Majdnem megvagyunk...

Egy taggal mindenképpen bővült a keret, de értesüléseim szerint kettő az az egy. Nézzük, kikről is van szó.

Póser Dániel az ősszel a Létavértes kapuját őrizte, nekünk meg kellett egy megbízható, ráérős tartalék a workaholic Varsányi helyett. Na, nem mintha Janival baj lenne, de hát a meló... Póser úr a kecskeméti büntetőkirályok két kísérletét is hárítani tudta, és ez szerződést ért nálunk. Valószínűleg Ádám őrzi a kezdő kapus pozíciót, Dani csak beugrós lesz, de nem baj az, ha van egy megbízhatónak tűnő helyettes a padon. Igazán nagy konkurenciája nem volt eddig Ádámnak, most talán lesz, és a kijöveteleket is gyakorolja kedvenc kapuvédőnk. Póser mindössze 23 éves lesz idén, a Debrecen második csapatának alkalmazásában állt eddig, 3 meccsen védte is a második vonalban a cívis kaput.

Turcsik Tamás szerződtetése még nem hivatalos, de higgyétek el, nálunk lesz tavasszal! Ami nagyon nem baj, mert jobb-bunkóban elég soványan nyomtuk ősszel, szegény Fehér Balu kergette az ellenfél balszellőit, vagy Nyitrai próbálta bizonyítani, hogy jobb szélsőhátvéd Szala Ákosnál helye van a csapatban. Tamás ugyancsak 23 lesz 2013-ban, eleddig a Zalaegerszeg alkalmazásában állt, legalábbis addig, amíg nem szenvedett szalagszakadást, és vált szabadúszóvá. Már tavaly nyáron is próbálkoztunk vele, de akkor nem szerződtettük a jó képességű, diósgyőri nevelésű jobbhátvédet. Láttuk is játszani tavaly nyáron Halgas-al maga előtt, és meglehetősen stabilnak tűnt a jobbszél. Halgas nincs, jobbszél sincs egyelőre, de Tamás tényleg jó lehet a posztján. 12 meccsen játszott a legmagasabb osztályban a ZTE-ben Csank mester keze alatt, a második vonalban 27 meccs/1 gól a statisztikája. A 39 meccsen összeszedett 3 sárga lap azt jelzi, hogy Tamás jobb szereti szabályosan szerelni az ellent, mint kirúgni emberét a stadionból.

Lassan-lassan alakul a keret. Nyilván nem örülünk, hogy máris külön részleg nyílt a kórházban a sérültjeinknek, de van ilyen. Az eddigiek mindenesetre engem bizakodással töltenek el. Egyetlen lyukas pozíciót látok még, a jobbszellőt, mert Benő oda egyedül kevés lesz. Lehet, hogy Nagy (Mihály? Krisztián?) megoldja majd a szerepkört, de egyelőre ő is nővérkékre vadászik. Az Eger ellen mintha Jeremiás lett volna áttolva a jobb szélre, de egy ballábas játékos nem a legtutibb megoldás a jobb oldalon. Kapuban fullig vagyunk, jobbhátvédben ott van Turcsik és Nyitrai, ha kell akár Privigyei és Kiprich. Balhátvédben Horváth és Szala fog egymásnak feszülni a kezdőért, középen meg Fótyik mellé Nyisa, Komlósi Ádi, Kiprich és Privigyei is megfelelő alternatíva. Ha nagy a gond, Fehér Balu is megoldja, ahogy ősszel láttuk. Védekező középpályás poszton Maicon mellett Fehér, Kokó és Messi is szóba jöhet, de nem bánnánk, ha érkezne még egy biztosító. Nem tudom, a mi Lengyelünk, Martin, képes-e folyamatos jó játékra. Jobb szél kérdés, bal oldalon Jeremiás és Titi megoldja. Csatárként Salvador, Vólent, Nagy, David és Hornyák is szóba jöhet, nagy baj nincs, meg kell most már találni a góllövő cipőt, ennyi helyzetet nem szabad elpuskázni. Vólenttel vért kell itatni minden meccs előtt, Salvadornak meg le kell vetíteni pár kvtv-híradót, ha máshogy nem megy...

Bárki bármit mond, ez a keret alkalmas lehet a bentmaradásra. Ami nem egyenlő azzal, hogy bent is fogunk maradni. Ne ájuljunk el a riválisaink nagy igazolásaitól, nem véletlenül vannak azok a játékosok sem az nb2-ben. Ha mindenki a legjobb formáját hozza és belead apait-anyait, ez a keret képes megverni bárkit. Ahogy kikapni is bárkitől. Az is lehet, hogy kiesünk. Felkészültünk rá lélekben mindannyian, azt hiszem. De nem fogjuk olcsón adni a bőrünket.

Hajrá Barcika!