A csúszda alján...

2013.05.13 18:23

Na szóval, NB 3! Ne legyünk farizeusok, tudtuk, hogy előbb-utóbb ez is bekövetkezik, évek óta pendliztünk már a lecsúszás határán, ebben az átalakított bajnoki rendszerben pedig minden eddiginél nagyobb esélyünk volt rá, hogy végre is hajtsuk a "tervet". Hogy kinek a terve volt ez? Felesleges lenne összeesküvés-elméleteket gyártani, az viszont tény, hogy nincs pénz.

El kell fogadni, hogy a tulajdonos azt csinál a pénzével, amit akar. Ha ahhoz van kedve, hogy erősíti a csapatot, még több pénzt fektet bele (ne feledjük: a sajátjából), akkor ennek örülünk, ha kivonja a "tőkét", és hagyja, hogy a fullamatőr NB 3-ban kezdje a csapat az őszt, akkor sajnálkozunk, de egyebet tenni nem tudunk. A sok kölcsönjátékos ideigazolásakor már sejthető volt, hogy nincs hosszú távú koncepció, dehát a szurkoló már csak ilyen: reménykedik, hátha mégsem úgy van. De, úgy van!

Szombaton megint egy motiválatlannak tűnő, fejben már máshol járó csapat játszott egy "minden mindegy" mérkőzést. Késő már azon keseregni, hogy ha esetleg Maicon nem kerül parkolópályára, ha Salvador nem súlyosan játékhiányos, mi lehetett volna a tavaszi versenyfutás végeredménye. Nem 2-3 játékoson múlt. Sajnos például Fótyik is egyre inkább a többiekhez szürkült, ha egy menedzser szombaton látta volna, jogosan tette volna fel a kérdést, hogy mit látott ebben a játékosban több NB1-es csapat vezetése, hogy mindenáron szerződtetni akarták. Nem hiszem, hogy Dominik elfelejtett volna futballozni tavasszal, úgy gondolom, hogy egy másik csapatban fog ő kiteljesedni újra.

Mivel az NB 3-ban - ahogy már írtam - nem szerepelhetnek profi státuszú labdarúgók, így nyilván szanaszét fog széledni a keretünk, a kölcsönjátékosok természetesen visszamennek anyaegyesületükhöz, a többiek meg lázasan fognak csapat után szaladgálni a másodosztály gárdáinál. A legtöbbjükre nem lesz szükség, ez egészen bizonyos, úgyhogy többen szívóágra kerülnek. Kérdéses még, a tulajdonos marad-e, ha nem, akár kérdőjeles lehet az NB 3-as indulás is, mert a város sem valószínű, hogy tudja finanszírozni a bajnokság összköltségeit.

Szóval, itt tartunk jelenleg, van még 3 meccs, jó lenne Balmazújvárosban nem beleszaladni egy "szokásos" kiütésbe, az Orosházát becsületből megverni, Debrecenben pedig nem kikapni. Nyilván ősztől is kijárunk, nyilván lesz blog, lesznek cikkek, de az érzés már nem lesz ugyanaz.

Hajrá Barcika!