz. A helyzet az, hogy Dobos végre a jobb napjait idézte, és többször is mintaszerűen oktatta a putnoki védőket. Nagyon nagy szerepe van abban, hogy stoppoltuk a vendég-középpályát, mentett, ha kellett, megtartotta a zsugát, ha arra volt szükség, meghúzta, amíg bírta.

Szabó Ádám egy külön történet. Mindenki tudta, hogy honnan jött a srác (nem a Putnokra gondolok), de eddig gyakorlatilag semmi épkézlábat nem láttunk tőle. Ok, lőtt egy gólt, de azon felül nagyjából semmi. Nos, az első félidő sem győzött meg arról, hogy helye van a csapatban, többször is eladta a labdát, rossz megoldást választott, a második felesben viszont nagyon magára talált. Többször is remekül húzta meg a balszélt, és kis híján „meg is csinált egy gólt”, de a sípos úgy érezte, kivezette a labdát (szerintem tévesen, mert teljes terjedelmével szinte biztosan nem volt kint a labda). Erre a Szabó Ádámra szükségünk lenne, kérdés, hogy mennyire tudja hozni ezt tavasszal is a jó képességű pléjer…

Sárközitől azt vártuk, hogy bebizonyítja, hogy a keretben van a helye, és ez a kérdés alighanem eldőlt. Nem csak, hogy gólt szerzett, de lőhetett volna egy hatalmas gólt is, szerintem a putnoki védők azt hitték, hogy a vurstliban vannak, a körhintában, de sajnos Tamás elpuskázta a helyzetet. Briliáns teljesítmény volt egyébként… Nagyon rászolgált a nézők vastapsára…

Montvai azt tette, amit kell, és amit elvárunk tőle, sőt, talán még kicsit többet is mozgott, mint eddig, de az biztos, hogy csodálatosan készítette le a labdákat a többieknek, ráadásul nagyon fontos gólt szerzett. Aki eddig bírálta, most talán megértette, miért is van itt…

A védelem betonbiztos volt, Katona és Lakatos sziklaszilárdan állt a lábán, nem hagyták magukat elnyomni, de a két szélsőhátvéd teljesítménye az, amit ki kell, hogy emeljek. Cece már a Várda ellen is frenetikusan futballozott, most is parádézott, ráadásul nagyban segítette a baloldali támadásokat is, de le kell, hogy vegyem a nem létező kalapomat Nagy Peti előtt is, aki mint a vídia, olyan volt. Régen várjuk már tőle ezt a megalkuvást nem tűrő, letisztult, hibamentes teljesítményt!

És akiről általában kevesebb szó esik: a vezetőedző. Gálhidi György végre összerakta a csapatot, és létrehozta azt a szisztémát, amiért érdemes meccsre járni. Nem nyílunk ki, de mégis támadunk, nem vagyunk szabálytalanok, mégis agresszívek, de ami a legfontosabb: képesek vagyunk megfojtani az ellenfél játékát, és képesek vagyunk a megszerzett labdával kibontakozni. Csak megsúgom: Gálhidi a megalkuvást nem tűrő, kemény alapozás híve, és a csapatai tavasszal szárnyalni szoktak. Na, csak azért!

Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy ezen parádés évzáró találkozó után köszönetet mondjak a klubvezetésnek, hogy biztosítják a jó körülményeket, a vezetőedzőnek, hogy végre újra élmény Barcika-meccsre járni, a másodedzőnek, hogy eredményesen térképezi fel az ellenfeleket, és harcra kész futballistákat láthatunk hétről-hétre, a kapusedzőnek, Szedlák Bercinek, hogy két tökéletes formában lévő portást nevel, a gyúró Tatár Petinek, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy a sérült játékosaink minél hamarabb rehabilitálódjanak, valamint Csákány Csabinak, a technikai vezetőnek, hogy minden flottul megy a háttérben is.

Köszönet Nektek is, kedves barcikai futballszurkolók, akik kitartotok a csapat mellett, és hétről-hétre kilátogattok a Petébe, és időnként idegenbe is elkíséritek a csapatot. Nem baj, ha nem Te vered a dobot, nem Te vezeted elő a nótákat, az sem baj, ha egész meccsen néma vagy, mert a jelenléteddel demonstrálod, hogy barcikai szurkoló vagy!

Újra csak köszönöm, hogy ahogy a Várda-meccs után, újra együtt ünnepelhettünk veletek, srácok, frenetikus élmény volt, el sem tudjátok hinni, hogy mennyit jelent ez nekünk, szurkolóknak. Évek óta nem talál egymásra csapat és szurkoló, talán ebben a tekintetben is előre léptünk ebben az idényben, és még tovább fogunk lépegetni tavasszal is…

Habár az őszi idénynek vége, ahogy megszokhattátok, továbbra sem érdemes hanyagolni honlapunkat, ha érdeklődtök a barcikai futball iránt. A következő hetekben megannyi cikket olvashattok majd a félszezonról, statisztikákat, miegyebet, de tervezünk nagyinterjúkat is, meg még egy csomó olyan érdekességet, amiért érdemes lesz idekattintani.

A putnoki fanatikusokat várjuk, hogy magyarázzák a bizit, a legkreatívabbakat díjazzuk egy „0-4” feliratú szopóálarccal. „Győzött a csapat, jól érzem magam…”

Hajrá Barcika!

Téma: Győzött a csapat, jól érzem magam...

Dátum: 2014.11.22

Feladó: A.C.A.B

Tárgy: Re:Re:Re:Re:Re:dfgs

Nem kell fiókcsapatságra fogni hogy szoptatok.... a tény az tény....
bármilyen nehéz is elfogadni

Dátum: 2014.11.22

Feladó: fiókcsapat

Tárgy: Re:Re:Re:Re:Re:dfgs

Talán ha emlékeim nem csalnak valahol itt hangzott el az,hogy akkor úgy lesz a pont leadás, mint a Léta& Kisvonat koprodukciónál.Javíts ki ha tévedek.

Dátum: 2014.11.22

Feladó: Dávid

Tárgy: Re:Re:Re:Re:Re:Re:dfgs

Ezt èn vetettem fel anno, mint kèrdèst, aztàn ebbõl kiindulva egy màsikat, h ha a Putnoknak pontokkal vezet ès óriàsi lehetõsège nyílik feljutni, akkor is fdltartott kezekkel jàtszik-e.

Dátum: 2014.11.22

Feladó: David

Tárgy: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:dfgs

- nak

Dátum: 2014.11.22

Feladó: fiókcsapat

Tárgy: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:dfgs

Helyben vagyunk. Putnok célkitűzése a biztos bennmaradás.A KBSC-é meg....... Így hát a disznó is jól lakott és a moslék is megmaradt.

Dátum: 2014.11.22

Feladó: p

Tárgy: Re:Re:Re:Re:Re:Re:dfgs

ha pontleadás történt volna, akkor jogos elvárás lett volna a putnok részéről, hogy a Barcika ne alázza meg őket...
de megalázta

Dátum: 2014.11.22

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Re:Re:Re:Re:Re:dfgs

Mondom, hogy kevés vagy. Ha láttad volna a meccset, nem mondanád ezt...

Dátum: 2014.11.22

Feladó: fiókcsapat

Tárgy: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:dfgs

Igazad van nem láttam a meccset.De egy kicsit furi,hogy ilyen eredmény született,vagy nem is, ilyen előzmények tudatában.

Dátum: 2014.11.22

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:dfgs

A helyezéseket nézve talán furi. De ha láttad volna, kétséged nem lett volna arról, hogy tiszta meccs volt, és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Sőt! Az eredmény inkább rátok nézve hízelgő. Ha bundameccs lett volna,lett volna egy sima 1-0. De nem így lett. És ha láttad volna, nem vonsz le igaztalan következtetéseket a gondolataid alapján...

Tételek: 21 - 29 ból 29
<< 1 | 2 | 3

Új hozzászólás hozzáadása